X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus moje gratulacje :* oby beta ladnie rosla :)))

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel a jak u Ciebie przypomnij mi.
    W jakiej fazie cyklu jestes?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 14 -15 dni po owu, mialam wzdety brzuch 18 wrzesnia. Cos mialam przeczucie ze sie moze uda, przytulalismy sie w rocznice smierci mojej ukochanej babci, i tak sobie pomyslalam ze babci czuwa i sie uda. Wiem ze moze wieze w zabobony ale zawsze jak mialam ciezkie dnia to babcia czuwala.

Ja jestem wariatka zrobilam jeszcze jeden test (pilam kawe a po niej strasznie sikam) i tez lekko widoczna II krecha. Rano zrobie ostatni i nie wiem czy jutro isc na bede czy czekac do soboty bo i tak bede musiala zrobic tsh. A jak wyjdzie jutro pozytyw to biore dupka.

Marudaruda lubi tę wiadomość

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli po kawie wyszedl to chyba to;)
    Ja bym rano zrobila test i poleciala na bete.
    Powodzenia ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Cos mnie tknelo no dobra nie mnie a mojego meza bo jak w niedziele sie przytulalismy to sie zapytal czy nie mam dni plodnych bo mialam duzooo wodnistego sluzu, a mu no to ze nie, czekam na @ a on ze cos czuje zie sie udalo. Dzisiaj kupilam akurat w kauflandzie test zrobilam iiii II krecha jest blada i delkatnie widoczna. Wczoraj mialam dostac okres ale rano mialam trzy krople krwi a dzisiaj rano wogule mnie brzuch nie bolal tylko tersz tak skurczowo i nie wiem teraz bo musze przy pozytywie brac dupka i teraz czy zaczac brac dzisiaj czy zrobic jutro z rannego i zaczac brac

U mnie w terminie@ też bylo dużo wodnistego śluzu i też zwrócił na to uwagę mój M a ja wszystko zrzucałam na duphaston, i bolał mnie brzuch typowo na @ i takie uczucie ciągnięcia, ja dostałam duphaston 3 razy dziennie na podtrzymanie.

po ciuchu gratuluje :)

no teraz posypią się ciąże :)

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja to nie wiem na czym stoje ;) nie wiem kiedy zrobic test przez ta moja chec wyluzowania i nie kontrolowania sie;) ale poczekamy zobaczymy.
    Ktos tu dobrze pozarazal;) nam nadzieję ze i mnie dopadnie wirus;)

Marudaruda lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku no to już na pewno jest to:)

San u mnie dopiero 8dc ;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ten duphaston, lekarka kazala brac dalej przy pozytywnym i wlasnie nie wiem czy wziasc dzisiaj jeszcze tabletke czy poczekac do jutra i rano wziasc co radzicie bo ja w szoku jestem to nie mysle.

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Anuś_ku no to już na pewno jest to:)

San u mnie dopiero 8dc ;)
    Kiedys coa slyszalam o plamieniu okoloowulacyjnym.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    No wlasnie ten duphaston, lekarka kazala brac dalej przy pozytywnym i wlasnie nie wiem czy wziasc dzisiaj jeszcze tabletke czy poczekac do jutra i rano wziasc co radzicie bo ja w szoku jestem to nie mysle.
    Mi sie wydaje ze zaszkodzic nie zaszkodzi ale lepiej zapytac lekarza.
    Moze zadzwon na szpital , napewno jakis ginekolok pracuje i zapytaj.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tu jest problem bo ja chodze do luxmedu i teraz to ciezko, ale patrzylam w zaleceniach po ostatniej wizycie w razie pozytywnego testu ciazowego 2x1 tab. I obawiam sie troche czy jak wezme jutro to nie za pozno, ale z drugiej strony pare godzin chyba nie zrobi roznicy

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooze ale byk;) ginekolog;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina mnie czasami tak dziwnie nogi bolą/ciągną że ustać nie umiem! Najcześciej jednak przed @ i czasami 1-2dc. Nieprzyjemnie uczucie bardzo
    Anuś skocz jutro na betę a jak wyjdzie pozytywna (a wyjdzie! :)) to w sobotę idealnie zrobisz powtórkę po 72h żeby przyrost sprawdzić :)

Oda mam historie dla Ciebie :) natknęłam dię przed chwilą i od razu o Waszych problemach pomyslałam http://www.towsrodku.pl/home/0-prawidlowych-plemnikow-ciaza-naturalna/

SanKwt też liczę ze silny ten wirusem od Welonki!
    Ja jestem chora, miałam od dzisiaj być na l4, ale z rana okazało się że muszę zeobic do pracy coś b ważnego i cały dzień pracowałam. A jutro muszę skoczyć do pracy. Nie wiem czy zostanę czy wrócę do domu. Lekarza i tak mam dopiero na jutro na wieczor. Po gin zaraz... mąż też zaczyna być chory więc jednak stresik że w tym cyklu przez to nic nie będzie... a dzisiaj już mam ładny śluz, owu za dwa, trzy dni pewnie...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik współczuję pracy podczas choroby , niesamowita meczarnia.
    Ach ten czas , jak on przy staraniach sie dluzy..
    Szkoda ze nie da sie tego przyspieszyc..

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała taki przycisk żeby przewijać czas od owu do testowania...!

SanKwt lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)

Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
    A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/

Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę :) teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:)

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)

Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
    A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/

Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę :) teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:)

Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina??

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina??

Jesli musisz przyjmować duphaston odrazu to lepiej weź juz dzisiaj , ja bez duphastonu bylam przez tydzień teraz mam 3x1.

Mi gin kazał pierw sprawdzić betę i z wynkiem do niego zadzwonic robiłam w17dpo beta wyniosła ponad900 i lekarz za dwa dni kazał mi przyjść to byl 4tc bylo widac tylko pęcherzyk ale ciąża potwierdzona, druga wizytę mam 11pazdziernika liczę na serduszko:)
    Najlepiej przedzwoń do swojego lekarza:) ja do mojego odrazu dzwoniłam z taka wiadomością :d

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje jutro jak sie uda to jutro podjade na bete i potem w sobote zrobie tsh i bete druga. Juz dupka wzielam. Dzieki dziewczyny

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry

Z tych wrazen nie spalam pol nocy, zrobilam rano test lekko rozowa druga kreska, ide na bete, daleko nie mam i od 7 maja tak ze jak sie uda to zdaze przed praca.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ