Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie od 17 chmury i się zanosi na deszcz w dodatku dzwoniła moja mama i mówi że by chciała żebyśmy przyjechali na dłużej żebyśmy mogły na zakupy pójść, wieczorem posiedzieć pogadać wypić sobie... a ja no yyy tak mhm i się zaczyna...
a oboje z M sobie powiedzieliśmy, że jak będę w ciąży to dopiero powiemy ok 4 miesiąca jednak chyba nie dałabym rady tego tak długo utrzymać w tajemnicy... -
U mnie bylo slonecznie, ale glowa i tak mbie cmiła popołudniu:/Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
U mnie cieplo. Ja juz w lozku ale jeszcze nie zasne. Jajnik mnie kluje ale nie ten co mialam owu
Znowu ta kryska- dinozaur? Nie przesadzaj ! Widze ze duzo przeszlas ale nie tracisz nadziei! Zycze Ci szybkich 2 kresek!Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Zgodnie z obietnicą zdaję relację po wizycie:
po pierwsze i najlepsze - kciukaski pomogły - była owu!!! Miało nie być, a ja czułam, że jednak coś się tam dzieje i w 15 dc testy owu z domowego laboratorium mi ją wyłapały! Także jest nadzieja, bo pęcherzyk pękł na pewno
Po drugie - miałyście rację, nie taki diabeł straszny z tymi wynikami, są co prawda jakieś takie dziwne, niektóre parametry niskie, ale skoro jest regularnie @, a nawet jak się okazuje owulacja i ładne endo to nie jest to powód do strachu, bo organizm funkcjonuje poprawnie.
Plan jest taki, widzimy się w przyszłym cyklu na monitoringu, nie wykluczone, że będzie zastrzyk na pęknięcie, jeśli nie zaskoczy to jeszcze raz, a jeśli nie to kieruje nas do kliniki, bo on nie widzi przyczyny niepłodności i nie będzie mnie męczył, widocznie potrzebna bardziej specjalistyczna pomoc.
Ale ciśnienie mi zeszło i nowe nadzieje we mnie wstąpiły
Doktorek powiedział jeszcze żeby mój M łykał folic, a ja ovarin, może i Wam się przyda takie zalecenie10 cs szczęśliwy
-
Sońka super wieści na wieczór, bardzo się cieszę. Mówiłam, że z wynikami będzie ok, to tylko czkać na dobre wieści u Ciebie, teraz trzymamy kciuki żeby @ nie nadeszła
ja widze po ovarinie różnice także to napewno dobry zestaw witaminSońkaa lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ja też dostrzegam działanie metrofminy, miałam owu i wiedziałam kiedy, a to dla mnie nowość, w dodatku w 15 dc, czyli co najmniej 2 dni wcześniej niż do tej pory, jestem dobrej myśli! Nie teraz to zaraz, ja już się sztucznie nie napędzam, po prostu czekam i wierzę, że to będzie nagrodzone10 cs szczęśliwy
-
Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy a moze juz tam sie dzieje cos
Sońkaa lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Sonka - cudne wiesci. Moze taka dobra nowina sprawi, ze poczujesz sie na tyle komfortowo psychicznie tez ze zaraz zaskoczy. Kciukasy a moze juz tam sie dzieje cos
Liczę na takie odblokowanie, ale nie nakręcam się, wszystko będzie w swoim tempie Trzymam kciuki za nas wszystkie, tylko na spokojnie kochane, nie teraz to zaraz, ale grunt, że będziemy tymi mamami, zobaczycie! :* :* :*10 cs szczęśliwy
-
Sońka cudownie! Mi tak samo mówili, jak wyniki średnie ale jest owulacje potwierdzona to się nie ma czym przejmować! Są nowe nadzieje
Ja mam wieczorny kryzys. Lecę się zaraz umyć i położyć żeby go zakończyć... chyba pms mnie dopada, do tego jestem dzisiaj wykończona. Kieliszek wina (na endo, bleh) mnie lekko upił... -
Ja z kolei zjadlam wszystko co mialam w lodowce, po trochu. Cebule nawet, ser zolty, jabłko, ziemniaki podmażane jami
A teraz leze ciezka jak świnka.
Pilik nie łam się. momentami bywa ciężko, ale trzeba podejmować walkę bo w koncu sie uda
Widze ze szyjesz to swietny sposob na oderwanie - sama czasami siadam do maszyny, ale ja amatorka.pilik lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda widzę, że Ci się udzieliło, chociaż ja dzisiaj juz bez szaleństw.
JA trochę jeszcze popracowałam, idę się wykąpać i też się kładę, jeszcze tylko jutro.
W sobotę idziemy na imieniny wujka, muszę zrobić exploding boxa a mam zero weny ;/Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Pilik, czasem dobrze się tak znieczulic i po prostu przespać kryzys :* Tylko się nie poddawaj, cały czas walczymy, z każdym dniem bliżej upragnionego celu :-*
Oda! Jutro jak będziesz na zakupach to kup jogurty naturalne i warzywa, nie będzie co wyjadać, ja tak robię
10 cs szczęśliwy
-
Sonkaaa, ale się cieszę z Twojej owocnej wizyty u gina kto wie może to właśnie był Twój cykl i "złoty strzał" Bardzo Ci tego życzę
Ja tylko czekam az dostane grafik na wrzesień i zapisuję się do mojego gina i wyciągnę z niego wszystko co się da xD na pewno go poproszę o cytologię bo ostatnia miałam pod koniec sierpnia zeszłego roku a swojego czasu miałam nieciekawe jej wyniki więc pilnuję tego też jestem ciekawa czy u mnie była owuuu... bo jeżeli tak to z prawego jajnika bo mi doskwierał chociaż dzisiaj lewy dał o sobie znać.... a z nim wolę uważać bo zaraz popadnę w paranoję, że znowu robią się tam zrosty;/ Pewna jestem tylko tego, że duphaston zapiszę mi na pewno bo inaczej okresu nie dostanę .... zastanawia mnie tylko dlaczego duphaston na mnie działą a luteina (podjęzykowa) w ogóle ... ciekawe ;]
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać U mnie @ powinna być 29 sierpnia więc pewnie wtedy będę testowaćSońkaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny jak tam początek dnia u Was? Ja zabieram się za sprzątanie bo jutro po południu jadę z mężem do kuzyna na kawę przynajmniej oderwę się trochę od myśli o poniedziałku i @ oby nie przyszła...