X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Agness koniecznie daj znać! Nie mogę się doczekać Twoich wyników bety, jakby to były moje, hehe :)
    Asiafaj nie łapie się w tych przedziałach i przeliczeniach, ale progesteron wg mnie masz w porządku ;)
    Ilona ładny pęcherzyk. Trzymam kciuki za ten cykl :)

Ja wizytę u ginka mam dopiero o godz. 18...mam całą listę pytań do niego, będzie mnie miał dość po dzisiaj jak nic :D
    Hehe ja 25 tez zamecze swojego gina;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    Ja po wizycie ;) za 4 dni mam miec ovu, mam jeden pecherzyk 15 mm i kilka drobnych ;) w poniedzialek ide zobaczyc czy pekly ;)

Ilona też jestem dziś po wizycie, też mam pęcherzyk 15mm i też w następny pon. idę sprawdzić czy pękł :D Powodzenia naszym pęcherzykom :) niech się spiszą

Asiafaj, a nie masz szans na jakiś lek podnoszący progesteron? np duphaston lub cokolwiek innego lekarz by zaproponował?

Anet_86 lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu Nie wiem, muszę się do niego wybrać dopiero. Mam nadzieję, że jak zobaczy taki beznadziejny wynik to coś przypisze

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to jesteśmy w tym samym polozeniu ;) mnie to bardzo ciekawi czy one mi pękają :) no ja tez nam.tego zycze by nas nie zawiodly te pecherzyki ;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:33

Agness12 lubi tę wiadomość

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta jak zrobisz badania to przynajmniej wiadomo co jest. Niepewność gorsza od kiepskich wyników. Na pewno bedzie ok !!!

Anet_86 lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, powoli nadrabiam bo chętnie dołączę ;)
    Ja... my staramy się o pierworodne dziecię 4lata (4lata minie pod koniec czerwca) od pamiętnych słów mojego B "tylko dziecka nam brak... i tak zaczęła się walka o szczęście... przez pierwsze 1,5roku było na "luzie"... potem zaczęłam się martwić. Poszłam do jednego gina, stwierdził PCOS... zmieniłam lekarza bo tamten mnie wnerwiał tekstami typu "pójdziesz z innym to się uda"... tak trafiłam do gina moich sióstr, który wykluczył PCOS, ale fakt mam torbiele na jajnikach (to akurat rodzinne ;D ), ale hormony ok. Wcześniej tylko mocno podwyższona prolaktyna, która spadła do 20(w tym cyklu nawet kontrolnie badałam). Zbadałam także B... w czerwcu morfologia 2% i aglutynacja, w styczniu br morfologia 1% i aglutynacja z agregacją...
    Ślub planujemy na 14.07.2018 ;) a po nim jeśli do tego czasu się nie uda pełną diagnostykę i leczenie w klinice niepłodności :)
    Jestem aktualnie w 12dpo... A tu jeszcze trzeba czekać do 25maja :)

Ed. Widziałam że było kto gdzie mieszka... ja mieszkam w "Granitowym sercu Polski" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:46

17.11.17-poronienie całkowite
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wizyty u lekarzy strasznie stresują ;) Chyba w takich sytuacjach zawsze spodziewam się najgorszego haha ;) Pozostaje nam zdać się na dobrych lekarzy, a o tych niestety dość trudno.
    Grunt to pozytywne myślenie ;) Chociaż ja postanowiłam, że jak się do wakacji nie uda, to zaczynam kolejne studia.

Agness jak tam wyniki bety?

Ilona04, SylwiaLu nic nie pozostaje tylko działać ;)

AJA_S "Granitowym Sercem Polski nazywa się dolnośląskie miasto Strzegom, wie już chyba każdy Polak." << No chyba nie każdy... Na szczęście mam wyszukiwarkę ;) Geografia nie była nigdy moją mocną stroną ;)

SanKwt, AJA_S, Agness12 lubią tę wiadomość

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klyd mysle ze zarowno jak i u Sylwii dzialania beda pelną para ;) mnie juz ginekolog nie stresuje, mam takiego wyluzowanego wiec spoko ;) ja jestem najbardziej ciekawa czy mi pekaja te pecherzyki , nawet nie nastawiam sie na sukces ;) milo będzie ale ciekawi mi czy wgl pekaja ;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:26

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu uwielbiam działać, stąd czekanie w kolejce już mi ciśnienie podnosi haha ;) Ja chodzę do najcudowniejszej Pani doktor, wszyscy pacjenci ją uwielbiają: jest kompetentna, a przy tym wyjątkowo empatyczna.

Ilona04 Do niedawna to ja w ogóle nie przypuszczałabym, że mogą nie pękać, skoro cykl regularny, objawy książkowe itp.

Dziewczyny! Doradźcie mi coś na jutrzejszą 10 rocznicę znajomości z mężem ;) Nie mam zielonego pojęcia jak ją zaaranżować, zwłaszcza, że mąż w nocy już musi jechać do pracy. Aż ciężko uwierzyć, że znamy się taki szmat czasu ;P

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:26

AJA_S lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Strzegom ;)

Ja zawsze gotuje spaghetti bądź lasagne (ulubione danie narzeczonego)... 10lat... 10 lat minie mi z B w grudniu 2018...
    Heh po 5 latach się zaręczyliśmy i po kolejnych 5 -wesele ;D

17.11.17-poronienie całkowite
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd ;) Ja bym poleciala klasyka;) kolacja (ulubione danie) a potem maly prezencik tzn: wez ladne karteczki napisz jakies przyjemnosci (cos co lubi , cos z czego ma najwieksza radoche, to co u Was sie sprawdza)niech bedzie tego duzo , potem niech wylosuje 3 karteczki i spelnisz je ,a skoro macie malo czasu to niech to bedzie w najblizszy weekend . Jak sie na cos czeka to potem lepiej smakuje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:11

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc33e86ea78c.png

SanKwt, Klayd, AJA_S, Anet_86, Parsleyek lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Moja dzisiejsza beta <3
    Ojejej <3 Gratuluję Kochana :* Piękna beta!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:31

p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Moja dzisiejsza beta <3
    Oo super wynik bety;) niech malenstwo rosnie zdrowe;) jeszcze raz gratuluje i ciesze sie razem z Toba;) wpadaj czasem do nas;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Moja dzisiejsza beta <3

Piekna beta gratulacje :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agness! Super! A kiedy robiłaś test ciążowy, ile dni po owu wyszedł pozytywny?

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness gratulacie i wszystkiego co najlepsze dla Was!

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ