X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo, wiedziałam że moje odczucia to żadne objawy bo na nie jeszcze za wcześnie. Oj już się doczekać nie będą mogła, pójdę kupić dzisiaj test to już w ogole będzie mnie skręcać.

A pytanie mam jeszcze jak testowałyscie do tej pory to robiłyście dwa testy pod rząd różnej firmy np, żeby potwierdzić wynik?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ja do tej pory nie kupowałam testów bo wiem, że bym nie wytrzymała, a tak nie mam nie testuje ale kupiłam testy owu i były tam gratisy więc robiłam teraz codziennie jeden bo okazało się ze do niedzieli są ważne :/ ostatni robię w niedzielę a później jak @ nie przyjdzie to jadę do labo na betę bo ja mam regularne cykle ewentualnie dzień w tył albo w przód różnicy...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka a kiedy ci @ wypada? mi w niedziele niby

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi wychodził negatywny to nie powtarzałam nigdy. Chyba, że @ spóźniała się kolejne dni. Jak by wyszedł pozytywny, pewnie chcialabym potwierdzić innym. Zawsze jednak kupuje tylko 1 test.

2 kreski wydają mi się tak odległe, że nie zastanawiałam się w sumie, może od razu bym poleciała na betę dla spokoju?

Na razie, jak @, czy plamienia nie nadciagną zrobie 1 test w czwartek rano. A potem będę myśleć :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg ovu mam poniedziałek, a mam apke w tel to pokazuje, że wtorek

ja też bym nie robiła ale jak mam a data ważności i tak do 20.08 to jak mam wyrzucić to już wolę zrobić :P

85993e3kecgcce4m.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mialam owu to trudno mi stwierdzic bo z reguly to bolal mnie tylko lewy jajnik co mnie zastanawialo,ale teraz wiem ze to z powodu zrostow.... Prawy zaczal mi doskwierac miedzy 12 a 13 dniem I zaznaczam ze tylko on... Dlatego po cichu licze ze cos sie ruszylo I owu byla :) tak czy inaczej jezeli w tym cyklu sie nie udalo bede rozmawiac z ginem o monitoring bo zachodzic w glowe co miecha czy byla owu czy nie mi sie nie usmiecha...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobie tak, że kupie jeden, jak bedzie ok to zrobię w pon bete i potem do gina, bo w sumie nie wiem co dalej czy powinnam brac dupka czy jak.

A jak bedzie negatyw to pozostanie mi czekać na @.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, a jaki masz śluz bo ja dziś sucho, a teraz mam mokro taki wodnisty... nie wiem co o tym myśleć

85993e3kecgcce4m.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kremowy cały czas, raz więcej jak mniej, albo mam takie głupie wrażenie, że leci ze mnie... jak przy @, a tu nic.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja też tak dzisiaj czuje byłam dwa razy sprawdzić czy paskuda wcześniej nie przyszła

Oby to był objaw zieloności ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:39

85993e3kecgcce4m.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego Wam życzę. Ja 2 cykle temu mialam tak od owulacji. Ciągle wydawało mi się, że @ nadeszła, źle to wspominam, bo jak byłam na mieście, to czułam się niekomfortowo i ciągle nosiłam wkładki. Niestety w moim przypadku to nic nie znaczyło :(

Ja już miałam wszystkie objawy, o dziwo nie mam ich teraz, ale to raczej zawdzięczam psychice niż organizmowi.

Ważne żeby się obserwować, ja teraz wiem, że ból piersi, czy żyłki na dekolcie, czy bóle brzucha jak na @ nie znaczą upragnionej ciąży, chociaż w tym cyklu i tak wariuje jak na mnie.

Jak ja bym chciała żebyście zobaczyły już 2 kreski!! Dobra passa przydałaby się na tym wątku!!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jeżeli nie wytrzymasz dłużej a rozważasz betę to zrób betę. Z krwi szybciej można się dowiedzieć.
    Jeżeli chodzi o takie objawy jak częstomocz, czy wymioty (to masz na myśli?) to marne szanse, że to już z powodu ciąży, to są objawy długo po planowym terminie @.

Zagnieżdżenie najwcześniej ma miejsce 6dpo, a po 48 h dopiero uwalnia się hormon na tyle by go wykryć, więc nie powinien jeszcze mieć wpływu na samopoczucie.

Życzę Ci jednak, żeby to była ciąża, bo to że te objawy nie powinny być ciążowe nie znaczy, że ciąży nie ma.

Pisałaś,że starasz się juz 4 lata tak?

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Tego Wam życzę. Ja 2 cykle temu mialam tak od owulacji. Ciągle wydawało mi się, że @ nadeszła, źle to wspominam, bo jak byłam na mieście, to czułam się niekomfortowo i ciągle nosiłam wkładki. Niestety w moim przypadku to nic nie znaczyło :(

Ja już miałam wszystkie objawy, o dziwo nie mam ich teraz, ale to raczej zawdzięczam psychice niż organizmowi.

Ważne żeby się obserwować, ja teraz wiem, że ból piersi, czy żyłki na dekolcie, czy bóle brzucha jak na @ nie znaczą upragnionej ciąży, chociaż w tym cyklu i tak wariuje jak na mnie.

Jak ja bym chciała żebyście zobaczyły już 2 kreski!! Dobra passa przydałaby się na tym wątku!!

żyły na piersiach mam zawsze, boleć nigdy mnie nie bolały, nawet nie wiem jak dokładnie to się odczuwa xD może teraz mam lekko nadwrażliwe sutki, ale nie wiem sama haha, jedynym dziwnym objawem to jest teraz dla mnie śluz.
    No z tym dziwnym uczuciem, że leci ze mnie to też co chwila latam sprawdzać i robię siusiu co chwile, ale sama już nie wiem czy to tak przy okazji.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka śluz jest chyba jednym z pierwszych objawow, ale nie jest jednakowy dla każdej z nas. Jedne z nas mają wodnisty inne bardziej kremowy. Ale jezeli masz inny niż dotychczas to coś może się święcić.

Ja ból pierwsi w jednym cyklu mam, w drugim nie. W tym mam takie dziwne uczucie po bokach jakby mi lekko drętwiały, ale może przez to, że je dotykam. No i wydjae misię, że są mniejsze niż zawsze czyli zupełnie przeciwnie niż we wczesnej ciąży!

Ja żyłki też mam zawsze, szczególnie przed @, na razie mam mało, więc okres raczej nie przyjdzie wcześniej :)

Oby w ogóle :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sceptyczna do objawów tak wcześnie, ale trzymam za Ciebie kciuki!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystam z wykresu, tylko jestem tu ze względu na forum. Dla mnie to program, który działa według jakichś algorytmów, a każda z nas jest inna i nie wierzę, żeby w 9dpo mieć ciążowe mdłości, czy częstomocz. Dopiero niedawno doszło do zagnieżdżenia (maks 2-3dni) i dopiero będą następować zmiany w naszym organizmie. Ale niektóre kobiety jeszcze przed @ mają nudności, czy bóle brzucha, jak pisałam, ja jestem sceptycznie nastawiona.

Co innego bóle pierśi, jakaś zgaga, lekka senność, a co innego wymioty, czy częste wizyty w toalecie :)

Ja takich objawów miałam już tyle, że teraz się nie łudzę. Ale mam nadzieję, że u Ciebie to zwiastun 2 kresek, jak pisałam :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie objawy z tego co czytałam to pojawiają się najszybciej w 6 tc, albo później.

Ja dwa miesiące temu miałam identyczne objawy, myślałam,ze jestem w ciąży, ostatecznie @ przyszła i wszystko cudownie minęło. U mnie to był raczej objaw nerwów i szukania na siłę w sobie oznak ciąży, ale tak jak Oda powiedziała każda z nas jest inna i może u Ciebie to są objawy ciąży czego Ci serdecznie życzę :)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba brac poprawke ze wsrod nas sa kobiety starajace sie glownie kilka mc balz dluzej. One doskonale znaja swoje organizmy, bo non stop je obserwuja i zanaczaja na wykresach nawet najmniejsza anomalie.

Ja od 2 dni mam mdlosci, jestem w 8 dpo i byloby bzdura wiazanie tego z ciaza, nawet jezeli okaze sie ze jestem. Po prostu zbieg okolicznosci, ale gdybym mila wykres na pewno bym to na nim zaznaczyła :)

Tez wydaje mi się, że duzy wplyw maja nerwy i to, ze wszystko wyolbrzymiamy bo zalezy nam na ciazy. Albo zwykłe zbiegi okolicznosci.

Wez pod uwagę tez, że te objawy o ktorych piszesz kobiety mogly zaznaczac w pozniejszym czasie, ktory jest bardziej realny niz 9dpo stad wysoki procent wskazywania ciazy po nich.

Ale nie mówimy stanowczego nie, jak widzisz i Ci mocno kibicujemy!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu mialam 90 pkt, pakiet objawów a ciąży brak. W szczęśliwym cyklu zdobylam tylko kilka punktów bo miała tylko sporo śluzu i lekkie cmienie macicy. Ja osobiście polecam nie nakręcanie sie i nie doszukiwanie. Poczekać na spokojnie do kilku dni przed okresem, zrobic test a potem tylko kontrola czy wszystko ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2, 5, 10, 15, czy 25 cykli starań, najważniejsze, żeby zakończone sukcesem. Na pewno osoba starająca się 2 cykle nie zrozumie emocji osoby starającej się 2 lata, ale nawet 2 miesiące - to starania. Przygotowywanie się, snucie planów, nadziei i przynajmniej jedno rozczarowanie, a to już daje jakiś pogląd :-)

Pewnie, że Edwardzie łatwej mówić, bo nie ma tylu zawodów na koncie co my, ale chciała dobrze i jak widać ma jednak jakieś doświadczenia. A ja się ciesze, że tak szybko jej się udało, oby nas pozarażała :D

Znowu ta kryska, ja też nie staram się tak długo jak Ty i tym bardziej życzę Ci tej ciąży Kochana, ale trzeba podejść z dystansem dla własnego dobra :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ