Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam dostepu do galerii bo nie mam wykupionego konta. Jak dziwczyny dodają, że mają pozytywne testy, to pewnie są pewne owulacji. Może jak Ci tak wychodzi to wciśnij się na monitoring ? Będzie wszystko wiadomo. Albo kup testy w aptece/allegro i porównaj
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Nie mam dostepu do galerii bo nie mam wykupionego konta. Jak dziwczyny dodają, że mają pozytywne testy, to pewnie są pewne owulacji. Może jak Ci tak wychodzi to wciśnij się na monitoring ? Będzie wszystko wiadomo. Albo kup testy w aptece/allegro i porównaj
-
Muffinka - plamienie może być objawem zarówno @, jak i zagnieżdżenia. Nie chcę Cię jednak nakręcać, szczególnie, że dokładnie tak samo miałam w zeszłym cyklu. 11 dpo plamienie, @ o czasie przyszła, nie robiłam testów nawet.
Ale trzymam za Ciebie kciuki.
A jeżeli to się powtarza, to sprawdzałaś poziom progesteronu po owulacji?
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Cześć dziewczyny, to Nasz 4 miesiac starań. 22dzień cyklu , a ja czuje się fatalnie. Nie mogłam dziś wstać z łóżka, a jestem okropnie zmęczona, oczy same się zamykają. W gardle jedna wielka klucha, uderzenia gorąca, zawroty głowy podczas wstawania i ogólnie paskudny ból głowy. Jak tam u Was z objawami? przyznam, że poprzednie miesiące to było jedno wielkie parcie i mąż miał mnie dosyć w tym miesiącu 1 raz odpuśiłam i mam nadzieję, że mimo tego nie roje sobie wszystkiego w głowie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 15:58
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Niestety często mam takie dziwne plamienia. Nie w każdym cyklu, ale zdarza się. W tym cyklu progesteron miałam ponad 10, wiec nie ma tragedii. Chyba plamienia nie powinno być przez poziom progu?
Co do plamienia od zagnieżdżenia to wydaje mi się, że troszkę późno . -
Erastel życzę Ci zielonego kropka z całego serca ale z tego co widzę na Twoim wykresie na objawy trochę za wcześnie... ja do tej pory mam objawy które równie dobrze towarzyszą przed @...
-
Spinka_86, dzięki;) też myślę,że mogą być objawy przed @, ale pożyjemy zobaczymy:) a Tobie gratuluje kropka ! niech rośnie zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 16:15
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Muffinka, zagnieżdżenie 6-12 dpo, więc nie musi być za późno, a może owu się przesunęła lekko.
ale ja wolałabym jak w zeszłym cyklu przyjąć to za początek @, przynajmniej jak się zaczęła nie było takiego rozczarowania. A może będzie miła niespodzianka.
Erastel - też wydaje mi się, że za wcześnie na objawy. Czasami jak bardzo pragniemy to bardzo wsłuchujemy się w nasz organizm i wychwytujemy najdrobniejsze objawy. Nie oznacza to jednak, że na fasolke nie ma szans, a jej Ci życzę z całego serva!
Wróćił mój samoistny ból piersi, w ogóle mam na nich jakby żyłki, ale nie na dekolcie tylko z boku piersi i są hm, prędzej różowe niż jak mam na dekolcie niesbiesko - zielone (te na dekolcie mam zawsze przed @). Ale może miałam je zawsze, tylko teraz jak są takie czułe to zwróciłam uwagę. Inne obiawy już też mam typowe dla moich PMS, lącznie z wkurzeniem się na męża że coś źle kupił :p A w głowie taaaki mętlik. Dzisiaj idę na pizzę, odreaguję
Spinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Mąż kupił mi test! Bez uzgodnienia ze mną! Ale nie będę dziś go na pewno robić, wolałabym jednak poczekać z zakupem. Myślicie, że chciał być miły, cz mimo że nic nie mówi, to bardzo by chciał i tak to okazał?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Haha masz super męża Oda! Myślę że on się doczekać nie może żeby być pewnym
A ja za to dzisiaj czuje się paskudnie, raz mi zimno raz gorąco, mój K wczoraj śmiał się, że jestem chodzącym termometrem bo jak tylko spadła temperatura na dworzu to ja mam zimne ręce i nogi, a tak to się przytulić nie może nawet bo za ciepła jestem, boli mnie głowa do tego, aż mi niedobrze.
No i chyba w końcu nadciąga @, dobrze nich przychodzi i spada szybko.Oda_33 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka ile dni po odstawieniu duphastonu, 7? Długo już nadciąga @, ale jeżeli nie ma fasoli, to niech jak najszybciej przychodzi i spada raz na 9 mcy!
Męża mam super! Naprawdę jest głównie milczący i niepytający, ale mam jego cudowne wsparcie. Już opisywałam jak pojawia się @ robi wszystko, żebym się nie smuciła. Kupuje mi moje ulubione wino, jemy niezdorowo, albo planujemy coś, czego w ciąży nie będę mogła robić. Mówi, że skoro jeszcze nie nas czas, to powinnam korzystać
To z jego inicjatywy przestaliśmy się zabezpieczać, a potem poważnie się starać o dziecko. Bardzo by chciał już, najlepiej córę. A jest ode mnie młodszy
Spinka_86, SanKwt, Sońkaa lubią tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oj mój też stale mówi że chce córkę... nawet na imię już dla córki wybrane w zasadzie gdyby syn to chyba też
Jejku jak on faktycznie się dowie to oszaleje ja mu tak gadam w liczbie mnogiej że musisz się teraz o nas troszczyć ale on to jako żarty bierze o testach nic nie wie a wiecie co szwagierka z Anglii przylatuje 17 września a ja jej obiecałam że jak będę w ciąży to jej osobiście to powiem ale byłby numer... jak na razie się nie nakręcam ale @ nie przyszła...Sońkaa lubi tę wiadomość
-
No właśnie tak też pomyślałam. Ale może widział, że zrobiłam ten test tak wcześnie (wczorajszy) i narzekałam, że nie potrzebnie się złamałam i jeżeli @ nie przyjdzie dopiero zrobię test i uznał, że mi kupi?
On mówi, że będzie cieprliwie czekał, ale może jednak też już chce wiedzieć.
Powiedzcie mi jeszcze, jak mam liczyć dni po owulacji.
10.08 pęcherzyk na USG ok. 12.00 20 mm. Lekarka twierdziła, ze na 80% pęknie wieczorem, ewentualnie w nocy, najpoźniej nad ranem (ciekawe skąd wie, po rozmiarze?:p). 11.08 na usg juz pęcherzyka nie było, ale USG miałam późnym popołudniem.
czyli już 11.08 jest 1 dpo? Czy skoro pęcherzyk mógł pęknąć rano, to lepiej 12.08 liczyć jako 1dpo?
Bo sam dzień owulacji pomijamy w liczeniu, nie?
Sorry jeśli to głupie pytanie :p nie chcę po prostu zrobić testu za wcześnie* hormony w normie
* naturalna owulacja
Spinka_86 wrote:Oj mój też stale mówi że chce córkę... nawet na imię już dla córki wybrane w zasadzie gdyby syn to chyba też
Jejku jak on faktycznie się dowie to oszaleje ja mu tak gadam w liczbie mnogiej że musisz się teraz o nas troszczyć ale on to jako żarty bierze o testach nic nie wie a wiecie co szwagierka z Anglii przylatuje 17 września a ja jej obiecałam że jak będę w ciąży to jej osobiście to powiem ale byłby numer... jak na razie się nie nakręcam ale @ nie przyszła...
Jakie macie wybrane imiona? My mamy probllem z chłopcem... a dylemat z dziewczynką. Ale nam się zmieniło już kilka razy :p
Kochana, jak bym chciała, żebyś już była pewna tej ciąży! Po cichu myślę, że wszystko się uda, i nowina w rocznicę będzie cudowna, chociaż nie wiem jak wytrzymasz :p i wtedy kuzynce też będziesz mogła powiedzieć.
Ja sobie jakoś jeszcze nie wyobrażam jak powiem bliskim, bo wiem, że mąż test będzie robił ze mną* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia