Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
prawo jazdy zrobiłam w tajemnicy to te dwa tygodnie chyba dam radę chociaż nie wiem bo jeśli pojadę do przyjaciółki w tygodniu to będę chciała jej powiedzieć bo za często się nie widujemy i wtedy przed powiem M żeby pierwszy wiedział
-
Kupiłam test, ale w aptece mieli tylko ta 25mlU/ml i terqz nie wiem czy robic jeszcze dzisiaj czy wstrzymac sie do jutra czy wogole poczekac pare dni.
Jestem tak zla że az mi nie dobrze. Okazali sie dzisiaj mbibank chce mnie na 500 zl jeszcze orżnąć ;\Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, spokojnie. Nie denerwuj się niepotrzebnie, odetchnij.
Najwązniejsze ze chciał, ale nie orżnął! A co do testu, jak jesteś po terminie @, to mozesz moim zdaniem zrobić dziś, ale jak nie masz pewności kiedy była owulacja, albo boisz się, że będziesz miała margines błędu i bedzesz znowu myslec to zrob rano* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Welonka, oby sie @ nie pojawila.
U mnie brzuch znowu dał spokój, piersi są nie do wytrzymania, bolą mnie od środka. same z siebie. Czemu ten test wyszedł negatywny!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda wlasnie musze to wplacic a potem skladam reklamację. Masakra nie cierpie biurokracji:/Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda 10dpo to za wcześnie na test , juz widziałam tutaj duzo przypadków 10dpo a 4dni później wychodzi ciąża . Mojej koleżance wyszedł dopiero pozytywny test prawie tydzień po terminie @. Wiec jeszcze nie wszystko stracone!trzymam kciuki
Mnie wyjątkowo w tym cyklu nie bola piersi po duphastonie i brzuch te nie daje znać o sobie ale to pewnie kwestia czasuSpinka_86 lubi tę wiadomość
-
Gacka, 500 zł??!! Masakra jakaś...
Dziewczynki z tymi testami przed @ to jest takie ryzyko, tyle się już naczytałam smutnych historii... 10 dpo test bladzioch, beta licha, pełen pakiet emocji i przychodzi @, czy to warto się narażać na taki ból i rozczarowanie? No takie moje zdanie, wybaczcie, wiadomo, że każdy robi co uważa za słuszne :*10 cs szczęśliwy
-
Tak, masz Sońka rację, ja zawsze robiłam test 14 dpo, a często pierwsza była @.
Ale tak się wystraszyłam, że @ nadciąga za wcześnie, że chciałąm zobaczyć czy moze zapłodnienie sie udaje, ale np. mam biochemiczną, czy coś, żeby też działać.
Teraz czekam do 14 dpo, chociaż z tymi dolegliwościami @ znowu może mnie wyprzedzić!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Sońkaa wrote:Gacka, 500 zł??!! Masakra jakaś...
Kurde zepsulam chyba test. Chciało mi sie bardzo siusiu to mowie ide zrobić, a miałam ten nie płytkowy. Tam jest zeby 10 sek. A tu sie okazało ze az tyle nie dam rady. Naciagnelo, ale to trwalo chyba z 10 min. Wyszedł negatywny i nie wiem czy wyszedl wiarygodny. kieoski dzien dzisiaj mamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 19:35
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, pokazała się kreska kontrolna? Jak tak to test powinien być OK.
Widzę, że masz bardzo ciężki dzień, współczuję Ci bardzo Dzisiaj tyle też smutnych historii przeczytałam, więc podcina to skrzydła zdecydowanie. Ja już jestem też zmęczona tym czekaniem i niepewnością.
Dostałam dziś, jak Spinka na początku wiadro zimnej wody, jak zobaczyłam negatywny test, a z drugiej strony to jeszcze może być pozytyw i mętlik w głowie.
Wszystko mnie boli, brzuch, piersi, mam 37,8 stopni i mam wrażenie, że będę gryzła każdego kto mnie zaczepi.
Zajmę się pracą, nic jednak tak nie zajmuje głowy, jak praca, praca, praca.
Spinka, jak się czujesz? Popraw nam humory!Spinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Była kontrolna, na nim wogole zmylka jest bo kontrolna jest jako druga.
Poszlam po ciastka na poprawe humoruLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Hej dziewczyny, nadrobiłam. Spinka ciche gratulacje.
Co do anemii - zbadaj sobie koniecznie poziom b12... często z jej braku wszystko, a fajnie można suplementowac w zastrzykach. Ja dostałam jeden zastrzyk w miesiącu, kuracja pol roku i wyniki dię bardzo poprawiły!
Ja dzisiaj byłam na badaniach rano, godzine w kolejce w lab siedziałam! Estradiol mam bardzo ładny, progesteron niski dość (10. Utwierdza mnie to że w poprzednim cyklu była u mnie biochemiczna:( jeden test - cień cienia, prog 18 ponad u ja mam po owu - potwierdzonej - koło wlasnie 8-10 więc wynik był ciążowy jak na mnie...), a TSH mi skoczyło znowu mimo euthyroxu... nie wiem kiedyś iść do gina. Nie wiem co robić. Bardzo bym chciała już zajść w ciążę, ale wiem że do listopada-grudnia muszę pracować więc nawet jakby się udało to nie będę mogła iść na l4 póki co...
Strasznie ciężki dzisiaj dzień w pracy miałam, ledwo czytam, zaraz chyba spac pójdę...Spinka_86 lubi tę wiadomość
-
A na śluz polecam olej z wiesiołka! Oeparol czy coś, po owulacji 3x2 brać. Duża różnica. A jak chcesz nasionami a nie dasz rady siemienia to nasionka chia pij. Ja wsypuje 3-4 łyżki do słoika soku (taki wielkości szklanki) bełtam kilka razy potem do lodówki i na drugi dzień do pracy biorę na drugie śniadanie.
-
pilik wrote:A na śluz polecam olej z wiesiołka! Oeparol czy coś, po owulacji 3x2 brać. Duża różnica. A jak chcesz nasionami a nie dasz rady siemienia to nasionka chia pij. Ja wsypuje 3-4 łyżki do słoika soku (taki wielkości szklanki) bełtam kilka razy potem do lodówki i na drugi dzień do pracy biorę na drugie śniadanie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ma mnie ciazy jakies fatum, musze sie Wam wygadac no mnie zaraz cos trafi, po wiesołku śluz jak marzenie, mysle sobie super maz ma wole akurat w dni plodne i ovu, kurcze marzenie rewelka juz sie nastawilam bedzie supwr, biore wiekszy eutyrox na obizenie ths, duzo nie mam do obizenia a biore juz 2 tygodnie, castagnus tez i wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazuja ze to moj cykl jest duuuza szansa i co .....jak zwykle nic z mezem przytulance raz w ciagu plodnych, facet wkurzony bo sie z mama pokłocil tak ze ja dostalam rykoszetem ( bo pewnie jestem jakas nie tego skoro nie mamy jeszcze dzieci) nastroj prysl moje plany spalily na panewce a ja siedze wsciekla az sie we mnie gotuje i popadam w depresje bo wszystko sie sprzysieglo. Ehhhh i wiecie co zamowilam sobie pizze a mialam sie odchudzac
-
Anus ! Głowa do góry. Może pójdź do męża z pizza i z nim porozmawiaj, wieczór jest na pewno do uratowania. Przecież i tak w koncu sie pogodzicie, a czasami wystarczy spokojnie przegadać temat żeby szybko oczyścić atmosferę.
Ja bym oddała królestwo za pizze! Ale idę robić lżejsząkolację* hormony w normie
* naturalna owulacja
Anus_ku glowa do gory :* doskonale Ciebie rozumiem bo sama ostatnio mam takie "przeboje"z moim M ... Jak mamy ciezki dzien to czasami mam wrazenie ze jeden na drugim odreagowuje i nawet jak mam mega " chcice" to po takich spinach odechciewa sie wszystkiego a ja sobie w brode pluje ze zmarnowalalismy kolejna szanse bo sprzeczalismy sie o jakies pierdoly:/ w ogole to chcialam dodac ze mnie po dupku (a biore go dzisiaj 6/dzien) bola mnie piersi ale wlasnie tak z boku i pomimo ze mam bardzo maly biust to czuje jakbym miala go napompowanego xD w ostatnim cyklu az tak bardzo mi to nie dokuczaloooo.... Na leb juz dostaje z tymi hormonami