Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Może powinnam to napisać, a może zostawić dla siebie, ale napiszę, bo boję się, że może któraś z Was weźmie później winę na siebie, że jednak nie zrobiła bety, nie reagowała jak stanie się to co najgorsze. Otóż nie, na tak wczesnym etapie, ani my, ani lekarz nie zareagujemy, zrobi to za nas mądra natura, która lepiej wie czy fasolka ma szanse czy też nie, czy ma warunki czy nie...
Dlatego, moim zdaniem testowanie przed terminem to nóż we własne serce, jeśli coś pójdzie nie tak.
Piszę to, bo jest mi cholernie przykro znosić kolejne porażki, Skala tego problemu jest naprawdę spora, ale oczywiście szanuje wybory każdego :*pilik, Spinka_86 lubią tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
Dlatego z jednej strony zazdroszczę dziewczynom, które dowiadują się o ciąży niespodziewanie i nie muszą przechodzić przez to co my ... te ciągłe sprawdzanie i chuchanie na zimne żeby wszystko było dobrze... Przecież my to mamy kalkulator w głowie jak nic...
Spinka_86, SanKwt lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak tam dzisiaj samopoczucie? Ja się kiepsko czuję, muli mnie jakoś tak, chyba @zaczyna dawać o sobie znać, a ja dzisiaj musze iść z dziećmi na basen jeszcze, dobrze przynajmniej że kompac sie z nini nie trzeba, ale siedzieć i wdychac chlor to tez zadna przyjemność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 06:55
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Hej Dziewczyny
Właśnie dlatego czekam. wg aplikacji w tel @ przypada dzisiaj a wg ovu wczoraj więc cierpliwie czekam i się nie nakręcam trochę emocje już opadły i przyjmuje teraz wszystko na chłodno i skoro w laboratorium powiedział że najlepiej zrobić betę 21 dpo to zrobię ewentualnie w piątek przed weekendem. Wczorajszy ból @ jakby zniknął może delikatnie odczuwam go ale zauważyłam że gdy leżę. No i jak się obudze to muszę siusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 06:56
Sońkaa lubi tę wiadomość
-
U mnie samopoczucie kiepskie ;/ źle spałam i czuję taka zmęczona ;( do tego idę na popołudniówkę do pracy a przed nią już nie zasnę ;( Do tego denerwuje mnie, że znowu się minę z M... ehhh... i na dodatek ciągnie mnie lewy jajnik ;/ ciężki dzień się u mnie zapowiada
-
doskonale znam to uczucie Sońkaa ;p najgorzej, że jak mam taki nieogar to potrafię się zabrać za kilka rzeczy na raz i żadnej nie skończyć i zamotać się w tym wszystkim xD a do laba jedź jedź to wszystko w imię "wyższego" dobra ja się nie mogę doczekać wizyty u gina bo ciekawa jestem co mi powie ... chciałam sie zapisać na 4 ale na razie terminy są zajęte ;/ no, ale zawsze może się jakiś zwolnić
Sońkaa lubi tę wiadomość
-
Gwoli wyjaśnienia, ja nie sugerowałam Spince bety za wcześnie, dzień lub dwa po terminie @ jest moim zdaniem bezpiecznym terminem, chyba, że są podejrzenia, że owulacja była opóźniona, ale jak pojawia się kreska na teście, to już w krwi też wyjdzie. Wiadomo, że na każdym etapie może się coś stać, między 15 a 21 dpo też, więc może lepiej czekać. Ale może się tak samo stać mięrzy 21 a 27 dpo, i tak dalej. Ja po prostu chciałabym wiedzieć, sprawdzać przyrost, progesteron, by w razie czego reagować jak najwcześniej jak cos by wyszło ponad normy.
Wiadomo, że jeżeli facet z laboratorium ma w tym doświadczenie, to pewnie ma rację
Ale też jestem przeciwniczką twstowania przed terminem @, bo ogeomny procent ciąż nie przeżywa. Sa jednak głosy, że warto też wiedzieć, że test był pozytywny a @ przyszła bo to podobno cenna informacja dla lekarza, kiedy się staramy, dlatego ja zrobiłam ten test wczoraj. Pierwszy raz w zyciu tak wcześnie i jestem spokojna, że jak @ nadejdzie to po prostu się nie udało.
Podsumowując, uważam, że po terminie @ moxna spokojnie testować, szczegolnie betą która jest juz w 100% wiarygodna, a wiadomo, że po może jeszcze się wydarzyć cos złego, ale ja wolalabym wiedzieć.
U mnie pogoda okropna, wstałam z bólem głowy, podpuchniętymi oczami. Zawszze tak mam jak mi woda staje przed @
Sońka do laba jedziesz na badania hormonow?
Aga kiedy wizyta?
Spinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Mnie też zżera ciekawość co u mnie się wydarzy.... czy @ przyjdzie czy też nie... za tydzień się okaże umówiłam się na 7 września ale zobaczę jeszcze jak ułożą mi grafik.... jeżeli nie dostanę okresu a nie będę w ciąży to najprawdopodobniej lekarz mnie wyśle do szpitala (na ostatniej wizycie to zasugerował) chyba, że wymyśli inny sposób na mnie ...
-
Oda_33 wrote:Chociaż Spinka może przy takiej bladek kresce warto poczekać, rzeczywiscie
-
Agaa a szpital sugerował do dalszej diagnozy? Czy w jakim celu?
Ja uważam, że lepiej położyć się na 2-3 dni i się przebadać niż biegać od wizyty do wizyty, od laboratorium do gabinetu itp. Więc jak masz taką możliwość - skorzystałabym.
Spinka, to wszystkie czekamy z Tobą. Jeżeli nie beta, to możesz zawsze nasikać w piątek, kreska z dnia na dzień powinna być ciemniejsza jak rośnie, ale to tylko jak nie wytrzymasz
Gacka, dopiero zauważyłam, że napisałaś, że chyba @ do Ciebie zagląda. Oby nie, ale jeżeli ma się spóżniać z innego powodu, to lepiej się z nią rozprawić jak naszybciej i zacząć nowy cykl. Ja czuję, że jednak we wrześniu będę walczyć znowu, więc w razie czego jestem z Tobą!
Zresztą, coś na naszym wątku mały wysyp szczęśliwych nowin, najwyższy czas to w końcu odmienić, a jak mówiłaś, chciałaś urodzić w czerwcu, to jest na to szansa
Mnie dzisiaj piersi już tak same z siebie nie bolą, wczoraj normalnie jakby od środka mi coś się działo, tylko jak dotykam.
Ból brzucha też na razie się nie pojawia, lekkie ciągnięcie tylko. Do terminu @ juz tylko 2 dni.
Spinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Pod wykresem czytam dzisiaj:
Porada dnia
Kochajcie się rano! Poranne współżycie może zwiększyć Wasze szanse na zajście w ciążę, gdyż ilość spermy rośnie w ciągu nocy.
Coś na rzeczy jest my zazwyczaj wieczorem a w tym miesiącu 2x ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 09:14
Oda_33, Sońkaa lubią tę wiadomość
-
Cholera! No a mój w tym cyklu mówił, że coś rano nie działamy jak kiedyś :p 3 dni przed owulacją tylko. Ale ja owulację mialam wieczorem/w nocy/nad ranem, więc mam nadzieję, że nasze wieczorne starania w dzień owulacji były wystarczające
* hormony w normie
* naturalna owulacja
W sensie w dzien owulacji zrobilas przed 14 i byl pozytyw a potem nastepny test wieczorem i juz byl negatywny?
A przed tym dniem robilas testy i byly negatywne?* hormony w normie
* naturalna owulacja
No to Owu pewnie była wieczorem, albo najpóźniej rano Bo nawet jak jest test negatywny po pozytywnym nie znacz, że już jest po owulacji, może jeszcze być alew krótszym czasie niż 24 h. Przynajmniej ja to tak rozumiem
Najważniejsze, że wcelowaliście!
Muszę w ogóle obejrzeć Twój wykres - swojego nie prowadzę, ale może czegoś się nauczę, albo porównam do swoich objawów, chociaż każda z nas i tak innaSpinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia