X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale natworzyłyście ;) ale oczywiście wszystko przeczytałam!

I powiem Wam, że ja bym dała sobie rękę uciąć, że w tym cyklu owu była z lewego jajnika, 1000% pewności i co? Taaak, zgadłyscie, była z prawego :)

Ja dla odmiany mam żyłki, aż fioletowe i mega cycki, bolące przed każdą @, jest mi niedobrze i zimno, także chyba brak objawów to będzie dla mnie objaw ;)

A dziś wyglądam jak w ciąży, ok 5 miesiąca, a przecież jestem na diecie, nie jem węgli czy to możliwe, że nabiał tak na mnie wpływa? Bo dużo go jem. Może któraś ma doświadczenia z jakiejś diety ;)?

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla odmiany zawsze przed @ mam wysadzony brzuch, a tym razem nie za bardzo oby to był dobry znak...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2017, 15:44

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Dobra ide stad, bo tu kompletnie nie moja grupa doswiadczeniowa. Po 4,prawie 5 latach patrzy sie zupelnie inaczej na to wszystko. Cos, co komus wydaje sie nakrecaniem lub nadzieja, jest tak naprawde smianiem sie z wlasnej glupoty. Zrozumiecie to tak gdzies po 50 cyklu. Nie zycze nikomu oczywiscie. Pozdrawiam!

Sońka, może ból promieniuje u Ciebie na drugą stronę, tak bywa ;-)

Nie mam pojęcia jak wygląda wpływ nabiału, ale ostatnio też mam brzuch wzdęty, nosiłam nawet luźniejsze sukienki. U mnie to może być jednak spowodowane właśnie swawolą żywieniową :p Trochę za dużo jem czekolady, ale jak mnie tak skręca jak nie zjem - to silniejsze!

Muszę się jednak wziąć za siebie. Na jakiej diecie jesteś? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    ja dla odmiany zawsze przed @ mam wysadzony brzuch, a tym razem nie za bardzo oby to był dobry znak...

Oby!! Notuj sobie, żeby w następnych cyklu (tfu tfu!) mieć jaśniejszy obraz, albo streścić nam jak u Ciebie wyglądał sam początek ciąży <3

Spinka_86 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka Nabiał może działać kiepsko... lubi wzdymać więc możliwe. Jeszcze zależy w jakiej formie ;). A cieciorek i innych fasolek nie jesz? Dieta eliminacyjna często mimo że wydaje się być bardzo zdrowa jest bardzo trudna dla organizmu, szczególnie jeżeli nagle się ze wszystkiego rezygnuje. Organizm wariuje i nie wie co robić.
    Dziewczyny przeczytałam, ale chyba wolę się nie odnosić do dyskusji :p jedynie od siebie dodam - Oda owulacja nie zawsze jest na zmianę z jajników, może być kilka cykli z rzędu z jednego ;). I co to za obawy o za niski progesteron przed wynikami?! Głowa do góry!
    Ja w 5tc (o której nie wiedziałam, o wkręcaniu nie ma mowy bo nawet nie podejrzewałam i to był cykl wg endo bezowulacyjny więc serio o wkrętkach nawet podświadomych nie ma mowy :p) latałam sikać dwa jak nie trzy razy cześciej i ze zdrowej diety mogłam jeść tylko kanapki z serem bo od wszystkiego innego mnie mdliło... więc wierzę w takie wczesne objawy... a i trwało to ze dwa tygodnie (do poronienia...) więc nie był to raczej jakiś incydent...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:33

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda, wyeliminowałam zupełnie węglowodany, staram się jeść produkty o niskim IG, a owoce do 13. Nie słodzę, nie pije soków i alko i nie jem słodyczy. To by było na tyle. Muszę jeść lepiej, bo odkąd wróciłam do pracy to najwygodniej mi jeść jogurty naturalne, maślanki, kefiry no i pewnie to faktycznie wpływ nadmiaru nabiału w diecie, bo głównie to jem :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik masz rację, odbiorę wynik i wtedy bedę najwyżej narzekać :-)

Co do objawów 5tc ciąży, a kilka dni po owu to różnica. Nie mówię, że przed terminem @ nie ma szans na objawy, ale jestem sceptyczna. Wierzę, że mogą boleć piersi, może lekko mdlić ,można czuć ból brzucha, ale to zwiastuje zarówno @jak i ciążę :)

Też nie będę w dyskusję się wciągać. Każda z nas ma swoje przejścia i nie ma co się licytować, ważne żeby się tu wspierać dziewczyny!!

Pilik a Ty polecasz jakąś dietę, bo gadasz mądrze może się znasz? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Ja się posmieje jak będziesz rodzic. Pa!
    Widzimy, że nick adekwatny do osobowości... Co to w ogóle za komentarz? Nie masz ochoty nas czytać, naprawdę nie ma obowiązku. Nie denerwuj kobiety w ciąży, trochę szacunku, zwłaszcza, że sama się o nią starasz, wiesz jakie to trudne i ile wysiłku kosztuje, naprawdę szanujmy się, albo zamilknijmy na wieki.

Oda_33, Spinka_86, edwarda20 lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka brzmi imponująco, kiedy ja znajdę w sobie taką silną wolę? U mnie takie zdrowe zywienie trwa kilka dni. Ale przynamniej jadłam do tej pory mało. Już z mężem naprawdę sami gotujemy (kiedyś 4-5 razy w tyg na mieście), więc i tak poprawa. I soki pijemy wyciskane. Ale jak ja przed chwilą tabliczkę czekolady opędzlowałam, nie wiem kiedy :p

Waga już mi podskoczyła o pół kg.

Trochę mnie zmotywowałaś :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik zawsze mądrze gada! Polać jej! ;)
    Faktycznie, moje żywienie teraz to zestaw jogurtopodobnuch hybryd...
    Fasolki i cieciorki lubię, ale źle je znosze i odkąd mieszkam z mężem mało jem, If you know whay I mean :D :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka nie reaguj, nie ma sensu sobie psuć nerwów złośliwymi komentarzami, przecież o to tylko chodzi takim osobom.

Sońkaa, Spinka_86, edwarda20 lubią tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Dobra ide stad, bo tu kompletnie nie moja grupa doswiadczeniowa. Po 4,prawie 5 latach patrzy sie zupelnie inaczej na to wszystko. Cos, co komus wydaje sie nakrecaniem lub nadzieja, jest tak naprawde smianiem sie z wlasnej glupoty. Zrozumiecie to tak gdzies po 50 cyklu. Nie zycze nikomu oczywiscie. Pozdrawiam!

No właśnie, jak ktoś się stara parę lat o pierwsze dziecko, to na nasty cykl lub starania o drugie dziecko tylko przewraca oczami i wzrusza ramionami. To się dzieje samoistnie, bez złośliwości czy niezrozumienia.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    A ona juz szanowac nie musi, bo jest w ciazy? W piatym tygodniu, no rzeczywiscie zaawansowana ciaza, w autobusie jej miejsca ustapie.
    Te wasze wsparcie tutaj w postaci trzymania kciuczkow jest naprawde bardzo kuszaca oferta. Wole se wsadzic palec w ucho jednak.

to papa! :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    A ona juz szanowac nie musi, bo jest w ciazy? W piatym tygodniu, no rzeczywiscie zaawansowana ciaza, w autobusie jej miejsca ustapie.
    Te wasze wsparcie tutaj w postaci trzymania kciuczkow jest naprawde bardzo kuszaca oferta. Wole se wsadzic palec w ucho jednak.
    Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie z tym palcem, serio...
    Może pomyśl o jakiejś wizycie u specjalisty, bo widzę, że poziom frustracji sięga zenitu, co może mieć negatywny wpływ na Ciebie i otoczenie i nie pisze tego złośliwie, bardzo współczuję Ci tyłu cykli starań i zawodu...

edwarda20 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda troszkę wiem, generalnie ważna jest zbilansowana dieta. Montagnac jest świetny, opiera się właśnie na jedzeniu produktów z niskim ig. Nie eliminujesz żadnej grupy produktów tylko uważasz na to co jesz. Ja nie lubię pilnować tabelek, diet i przejść żywieniowych mam za sobą za dużo i teraz na luzie podchodzę do jedzenia. Staram się nie jeść śmieciowych produktów, ale też jak mam straszną ochotę to po nie sięgam i nie walczę ;). Ja nie jem mięsa i prawie nabiału, ryż też nie za dużo dlatego podstawa diety to warzywa, owoce i kasze. Do pracy staram się brać jakiś mus owocowy (np. awokado, banan, mango, spirulina),sałatkę owocową czy sok z nasionami chia, na drugie śniadanie jakąś sałatkę albo warzywną albo na bazie kaszy jaglanej. I tak ogólnie jak masz w domu produkty zdrowe to po takie będziesz sięgać. Dużo orzechów. Lubisz słone? Kup orzeszki solone. Jak słodkie to orzeszki w miodzie. Jasne że to też bie super, ale o wiele lepsze od ciastek czy chipsów :). Dużo też zdrowych deserów. Ja o jedzeniu mogę godzinami :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie nie ma co się nakręcać

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, już mi pisalyscie o tym Montignacu, muszę się przyłożyć do niego i do gotowania dla siebie, bo obiady robię dla męża, a dla siebie to tylko rano do sklepu i bach na jogurtach ląduję ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Gacka ma racje, nie reagujmy, bo nie ma sensu :)

Pilik mieeeso musi być. Ale nie jem raczej obiadowych dań z mięsa, ale jestem amatorką włoskiej kuchni, lasagne bez mięsa, pizza z szynką musi być ich pyszne pikantne salami mmm... No i mielone - mam słabość.

Staram się jeść sałatki owocowe, z jogurtem i płatkami owsianymi, chociaż nie wiem czy te ostatnie w końcu są dobre, czy nie.

Podjadam orzeczy, pistacje <3, ale że orzeszki solone są w porządku? Myślałam, że to tacy sami zabójcy jak czipsy.
    Apropos czipsów.. uwielbiam.

Ale staram sobie nie robić cheat dayów jak to się zwykło mawiać. U mnie zależy też od cyklu, przed @ zjem wszystko, w takich ilościach, nie umiem się opanować (mam to teraz) a tak w ciągu cyklu jest OK. Często kawą usypiam głód, też pewnie źle, co? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka mam nadzieję że jogurty chociaż naturalne? ;) nasz organizm nie lubi nabiału, a na pewno nie w takich ilościach :(
    A przypomnij dlaczego nie możesz kaszy jaglanej? I ogólnie węgle odstawiłaś przez jakieś wskazania czy dietetycznie? Bo czasami zbyt rygorystyczna dieta prowadzi do wielu błędów i monotonii :(

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ