X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie udało w 5cyklu z clo , wiesz ja właśnie widziałam na forum malo dziewczyn ktorym sie udalo w pierwszych 3cyklsch z clo . Zawsze masz potwierdzona owulacje?

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    lekarz dał nam jeszcze jeden miesiąc starań z clo, a potem mamy zrobić badanie nasienia i sprawdzić drożność. tylko chyba jeszcze nigdzie na forum nie przeczytałam zeby sie komus udało az w 4 cyklu z clo..
    troche bezsensu ze faszerujesz sie lekami nie wuedzac czy ma to w ogole sens tzn bez badan nasienia. to jest podstawowe badanie ktore nalezy wykonac. nie tylko my kobiety mamy problemy.

Marudaruda lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, tak, dotychczas zawsze miałam potwierdzoną owulację
    edwarda20, teraz po przyjeździe męża z pracy od razu się za to zabieramy własnie

edwarda20 lubi tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dawaj znac jak juz zrobisz test :)

Ja sie dzisiaj caly dzien lenilam albo spalam po wczorajszej wycieczce.

O ile wczoraj moglam mówić, ze @ rozkrecila tak dzisiaj juz sie chyba skończyła. Dzisiaj bardzo malo brazowawej wydzieliny i tyle. Dziwne az to dla mnie. Jutro ide z rana na wyniki i zapisuje sie do gina.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dam, ale raczej zadnej niespodzianki nie bd ... U mnie w tym cyklu bylo 3 dniowe plamienie gdzies od 16/dnia cyklu do 19,ktore wygladalo tak jak w zeszlym cyklu tylko tamto bylo nieco pozniej i w 26 dc rozkrecilo sie w okres ... Nigdy tyle nie czekalam na malpe po dupku ...zawsze to bylo max 3/dni a jutro to juz bd 9!! Do tego ud zlaczyc nie moge bo mnie caly dol boli .... I w pracy slabo sie czulam ...pare razy az mi sie cofalo ... Teraz o ile jakims cudem nie zaciazylam to brak okresu jest mi tak nie na reke... Bo chce juz isc na te hormony ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiony..oczywiście negatywny ... już nie wiem co robić... ale chyba jak do piątku @ nie będzie to zadzwonię do lekarki... niby do 14 dni po dupku czeka się na okres ...naprawdę mam już dość... mam dzień wolny i zamiast się nim cieszyć to tylko nerwy mną szargają ... a do tego czuje się taka bezradna w tym wszystkim :(

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nam sie udało w 5cyklu z clo , wiesz ja właśnie widziałam na forum malo dziewczyn ktorym sie udalo w pierwszych 3cyklsch z clo . Zawsze masz potwierdzona owulacje?

Dawno, dawno mnie tu nie było! Miło widzieć, że komuś w tym czasie się udało :)

Welonka gratuluję! :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga , przykro. Ale staramy się dalej:) strasznie długo to u Ciebie trwa, ja bym nie wytrzymała w takim oczekiwaniu:(

Miłego dnia Wam życzę kobietki!;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa szkoda ze negatywny;( ale nie przejmuj sie u mnie prawdopodobnie s0adek progesteronu a wzrost estrogenu bo sluz rozciagliwy dzis u mnie , @ bedzie lada dzien.
    Wczoraj mialam z mezem rocznice slubu a musialam byc w pracy , na szczescie dzis wolne to sobie odbijemy;)
    Teściowa do nas wczoraj dzwonila i oczywiście zaraz po zdrowiu zyczyla dzidziusia . A z kolei moi rodzice zapomnieli o rocznicy i troche mi bylo przykro.
    A jak tam u Was w ten nie lubiany poniedzialek? ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szkoda, że negatyw, ale też mówiłaś że szansy teraz by nie było, ściskam mocno.

San wiem jakie to wnerwiające i robi ci się przykro. Mnie ostatnio kadrowa wnerwiła, dotchnęła mojego brzucha mówiąc czy się kryguje, bo Uwaga miałam szerszą tunike na sobie ;/ masakra zero taktu u tej kobiety. Rodzina na szczęście już spasowała z pytaniami.

No i jak mówiłam koniec @, dzisiaj już czysto, wczoraj w zasadzie to było już takie mocniejsze plamienie, tym razem cały jeden dzień trwała w pełni.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to ludzie wyczucia nie maja, az brak slow na cos takiego..
    U mnie pytan juz nie ma , ale jak zyczyc czegos to dziecka. Ale nie mam tego za zle bo mam nadzieje ze zyczenie sie spelni;)
    Gacka podpytaj o to gina , ja po dupku mialam normalne @ ale nie u kazdej kobiety tak samo to przebiega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 13:48

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio miałam normalnie @ też to dziwne na mnie. Aż powiem Ci, że przeszło mi przez myśl czy testu nie zrobić. Od wczoraj lekko pobolewa mnie lewy jajnik, a dzisiaj mimo zjedzonego śniadania niedobrze mi. Ale zapytać na pewno zapytam bo jest to dziwne.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co myślicie o niedowadze, a problemem w zajściu w ciąże? byłam dzis u lekarza rodzinnego, przeziebienia szaleją. Temat zszedł na ciąże i temat zszedł na moją wagę, lekarka praktycznie mnie zaatakowała, że z taką wagą to ja z ciążą i jej utrzymaniem będę mieć z pewnością problemy :/

Gacka strasznie dziwna ta Twoja @. A takt księgowej niesamowity. Ale u mnie jak tylko wziełam Ślub to za każdym razem kiedy przyjeżdżała kierowniczka do pracy, widziałam jak mnie ogląda z każdej strony i co chwila jakieś dziwne teksty czy trochę mi się nie przybrało przypadkiem. A wiecie jak wygląda się czasem podczas @, ja mam brzuch jak balonik.

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w czasie @ brzuch jak na początku ciąży i mam wrażenie, że wszyscy mi się przyglądają. Dzisiaj tak mnie boli, że zwariuję.

Z tą niedowagą to prawda, że nie sprzyja zajściu i utrzymaniu ciąży. Ja po rozpoczęciu starań celowo przybrałam na wadze, bo dowiedziałam się, że BMI sprzyjające zajściu w ciążę wynosi 20-24.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę. Nie miałam o tym pojęcia..juz trochę udało mi się przytyć od kiedy mam trenera personalnego i regularnie ćwiczę. Moje bmi wynosiło 16.8, teraz jest lepiej bo już 18. Widzę, że muszę jeszcze sporo popracować nad sobą i nie tylko dobre wyniki się liczą.
    Dzięki za informacje Marcelina:)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel zgadza sie ja jak powiedziałam mojemu ginowi ze chcemy zacząć siw starać to odrazu zapytał o wagę i kazał przytyć bo niedowaga tez może wpływać i na zajście i hormony , ja tylko dałam rade przytyć dwa kg.

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy na szczescie nikt nie zadaje takich pytan. Dzisiaj brzuch mnie juz boli typowo na @, caly czas mam uczucie mokrego a rano na papierze mialam niteczke sluzu z krwia a potem dwie plamki krwi. Czekam kiedy sie paskuda rozkreci.
    Masakra u Was tez tak leje?? Oberwanie chmury normalnie.

• Erastel Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka teraz będziesz nadrabiać kg ż malenstwem;)
    Anuś niech @szybko przejdzie, co by sie mozna bylo od razu starac;)moja @ wyjątkowo ciagnela się teraz długo.

Pogoda coraz brzydsza,jeszcze nie pada, ale za chwilę idę podrzucić auto do mechanika więc czuje, że jak będę wracać na nogach to od razu lugnie:/

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie ;* próbuję nie myśleć o tym wszystkim, ale dzisiaj mam okropny dzień... to,że test wyszedł negatywny to jedno,ale zaczynam sie martwić, że nadal @ nie ma :( ciąży brak, okresu brak a humor podły ;/ muszę jednak wytrzymać to piatku bo jak do tego czasu franca nie przyjdzie to dzwonie do lekarki i umawiam się do niej najszybciej jak sie da...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel no mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo coraz gorzej sie czuje fizycznie, dzisiaj mam pakiet objawow przed @ brzuch, piersi, mdlosci i brak apetytu. Psychicznie powiem Wam ze o wiele lepiej niz w poprzednim cyklu, mam ogromne wsparcie mojego meza, wkoncu wiem co mi jest tak ze zostalo juz tylko dzialanie.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ