Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 17 lipca 2017, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niedobrze! To forum ma być wsparciem a nie przysporzeniem stresu ;)

    Na spokojnie trzeba się diagnozować, jak pisałyśmy krok po kroku. Nie ma sensu się doszukiwać j martwić na zapas. Ja zaczęłam już widzieć objawy entometriozy, ale szybko ktos na forum sprowadzil mnie na ziemie. To tak jak włŚnie z ciążą - czytamy objawy świeżych mam i widzimy wszystko u siebie i jak spinka pisze - co miesiąc objawy.

    Ja w zeszłym cyklu też miałam WSZYSTKIE książkowe: senność i zmęczenie (nic dziwnego jak wróciłam po urlopie i nadrabiałam pracę), mdłości, bóle głowy ( to pewnie przez to zmęczenie / lekarstwo), żyłki na piersich (mam je cały czas tylko wtedy zwrociłam uwagę), ból jak na @, która się nie pojawia, nawet okres mi się spóźniał! I co ? Nic! W tym cyklu też mam takie objawy, ale wiem, ze to niezwiazane z ciaza.

    Bardzo ciezko o objawy przed terminem spodziewanej @. Nadchodzaca @ daje podobne objawy.

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Muliere Debiutantka
    Postów: 14 3

    Wysłany: 18 lipca 2017, 01:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim.

    U mnie 3dc. Po rozmowie z mężem stoję w miejscu. On twierdzi, że jeszcze miesiąc, 2 i dopiero zaczniemy badać.

    Mam nowy problem czyli bakterie w moczu..i teraz posiewy, antybiotyki..no ale jak mus to mus.

    Normalnie płakać się chce.

  • welonka Autorytet
    Postów: 3494 1469

    Wysłany: 18 lipca 2017, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muliere a zrobiłaś juz posiew? To samo niedawno przechodziliśmy w badaniu nasienia wyszly liczne bakterie tez myśleliśmy ze będziemy musieli poczekać aż wyleczymy się dopiero w posiewie wyszlo ze bakterie stanowią flore filologiczną czyli nie ma żadnych bakterii i nic nie trzeba leczyć.

    Dobra koniec wolnego trzeba ruszyć sie do pracy

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 18 lipca 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też w pracy mam kocioł, dobrze, że poniedziałek był łaskawszy :-)

    Welonka - znośnego dnia dzisiaj, szczególnie po wolnym, Ci tego życzę! :)

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2017, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj liczę na piękne słońce! W koncu pierwszy raz kiedy mogę się poopalać w tym roku. I oby oderwało mnie trochę od laptopa.

  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 18 lipca 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie;) mialam nadzieje na owulacje przed dupkiem i chyba jest albo sie zbliza bo byl skok o dzis JEST PIELNY SLUZ;) !!! przezroczysty rozciagliwy;) przepraszam za szczegoly ale tak sie ciesze;)
    Aaaa wiec na sluz polecam wiesiolek;)

    MałaMi90, Illą lubią tę wiadomość

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 18 lipca 2017, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) trzymam kciuki ;) na owulację ;)

    SanKwt lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 18 lipca 2017, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt <3 <3 <3 mowilam, ze spokojnie poczekaj te 3 dni a nuż śluz się pojawi i jest!! :) mega się cieszę. Dobrze, że się układa - działaj :)

    MałaMi90, SanKwt lubią tę wiadomość

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 18 lipca 2017, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    SanKwt <3 <3 <3 mowilam, ze spokojnie poczekaj te 3 dni a nuż śluz się pojawi i jest!! :) mega się cieszę. Dobrze, że się układa - działaj :)
    ;) tylko ciekawe czy za pare godzin tez bedzie. Jajniki mnie nie bola nawet.

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • meggi90 Autorytet
    Postów: 631 266

    Wysłany: 18 lipca 2017, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) nadrobilam Was. Trzymam.kciuki za testowanie.

    Ja w czwartek mam.wizytę. pierwszy raz podejrze maluszka :-) tak się stresuje czy jest serduszko i czy wszystko ok.

    MałaMi90, SanKwt lubią tę wiadomość

    Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 18 lipca 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest wszystko dobrze :) nie stresuj się :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 18 lipca 2017, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) nadrobilam Was. Trzymam.kciuki za testowanie.

    Ja w czwartek mam.wizytę. pierwszy raz podejrze maluszka :-) tak się stresuje czy jest serduszko i czy wszystko ok.
    Bedzie dobrze wszystko;) daj znac jak cos;) bedziemy cieszyc sie razem z Toba;)

    meggi90 lubi tę wiadomość

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 18 lipca 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak! Dawaj znać :-) Też uważam że będzie dobrze!

    SanKwt - wazne ze sluz sie pojawil, nie musi z Toba zostawac na dlugo, a im szybciej sie skonczy, tym szybciej owu :)

    SanKwt, meggi90 lubią tę wiadomość

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 18 lipca 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Taak! Dawaj znać :-) Też uważam że będzie dobrze!

    SanKwt - wazne ze sluz sie pojawil, nie musi z Toba zostawac na dlugo, a im szybciej sie skonczy, tym szybciej owu :)
    Chyba dupka wezme 17dc;)

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2017, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) nadrobilam Was. Trzymam.kciuki za testowanie.

    Ja w czwartek mam.wizytę. pierwszy raz podejrze maluszka :-) tak się stresuje czy jest serduszko i czy wszystko ok.

    Jak ja do Ciebie dawno nie zaglądałam :D Piszę tutaj bo pod wykresem nie można.

    meggi90 lubi tę wiadomość

  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 18 lipca 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Chyba dupka wezme 17dc;)

    Pewnie :-) tylko wykorzystajcie dobrze ten czas :>

    Dobrze, że u Ciebie dobre wieści, chociaż mało nas ze wczesniejszej "ekipy" to nie wiem co u dziewczyn, ony też pomyślnie :)

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 18 lipca 2017, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Pewnie :-) tylko wykorzystajcie dobrze ten czas :>

    Dobrze, że u Ciebie dobre wieści, chociaż mało nas ze wczesniejszej "ekipy" to nie wiem co u dziewczyn, ony też pomyślnie :)
    Ja nie zamierzalam Was zostawiac❤❤
    Mysle ze Klayd nie miala by nic przeciwko ze napisalam , klayd ujrzala dwie kreseczki;)

    Zamierzam serduszkowac dzis i w czwartek zeby miec pewnosc ze w pelni wykorzystalam czas ;)
    A ja nie moge sie doczekac Twojego testowania;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 19:36

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Parsleyek Autorytet
    Postów: 1630 1347

    Wysłany: 18 lipca 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tu jestem, ale nic nie piszę, bo u mnie wszystko bez zmian ;)

    kciuki za owulacje i pozytywne testowania! :) i wizyty oczywiście <3

    29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Spinka_86 Ekspertka
    Postów: 194 55

    Wysłany: 18 lipca 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Dopiero zaczynam wykresy ale czy moje czerwcowe objawy mogą wskazywać ciążę? czy tylko znów sobie wmawiam ;)Po wgryzieniu się w szczegóły doszłam do wniosku, że chyba tak naprawdę pierwszy miesiąc w którym trafiliśmy w ten moment ;) Pytanie czy do celu... czekamy...

    42381546dfe0ede7501958438ad210bc.png

    bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 18 lipca 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiesc o 2 kreskach!! Bardzo jej gratuluję :)

    Ja też czekam na swoje testowanie ale jakoś na spokojnie. Nie czuje tego jak wiekszosc dziewczyn opisuje "że się udało". Wrecz przeciwnie właśnie więc się nie nastawiam, w sierpniu monitoring, więc jak się nie uda to i tak spokojna jestem, że usg rozjaśni wszystko :)

    Spinka - jestem wykresowym leszczem - nie pomogę, ale trzymam kciuki, bo widze ze temp na ładnym wysokim poziomie, ale nie wiem jak wczesniej przed takim skokiem.

    Spinka_86 lubi tę wiadomość

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego