X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuZ nigdy nie będzie spokojnie ale teraz ciesz się tym co masz ;) życie lubi zaskakiwać :)

Paula_30, Seli, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A to tak zawsze. Potem usg genetyczne itp ;p a po porodzie tez jest strach ;)

a potem jeszcze inne strachy :P ale nie ma co straszyć więc zamilknę :D

Seli, Paula_30 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiem o co Ci chodzi :D ale mimo wszystko takie cudo jest warte wszystkiego :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj odwiedziła mnie koleżanka która ma syna 10 dni młodszego. Dziewczyny ja się przekonałam że ja mam złote dziecko. On się darł i krzyczał prawie cały czas. Od euforii po krzyk i tka przez 3h. Mi głowa pękała. Ona mówiła że to dzień jak co dzień i generalnie tak się zachowuje. Moja Ania tylko obserwowała i generalnie przy nim nie istniała. Naprawdę za wyjątkiem ciężkich nocy nie mam podstaw narzekać na Anię. Potrzebna mi była ta wizyta ;D

Przy cycku też się szarpał, płakał. Moja Ania to jest typowy cycoholik i by na nim spędziła 24 na dobę. On zupełnie inne podejście do piersi / jedzenia. Baaaaardzo różne są te nasze dzieci. Ona bardzo chciała karmić ale mówi że chyba zbliża się do końca bo każde karmienie u nich to cyrk i walka .

Paula_30 lubi tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    wczoraj odwiedziła mnie koleżanka która ma syna 10 dni młodszego. Dziewczyny ja się przekonałam że ja mam złote dziecko. On się darł i krzyczał prawie cały czas. Od euforii po krzyk i tka przez 3h. Mi głowa pękała. Ona mówiła że to dzień jak co dzień i generalnie tak się zachowuje. Moja Ania tylko obserwowała i generalnie przy nim nie istniała. Naprawdę za wyjątkiem ciężkich nocy nie mam podstaw narzekać na Anię. Potrzebna mi była ta wizyta ;D

Przy cycku też się szarpał, płakał. Moja Ania to jest typowy cycoholik i by na nim spędziła 24 na dobę. On zupełnie inne podejście do piersi / jedzenia. Baaaaardzo różne są te nasze dzieci. Ona bardzo chciała karmić ale mówi że chyba zbliża się do końca bo każde karmienie u nich to cyrk i walka .
    O masakra,ja się boje karmić piersią jeśli o tym myślę na razie
    Może mi się zmieni ;)

860i3e5edambhnvb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam strasznie wrazliwe sutki, nie lubie jak ktos ich dotyka, myslalam, ze krotko bede karmic ale podoba mi sie to. Dla mnie to wygoda i taniosc mleka :D hehehe no i ja nie mysle o kryzysach itp. Czasem karmie co 15 min, co 30, godzina. Roznie. Ile chce tyle ma, nie walcze z tym.

Jest odkladalny, zasypia roznie, ostatnio wieczorami u tatulka ;) od 2 tygodni ma sen 6-7 h ciagiem a potem co 3 :) jak mial co 2-3 to tez nie bylam tym zmeczona bo budzil sie na gora 15 min.

Moja kumpela ma mlodsza o 3 tygodnie i jej mloda jest nieodkladalna, nosi ja tylko w chuscie. Spi na niej przy zapalonym swietle, inaczej sie drze ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi są też "niedotykalne" a bez problemu karmiłam. Oprocz materialnych profitów jak to, że taniej, to jest inny bardzo ważny plus: nie ma nic zdrowszego dla dziecka niż mleko matki. Ale wiadomo bez terroru, warto spróbować.

Od wczoraj najmłodszy tak dokazuje w brzuchu, że ledwo chodzę. Wali po szyjce i pęcherzu aż płakać mi się chce. A potrafi się tak odbić od pęcherza, że przywala w żebra. Z Tomkiem tak nie miałam, grzecznie siedział w brzuchu, a ten dokazuje.

Pojechałam dzisiaj na Kliniki na wymazy. Już nigdy tam nie pojadę. Przede mną dziewczynka z mykoplazmą, facet z chlamydią w oku, a położna tak niedelikatna, że chyba przez dwa tygodnie nie będę uprawiać seksu. Maksara. Powinna pójść do F. na szkolenie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to, najzdrowsze bez olejow palmowych itp :p sklady tych mlecznych preparatow sa makabryczne.

Moj tak wierzgal 24/7 :D okazuje sie, ze przez sen jest rownie ruchliwy, a i gada :D

No F. byl bardzo delikatny w badaniach i wymazach.

Paula_071 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra, a mnie pewnie teraz częściej będzie wysyłał na wymazy przy szwie. Może mu powiem, że tam za dużo bakterii :P

Co do karmienia piersią, to też mnie to trochę przeraża, ale zamierzam próbować :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatek to nie ma co sie tym stresowac. Luz przede wszystkim we wszystkim ;) jak patrze po mojej grupie to wiele zrezygnowalo bo np. dziecko sie wiercilo i dlugo jadlo, albo stresowaly sie, ze maja za malo pokarmu. Ja sie balam zaczac bo 2 tygodnie to on na butli byl z moim mlekiem ale ladnie sie przystawil.

A i byly takie co zaczely dawac mm bo niby dzieci po tym lepiej spia... I nie spaly im :p wiec to zalezy od dziecka. Od matki co bedzie dla niej wygodne.

I my we wro mamy fajne babki cdl do pomocy w razie czego ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wrześniowkach to już bardzo mało karmi piersią. Na początku mnie bolało miałam rany na jednej brodawce aż krew leciała ale zagoiło się i od tej pory nie mam żadnego problemu . A jak miałam na początku kryzysy to bardzo mnie wspierał mąż. I do dziś mi powtarza że jest dumny ze karmie mała piersią ;)

Paula_071, Pati88, Seli lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie sie obylo bez takich, ale ja mialam farta w szpitalu bo mialam super doradczynie. Obie pomagaly, dopytywaly itp. :)

dZhdp1.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam dupka i juz sie lepiej psychicznie czuje :-)
    Ale dzisiaj mnie tak ciagnie jak na @ ze masakra

Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze najśmieszniejsze jest to ze teraz mieliśmy z tym cyklem rozpocząć juz stymulacje do ivf

Seli lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycie lubi zaskakiwac ;) my uslyszelismy, ze jest beznadziejnie i in vitro sie nie sprawdzi w moim przypadku... a zaszlam w ciaze 2 tygodnie pozniej :D

dZhdp1.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zycie lubi zaskakiwac ;) my uslyszelismy, ze jest beznadziejnie i in vitro sie nie sprawdzi w moim przypadku... a zaszlam w ciaze 2 tygodnie pozniej :D

to chyba ma znaczenie,jeśli psychicznie sie poddajesz i masz wszystko gdzies.
    Ja jeszcze miałam jakas grzybice i bralam antybiotyki wiec bylo mi juz wszystko jedno.
    Pamietam jak poszłam do luxmedu do jakiejs niemilej lekarki po cos na ta grzybice a bylo to tydzien temu a ona sie mnie pyta czy byly starania mimo tej infekcji, to ja jej taka wkurzona mowie ze jak siebie pani wyobraza z grzybica starania??! Zreszta podchodzimy do ivf dodałam.
    A ona na to sie tylko usmiechnela i powiedziala,ze los lubi figle platac. Teraz sie zastanawiam czy to jakas wiedzmia/wrozka nie byla :-p
    Ale gdzies tez przeczytalam,ze czesto ciaza zaczyna sie od infekcji,bo zmienia sie pf pochwy

860i3e5edambhnvb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nie odpuszczalam bo wiedzialam kiedy bedzie owu ;D jak szalona mierzylam tempke i zbadalam proga. Zamierzalam isc skonfrontowac moj kolejny brak owulacji ;p a staralismy sie wzglednie krotko bo pol roku.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    dostalam dupka i juz sie lepiej psychicznie czuje :-)
    Ale dzisiaj mnie tak ciagnie jak na @ ze masakra

Do kogo w końcu poszłaś? Gdzie będziesz prowadzić ciążę?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 takie niespodzianki są najpiękniejsze, gratuluję i nudnej ciąży życzę :)

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, polecanie jakaś konkretna klinikę do zbadania nasienia we Wro?

a5e703bbfa.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ