X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogarnęłam po wczorajszym weselu odespałam i dopiero teraz mam czas nadrobić forum, wcześniej tylko na szybko zerknęłam co tam u Was słychać :)

Agness czekamy na wyniki bety :) Gratuluję!

Na weselu porządnie się wybawiliśmy, tylko szkoda że bolał mnie strasznie brzuch całą imprezę :( Miałam jakieś delikatne plamienia jak przed @ wczoraj, już się trochę przeraziłam, bo nie wzięłam ze sobą nic poza wkładkami, hehe. A dzisiaj @ ani widu ani słychu :( Mogłaby już się pojawić, bo chciałabym zacząć nowy cykl ze staraniami...

Jutro mam pierwszy dzień w nowej pracy, wreszcie po 3 miesiącach coś udało się znaleźć. Narazie próbny tydzień i jak będzie pasowało - to staż. Dobre i tyle, zwłaszcza że kasa się przyda na wykończenie mieszkania :) (za dwa miesiące odbieramy, już się nie możemy z Mężem doczekać!).

Miłego wieczoru i dużo sił na nowy tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 21:04

Agness12, Anet_86 lubią tę wiadomość

p19us65g7l1efcda.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak betę robię jutro :) Wynik pewnie kolo 20 bedzie. Dziekuje Dziewczyny <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale sie dzis zablokowalam , jakos tak nie moglam sie zabrac zeby zajrzec po południu.. jakos taka ta niedziela dziwna, nie lubie niedziel.

Tak to jest z ta praca w Polsce , ale chyba gorzej nic w Plocku nigdzie nie jest.. tak to jest pelno ofert pracy a jak juz wysylasz Cv to nikt sie nie odzywa , jak roznosisz to mowia"przekażemy szefowej" a jak juz cos znajdziesz to albo za marne grosze (a muszisz się natytac jak wół ) albo zadnej umowy w najlepszym przypadku śmieciowa. Baaa a urzad pracy?? Haha to juz jest śmiech na sali..

Tak Angess daj znac komiecznie jak wyszla Ci beta;)
    Pozdrawiam . Spokojnej nocki;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Ja się ogarnęłam po wczorajszym weselu odespałam i dopiero teraz mam czas nadrobić forum, wcześniej tylko na szybko zerknęłam co tam u Was słychać :)

Agness czekamy na wyniki bety :) Gratuluję!

Na weselu porządnie się wybawiliśmy, tylko szkoda że bolał mnie strasznie brzuch całą imprezę :( Miałam jakieś delikatne plamienia jak przed @ wczoraj, już się trochę przeraziłam, bo nie wzięłam ze sobą nic poza wkładkami, hehe. A dzisiaj @ ani widu ani słychu :( Mogłaby już się pojawić, bo chciałabym zacząć nowy cykl ze staraniami...

Jutro mam pierwszy dzień w nowej pracy, wreszcie po 3 miesiącach coś udało się znaleźć. Narazie próbny tydzień i jak będzie pasowało - to staż. Dobre i tyle, zwłaszcza że kasa się przyda na wykończenie mieszkania :) (za dwa miesiące odbieramy, już się nie możemy z Mężem doczekać!).

Miłego wieczoru i dużo sił na nowy tydzień :)
    Powodzenia zycze;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9 dni po iui I dzis temperatura pole Isla w dol Wiec ja czekam na @

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tooney a moze to nie na @ spadla temp . poki nie ma @ jest szansa.

• Toonney Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M8isia wrote:
    Tooney a moze to nie na @ spadla temp . poki nie ma @ jest szansa.

Ja po prostu czuje w kosciach ze to jednak nie ten cykl

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tooney a moze twoje kosci sie myla. Zataz kopniaka dostaniesz za zle myslenie. Podczytalam cie i wiem ze dlugo sie staracie. Jestes mega wytrwala i trzymam kciuki ze ciebie zeby wam sie wkoncu udalo. Chyba masz mega wsparcie w mezu?

• Toonney Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M8isia wrote:
    Tooney a moze twoje kosci sie myla. Zataz kopniaka dostaniesz za zle myslenie. Podczytalam cie i wiem ze dlugo sie staracie. Jestes mega wytrwala i trzymam kciuki ze ciebie zeby wam sie wkoncu udalo. Chyba masz mega wsparcie w mezu?

Mam bardzo duze wsparcie w mezu ale to nie jest ze ja sie poddaje czy cos ale po prostu nie ten cykl

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy cyklu witaj :) Jakoś mam dzisiaj lepszy humor i więcej siły na ten rozpoczynający się cykl starań.
    Kobietki, życzę miłego majowego dnia :*

p19us65g7l1efcda.png
  • Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było :P
    Korzystamy z pogody, chodzimy na imprezy ( nie piję jakoś dużo, ale nie odmawiam sobie) i w ogóle wrzuciłam na luz. Przy wykańczaniu domu czas tak ucieka, że nie wiem kiedy cykl mi minął :P
    Powinnam dostać @ sobota/niedziela. Nic kompletnie nie czuję i staram się nie myśleć :)
    Dziś oddałam krew na badania progesteronu (8dpo) i hormonów tarczycy, mam nadzieję , że wyjdą ok i ze spokojem będę mogła czekać sobie na ciążę :)

Agnes, wielkie gratulacje :*

Agness12 lubi tę wiadomość

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) ile mnie tu nie było :)
    SanKwt z tą pracą tak to już jest, ja jestem z wyksztalecenia pedagogiem, a pracuje w biurze juz prawie 6 lat na umowie zlecenie. wczensiej mi pasowalo bo a to studia a to ślub, po studiach zaczełam szuka pracy ale nie znalazlam w zawodzie, a teraz siedze tu bo chce zajść w ciąze a u nas w firmie mimo ze na zlecenie to płacą za l4 do końca ciązy a pottem za macierzyński :)
    ide dzisiaj do gina na wizyte kontrolną:) oprócz badań niech zobaczy czy wgl robią mi się pęcherzyki :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 11:47

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z @ bardzo tule <3
    Trzymam za was wszystkie kciukasy !! <3
    Wyniki bety bede miała kolo 20 :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ;) za 4 dni mam miec ovu, mam jeden pecherzyk 15 mm i kilka drobnych ;) w poniedzialek ide zobaczyc czy pekly ;)

• Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes zatem trzymam kciuki o wysoką betę :*

U mnie wynik progesteronu w 8dpo 21.22nmol/l - chyba ok?

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness koniecznie daj znać! Nie mogę się doczekać Twoich wyników bety, jakby to były moje, hehe :)
    Asiafaj nie łapie się w tych przedziałach i przeliczeniach, ale progesteron wg mnie masz w porządku ;)
    Ilona ładny pęcherzyk. Trzymam kciuki za ten cykl :)

Ja wizytę u ginka mam dopiero o godz. 18...mam całą listę pytań do niego, będzie mnie miał dość po dzisiaj jak nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 14:46

p19us65g7l1efcda.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness gratulacje kochana I czekamy na bete :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes gratulacje ;)
    Agu90 daj znac jak po wizycie, wypytaj go o wszystko co Cie zastanawia ;)

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 24 dc przy cyklach około 30 dniowych. Nie wyszedł test ciążowy pozytywny, więc pregnyl już wysikany.
    Nie mogę się doczekać soboty, bedę testowała czy się w końcu udało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:30

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazuje się ,że progesteron w przeliczeniu to 6,67 ng i to o wiele wiele za mało :(

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ