X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Dopiero zaczynam wykresy ale czy moje czerwcowe objawy mogą wskazywać ciążę? czy tylko znów sobie wmawiam ;)Po wgryzieniu się w szczegóły doszłam do wniosku, że chyba tak naprawdę pierwszy miesiąc w którym trafiliśmy w ten moment ;) Pytanie czy do celu... czekamy...

42381546dfe0ede7501958438ad210bc.png
    Hehe z tymi obiawami to roznie, moga wskazywac na ciaze ale wcale nie musza, ja prawie wszystkie mialam te co Ty a w ciazy nie bylam;)
    Ale to wcake nie znaczy ze sie nie udalo , temperatura piekna, ale jesli pare dni przed spodziewana @ bedzie spadac to mozesz wykluczuc ciaze , tzn jak zanotujesz 3 nizsze temperarury to prawdopodobnie @ sie zbliża
    Tymczasem trzymam kciuki;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Hehe z tymi obiawami to roznie, moga wskazywac na ciaze ale wcale nie musza, ja prawie wszystkie mialam te co Ty a w ciazy nie bylam;)
    Ale to wcake nie znaczy ze sie nie udalo , temperatura piekna, ale jesli pare dni przed spodziewana @ bedzie spadac to mozesz wykluczuc ciaze , tzn jak zanotujesz 3 nizsze temperarury to prawdopodobnie @ sie zbliża
    Tymczasem trzymam kciuki;)
    No właśnie nie mam pomiarów przed zakładam, że miałam w normie. Planowany termin @ mam na 22, a gorączka cały czas na tym samym poziomie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 21:28

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie 28dc, owu wystąpiła w 22 wg tempki.notowałam tempke codziennie no i wyszło, że owu wystąpiła 4 dni później niż początkowo wskazywał poprzedni cykl. .
    Dzisiaj mam tempke niższa o 0,2 niż wcześniej więc zakładam że znowu nic z tego. Jutro wizyta u gina więc zobaczymy co powie. Zaczynam się stresować jak przed wizytą u dentysty, też tak macie?

PS. Zaległości na forum nadrobione. Ostatnio doszłam do wniosku, że musze troszkę odpuścić, bo przez to stresowanaie za bardzo zaczęłam wsłuchiwać się w siebie, no i prosze brak przed wczesnych objawów ciążowych, oby nadeszły w późniejszym-najbliższym czasie czego życzę Wam i sobie :)

Coś m wariuje forum, nie mogę wstawić postu, albo wstawia się pół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 21:58

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - ok
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    No właśnie nie mam pomiarów przed zakładam, że miałam w normie. Planowany termin @ mam na 22, a gorączka cały czas na tym samym poziomie...
    Mi temperatura spadla na 3 dni przed @ wiec u Ciebie tez tak moze byc, ale trzeba byc dobrej mysli i nie doszukiwac sie objawów , co ma byc to bedzie;)

Spinka_86 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie 28dc, owu wystąpiła w 22 wg tempki.notowałam tempke codziennie no i wyszło, że owu wystąpiła 4 dni później niż początkowo wskazywał poprzedni cykl. .
    Dzisiaj mam tempke niższa o 0,2 niż wcześniej więc zakładam że znowu nic z tego. Jutro wizyta u gina więc zobaczymy co powie. Zaczynam się stresować jak przed wizytą u dentysty, też tak macie?

PS. Zaległości na forum nadrobione. Ostatnio doszłam do wniosku, że musze troszkę odpuścić, bo przez to stresowanaie za bardzo zaczęłam wsłuchiwać się w siebie, no i prosze brak przed wczesnych objawów ciążowych, oby nadeszły w późniejszym-najbliższym czasie czego życzę Wam i sobie :)

Coś m wariuje forum, nie mogę wstawić postu, albo wstawia się pół.

No widze ze tempka spadla , a u jak u Ciebie z druga faza cyklu ile trwa?
    Bo przy implantacji zarodka tez spada lecz nie zawsze.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Illą Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Dziewczyny nie uwierzycie;) mialam nadzieje na owulacje przed dupkiem i chyba jest albo sie zbliza bo byl skok o dzis JEST PIELNY SLUZ;) !!! przezroczysty rozciagliwy;) przepraszam za szczegoly ale tak sie ciesze;)
    Aaaa wiec na sluz polecam wiesiolek;)

Od kolejnego cyklu zaczynam brać wiesiołka :) Dość tego doszukiwania się śluzu. Czuję, że jest, ale wcale go nie widać na zewnątrz. Żel conceive jednak go nie zastąpi.

"... Proście, a bedzie wam dane..."
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Illą wrote:
    Od kolejnego cyklu zaczynam brać wiesiołka :) Dość tego doszukiwania się śluzu. Czuję, że jest, ale wcale go nie widać na zewnątrz. Żel conceive jednak go nie zastąpi.
    U mnoe na bieliznie tez nie widac ale przy badaniu szyjki dzis zauwazylam sporo , napewno sie poprawil w stosunku do poprzedniego cyklu. Wiec polecam.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    No widze ze tempka spadla , a u jak u Ciebie z druga faza cyklu ile trwa?
    Bo przy implantacji zarodka tez spada lecz nie zawsze.

ok 15 dni zwykle, zobaczymy czy będzie dalej spadać

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ja juz mialam wszystkie objawy ciazy, lacznie z opoznieniem @ a fasoli jak nie bylo tak jeszcze (chyba) nie ma
    ;-)

Teraz nie zwracam uwagi już bo bym zwariowała :)

Życze nam cierpliwości przede wszystkim!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Potwierdzam, ja juz mialam wszystkie objawy ciazy, lacznie z opoznieniem @ a fasoli jak nie bylo tak jeszcze (chyba) nie ma
    ;-)

Teraz nie zwracam uwagi już bo bym zwariowała :)

Życze nam cierpliwości przede wszystkim!

W końcu pojawią się objawy, a my dalej będziemy mówić "eee wydaje mi się" haha :D

SanKwt, MałaMi90, gg88 lubią tę wiadomość

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! I potem miła niespodzianka m, chciałabym taką <3 czesc dziewczyny, podobno dzis ma byc pieekny dzien - tego wWam zycze, chciaz ja chyba sie jak na zlosc "rozkladam" :/

gacka89 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja mam dzisiaj znowu wolne ;) mnie dzisiaj jakis pech prześladuje rano oblałam sie karma kocia teraz wylałam kawę zalewając cale moje śniadanie :d
    Posty ucinają sie hak wstawiasz emotke gotowa z telefonu :)

age.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Jak ja do Ciebie dawno nie zaglądałam :D Piszę tutaj bo pod wykresem nie można.
    Hej. Fajnie że tutaj dolaczylas, więcej dziewczyn, sympatycznie :-) jak bez męża się trzymasz?

Jeżeli chodzi o objawy to w pierwszym cyklu miałam wszystko objawy, tak sobie w tą mozgownice wbiłam. Natomiast w tym drugim w którym się udało było inaczej. Mimo że wcześniej się swoim cyklomm nie przygladalam to wiedziałam że coś się dzieje. To było w ogóle inne uczucie.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tego innego uczucianie czuje wlasnie :/

W zeszlym cyklu mialam objawy, bo owu przyszla w 29 dci pewnie pomylilam i narobilam sobie nadziei.

W tym cisza zupelnoe, 8dpo. Ale ciaza objawia sie najczesciej po terminie @, a kazda z nas jest inna :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm a jak duzo jest
    objawów ciążowych po duphastonie , wrażliwe powiększone piersi , duza ilość białego śluzu, większy apetyt , zmęczenie senność czasem pojawiają się mdłości , zawroty głowy pierwsze co pomyślałam jak zaczęłam zwracać uwagę na objawy jestem w ciąży :) teraz juz wiem ze to wszystko sprawka dupka dopiero po jego odstawieniu mogę zwracać uwagę na objawy.
    Wyjątkowo w tym cyklu nic nie czuje 0 dolegliwości, jedynie brzuch mnie pobolewa ale to chyba sprawka torbieli i niepękniętego pęcherzyka.

Ale wybrałam sobie książkę do czytania o tym jak morderca zabija dzieci w przedszkolu, ale wciągająca bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:26

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba po dostinexie mam zawroty glowy i mdlosci po jedzeniu. Dzis ostatnia dawka, przez dlugi cykl ostatnio, nie starczylo mi go do konca cyklu :/ też już nie zwracam uwagi na takie objawy. W tym cyklu też zresztą nic nie zauważam. Pierdi mnie delikatnie bolą ale to od owulacji, i jadlabym za 2je, juz kg wiecej na wadze :/ ale tego tez nie traktuje jako objaw :-)

Welonk, to temat naprawde aż drastyczny, ale wiem, że takie ksiązki potrafią wciągnąć. To kryminał?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda ja dzisiaj założyłam spodenki i co za małe :D a w tamtym roku byly za duże:d

tak kryminał i to Polski :d Wczoraj skończyłam książkę o miłości to teraz padło na kryminał , wiem ze to może wydawać się dziwne ale mam w domu dużo książek które mają tematykę związaną z dziećmi , kiedyś w biedronce były pockety prawdziwe historie większość związana z przemocą jaka dotyka dzieci czy w domu czy dom dziecka rodzina zastępcza , trzy historie zostaną w mojej głowie na zawsze .

age.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej a ja mam dzisiaj znowu wolne ;) mnie dzisiaj jakis pech prześladuje rano oblałam sie karma kocia teraz wylałam kawę zalewając cale moje śniadanie :d
    Posty ucinają sie hak wstawiasz emotke gotowa z telefonu :)
    Hej ja też mam dziwny dzień wszystko mi z rąk leci dwa razy upaprałam się sosem jak przygotowywałam obiad i rękę oparzyłam o ganek... ja się pytam co jeszcze?.. a to dopiero początek dnia i zapowiada się upalny...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    Hej ja też mam dziwny dzień wszystko mi z rąk leci dwa razy upaprałam się sosem jak przygotowywałam obiad i rękę oparzyłam o ganek... ja się pytam co jeszcze?.. a to dopiero początek dnia i zapowiada się upalny...

OoO jak fajnie wiedzieć ,że ne jestem sama:)
    Gdzie wy macie słońce ja się pytam ? rano wstałam była łagodna pogoda więc nastawiłam pranie i co nagle zrobiło się zimno i zaczał padać deszcz wryy

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie dzis nic nie moglo sie przytrafic pechowego bo od rana sie lenie;) ale musze sie wziasc za robote bo w piatek z samego rana wyjeżdżamy WKONCU.

Co do ksiazek to lubie thrillery albo jakies troche fantastyczne no i wplatane troche miłości;)

Prowadze wykres na ovu i kurcze nie wyznaczyl mi jeszcze owulacji.. wczoraj skok i dzis spadek.

W płocku zapowiada sie upalny dzien;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ