Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
A z takich dzieciowych rzeczy to robiłam jeszcze takie coś
https://zapodaj.net/10df86b41ca84.jpg.html
https://zapodaj.net/d90b45ca3e3fb.jpg.html
https://zapodaj.net/07cf64268cdac.jpg.htmlLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Na pewno mogą na Tobie polegac:) mój K. mówi zawsze, że praca to nie wszystko i zdrowie i życie najważniejsze, ale sama wiem jak to wygląda. U mnie w pracy wiecznie wojna bo czemu ktoś ma lepiej od drugiego i np na wolne wtedy i wtedy. Cyrki, że hej.
Więc liczę, że jednak L4 będzie pracowite w inny sposób:p30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Bosz jakie wy jesteście zdolne! Ja przy Was to dwie lewe ręce.
I tymi rękoma podpisuję się pod słowami Erastel męża! Praca to nie wszystko. Trzeba pracować żeby żyć, wiem, ale nie żyć, żeby pracować!
A najlepiej robić coś, co się lubi i to z fajnymi ludźmi. Źle dobrana ekipa potrafi uprzykrzyć najfajniejszą pracę.Erastel lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
u nas nie ma że ktoś ma lepiej, mój dyrektor dba o nas, kiedy się da to jakaś nagrodę dostajemy, czy jak jest możliwość podwyżki to też jest pod tym względem nie możemy narzekać, jak miałam sytuacje, że musiałam iść do szpitala, a sytuacja nie pozwalał mi na chorobowe, a nie miałam tyle urlopu to potem oddawałam w nadgodzinach. W moim przypadku (kręgosłup) moja praca jest naprawdę mi przychylna, a po za tym ją lubię i jeśli przyjdzie mi kiedyś z niej samej zrezygnować to bardzo będzie mnie to boleć. Bo bez względu na wszystko nie słyszałam o pracodawcy, który idzie nam na rękę jak mój.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, żeby nie było, że coś pisałam po złości. Często piszesz, że jesteś padnięta więc człowiek myśli, że cie tam katuja czy coś u mnie pod względem jakich sytuacji wyjątkowych też na prawdę kra na rękę, jak wylądowałem w szpitalu po wypadku samochodowym to dziewczyny zrobiły wszystko żebym nie musiała iść na l4 i nie tracić pieniędzy. Więc stanęły na rzęsach żeby przychodzić na moje zmiany, a godziny sobie wyrównalysmy później, a urlop też został. Dobrze, że lubisz swoją pracę ja za moja nie przepadam;p Ale ja już tak mam:p30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Oda, a co do zdolności dziewczyn. To zgłaszam się jak będziecie kogoś potrzebować do zamontowania zlewu, szaf czy fugowania:p jestem w tym mistrzem!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
W żadnym wypadku Erastel tak nie pomyślałam Męczą, bo męczą, czasami mam dosyć, ale u mnie są momenty takie, że jest najwięcej roboty i nie ma się czasu czasami zjeść czy napić, czy siedzę po nocach jak ostatnio.
Fakt jest taki, że to co Wam pokazałam to robiłam w prezencie dla znajomych, albumy robiłam przez dwa tygodnie jeden. Chciałabym zacząć to robić też komercyjnie, żeby się mi zwrócił chociaż koszt zakupu tego wszystkiego jak wykrojniki do papieru, sam papier, kwiatki, ale boję się że nie będę się wyrabiać ;/Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, handmade'owe produkty są teraz w cenie. Chciałam wejść w podobny biznes, tylko nie robić ręcznie, to branża maluszków też ma swoje ceny Zawsze w biznes trzeba zainwestować, ale możesz pojedynczo zaczać sprzedawać. Są grupy na fb, na którym idą jak woda produkty dla maluszków. Ja sama wolałabym dla mojego coś ręcznie wykonanego, z dobeych tkanin jak robi pilik niż chiński zamiennik 4 razy tańszy.
Może jak znajdziesz czas - ruszysz powoli z interesem
Fajnie, że macie dobre prace! wyrozumiały pracodawca to skarb!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Zobaczymy Oda, moja siostra otworzyła teraz firmę i robi sama skrzyneczki różne, pudełka, herbaciarki takie decupage itp mam nadzieje, że będzie się to rozkręcać, a może się wtedy do niej podepnę, żeby było łatwiejLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Brzmi jak plan
Biorę luteinę. Nie lubię tego. Jest mi po niej mega ciężko. I głowa boli, od smaku mnie mdli, piersi mam wielkie i bolące. Brzuch mnie tak ciągnie, do tego zgaga i nie wiem czy to możliwe, ale szybciej się męczę. Wstanę z łóżka szybko, pójdę do kuchni i serce wali, po schodach ledwo wchodzę.
Naprawdę będę chyba prosić o zmianę na duphaston, bo się zamęczę!
* hormony w normie
* naturalna owulacja
U to dziwne, brałam kiedyś luteine na wywołanie @ w przerwie między tabletkami antykoncepcyjnymi, ale oprócz obrzydliwego smaku przy rozpuszczaniu to nic więcej mi się nie działo. Mi za to przy duphastonie tym razem nic się nie dzieje, poprzednio miałam bóle, sutki mnie piekły i swędziały, a teraz nic. Ciekawa jestem ile po odstawieniu @ przyjdzie.
Edit: Oda a patrzyłaś w ulotce czy takie objawy mogą występować w trakcie brania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:22
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, waśnie nie widziałam, ale na forum wyczytalam, zresztą dziewczyny mi też podpowiadały, że tak może być.
Luteina to progesteron, a ten wzrasta też we wczesnej ciąży, dlatego może dawać takie same objawy.
Zobaczę jak skończę luteinę (jeszcze 3 pelne dni) czy mi minie po @* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dobrze pamiętam że masz robić bete po tej luteinie? Jak tak to kiedy?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Tak 22.09 mam zrobić bete jeżeli dobrze zrozumiałam.
Mam 21.09 jeszcze wziąć luteinę (10ty dzień brania) , a następnego dnia zrobić betę.
Zastanawiam się, czy nie zrobić testu zwykłego, byłby 13 lub 14 dpo, powinien już wyjść, strasznie nie chcę iść na tą betę
A z drugiej strony, mimo, że mamy tak minimalne szanse, lepiej sprawdzić pewniejszym badaniem i zrobić betę.
Czuję, że mimo, że na luzie podchodzę do @, że jeszcze pewnie troche zajmą nam starania i nie spodziewam się II kresek, to odbieranie negatwnej bety bedzie dla mnie bolesne. wiem ze to dziwne.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Beta to jednak beta, doskonale rozumiem jak się będziesz czuła, wtedy kiedy robiłam ja mimo, że wynosiła 2 poszłam jeszcze raz zrobić i było jeszcze mniej ;/ ODa to jest normalne, ja teraz, też niby wiem, że nie było szansy na nic, ale myśli gdzieś krążą po głowie i mierzę ta temperaturę rano i się zastanawiam czy będzie wyższa.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Wiem, wiem. U nas to byłby cud, po pierwsze z tym nasieniem, po drugie z naszym , ktorego nie przypilnowalismy bo wiemy że nie ma na razie szans, wiec olaliśmy :p
Nie będę się na razie tą betą martwić. Może @ przyjdzie 22.09 i juz.
Za godzinę zobaczę w koncu męza!pilik lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej wrocilam do domku i Was czytam. Mialam deie strony zaległości ale nie mialam juz po przerwie kiedy zajrzec, ludzia na wieczor przypomnialo sie ze sa glodni;)
Wybaczcie ale nie bede juz odpisywać bo padam.. mialam 25 dowozow, dzis jeszcze musialam isc na 9 zamiast 12 wiec jestem po 13 godzinach a jutro znow jeżdżę 10 godzin..
Wiec dobranoc Wam życzę;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:55
gacka89 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Oda nie ma co no cóż to czekaj cierpliwie na męża a ja uciekam spać, mój niestety po powrocie ma nocki wiec kolejny tydzień spie sama, w dodatku od wtorku zaczynam z powrotem mieć popołudniówki wiec się prawie widzieć nie będziemy w tym tygodniu Dobranoc kochaneLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Maż ma własnie opoznienie mialam po niego wyjechac bo tak leje i auto mi sie rozkraczyło! Musi dojechac jakos sam, ale pewnie poczekam jeszcze...
Gacka wspolczuje, ja 2 dni sama od ponad roku i fatalnie to znosze.
Spijcie kochane! Do jutra!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia