Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik Łucznika starego jeszcze go nie rozgryzlam jak działa nigdy nie szylam ale bym chciala sie nauczyc nie tylko donkartek, ale żeby jakies firanki czy male przerobki robić.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny pomocy, tylko Wy mozecie mi doradzic. Mam zaczac brac dupka w 16dc, ale mam problem czy 1 dc liczyc od dnia brazowego plamienia czy juz jak normalna @ byla. Bo ja juz zglupialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 19:14
-
Welonka, zdrówka :* Herbata i pod kocyk wygrzewać się.
Pilik świetne ochraniacze Ja też już szyłam dla dzieci z rodziny, więc jak tylko będę wiedziałą że spodziewamy się maleństwa zacznę szyć dla niej/niego. Na początek uniwersalne, potem jak poznam płeć - już pod kątem tego ubranka
Gacka to może być bardzo dobra maszyna, tylko trzeba ją ogarnąć i jak nie była jakiś czas używana to porządnie oczyścić. Ja niestety mam kilkuletnią (kupiłam ze 3-4 lata temu) a marzy mi się jakaś bardziej zabytkowa* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Anuś_ku wrote:Dziewczyny pomocy, tylko Wy mozecie mi doradzic. Mam zaczac brac dupka w 16dc, ale mam problem czy 1 dc liczyc od dnia brazowego plamienia czy juz jak normalna @ byla. Bo ja juz zglupialam.
od dnia krwawienia. Plamienia liczą się do poprzedniego cyklu;* hormony w normie
* naturalna owulacja
Aniśku nie licz plamien jako @. 1dc to normalne krwawienie. A robisz testy owu? W dhupastonie chodzi o to żeby brac go po owulacji bo inaczej można ją zablokować.
Gacka - warto spróbować
Oda ja mam nową, w maju kupiłam o zaczęłam się uczyć bratu się końcem maja dziecko urodziło i dużo dla małego szyłam. -
Mialam robic testy ovu ale bylismy u rodziny na weekend i nie robilam, w srode jak bylam u gin to mialam pecherzyk 8 mm, tak ze ovu jakos na dniach ( po symptomach poniedzialek, wtorek). Plamienie mialam 3.09 a a 4.09 juz mialam normalna @. A 16 dc wypada we wtorek. I teraz wlasnie nie wiem czy zaczac we wtorek czy w srode
-
No jak tylko zajęcia sienu mbie zaczna i cale zamieszanie z nowym systemem sie rozluzni to bede probowac. Dostalam od tesciowej ją, wcześniej kolezanka jej ja uzywala i ja jej oddala bo ch6bq cos bowszego kupiła byla troche zakurzona ale bez tragedii.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Pilik to od niedawna zaczęłaś, ja w sumie mam tyle lat ale nigdy nie szyła, też zaczęłam kilka tygodni temu.
Anuś ja miałam pęcherzyk 8 mm 6dc, owulacja w 14 dc (maks 15 dc), więc u mnie po 8-9 dniach pękł dopiero. U Ciebie 8 dni będzie w czwartek, więc może jeszcze zmonitoruj tą owulkę, żeby nie za wcześnie z tym duphastonem?
Wiadomo, że Tobie może pęknąć szybciej, ale testy owulacyjne możesz spokojnie zacząć robić dziś lub jutro, one z ok 24 h wyprzedzeniem pokazują.
Gacka, to szybkiego unormowania w pracy, żebyś mogła zająć się szyciem - bo naprawdę polecam!* hormony w normie
* naturalna owulacja
pilik, obczaiłam sobie twoje "szyciowe hobby" i jestem pod wrażeniem Chciałam właśnie coś takiego zamówić dla synka przyjaciółki na roczek Ja w pracy szyję książeczki sensoryczne, ale ręcznie. Nie ma tego wiele, tylko kilka egzemplarzy, ale roboty mnóstwo z takim czymś, więc naprawdę podziwiam że tak świetnie tworzysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 19:55
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Oda_33 wrote:Pilik to od niedawna zaczęłaś, ja w sumie mam tyle lat ale nigdy nie szyła, też zaczęłam kilka tygodni temu.
Anuś ja miałam pęcherzyk 8 mm 6dc, owulacja w 14 dc (maks 15 dc), więc u mnie po 8-9 dniach pękł dopiero. U Ciebie 8 dni będzie w czwartek, więc może jeszcze zmonitoruj tą owulkę, żeby nie za wcześnie z tym duphastonem?
Wiadomo, że Tobie może pęknąć szybciej, ale testy owulacyjne możesz spokojnie zacząć robić dziś lub jutro, one z ok 24 h wyprzedzeniem pokazują.
Gacka, to szybkiego unormowania w pracy, żebyś mogła zająć się szyciem - bo naprawdę polecam!
No ja mialam w 10 dc, zaczal mi się od wczoraj śluz plodny, a z dupkiem to wlasnie nie wiem bo tak mi powiedziala gin po badaniu ze mam w 16 dc zaczsc brac
-
Tak, taką kostkę właśnie chciałam zamówić Ale w najbliższym czasie pewnie nie pojadę do niej, więc prezent na roczek mogę odwlec w czasie
Z filcu szyłam, ręcznie Trochę roboty było, a że robiłam to głównie jak dzieciaki spały to też długo to trwało. A jak teraz widzę, jak niektóre książeczki już poniszczyły to aż serce boliLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
W takim razie jak będę chciała zamówić, to można u Ciebie?
Ja już się nie mogę doczekać, jak będę miała dla kogo takie coś robić samodzielnie Teraz mam 16 dzieciaków, ale to o jednym jedynym marzę od dawna Może się uda w końcuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jak mija Wam niedziela? U mnie dziś rodzinnie. Jakoś po wczorajszych wieściach mimo tego, że u mnie dobrze wszystko to mam doła, Oda pisałaś chyba o tym wcześniej, że wolałbyś żeby to u Ciebie było coś nie tak no i właśnie też tak cały dzień mi to siedzi dziś w głowie...
Dowiedziałam się dziś, że mój K. miał powikłania po Śwince, a słyszałam, że może to prowadzić do bezpłodność i oczywiście już mam doła. Na badania idziemy e przyszłym tygodniu bo dopiero wtedy praca na to pozwoli.
Pilki czy robisz te swoje cudeńka również na zamówienie?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel - przestań zamartwiać się na zapas. Dopiero jak wyniki będą złe, będziesz się martwić. Szkoda życia i nerwów.
Mój mąż właśnie też z powodu powiklań ale on zaraz po urodzeniu miał jakiś problem ma tę przypadłość, więc nie wiem, czy suplementy cokolwiek dadzą.
Ja staram się nie zamartwiać na zapas. Następne badanie na początku listopada - pożyjemy zobaczymy
Ja już odliczam godziny do przyjazdu męża, ale te ostatnie ciągną się najbardziej!!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Mi się marzy, żeby takie książeczki robić, dla dzieci z przypinanymi na rzepy zwierzątkami, chmurkami itp. takie sensoryczne właśnie, ale gdzie ja na to czas znajdę.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dzięki Oda:) muszę się trochę ogarnąć. Ktoś mnie musi kopnąć w tyłek porządnie. Gacka znajdziesz czas na pewno na L4! wtedy wszystkie będziemy robić u Ciebie zamówienia:p
Czuje dziś bezsenna noc, sąsiedzi z góry zaczynają śpiewać.. Nie ma to jak nowe budownictwo gdzie wszystko się tak niesie, że idąc do sąsiadów na górę mogłabym zacząć z nimi gadać na aktualnie poproszony temat i znam połowę imion z imprezy ;p Mam nadzieję, że szybko skończą bo K na 2 idzie do pracy .30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Alex, Erastel - rzadko robię na zamówienie, ale piszcie jak tylko będę miała chwilkę to koleżance z forum na pewno coś stworze . Oficjalnie może od stycznia będę więcej zamówień przyjmowała ale piszcie jak coś bo rzeczy dla dzieciaczków uwielbiam tworzyć
Też mam w pracy sporo dzieci i mam siódemkę maluchów u rodzeństwa... ale to nie te dzieciaki...
Gacka oj bardzo to pracochłonne, ja na taką filcową chyba bym nigdy się nie zebrała... -
Erastel wrote:Dzięki Oda:) muszę się trochę ogarnąć. Ktoś mnie musi kopnąć w tyłek porządnie. Gacka znajdziesz czas na pewno na L4! wtedy wszystkie będziemy robić u Ciebie zamówienia:p
Czuje dziś bezsenna noc, sąsiedzi z góry zaczynają śpiewać.. Nie ma to jak nowe budownictwo gdzie wszystko się tak niesie, że idąc do sąsiadów na górę mogłabym zacząć z nimi gadać na aktualnie poproszony temat i znam połowę imion z imprezy ;p Mam nadzieję, że szybko skończą bo K na 2 idzie do pracy .Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️