X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie udało w 5cyklu z clo , wiesz ja właśnie widziałam na forum malo dziewczyn ktorym sie udalo w pierwszych 3cyklsch z clo . Zawsze masz potwierdzona owulacje?

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    lekarz dał nam jeszcze jeden miesiąc starań z clo, a potem mamy zrobić badanie nasienia i sprawdzić drożność. tylko chyba jeszcze nigdzie na forum nie przeczytałam zeby sie komus udało az w 4 cyklu z clo..
    troche bezsensu ze faszerujesz sie lekami nie wuedzac czy ma to w ogole sens tzn bez badan nasienia. to jest podstawowe badanie ktore nalezy wykonac. nie tylko my kobiety mamy problemy.

Marudaruda lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, tak, dotychczas zawsze miałam potwierdzoną owulację
    edwarda20, teraz po przyjeździe męża z pracy od razu się za to zabieramy własnie

edwarda20 lubi tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dawaj znac jak juz zrobisz test :)

Ja sie dzisiaj caly dzien lenilam albo spalam po wczorajszej wycieczce.

O ile wczoraj moglam mówić, ze @ rozkrecila tak dzisiaj juz sie chyba skończyła. Dzisiaj bardzo malo brazowawej wydzieliny i tyle. Dziwne az to dla mnie. Jutro ide z rana na wyniki i zapisuje sie do gina.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dam, ale raczej zadnej niespodzianki nie bd ... U mnie w tym cyklu bylo 3 dniowe plamienie gdzies od 16/dnia cyklu do 19,ktore wygladalo tak jak w zeszlym cyklu tylko tamto bylo nieco pozniej i w 26 dc rozkrecilo sie w okres ... Nigdy tyle nie czekalam na malpe po dupku ...zawsze to bylo max 3/dni a jutro to juz bd 9!! Do tego ud zlaczyc nie moge bo mnie caly dol boli .... I w pracy slabo sie czulam ...pare razy az mi sie cofalo ... Teraz o ile jakims cudem nie zaciazylam to brak okresu jest mi tak nie na reke... Bo chce juz isc na te hormony ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiony..oczywiście negatywny ... już nie wiem co robić... ale chyba jak do piątku @ nie będzie to zadzwonię do lekarki... niby do 14 dni po dupku czeka się na okres ...naprawdę mam już dość... mam dzień wolny i zamiast się nim cieszyć to tylko nerwy mną szargają ... a do tego czuje się taka bezradna w tym wszystkim :(

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nam sie udało w 5cyklu z clo , wiesz ja właśnie widziałam na forum malo dziewczyn ktorym sie udalo w pierwszych 3cyklsch z clo . Zawsze masz potwierdzona owulacje?

Dawno, dawno mnie tu nie było! Miło widzieć, że komuś w tym czasie się udało :)

Welonka gratuluję! :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga , przykro. Ale staramy się dalej:) strasznie długo to u Ciebie trwa, ja bym nie wytrzymała w takim oczekiwaniu:(

Miłego dnia Wam życzę kobietki!;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa szkoda ze negatywny;( ale nie przejmuj sie u mnie prawdopodobnie s0adek progesteronu a wzrost estrogenu bo sluz rozciagliwy dzis u mnie , @ bedzie lada dzien.
    Wczoraj mialam z mezem rocznice slubu a musialam byc w pracy , na szczescie dzis wolne to sobie odbijemy;)
    Teściowa do nas wczoraj dzwonila i oczywiście zaraz po zdrowiu zyczyla dzidziusia . A z kolei moi rodzice zapomnieli o rocznicy i troche mi bylo przykro.
    A jak tam u Was w ten nie lubiany poniedzialek? ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szkoda, że negatyw, ale też mówiłaś że szansy teraz by nie było, ściskam mocno.

San wiem jakie to wnerwiające i robi ci się przykro. Mnie ostatnio kadrowa wnerwiła, dotchnęła mojego brzucha mówiąc czy się kryguje, bo Uwaga miałam szerszą tunike na sobie ;/ masakra zero taktu u tej kobiety. Rodzina na szczęście już spasowała z pytaniami.

No i jak mówiłam koniec @, dzisiaj już czysto, wczoraj w zasadzie to było już takie mocniejsze plamienie, tym razem cały jeden dzień trwała w pełni.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to ludzie wyczucia nie maja, az brak slow na cos takiego..
    U mnie pytan juz nie ma , ale jak zyczyc czegos to dziecka. Ale nie mam tego za zle bo mam nadzieje ze zyczenie sie spelni;)
    Gacka podpytaj o to gina , ja po dupku mialam normalne @ ale nie u kazdej kobiety tak samo to przebiega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 13:48

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio miałam normalnie @ też to dziwne na mnie. Aż powiem Ci, że przeszło mi przez myśl czy testu nie zrobić. Od wczoraj lekko pobolewa mnie lewy jajnik, a dzisiaj mimo zjedzonego śniadania niedobrze mi. Ale zapytać na pewno zapytam bo jest to dziwne.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co myślicie o niedowadze, a problemem w zajściu w ciąże? byłam dzis u lekarza rodzinnego, przeziebienia szaleją. Temat zszedł na ciąże i temat zszedł na moją wagę, lekarka praktycznie mnie zaatakowała, że z taką wagą to ja z ciążą i jej utrzymaniem będę mieć z pewnością problemy :/

Gacka strasznie dziwna ta Twoja @. A takt księgowej niesamowity. Ale u mnie jak tylko wziełam Ślub to za każdym razem kiedy przyjeżdżała kierowniczka do pracy, widziałam jak mnie ogląda z każdej strony i co chwila jakieś dziwne teksty czy trochę mi się nie przybrało przypadkiem. A wiecie jak wygląda się czasem podczas @, ja mam brzuch jak balonik.

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w czasie @ brzuch jak na początku ciąży i mam wrażenie, że wszyscy mi się przyglądają. Dzisiaj tak mnie boli, że zwariuję.

Z tą niedowagą to prawda, że nie sprzyja zajściu i utrzymaniu ciąży. Ja po rozpoczęciu starań celowo przybrałam na wadze, bo dowiedziałam się, że BMI sprzyjające zajściu w ciążę wynosi 20-24.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę. Nie miałam o tym pojęcia..juz trochę udało mi się przytyć od kiedy mam trenera personalnego i regularnie ćwiczę. Moje bmi wynosiło 16.8, teraz jest lepiej bo już 18. Widzę, że muszę jeszcze sporo popracować nad sobą i nie tylko dobre wyniki się liczą.
    Dzięki za informacje Marcelina:)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel zgadza sie ja jak powiedziałam mojemu ginowi ze chcemy zacząć siw starać to odrazu zapytał o wagę i kazał przytyć bo niedowaga tez może wpływać i na zajście i hormony , ja tylko dałam rade przytyć dwa kg.

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy na szczescie nikt nie zadaje takich pytan. Dzisiaj brzuch mnie juz boli typowo na @, caly czas mam uczucie mokrego a rano na papierze mialam niteczke sluzu z krwia a potem dwie plamki krwi. Czekam kiedy sie paskuda rozkreci.
    Masakra u Was tez tak leje?? Oberwanie chmury normalnie.

• Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka teraz będziesz nadrabiać kg ż malenstwem;)
    Anuś niech @szybko przejdzie, co by sie mozna bylo od razu starac;)moja @ wyjątkowo ciagnela się teraz długo.

Pogoda coraz brzydsza,jeszcze nie pada, ale za chwilę idę podrzucić auto do mechanika więc czuje, że jak będę wracać na nogach to od razu lugnie:/

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie ;* próbuję nie myśleć o tym wszystkim, ale dzisiaj mam okropny dzień... to,że test wyszedł negatywny to jedno,ale zaczynam sie martwić, że nadal @ nie ma :( ciąży brak, okresu brak a humor podły ;/ muszę jednak wytrzymać to piatku bo jak do tego czasu franca nie przyjdzie to dzwonie do lekarki i umawiam się do niej najszybciej jak sie da...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel no mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo coraz gorzej sie czuje fizycznie, dzisiaj mam pakiet objawow przed @ brzuch, piersi, mdlosci i brak apetytu. Psychicznie powiem Wam ze o wiele lepiej niz w poprzednim cyklu, mam ogromne wsparcie mojego meza, wkoncu wiem co mi jest tak ze zostalo juz tylko dzialanie.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ