Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziendobry
Erastel biedactwo jestesmy z Toba informuj na biezaco co sie dzieje.
Dzieki za gratulacje jeszcze do mnie nie dochodzi ze jestem w ciazy. Tak bardzo czekalam na ten moment ze boje sie nawet myslec ze sie udalo, aby to nie zniklo. Moze jak zrobie bete po raz drugi to uwieze. -
Kurde ale sie wkurzylam. Chcialam sie do mojego gina dostac zeby zapytać o ta dziwna @. Na co Pani mi mowi ze nie rejestrują bo doktor ma duzo ciężarnych i do konca roku sie nie dostane i moge isc do innego. Mówię ze doktor prowadzi moje leczenie i chce do niego to ze ew. moze na 6 grudnia mbie wcisnąć a jak bie to do innego. I bądź tu pod kontrolą na NFZ:/
Nic poczekam do listopada na tego drugiego gina bo co zrobię.
Edit: zaznaczylam ze potrzebuje sie pilnie skonsultować. Nawet nie zapytala co sie dzieje!
Erastel mam nadzieję że to nie poronienia ie i się wszystko wyjaśni. :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 09:30
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Erastel daj znać po konsultacji, mam nadzieję że wszystko w porządku jednak..!
Gacka dlatego jednak chodzę prywatnie koszty nie małe, ale przynajmniej czuje się zaopiekowana i pod dobrą kontrolą... na NFZ koleś nigdy nie wiedział kim jestem ani po co przyszłam.. -
Zobaczę tego drugiego gina podobni kazda sie interesuje i podchodzi indywidualnie. A jak tez mbie oleje to tez pójdę prywatbie.
Odebralam wyniki
Lh 4.70
Fsh 6.84
Prolaktyna 12.29
Stosunek lh do fsh 0.69 to zle chyba nie jest. Ale wynik świadczy jesli dobrze rozumiem ze nie mam pcos? Ktos jest madrzejszy ode mnue i powie czy wyniki sa ok mbiej wiecej?
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka - wyniki wyglądają w porządku. Na podstawie samych cyferek nie można wykluczyć pcos nigdy. Ogólnie odchodzi się od diagnozowania z użyciem stosunku lh i fsh. Jeżeli nie masz obrazu policystycznego plus takie wybiki to raczej możesz wykluczyć pcos ja mam stosunek 1,8 bodajże i się stresowałam, ale gin mówi że tego się nie bierze za diagnostyczne jak jajniki wyglądają ok
-
Nie mam obrazu, ani wielu pecherzyków, jajników też nie mam powiększonych, wręcz kiedyś mnie zestresowała gin bo powiedział że nie może znaleźć jednego jajnika, ale gdzies on tak sie odchylił delikatnie i dlatego.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
A możliwe jest, że 8 lat temu mogłam mieć, a teraz już nie? Nie mogę znaleźć moich wyników z tamtego okresu wczoraj przeszukałam dokumenty, ale zaginęła mi gdzieś koperta z nimi muszę poszukać jeszcze dzisiaj.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Wiem, wiem Podpytuje bo wiem, że niektóre z Was mają większe doświadczenie w tych rzeczach.
Szczerze to czułam, że te wyniki będą sugerowały, że to nie pcos. Nawet powiem Wam, że znalazłam takie punkty, które się bierze pod uwagę przy diagnozowaniu hirustycymzmu i wyszły mi 3 na 6 wymaganych punktów świadczących o tej przypadłości, czyli też nie mam.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cześć dziewczyny, pisze teraz bo wcześniej jakoś siły nie pozwalały.
Okazało się, że lekarz mocno mnie nastraszył. Po długim badaniu( lekarz wypytywał mnie jakieś pół h), mam się oszczędzać i nie ćwiczyć tak intensywnie. A nie powiazałabym krwawienia z wysiłkiem! Po intensywnym treningu siłowym pękło mi naczynie, na siłowni poczułam bol ale nic się nie działo. Ale niestety doszedł paskudny stres przez telefon z pracy:/ więc, krwawienie było spowodowane wysiłkiem i stresem , którego mam ostatnio bardzo dużo:(
Nie wiem skąd wczesniejsza diagnoza poprzedniego lekarza, ale już do niego nie wrócę.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dzięki dziewczyny;) ale co się strachu najadłam to moje.. muszę niestety w sobotę wrócić do pracy , ale później trochę odpocznę. Ogólnie słabo się czuje i boli mnie wszystko w środku
Anus jak masz mdlosci to raczej dobrze, w końcu to objaw ciąży, a brzuch też boli na początku więc nie masz się co bać;* ściskam mocno, nie denerwuj się tak:)30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Bete zrobie rano to o 17. Jeszcze gin i dzien pelen wrazen. Wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale to bylo tak wyczekane ze az mi ciezko uwiezyc. Dzieki za wsparcie.
Erastel dobrze ze to nic powaznego, uwazaj i odpocznij.