Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia90 wrote:lekarz dał nam jeszcze jeden miesiąc starań z clo, a potem mamy zrobić badanie nasienia i sprawdzić drożność. tylko chyba jeszcze nigdzie na forum nie przeczytałam zeby sie komus udało az w 4 cyklu z clo..
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
welonka, tak, dotychczas zawsze miałam potwierdzoną owulację
edwarda20, teraz po przyjeździe męża z pracy od razu się za to zabieramy własnieedwarda20 lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Aga dawaj znac jak juz zrobisz test
Ja sie dzisiaj caly dzien lenilam albo spalam po wczorajszej wycieczce.
O ile wczoraj moglam mówić, ze @ rozkrecila tak dzisiaj juz sie chyba skończyła. Dzisiaj bardzo malo brazowawej wydzieliny i tyle. Dziwne az to dla mnie. Jutro ide z rana na wyniki i zapisuje sie do gina.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Pewnie ze dam, ale raczej zadnej niespodzianki nie bd ... U mnie w tym cyklu bylo 3 dniowe plamienie gdzies od 16/dnia cyklu do 19,ktore wygladalo tak jak w zeszlym cyklu tylko tamto bylo nieco pozniej i w 26 dc rozkrecilo sie w okres ... Nigdy tyle nie czekalam na malpe po dupku ...zawsze to bylo max 3/dni a jutro to juz bd 9!! Do tego ud zlaczyc nie moge bo mnie caly dol boli .... I w pracy slabo sie czulam ...pare razy az mi sie cofalo ... Teraz o ile jakims cudem nie zaciazylam to brak okresu jest mi tak nie na reke... Bo chce juz isc na te hormony ...
-
Test zrobiony..oczywiście negatywny ... już nie wiem co robić... ale chyba jak do piątku @ nie będzie to zadzwonię do lekarki... niby do 14 dni po dupku czeka się na okres ...naprawdę mam już dość... mam dzień wolny i zamiast się nim cieszyć to tylko nerwy mną szargają ... a do tego czuje się taka bezradna w tym wszystkim
-
welonka wrote:Nam sie udało w 5cyklu z clo , wiesz ja właśnie widziałam na forum malo dziewczyn ktorym sie udalo w pierwszych 3cyklsch z clo . Zawsze masz potwierdzona owulacje?
Dawno, dawno mnie tu nie było! Miło widzieć, że komuś w tym czasie się udało
Welonka gratuluję!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Aga , przykro. Ale staramy się dalej:) strasznie długo to u Ciebie trwa, ja bym nie wytrzymała w takim oczekiwaniu:(
Miłego dnia Wam życzę kobietki!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Agaa szkoda ze negatywny;( ale nie przejmuj sie u mnie prawdopodobnie s0adek progesteronu a wzrost estrogenu bo sluz rozciagliwy dzis u mnie , @ bedzie lada dzien.
Wczoraj mialam z mezem rocznice slubu a musialam byc w pracy , na szczescie dzis wolne to sobie odbijemy;)
Teściowa do nas wczoraj dzwonila i oczywiście zaraz po zdrowiu zyczyla dzidziusia . A z kolei moi rodzice zapomnieli o rocznicy i troche mi bylo przykro.
A jak tam u Was w ten nie lubiany poniedzialek? -
Aga szkoda, że negatyw, ale też mówiłaś że szansy teraz by nie było, ściskam mocno.
San wiem jakie to wnerwiające i robi ci się przykro. Mnie ostatnio kadrowa wnerwiła, dotchnęła mojego brzucha mówiąc czy się kryguje, bo Uwaga miałam szerszą tunike na sobie ;/ masakra zero taktu u tej kobiety. Rodzina na szczęście już spasowała z pytaniami.
No i jak mówiłam koniec @, dzisiaj już czysto, wczoraj w zasadzie to było już takie mocniejsze plamienie, tym razem cały jeden dzień trwała w pełni.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Jak to ludzie wyczucia nie maja, az brak slow na cos takiego..
U mnie pytan juz nie ma , ale jak zyczyc czegos to dziecka. Ale nie mam tego za zle bo mam nadzieje ze zyczenie sie spelni;)
Gacka podpytaj o to gina , ja po dupku mialam normalne @ ale nie u kazdej kobiety tak samo to przebiega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 13:48
-
Poprzednio miałam normalnie @ też to dziwne na mnie. Aż powiem Ci, że przeszło mi przez myśl czy testu nie zrobić. Od wczoraj lekko pobolewa mnie lewy jajnik, a dzisiaj mimo zjedzonego śniadania niedobrze mi. Ale zapytać na pewno zapytam bo jest to dziwne.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny,co myślicie o niedowadze, a problemem w zajściu w ciąże? byłam dzis u lekarza rodzinnego, przeziebienia szaleją. Temat zszedł na ciąże i temat zszedł na moją wagę, lekarka praktycznie mnie zaatakowała, że z taką wagą to ja z ciążą i jej utrzymaniem będę mieć z pewnością problemy
Gacka strasznie dziwna ta Twoja @. A takt księgowej niesamowity. Ale u mnie jak tylko wziełam Ślub to za każdym razem kiedy przyjeżdżała kierowniczka do pracy, widziałam jak mnie ogląda z każdej strony i co chwila jakieś dziwne teksty czy trochę mi się nie przybrało przypadkiem. A wiecie jak wygląda się czasem podczas @, ja mam brzuch jak balonik.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja też mam w czasie @ brzuch jak na początku ciąży i mam wrażenie, że wszyscy mi się przyglądają. Dzisiaj tak mnie boli, że zwariuję.
Z tą niedowagą to prawda, że nie sprzyja zajściu i utrzymaniu ciąży. Ja po rozpoczęciu starań celowo przybrałam na wadze, bo dowiedziałam się, że BMI sprzyjające zajściu w ciążę wynosi 20-24."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Kurczę. Nie miałam o tym pojęcia..juz trochę udało mi się przytyć od kiedy mam trenera personalnego i regularnie ćwiczę. Moje bmi wynosiło 16.8, teraz jest lepiej bo już 18. Widzę, że muszę jeszcze sporo popracować nad sobą i nie tylko dobre wyniki się liczą.
Dzięki za informacje Marcelina:)Marcelina85 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
U mnie w pracy na szczescie nikt nie zadaje takich pytan. Dzisiaj brzuch mnie juz boli typowo na @, caly czas mam uczucie mokrego a rano na papierze mialam niteczke sluzu z krwia a potem dwie plamki krwi. Czekam kiedy sie paskuda rozkreci.
Masakra u Was tez tak leje?? Oberwanie chmury normalnie. -
Welonka teraz będziesz nadrabiać kg ż malenstwem;)
Anuś niech @szybko przejdzie, co by sie mozna bylo od razu starac;)moja @ wyjątkowo ciagnela się teraz długo.
Pogoda coraz brzydsza,jeszcze nie pada, ale za chwilę idę podrzucić auto do mechanika więc czuje, że jak będę wracać na nogach to od razu lugnie:/30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dziękuję Wam za wsparcie ;* próbuję nie myśleć o tym wszystkim, ale dzisiaj mam okropny dzień... to,że test wyszedł negatywny to jedno,ale zaczynam sie martwić, że nadal @ nie ma ciąży brak, okresu brak a humor podły ;/ muszę jednak wytrzymać to piatku bo jak do tego czasu franca nie przyjdzie to dzwonie do lekarki i umawiam się do niej najszybciej jak sie da...
-
Erastel no mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo coraz gorzej sie czuje fizycznie, dzisiaj mam pakiet objawow przed @ brzuch, piersi, mdlosci i brak apetytu. Psychicznie powiem Wam ze o wiele lepiej niz w poprzednim cyklu, mam ogromne wsparcie mojego meza, wkoncu wiem co mi jest tak ze zostalo juz tylko dzialanie.