X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnam to napisać, a może zostawić dla siebie, ale napiszę, bo boję się, że może któraś z Was weźmie później winę na siebie, że jednak nie zrobiła bety, nie reagowała jak stanie się to co najgorsze. Otóż nie, na tak wczesnym etapie, ani my, ani lekarz nie zareagujemy, zrobi to za nas mądra natura, która lepiej wie czy fasolka ma szanse czy też nie, czy ma warunki czy nie...
    Dlatego, moim zdaniem testowanie przed terminem to nóż we własne serce, jeśli coś pójdzie nie tak.
    Piszę to, bo jest mi cholernie przykro znosić kolejne porażki, Skala tego problemu jest naprawdę spora, ale oczywiście szanuje wybory każdego :*

pilik, Spinka_86 lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, też bym czekała... lekarz wie co robi, oszczędza Ci stresów. Mi było łatwiej przy drugiej stracie bez tych cyferek... nie wiem, może dlatego że poprzednio przeliczałam cyferki na myśli co i jak...

Spinka_86, Sońkaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego z jednej strony zazdroszczę dziewczynom, które dowiadują się o ciąży niespodziewanie i nie muszą przechodzić przez to co my ... te ciągłe sprawdzanie i chuchanie na zimne żeby wszystko było dobrze... Przecież my to mamy kalkulator w głowie jak nic...

Spinka_86, SanKwt lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam dzisiaj samopoczucie? Ja się kiepsko czuję, muli mnie jakoś tak, chyba @zaczyna dawać o sobie znać, a ja dzisiaj musze iść z dziećmi na basen jeszcze, dobrze przynajmniej że kompac sie z nini nie trzeba, ale siedzieć i wdychac chlor to tez zadna przyjemność :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 06:55

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Właśnie dlatego czekam. wg aplikacji w tel @ przypada dzisiaj a wg ovu wczoraj więc cierpliwie czekam i się nie nakręcam trochę emocje już opadły i przyjmuje teraz wszystko na chłodno i skoro w laboratorium powiedział że najlepiej zrobić betę 21 dpo to zrobię ewentualnie w piątek przed weekendem. Wczorajszy ból @ jakby zniknął może delikatnie odczuwam go ale zauważyłam że gdy leżę. No i jak się obudze to muszę siusiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 06:56

Sońkaa lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie kiepskie ;/ źle spałam i czuję taka zmęczona ;( do tego idę na popołudniówkę do pracy a przed nią już nie zasnę ;( Do tego denerwuje mnie, że znowu się minę z M... ehhh... i na dodatek ciągnie mnie lewy jajnik ;/ ciężki dzień się u mnie zapowiada :(

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z samopoczuciem podobnie, musiałam wstać wcześniej, bo jadę do laba, a tak mi się nie chciało z łóżka wychodzić, tak było cieplutko o bezpiecznie ;) I w ogóle to się czuję jakaś taka nie ogarnięta :-P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doskonale znam to uczucie Sońkaa ;p najgorzej, że jak mam taki nieogar to potrafię się zabrać za kilka rzeczy na raz i żadnej nie skończyć i zamotać się w tym wszystkim xD a do laba jedź jedź ;) to wszystko w imię "wyższego" dobra ;) ja się nie mogę doczekać wizyty u gina bo ciekawa jestem co mi powie ... chciałam sie zapisać na 4 ale na razie terminy są zajęte ;/ no, ale zawsze może się jakiś zwolnić :D

Sońkaa lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwoli wyjaśnienia, ja nie sugerowałam Spince bety za wcześnie, dzień lub dwa po terminie @ jest moim zdaniem bezpiecznym terminem, chyba, że są podejrzenia, że owulacja była opóźniona, ale jak pojawia się kreska na teście, to już w krwi też wyjdzie. Wiadomo, że na każdym etapie może się coś stać, między 15 a 21 dpo też, więc może lepiej czekać. Ale może się tak samo stać mięrzy 21 a 27 dpo, i tak dalej. Ja po prostu chciałabym wiedzieć, sprawdzać przyrost, progesteron, by w razie czego reagować jak najwcześniej jak cos by wyszło ponad normy.

Wiadomo, że jeżeli facet z laboratorium ma w tym doświadczenie, to pewnie ma rację :)

Ale też jestem przeciwniczką twstowania przed terminem @, bo ogeomny procent ciąż nie przeżywa. Sa jednak głosy, że warto też wiedzieć, że test był pozytywny a @ przyszła bo to podobno cenna informacja dla lekarza, kiedy się staramy, dlatego ja zrobiłam ten test wczoraj. Pierwszy raz w zyciu tak wcześnie i jestem spokojna, że jak @ nadejdzie to po prostu się nie udało.

Podsumowując, uważam, że po terminie @ moxna spokojnie testować, szczegolnie betą która jest juz w 100% wiarygodna, a wiadomo, że po może jeszcze się wydarzyć cos złego, ale ja wolalabym wiedzieć.

U mnie pogoda okropna, wstałam z bólem głowy, podpuchniętymi oczami. Zawszze tak mam jak mi woda staje przed @ :/

Sońka do laba jedziesz na badania hormonow?

Aga kiedy wizyta?

Spinka_86 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż Spinka może przy takiej bladek kresce warto poczekać, rzeczywiscie :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zżera ciekawość co u mnie się wydarzy.... czy @ przyjdzie czy też nie... za tydzień się okaże ;) umówiłam się na 7 września ale zobaczę jeszcze jak ułożą mi grafik.... jeżeli nie dostanę okresu a nie będę w ciąży to najprawdopodobniej lekarz mnie wyśle do szpitala (na ostatniej wizycie to zasugerował) chyba, że wymyśli inny sposób na mnie ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Chociaż Spinka może przy takiej bladek kresce warto poczekać, rzeczywiscie :)
    No właśnie dlatego chyba facet z labo kazał mi poczekać parę dni bo powiedział że 21 dpo przyrost bety jest najwyższy a jak nie wytrzymam to albo w piątek pojadę albo przynajmniej test powtórze przed weekendem ;)

85993e3kecgcce4m.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa a szpital sugerował do dalszej diagnozy? Czy w jakim celu?
    Ja uważam, że lepiej położyć się na 2-3 dni i się przebadać niż biegać od wizyty do wizyty, od laboratorium do gabinetu itp. Więc jak masz taką możliwość - skorzystałabym.

Spinka, to wszystkie czekamy z Tobą. Jeżeli nie beta, to możesz zawsze nasikać w piątek, kreska z dnia na dzień powinna być ciemniejsza jak rośnie, ale to tylko jak nie wytrzymasz ;-)

Gacka, dopiero zauważyłam, że napisałaś, że chyba @ do Ciebie zagląda. Oby nie, ale jeżeli ma się spóżniać z innego powodu, to lepiej się z nią rozprawić jak naszybciej i zacząć nowy cykl. Ja czuję, że jednak we wrześniu będę walczyć znowu, więc w razie czego jestem z Tobą! :)

Zresztą, coś na naszym wątku mały wysyp szczęśliwych nowin, najwyższy czas to w końcu odmienić, a jak mówiłaś, chciałaś urodzić w czerwcu, to jest na to szansa :-)

Mnie dzisiaj piersi już tak same z siebie nie bolą, wczoraj normalnie jakby od środka mi coś się działo, tylko jak dotykam.
    Ból brzucha też na razie się nie pojawia, lekkie ciągnięcie tylko. Do terminu @ juz tylko 2 dni.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wykresem czytam dzisiaj:
    Porada dnia
    Kochajcie się rano! Poranne współżycie może zwiększyć Wasze szanse na zajście w ciążę, gdyż ilość spermy rośnie w ciągu nocy.
    Coś na rzeczy jest my zazwyczaj wieczorem a w tym miesiącu 2x rano ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 09:14

Oda_33, Sońkaa lubią tę wiadomość

85993e3kecgcce4m.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera! No a mój w tym cyklu mówił, że coś rano nie działamy jak kiedyś :p 3 dni przed owulacją tylko. Ale ja owulację mialam wieczorem/w nocy/nad ranem, więc mam nadzieję, że nasze wieczorne starania w dzień owulacji były wystarczające :-)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja test owu zrobiłam coś chyba przed 14 a pod wieczór już ledwo widać było kreskę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 09:24

85993e3kecgcce4m.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie w dzien owulacji zrobilas przed 14 i byl pozytyw a potem nastepny test wieczorem i juz byl negatywny?

A przed tym dniem robilas testy i byly negatywne?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nie było nic a wtedy przed 14 była II krecha a wieczorem blada już

85993e3kecgcce4m.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Owu pewnie była wieczorem, albo najpóźniej rano :-) Bo nawet jak jest test negatywny po pozytywnym nie znacz, że już jest po owulacji, może jeszcze być alew krótszym czasie niż 24 h. Przynajmniej ja to tak rozumiem :)

Najważniejsze, że wcelowaliście!

Muszę w ogóle obejrzeć Twój wykres - swojego nie prowadzę, ale może czegoś się nauczę, albo porównam do swoich objawów, chociaż każda z nas i tak inna :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że prowadziłem wykres i robiłam testy owu bo wcześniej widzisz zero efektów...

85993e3kecgcce4m.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ