Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok 14 -15 dni po owu, mialam wzdety brzuch 18 wrzesnia. Cos mialam przeczucie ze sie moze uda, przytulalismy sie w rocznice smierci mojej ukochanej babci, i tak sobie pomyslalam ze babci czuwa i sie uda. Wiem ze moze wieze w zabobony ale zawsze jak mialam ciezkie dnia to babcia czuwala.
Ja jestem wariatka zrobilam jeszcze jeden test (pilam kawe a po niej strasznie sikam) i tez lekko widoczna II krecha. Rano zrobie ostatni i nie wiem czy jutro isc na bede czy czekac do soboty bo i tak bede musiala zrobic tsh. A jak wyjdzie jutro pozytyw to biore dupka.Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Anuś_ku wrote:Czesc dziewczyny
Cos mnie tknelo no dobra nie mnie a mojego meza bo jak w niedziele sie przytulalismy to sie zapytal czy nie mam dni plodnych bo mialam duzooo wodnistego sluzu, a mu no to ze nie, czekam na @ a on ze cos czuje zie sie udalo. Dzisiaj kupilam akurat w kauflandzie test zrobilam iiii II krecha jest blada i delkatnie widoczna. Wczoraj mialam dostac okres ale rano mialam trzy krople krwi a dzisiaj rano wogule mnie brzuch nie bolal tylko tersz tak skurczowo i nie wiem teraz bo musze przy pozytywie brac dupka i teraz czy zaczac brac dzisiaj czy zrobic jutro z rannego i zaczac brac
U mnie w terminie@ też bylo dużo wodnistego śluzu i też zwrócił na to uwagę mój M a ja wszystko zrzucałam na duphaston, i bolał mnie brzuch typowo na @ i takie uczucie ciągnięcia, ja dostałam duphaston 3 razy dziennie na podtrzymanie.
po ciuchu gratuluje
no teraz posypią się ciąże -
Anuś_ku no to już na pewno jest to:)
San u mnie dopiero 8dc30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Anuś_ku wrote:No wlasnie ten duphaston, lekarka kazala brac dalej przy pozytywnym i wlasnie nie wiem czy wziasc dzisiaj jeszcze tabletke czy poczekac do jutra i rano wziasc co radzicie bo ja w szoku jestem to nie mysle.
Moze zadzwon na szpital , napewno jakis ginekolok pracuje i zapytaj. -
No wlasnie tu jest problem bo ja chodze do luxmedu i teraz to ciezko, ale patrzylam w zaleceniach po ostatniej wizycie w razie pozytywnego testu ciazowego 2x1 tab. I obawiam sie troche czy jak wezme jutro to nie za pozno, ale z drugiej strony pare godzin chyba nie zrobi roznicy
-
Marcelina mnie czasami tak dziwnie nogi bolą/ciągną że ustać nie umiem! Najcześciej jednak przed @ i czasami 1-2dc. Nieprzyjemnie uczucie bardzo
Anuś skocz jutro na betę a jak wyjdzie pozytywna (a wyjdzie! ) to w sobotę idealnie zrobisz powtórkę po 72h żeby przyrost sprawdzić
Oda mam historie dla Ciebie natknęłam dię przed chwilą i od razu o Waszych problemach pomyslałam http://www.towsrodku.pl/home/0-prawidlowych-plemnikow-ciaza-naturalna/
SanKwt też liczę ze silny ten wirusem od Welonki!
Ja jestem chora, miałam od dzisiaj być na l4, ale z rana okazało się że muszę zeobic do pracy coś b ważnego i cały dzień pracowałam. A jutro muszę skoczyć do pracy. Nie wiem czy zostanę czy wrócę do domu. Lekarza i tak mam dopiero na jutro na wieczor. Po gin zaraz... mąż też zaczyna być chory więc jednak stresik że w tym cyklu przez to nic nie będzie... a dzisiaj już mam ładny śluz, owu za dwa, trzy dni pewnie... -
Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)
Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/
Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:) -
welonka wrote:Anus ja na Twoim miejscu wzięłabym dzisiaj jedna tabletkę przeciez nie zaszkodzi:)
Pilik współczuję kuruj sie dobrze:)
A u mnie w rodzinie na złość panuje ospa ja niby przechodziłam ale juz dwa razy miałam półpaśca:/
Dziewczyny czas wam będzie dopiero sie dłużył jak będziecie czekać na wizytę potwierdzającą ciążę teraz widzę czas od@ do owulacji leciał szybko wolniej juz do terminu testowania a teraz jak czekam na wizytę to ten czas w ogóle nie upływa:)
Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina?? -
Anuś_ku wrote:Dzieki Welonka, tez tak wlasnie myslalam, wezme bo jednak czuje taki niepokuj a teraz mam lekkie skurcze podbrzusza. Welonka a kiedy poszlas do gina??
Jesli musisz przyjmować duphaston odrazu to lepiej weź juz dzisiaj , ja bez duphastonu bylam przez tydzień teraz mam 3x1.
Mi gin kazał pierw sprawdzić betę i z wynkiem do niego zadzwonic robiłam w17dpo beta wyniosła ponad900 i lekarz za dwa dni kazał mi przyjść to byl 4tc bylo widac tylko pęcherzyk ale ciąża potwierdzona, druga wizytę mam 11pazdziernika liczę na serduszko:)
Najlepiej przedzwoń do swojego lekarza:) ja do mojego odrazu dzwoniłam z taka wiadomością :d