X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 17 chmury i się zanosi na deszcz w dodatku dzwoniła moja mama i mówi że by chciała żebyśmy przyjechali na dłużej żebyśmy mogły na zakupy pójść, wieczorem posiedzieć pogadać wypić sobie... a ja no yyy tak mhm :D i się zaczyna...
    a oboje z M sobie powiedzieliśmy, że jak będę w ciąży to dopiero powiemy ok 4 miesiąca jednak chyba nie dałabym rady tego tak długo utrzymać w tajemnicy...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo slonecznie, ale glowa i tak mbie cmiła popołudniu:/

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
    27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
    I prenatalne, Nifty niskie ryzyka :) będzie synek :) 🩵
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplo. Ja juz w lozku :) ale jeszcze nie zasne. Jajnik mnie kluje ale nie ten co mialam owu :/

Znowu ta kryska- dinozaur? Nie przesadzaj :)! Widze ze duzo przeszlas ale nie tracisz nadziei! Zycze Ci szybkich 2 kresek!

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnicą zdaję relację po wizycie:
    po pierwsze i najlepsze - kciukaski pomogły - była owu!!! Miało nie być, a ja czułam, że jednak coś się tam dzieje i w 15 dc testy owu z domowego laboratorium mi ją wyłapały! Także jest nadzieja, bo pęcherzyk pękł na pewno :)

Po drugie - miałyście rację, nie taki diabeł straszny z tymi wynikami, są co prawda jakieś takie dziwne, niektóre parametry niskie, ale skoro jest regularnie @, a nawet jak się okazuje owulacja i ładne endo to nie jest to powód do strachu, bo organizm funkcjonuje poprawnie.

Plan jest taki, widzimy się w przyszłym cyklu na monitoringu, nie wykluczone, że będzie zastrzyk na pęknięcie, jeśli nie zaskoczy to jeszcze raz, a jeśli nie to kieruje nas do kliniki, bo on nie widzi przyczyny niepłodności i nie będzie mnie męczył, widocznie potrzebna bardziej specjalistyczna pomoc.

Ale ciśnienie mi zeszło i nowe nadzieje we mnie wstąpiły :)

Doktorek powiedział jeszcze żeby mój M łykał folic, a ja ovarin, może i Wam się przyda takie zalecenie ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i co było dla mnie istotne, nie ma obrazu policystycznych jajników, a tego się obawiałam, także ufff... drugi kamień spadł mi z serca (pierwszy po wynikach męża) :)

gacka89 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka super wieści na wieczór, bardzo się cieszę. Mówiłam, że z wynikami będzie ok, to tylko czkać na dobre wieści u Ciebie, teraz trzymamy kciuki żeby @ nie nadeszła :)

ja widze po ovarinie różnice także to napewno dobry zestaw witamin

Sońkaa lubi tę wiadomość

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostrzegam działanie metrofminy, miałam owu i wiedziałam kiedy, a to dla mnie nowość, w dodatku w 15 dc, czyli co najmniej 2 dni wcześniej niż do tej pory, jestem dobrej myśli! Nie teraz to zaraz, ja już się sztucznie nie napędzam, po prostu czekam i wierzę, że to będzie nagrodzone :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy :) a moze juz tam sie dzieje cos :)

Sońkaa lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa miło się czyta dobre wiadomości Świetnie :)

Sońkaa lubi tę wiadomość

85993e3kecgcce4m.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka super wieści ,teraz trzymam kciuki zeby @ nie pojawiła się i żadna klinika nie będzie potrzebna :)

Sankwa co tam u dziewczyn na grupie przybył jakiś nowy groszek ?

age.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy :) a moze juz tam sie dzieje cos :)

Liczę na takie odblokowanie, ale nie nakręcam się, wszystko będzie w swoim tempie :) Trzymam kciuki za nas wszystkie, tylko na spokojnie kochane, nie teraz to zaraz, ale grunt, że będziemy tymi mamami, zobaczycie! :* :* :*

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka cudownie! Mi tak samo mówili, jak wyniki średnie ale jest owulacje potwierdzona to się nie ma czym przejmować! Są nowe nadzieje <3
    Ja mam wieczorny kryzys. Lecę się zaraz umyć i położyć żeby go zakończyć... chyba pms mnie dopada, do tego jestem dzisiaj wykończona. Kieliszek wina (na endo, bleh) mnie lekko upił...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zjadlam wszystko co mialam w lodowce, po trochu. Cebule nawet, ser zolty, jabłko, ziemniaki podmażane jami :)
    A teraz leze ciezka jak świnka.

Pilik nie łam się. momentami bywa ciężko, ale trzeba podejmować walkę bo w koncu sie uda :)

Widze ze szyjesz :) to swietny sposob na oderwanie - sama czasami siadam do maszyny, ale ja amatorka.

pilik lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda widzę, że Ci się udzieliło, chociaż ja dzisiaj juz bez szaleństw.

JA trochę jeszcze popracowałam, idę się wykąpać i też się kładę, jeszcze tylko jutro.
    W sobotę idziemy na imieniny wujka, muszę zrobić exploding boxa a mam zero weny ;/

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, czasem dobrze się tak znieczulic i po prostu przespać kryzys :* Tylko się nie poddawaj, cały czas walczymy, z każdym dniem bliżej upragnionego celu :-*

Oda! Jutro jak będziesz na zakupach to kup jogurty naturalne i warzywa, nie będzie co wyjadać, ja tak robię :-P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brak folik pol roku przed rozpoczęciem staran. Gdzies wyczytalam ze to pomaga. Na pewno warto spróbować.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mój mąż brak folik pol roku przed rozpoczęciem staran. Gdzies wyczytalam ze to pomaga. Na pewno warto spróbować.
    Pierwsza dawka już podana, może się przyda na przyszłe cykle ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o foliku u mężczyzn, że warto oczywiście.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonkaaa, ale się cieszę z Twojej owocnej wizyty u gina :D kto wie może to właśnie był Twój cykl i "złoty strzał" :D Bardzo Ci tego życzę ;)

Ja tylko czekam az dostane grafik na wrzesień i zapisuję się do mojego gina i wyciągnę z niego wszystko co się da xD na pewno go poproszę o cytologię bo ostatnia miałam pod koniec sierpnia zeszłego roku a swojego czasu miałam nieciekawe jej wyniki więc pilnuję tego :) też jestem ciekawa czy u mnie była owuuu... bo jeżeli tak to z prawego jajnika bo mi doskwierał chociaż dzisiaj lewy dał o sobie znać.... a z nim wolę uważać bo zaraz popadnę w paranoję, że znowu robią się tam zrosty;/ Pewna jestem tylko tego, że duphaston zapiszę mi na pewno bo inaczej okresu nie dostanę .... zastanawia mnie tylko dlaczego duphaston na mnie działą a luteina (podjęzykowa) w ogóle ... ciekawe ;]
    Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać ;) U mnie @ powinna być 29 sierpnia więc pewnie wtedy będę testować :D

Sońkaa lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jak tam początek dnia u Was? Ja zabieram się za sprzątanie bo jutro po południu jadę z mężem do kuzyna na kawę przynajmniej oderwę się trochę od myśli o poniedziałku i @ oby nie przyszła...

85993e3kecgcce4m.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ