Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
wróciłam ponownie z nowymi wieściami
Otóż pani w aptece jak kupowałam test powiedziałam, że już jeden robiłam i wyszedł blady, a ona stwierdziła, że skoro jest druga kreska to raczej na tak niż na nie
no i byłam jeszcze w mieście wleciałam do mojego labo bo od 15 akurat otwarte i pan z labo mi powiedział (też powiedziałam o testach) że jeśli to 14 dpo to radzi się wstrzymać i przyjść 21 dpo bo w tedy będzie największe stężenie bety
no nie powiem po cichu pękam z radości i jeśli to prawda to zarażam Was wszystkie!
o wcinam pizzeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 15:56
-
Z Betą kazał Ci się do 21 dpo wstrzymać? Przecież Beta od 7dpo może być robina. I nie zrobiłaś? Wiadomo, że e 30 dpo bylay jeszcze pewniejsza :p
Umarłabym z ciekawości!!
Trzymam kciuki, też wydaje mi się, że test jest na takSpinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Ja też mam znamie na dole piersi i w sumie niedawno je zauwazylam. Muszę pokazać lekarzowi.
Nohemi, mam nadzieję, że szybko uporasz się z anemią.
Ja oficjalnie staram się 3 cykl, ale nie zabezpeczmy się z mężem od maja 2016 (z 4 miesięczną przerwą), ale przy regularnych stosunkach, nie zaskoczyło.
U mnie jednak przed staraniami wykryto podwyższoną prolaktynę i dopiero od 3 cykli zauważam u siebie owulację.
Jak to z anemią pewnie nigdy nie wzniosę się na zadowalający poziom, ale postaram się wykluczyć ją jako przeszkodę w staraniach.Podobno niski poziom żelaza nie wpływa dobrze na owulację. Może dlatego nie obserwuje płodnego śluzu?
A ta podwyższona prolaktyna to tak totalnie poza normą? Pytam dlatego, że mi zwykle wychodzi ponad 400, ostatnio dokładnie 411,6 mU/I przy normach do 637 i nie wiem czy nie powinna mimo wszystko być niższa? Czy taki poziom jest po prostu ok, bo mieści się normach podanych przez labo?
Spinka no to wszystko jasne. Wytrzymasz? -
Oda no nie zrobiłam poczekam do 21 dpo a jak mnie będzie nosić najwyżej pod koniec tygodnia powtórzę test
wtedy już powinna być widoczna II krecha. Ale sprawdzałam w galerii i faktycznie blade testy niektóre z dziewczyn miały
-
-
Jutro powinno bys jeszcze ciemniejsza;)
-
Nohemi wrote:Kurde, a mi nigdy nie wychodziły i przestałam robić.
Ta druga kreska oznacza, że za ile mniej więcej będzie ovu?
-
San no niestety jest bladziutka, u mnie takie mam zawsze jak robię (a robię od 10-12 dc) aż do pozytywnego. Więc trudno powiedzieć, czy za 3 dni u Ciebie by nadeszła, ale skoro bierzesz duphaston to możesz robić testy. Zobaczysz czy CI LH skoczy mimo dupka
Ja też w końcu oparłam się pizzy. Ale jutro nadrobię* hormony w normie
* naturalna owulacja
To sprawdzaj czy Ci dalej ciemnieje. Jak duphaston nie ma mieć wpłływu na owulacje, tylko na sam śluz to powinny wychodzic Ci ciemniejsze
Spinka, ja ciągle się uśmiecham jak myślę o Tobie, a przypomnij mi, który to Wasz cykl starań?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda ja to się cieszę ale do mnie nie dociera nic nikomu nie mówię uwierzę chyba dopiero jak bete zobaczę no i jak @ nie zobaczę
Staramy się od początku roku ale z testami owu i pomiarami temp tak precyzyjnie to ten cykl był więc jak widać warto
SanKwt lubi tę wiadomość
-
No to pięknie, poprawisz statystyki
Nie dziwię się, że nie dociera. Mężowi nie mówisz? Mój jest wdrożony we wszystko, więc cień cienia też by oglądał* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia