Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
dnia owu nie liczysz...
imiona u nas też się zmieniły bo zawsze chciałam Julkę ale mąż od czasu starań chodził i mówił mi do brzucha jest tam Julka i mi się obrzydło imię teraz będzie Antonina jak chłopiec to może Antoni ale dla chłopca też mamy wybrane Franciszek podoba też mi się Ignacy no i na drugie dla chłopca chcemy dać Marian bo teść zmarł w maju to będzie po dziadkuSanKwt lubi tę wiadomość
-
Oda mysle ze 1doo ro 12.08
Super ze mezowi tak zależy;) nie mige sie doczekac Twojego POZYTYWNEGO testu;)
Ja wlasnie rozmawialam teraz z mezem o testach owu , maz uwaza zebym nie brala kolejnych bo juz te co mam mieszaja mi w głowie;) a jak mam zajsc to zajde i bez testow ake mam zribic jak uwazam;), i to jest właśnie meskie myślenie;) hehe . W sumie moze troche racji ma ale ta ciekawosc..
Moj maz tez chce dziewczynkę mowi ze bedzie coreczka tatusia u nas imiona dla dziewczyki to Zuzanna albo Marcelina
A dla chlopca Antonii albo Mikolaj .
Oj Spinka Ty to masz silna wole;) ja juz bym sie dawno wygadala;) bo peklabym sama z nadmiaru szczescia;)Sońkaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja juz sama nie wiem co z ta ovulacja, jak mialam badany pecherzyk to w 10 dc mialam 17 mm potem mialam 6 dni pozniej juz juz go nie bylo ( czyli pekl ok 20-22 mm - tak mowila mi lekarka) czulam ovu bo bolaly mnie jajniki imial wzdety bruch. A tym miesiacy chyba mi sie przesunelo bo brzuch bolal mnie wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, narobilam rabanu o 6 ( pracuje od 7.30) i mojego zagonilam do przytulania. W tym miesiacu przutulalismy sie cale dni plodne co srugi dzien a nawet codziennie.
-
Oda za dużo na tym się nie znam, ale wydaje mi się że jak pękł rano to następny dzień jest 1dpo.
No też mi się wydaje, że długo po odstawieniu dupka nie ma @. Chciałabym już żeby była, bo po jej "jakości" będę wiedzieć jak się ma Endo po lekac?h.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Spinka_86 wrote:dnia owu nie liczysz...
imiona u nas też się zmieniły bo zawsze chciałam Julkę ale mąż od czasu starań chodził i mówił mi do brzucha jest tam Julka i mi się obrzydło imię teraz będzie Antonina jak chłopiec to może Antoni ale dla chłopca też mamy wybrane Franciszek podoba też mi się Ignacy no i na drugie dla chłopca chcemy dać Marian bo teść zmarł w maju to będzie po dziadku -
San mam wrażenie, że to do mnie jeszcze nie dotarło ale utwierdzam się w tym bo na razie z @ cisza ani wczoraj ani dzisiaj... nie dość że piersi mnie bolą to dzisiaj swędzą miałyście już tak tzn konkretnie prawy sutek...
-
Spinka_86 wrote:dnia owu nie liczysz...
imiona u nas też się zmieniły bo zawsze chciałam Julkę ale mąż od czasu starań chodził i mówił mi do brzucha jest tam Julka i mi się obrzydło imię teraz będzie Antonina jak chłopiec to może Antoni ale dla chłopca też mamy wybrane Franciszek podoba też mi się Ignacy no i na drugie dla chłopca chcemy dać Marian bo teść zmarł w maju to będzie po dziadku
Dla dziewczynki zawsze po dziadku Marianna może byćLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Spinka_86 wrote:San mam wrażenie, że to do mnie jeszcze nie dotarło ale utwierdzam się w tym bo na razie z @ cisza ani wczoraj ani dzisiaj... nie dość że piersi mnie bolą to dzisiaj swędzą miałyście już tak tzn konkretnie prawy sutek...
Ja tak miałam raz w tym cyklu, swędziały mnie ona tak strasznie że wytrzymać nie mogłamLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Spinka_86 wrote:San mam wrażenie, że to do mnie jeszcze nie dotarło ale utwierdzam się w tym bo na razie z @ cisza ani wczoraj ani dzisiaj... nie dość że piersi mnie bolą to dzisiaj swędzą miałyście już tak tzn konkretnie prawy sutek...
-
gacka89 wrote:Oda za dużo na tym się nie znam, ale wydaje mi się że jak pękł rano to następny dzień jest 1dpo.
No też mi się wydaje, że długo po odstawieniu dupka nie ma @. Chciałabym już żeby była, bo po jej "jakości" będę wiedzieć jak się ma Endo po lekac?h. -
Spinka, San super imiona Ale u nas odpadają. Oj czuję, że będzie ciężko, ale gdyby było to tylko takie zmartwienie
San - ja bym robiła testy, ale ja jestem ciekawa i lubię wiedzieć. W następnym cyklu mam też zaplanowany monitoring, ale i tak z nich nie zrezygnuję
Gacka, teoretycznie im bardziej obfita @, tym lepsze było endometrium. Mi też lekarz mówił, ze mam skąpą @ pewnie, bo miałam cienkie endo.
Anuś_ka - czyli w tym cyklu miałaś badany? Nie, w zeszłym, a w tym dopiero wczoraj poczułaś owu? A który dzień cyklu? Dobrze, że nie marnowałąś czasu* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
SanKwt wrote:Zrob test , ja w pierwszym cuklu po dupku dostalam @ 5 dni po odstawieniu.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda_33 wrote:
Gacka, teoretycznie im bardziej obfita @, tym lepsze było endometrium. Mi też lekarz mówił, ze mam skąpą @ pewnie, bo miałam cienkie endo.
Wiem właśnie,po tym jak się dowiedziałam że moje Endo ma 2mm to wiedziałam że muszę w czasie @nie było skrzepów wogole.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Kreska kontrolna jest zawsze 2 wiec chyba jak do niej doszedl to powinien pokazać też odbarwioną testową. A kontrolna pokazala sie od razu? Nie chcę Ci ani odbierać nadziei ani nakręcać, a wiesz kiedy była owu? Może za wczesnie na test popoludniu?
I nak to jest ze na plutkowy wystarczy 3 krople a na strumieniowy trzeba sikac i sikac :p* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
gacka89 wrote:Robiłam wczoraj San, negatyw, ale nie jestem pewna czy wiarygodny, bo to był ten sikany, a nie płytkowy i okazało się, że parcie miałam większe niż ilość moczu. Test naciągał mi ok 10 min. doszedł tylko do kreski kontrolnej która jest w drugim okienku co prawda, ale do końca już nie naciągnal.
-
Oda_33 wrote:Kreska kontrolna jest zawsze 2 wiec chyba jak do niej doszedl to powinien pokazać też odbarwioną testową. A kontrolna pokazala sie od razu? Nie chcę Ci ani odbierać nadziei ani nakręcać, a wiesz kiedy była owu? Może za wczesnie na test popoludniu?
I nak to jest ze na plutkowy wystarczy 3 krople a na strumieniowy trzeba sikac i sikac :p
Wiesz co niby owu mialam miec 4.08 ale pewnosci nie mam.
Jakbym teraz miala @ to by sir na wykresie owu napewno przesunala.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️