X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 17 chmury i się zanosi na deszcz w dodatku dzwoniła moja mama i mówi że by chciała żebyśmy przyjechali na dłużej żebyśmy mogły na zakupy pójść, wieczorem posiedzieć pogadać wypić sobie... a ja no yyy tak mhm :D i się zaczyna...
    a oboje z M sobie powiedzieliśmy, że jak będę w ciąży to dopiero powiemy ok 4 miesiąca jednak chyba nie dałabym rady tego tak długo utrzymać w tajemnicy...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo slonecznie, ale glowa i tak mbie cmiła popołudniu:/

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplo. Ja juz w lozku :) ale jeszcze nie zasne. Jajnik mnie kluje ale nie ten co mialam owu :/

Znowu ta kryska- dinozaur? Nie przesadzaj :)! Widze ze duzo przeszlas ale nie tracisz nadziei! Zycze Ci szybkich 2 kresek!

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnicą zdaję relację po wizycie:
    po pierwsze i najlepsze - kciukaski pomogły - była owu!!! Miało nie być, a ja czułam, że jednak coś się tam dzieje i w 15 dc testy owu z domowego laboratorium mi ją wyłapały! Także jest nadzieja, bo pęcherzyk pękł na pewno :)

Po drugie - miałyście rację, nie taki diabeł straszny z tymi wynikami, są co prawda jakieś takie dziwne, niektóre parametry niskie, ale skoro jest regularnie @, a nawet jak się okazuje owulacja i ładne endo to nie jest to powód do strachu, bo organizm funkcjonuje poprawnie.

Plan jest taki, widzimy się w przyszłym cyklu na monitoringu, nie wykluczone, że będzie zastrzyk na pęknięcie, jeśli nie zaskoczy to jeszcze raz, a jeśli nie to kieruje nas do kliniki, bo on nie widzi przyczyny niepłodności i nie będzie mnie męczył, widocznie potrzebna bardziej specjalistyczna pomoc.

Ale ciśnienie mi zeszło i nowe nadzieje we mnie wstąpiły :)

Doktorek powiedział jeszcze żeby mój M łykał folic, a ja ovarin, może i Wam się przyda takie zalecenie ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i co było dla mnie istotne, nie ma obrazu policystycznych jajników, a tego się obawiałam, także ufff... drugi kamień spadł mi z serca (pierwszy po wynikach męża) :)

gacka89 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka super wieści na wieczór, bardzo się cieszę. Mówiłam, że z wynikami będzie ok, to tylko czkać na dobre wieści u Ciebie, teraz trzymamy kciuki żeby @ nie nadeszła :)

ja widze po ovarinie różnice także to napewno dobry zestaw witamin

Sońkaa lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostrzegam działanie metrofminy, miałam owu i wiedziałam kiedy, a to dla mnie nowość, w dodatku w 15 dc, czyli co najmniej 2 dni wcześniej niż do tej pory, jestem dobrej myśli! Nie teraz to zaraz, ja już się sztucznie nie napędzam, po prostu czekam i wierzę, że to będzie nagrodzone :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy :) a moze juz tam sie dzieje cos :)

Sońkaa lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa miło się czyta dobre wiadomości Świetnie :)

Sońkaa lubi tę wiadomość

85993e3kecgcce4m.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka super wieści ,teraz trzymam kciuki zeby @ nie pojawiła się i żadna klinika nie będzie potrzebna :)

Sankwa co tam u dziewczyn na grupie przybył jakiś nowy groszek ?

age.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy :) a moze juz tam sie dzieje cos :)

Liczę na takie odblokowanie, ale nie nakręcam się, wszystko będzie w swoim tempie :) Trzymam kciuki za nas wszystkie, tylko na spokojnie kochane, nie teraz to zaraz, ale grunt, że będziemy tymi mamami, zobaczycie! :* :* :*

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka cudownie! Mi tak samo mówili, jak wyniki średnie ale jest owulacje potwierdzona to się nie ma czym przejmować! Są nowe nadzieje <3
    Ja mam wieczorny kryzys. Lecę się zaraz umyć i położyć żeby go zakończyć... chyba pms mnie dopada, do tego jestem dzisiaj wykończona. Kieliszek wina (na endo, bleh) mnie lekko upił...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zjadlam wszystko co mialam w lodowce, po trochu. Cebule nawet, ser zolty, jabłko, ziemniaki podmażane jami :)
    A teraz leze ciezka jak świnka.

Pilik nie łam się. momentami bywa ciężko, ale trzeba podejmować walkę bo w koncu sie uda :)

Widze ze szyjesz :) to swietny sposob na oderwanie - sama czasami siadam do maszyny, ale ja amatorka.

pilik lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda widzę, że Ci się udzieliło, chociaż ja dzisiaj juz bez szaleństw.

JA trochę jeszcze popracowałam, idę się wykąpać i też się kładę, jeszcze tylko jutro.
    W sobotę idziemy na imieniny wujka, muszę zrobić exploding boxa a mam zero weny ;/

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, czasem dobrze się tak znieczulic i po prostu przespać kryzys :* Tylko się nie poddawaj, cały czas walczymy, z każdym dniem bliżej upragnionego celu :-*

Oda! Jutro jak będziesz na zakupach to kup jogurty naturalne i warzywa, nie będzie co wyjadać, ja tak robię :-P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brak folik pol roku przed rozpoczęciem staran. Gdzies wyczytalam ze to pomaga. Na pewno warto spróbować.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mój mąż brak folik pol roku przed rozpoczęciem staran. Gdzies wyczytalam ze to pomaga. Na pewno warto spróbować.
    Pierwsza dawka już podana, może się przyda na przyszłe cykle ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o foliku u mężczyzn, że warto oczywiście.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonkaaa, ale się cieszę z Twojej owocnej wizyty u gina :D kto wie może to właśnie był Twój cykl i "złoty strzał" :D Bardzo Ci tego życzę ;)

Ja tylko czekam az dostane grafik na wrzesień i zapisuję się do mojego gina i wyciągnę z niego wszystko co się da xD na pewno go poproszę o cytologię bo ostatnia miałam pod koniec sierpnia zeszłego roku a swojego czasu miałam nieciekawe jej wyniki więc pilnuję tego :) też jestem ciekawa czy u mnie była owuuu... bo jeżeli tak to z prawego jajnika bo mi doskwierał chociaż dzisiaj lewy dał o sobie znać.... a z nim wolę uważać bo zaraz popadnę w paranoję, że znowu robią się tam zrosty;/ Pewna jestem tylko tego, że duphaston zapiszę mi na pewno bo inaczej okresu nie dostanę .... zastanawia mnie tylko dlaczego duphaston na mnie działą a luteina (podjęzykowa) w ogóle ... ciekawe ;]
    Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać ;) U mnie @ powinna być 29 sierpnia więc pewnie wtedy będę testować :D

Sońkaa lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jak tam początek dnia u Was? Ja zabieram się za sprzątanie bo jutro po południu jadę z mężem do kuzyna na kawę przynajmniej oderwę się trochę od myśli o poniedziałku i @ oby nie przyszła...

85993e3kecgcce4m.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ