X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale natworzyłyście ;) ale oczywiście wszystko przeczytałam!

I powiem Wam, że ja bym dała sobie rękę uciąć, że w tym cyklu owu była z lewego jajnika, 1000% pewności i co? Taaak, zgadłyscie, była z prawego :)

Ja dla odmiany mam żyłki, aż fioletowe i mega cycki, bolące przed każdą @, jest mi niedobrze i zimno, także chyba brak objawów to będzie dla mnie objaw ;)

A dziś wyglądam jak w ciąży, ok 5 miesiąca, a przecież jestem na diecie, nie jem węgli czy to możliwe, że nabiał tak na mnie wpływa? Bo dużo go jem. Może któraś ma doświadczenia z jakiejś diety ;)?

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla odmiany zawsze przed @ mam wysadzony brzuch, a tym razem nie za bardzo oby to był dobry znak...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2017, 15:44

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Dobra ide stad, bo tu kompletnie nie moja grupa doswiadczeniowa. Po 4,prawie 5 latach patrzy sie zupelnie inaczej na to wszystko. Cos, co komus wydaje sie nakrecaniem lub nadzieja, jest tak naprawde smianiem sie z wlasnej glupoty. Zrozumiecie to tak gdzies po 50 cyklu. Nie zycze nikomu oczywiscie. Pozdrawiam!

Sońka, może ból promieniuje u Ciebie na drugą stronę, tak bywa ;-)

Nie mam pojęcia jak wygląda wpływ nabiału, ale ostatnio też mam brzuch wzdęty, nosiłam nawet luźniejsze sukienki. U mnie to może być jednak spowodowane właśnie swawolą żywieniową :p Trochę za dużo jem czekolady, ale jak mnie tak skręca jak nie zjem - to silniejsze!

Muszę się jednak wziąć za siebie. Na jakiej diecie jesteś? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    ja dla odmiany zawsze przed @ mam wysadzony brzuch, a tym razem nie za bardzo oby to był dobry znak...

Oby!! Notuj sobie, żeby w następnych cyklu (tfu tfu!) mieć jaśniejszy obraz, albo streścić nam jak u Ciebie wyglądał sam początek ciąży <3

Spinka_86 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka Nabiał może działać kiepsko... lubi wzdymać więc możliwe. Jeszcze zależy w jakiej formie ;). A cieciorek i innych fasolek nie jesz? Dieta eliminacyjna często mimo że wydaje się być bardzo zdrowa jest bardzo trudna dla organizmu, szczególnie jeżeli nagle się ze wszystkiego rezygnuje. Organizm wariuje i nie wie co robić.
    Dziewczyny przeczytałam, ale chyba wolę się nie odnosić do dyskusji :p jedynie od siebie dodam - Oda owulacja nie zawsze jest na zmianę z jajników, może być kilka cykli z rzędu z jednego ;). I co to za obawy o za niski progesteron przed wynikami?! Głowa do góry!
    Ja w 5tc (o której nie wiedziałam, o wkręcaniu nie ma mowy bo nawet nie podejrzewałam i to był cykl wg endo bezowulacyjny więc serio o wkrętkach nawet podświadomych nie ma mowy :p) latałam sikać dwa jak nie trzy razy cześciej i ze zdrowej diety mogłam jeść tylko kanapki z serem bo od wszystkiego innego mnie mdliło... więc wierzę w takie wczesne objawy... a i trwało to ze dwa tygodnie (do poronienia...) więc nie był to raczej jakiś incydent...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:33

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda, wyeliminowałam zupełnie węglowodany, staram się jeść produkty o niskim IG, a owoce do 13. Nie słodzę, nie pije soków i alko i nie jem słodyczy. To by było na tyle. Muszę jeść lepiej, bo odkąd wróciłam do pracy to najwygodniej mi jeść jogurty naturalne, maślanki, kefiry no i pewnie to faktycznie wpływ nadmiaru nabiału w diecie, bo głównie to jem :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik masz rację, odbiorę wynik i wtedy bedę najwyżej narzekać :-)

Co do objawów 5tc ciąży, a kilka dni po owu to różnica. Nie mówię, że przed terminem @ nie ma szans na objawy, ale jestem sceptyczna. Wierzę, że mogą boleć piersi, może lekko mdlić ,można czuć ból brzucha, ale to zwiastuje zarówno @jak i ciążę :)

Też nie będę w dyskusję się wciągać. Każda z nas ma swoje przejścia i nie ma co się licytować, ważne żeby się tu wspierać dziewczyny!!

Pilik a Ty polecasz jakąś dietę, bo gadasz mądrze może się znasz? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Ja się posmieje jak będziesz rodzic. Pa!
    Widzimy, że nick adekwatny do osobowości... Co to w ogóle za komentarz? Nie masz ochoty nas czytać, naprawdę nie ma obowiązku. Nie denerwuj kobiety w ciąży, trochę szacunku, zwłaszcza, że sama się o nią starasz, wiesz jakie to trudne i ile wysiłku kosztuje, naprawdę szanujmy się, albo zamilknijmy na wieki.

Oda_33, Spinka_86, edwarda20 lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka brzmi imponująco, kiedy ja znajdę w sobie taką silną wolę? U mnie takie zdrowe zywienie trwa kilka dni. Ale przynamniej jadłam do tej pory mało. Już z mężem naprawdę sami gotujemy (kiedyś 4-5 razy w tyg na mieście), więc i tak poprawa. I soki pijemy wyciskane. Ale jak ja przed chwilą tabliczkę czekolady opędzlowałam, nie wiem kiedy :p

Waga już mi podskoczyła o pół kg.

Trochę mnie zmotywowałaś :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik zawsze mądrze gada! Polać jej! ;)
    Faktycznie, moje żywienie teraz to zestaw jogurtopodobnuch hybryd...
    Fasolki i cieciorki lubię, ale źle je znosze i odkąd mieszkam z mężem mało jem, If you know whay I mean :D :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka nie reaguj, nie ma sensu sobie psuć nerwów złośliwymi komentarzami, przecież o to tylko chodzi takim osobom.

Sońkaa, Spinka_86, edwarda20 lubią tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Dobra ide stad, bo tu kompletnie nie moja grupa doswiadczeniowa. Po 4,prawie 5 latach patrzy sie zupelnie inaczej na to wszystko. Cos, co komus wydaje sie nakrecaniem lub nadzieja, jest tak naprawde smianiem sie z wlasnej glupoty. Zrozumiecie to tak gdzies po 50 cyklu. Nie zycze nikomu oczywiscie. Pozdrawiam!

No właśnie, jak ktoś się stara parę lat o pierwsze dziecko, to na nasty cykl lub starania o drugie dziecko tylko przewraca oczami i wzrusza ramionami. To się dzieje samoistnie, bez złośliwości czy niezrozumienia.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    A ona juz szanowac nie musi, bo jest w ciazy? W piatym tygodniu, no rzeczywiscie zaawansowana ciaza, w autobusie jej miejsca ustapie.
    Te wasze wsparcie tutaj w postaci trzymania kciuczkow jest naprawde bardzo kuszaca oferta. Wole se wsadzic palec w ucho jednak.

to papa! :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    A ona juz szanowac nie musi, bo jest w ciazy? W piatym tygodniu, no rzeczywiscie zaawansowana ciaza, w autobusie jej miejsca ustapie.
    Te wasze wsparcie tutaj w postaci trzymania kciuczkow jest naprawde bardzo kuszaca oferta. Wole se wsadzic palec w ucho jednak.
    Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie z tym palcem, serio...
    Może pomyśl o jakiejś wizycie u specjalisty, bo widzę, że poziom frustracji sięga zenitu, co może mieć negatywny wpływ na Ciebie i otoczenie i nie pisze tego złośliwie, bardzo współczuję Ci tyłu cykli starań i zawodu...

edwarda20 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda troszkę wiem, generalnie ważna jest zbilansowana dieta. Montagnac jest świetny, opiera się właśnie na jedzeniu produktów z niskim ig. Nie eliminujesz żadnej grupy produktów tylko uważasz na to co jesz. Ja nie lubię pilnować tabelek, diet i przejść żywieniowych mam za sobą za dużo i teraz na luzie podchodzę do jedzenia. Staram się nie jeść śmieciowych produktów, ale też jak mam straszną ochotę to po nie sięgam i nie walczę ;). Ja nie jem mięsa i prawie nabiału, ryż też nie za dużo dlatego podstawa diety to warzywa, owoce i kasze. Do pracy staram się brać jakiś mus owocowy (np. awokado, banan, mango, spirulina),sałatkę owocową czy sok z nasionami chia, na drugie śniadanie jakąś sałatkę albo warzywną albo na bazie kaszy jaglanej. I tak ogólnie jak masz w domu produkty zdrowe to po takie będziesz sięgać. Dużo orzechów. Lubisz słone? Kup orzeszki solone. Jak słodkie to orzeszki w miodzie. Jasne że to też bie super, ale o wiele lepsze od ciastek czy chipsów :). Dużo też zdrowych deserów. Ja o jedzeniu mogę godzinami :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie nie ma co się nakręcać

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, już mi pisalyscie o tym Montignacu, muszę się przyłożyć do niego i do gotowania dla siebie, bo obiady robię dla męża, a dla siebie to tylko rano do sklepu i bach na jogurtach ląduję ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Gacka ma racje, nie reagujmy, bo nie ma sensu :)

Pilik mieeeso musi być. Ale nie jem raczej obiadowych dań z mięsa, ale jestem amatorką włoskiej kuchni, lasagne bez mięsa, pizza z szynką musi być ich pyszne pikantne salami mmm... No i mielone - mam słabość.

Staram się jeść sałatki owocowe, z jogurtem i płatkami owsianymi, chociaż nie wiem czy te ostatnie w końcu są dobre, czy nie.

Podjadam orzeczy, pistacje <3, ale że orzeszki solone są w porządku? Myślałam, że to tacy sami zabójcy jak czipsy.
    Apropos czipsów.. uwielbiam.

Ale staram sobie nie robić cheat dayów jak to się zwykło mawiać. U mnie zależy też od cyklu, przed @ zjem wszystko, w takich ilościach, nie umiem się opanować (mam to teraz) a tak w ciągu cyklu jest OK. Często kawą usypiam głód, też pewnie źle, co? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka mam nadzieję że jogurty chociaż naturalne? ;) nasz organizm nie lubi nabiału, a na pewno nie w takich ilościach :(
    A przypomnij dlaczego nie możesz kaszy jaglanej? I ogólnie węgle odstawiłaś przez jakieś wskazania czy dietetycznie? Bo czasami zbyt rygorystyczna dieta prowadzi do wielu błędów i monotonii :(

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ