X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus moje gratulacje :* oby beta ladnie rosla :)))

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel a jak u Ciebie przypomnij mi.
    W jakiej fazie cyklu jestes?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 14 -15 dni po owu, mialam wzdety brzuch 18 wrzesnia. Cos mialam przeczucie ze sie moze uda, przytulalismy sie w rocznice smierci mojej ukochanej babci, i tak sobie pomyslalam ze babci czuwa i sie uda. Wiem ze moze wieze w zabobony ale zawsze jak mialam ciezkie dnia to babcia czuwala.

Ja jestem wariatka zrobilam jeszcze jeden test (pilam kawe a po niej strasznie sikam) i tez lekko widoczna II krecha. Rano zrobie ostatni i nie wiem czy jutro isc na bede czy czekac do soboty bo i tak bede musiala zrobic tsh. A jak wyjdzie jutro pozytyw to biore dupka.

Marudaruda lubi tę wiadomość

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli po kawie wyszedl to chyba to;)
    Ja bym rano zrobila test i poleciala na bete.
    Powodzenia ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Cos mnie tknelo no dobra nie mnie a mojego meza bo jak w niedziele sie przytulalismy to sie zapytal czy nie mam dni plodnych bo mialam duzooo wodnistego sluzu, a mu no to ze nie, czekam na @ a on ze cos czuje zie sie udalo. Dzisiaj kupilam akurat w kauflandzie test zrobilam iiii II krecha jest blada i delkatnie widoczna. Wczoraj mialam dostac okres ale rano mialam trzy krople krwi a dzisiaj rano wogule mnie brzuch nie bolal tylko tersz tak skurczowo i nie wiem teraz bo musze przy pozytywie brac dupka i teraz czy zaczac brac dzisiaj czy zrobic jutro z rannego i zaczac brac

U mnie w terminie@ też bylo dużo wodnistego śluzu i też zwrócił na to uwagę mój M a ja wszystko zrzucałam na duphaston, i bolał mnie brzuch typowo na @ i takie uczucie ciągnięcia, ja dostałam duphaston 3 razy dziennie na podtrzymanie.

po ciuchu gratuluje :)

no teraz posypią się ciąże :)

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja to nie wiem na czym stoje ;) nie wiem kiedy zrobic test przez ta moja chec wyluzowania i nie kontrolowania sie;) ale poczekamy zobaczymy.
    Ktos tu dobrze pozarazal;) nam nadzieję ze i mnie dopadnie wirus;)

Marudaruda lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku no to już na pewno jest to:)

San u mnie dopiero 8dc ;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ten duphaston, lekarka kazala brac dalej przy pozytywnym i wlasnie nie wiem czy wziasc dzisiaj jeszcze tabletke czy poczekac do jutra i rano wziasc co radzicie bo ja w szoku jestem to nie mysle.

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Anuś_ku no to już na pewno jest to:)

San u mnie dopiero 8dc ;)
    Kiedys coa slyszalam o plamieniu okoloowulacyjnym.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    No wlasnie ten duphaston, lekarka kazala brac dalej przy pozytywnym i wlasnie nie wiem czy wziasc dzisiaj jeszcze tabletke czy poczekac do jutra i rano wziasc co radzicie bo ja w szoku jestem to nie mysle.
    Mi sie wydaje ze zaszkodzic nie zaszkodzi ale lepiej zapytac lekarza.
    Moze zadzwon na szpital , napewno jakis ginekolok pracuje i zapytaj.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tu jest problem bo ja chodze do luxmedu i teraz to ciezko, ale patrzylam w zaleceniach po ostatniej wizycie w razie pozytywnego testu ciazowego 2x1 tab. I obawiam sie troche czy jak wezme jutro to nie za pozno, ale z drugiej strony pare godzin chyba nie zrobi roznicy

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooze ale byk;) ginekolog;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina mnie czasami tak dziwnie nogi bolą/ciągną że ustać nie umiem! Najcześciej jednak przed @ i czasami 1-2dc. Nieprzyjemnie uczucie bardzo
    Anuś skocz jutro na betę a jak wyjdzie pozytywna (a wyjdzie! :)) to w sobotę idealnie zrobisz powtórkę po 72h żeby przyrost sprawdzić :)

Oda mam historie dla Ciebie :) natknęłam dię przed chwilą i od razu o Waszych problemach pomyslałam http://www.towsrodku.pl/home/0-prawidlowych-plemnikow-ciaza-naturalna/

SanKwt też liczę ze silny ten wirusem od Welonki!
    Ja jestem chora, miałam od dzisiaj być na l4, ale z rana okazało się że muszę zeobic do pracy coś b ważnego i cały dzień pracowałam. A jutro muszę skoczyć do pracy. Nie wiem czy zostanę czy wrócę do domu. Lekarza i tak mam dopiero na jutro na wieczor. Po gin zaraz... mąż też zaczyna być chory więc jednak stresik że w tym cyklu przez to nic nie będzie... a dzisiaj już mam ładny śluz, owu za dwa, trzy dni pewnie...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik współczuję pracy podczas choroby , niesamowita meczarnia.
    Ach ten czas , jak on przy staraniach sie dluzy..
    Szkoda ze nie da sie tego przyspieszyc..

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała taki przycisk żeby przewijać czas od owu do testowania...!

SanKwt lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)

Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
    A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/

Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę :) teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:)

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)

Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
    A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/

Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę :) teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:)

Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina??

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina??

Jesli musisz przyjmować duphaston odrazu to lepiej weź juz dzisiaj , ja bez duphastonu bylam przez tydzień teraz mam 3x1.

Mi gin kazał pierw sprawdzić betę i z wynkiem do niego zadzwonic robiłam w17dpo beta wyniosła ponad900 i lekarz za dwa dni kazał mi przyjść to byl 4tc bylo widac tylko pęcherzyk ale ciąża potwierdzona, druga wizytę mam 11pazdziernika liczę na serduszko:)
    Najlepiej przedzwoń do swojego lekarza:) ja do mojego odrazu dzwoniłam z taka wiadomością :d

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje jutro jak sie uda to jutro podjade na bete i potem w sobote zrobie tsh i bete druga. Juz dupka wzielam. Dzieki dziewczyny

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry

Z tych wrazen nie spalam pol nocy, zrobilam rano test lekko rozowa druga kreska, ide na bete, daleko nie mam i od 7 maja tak ze jak sie uda to zdaze przed praca.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ