Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty mnie uczulano, że hsg (ja akurat miałam hycosy) tylko i wyłącznie w I fazie cyklu najlepiej od razu po @ (5-8 dc). Ja chciałam od razu, żeby nie czekać na następny cykl, ale i moja gin i w klinice powiedzieli, że nie ma takiej opcji. Sprawdź może u innego lekarza, co zaleci.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
San jak miło, że o mnie myślałaś u mnie lepiej teraz ale dalej ogólnie słabo się czuje. Nie wiem czy ten cykl jest wgl warty brania pod uwagę. Kazali się wstrzymać ale może akurat?
Trzymam za nas kciuki dziewczęta!
Biedroneczka, mały człowieczek:*30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel sens jest zawsze lepiej się nastawić na niepowodzenie i mile się zaskoczyć niż na odwrót ;)a w przypadku ciąży to eksplozji radości pomieszanej z niedowierzaniem oj tak bardzo bym już chciała tego doświadczyć .... póki co to jutro mój M idzie na badanie a ja będę dzwoniła do ginki bo okresu nadal brak.... bolą mnie za to oba jajniki i mam uczucie ciągnięcia do kolana.... już naprawdę wkurza mnie ta cała sytuacja ;/
Oda a co tam u Ciebie??
-
Aga dziękiże pytasz U mnie nic ciekawego. Nie wiem, szczerze mówiąc na czym u mnie stanęło tutaj. Mam zamiar zmienić klinikę, ale na razie czekamy na powtórne badanie męża, które robi za 2 tyg.
Ja mam nidrozny lewy jajowód a może i prawy. Owulacja się przesunęła, ale dziś 16/17 dc już test pozywtyny więc nie dużo spóźniona.
Działamy sobie, ale nie liczmy na efekt Jak wyniki nasienia się poprawią, zajmę się jeszcze raz drożnością jajowodów i tyle, nic więcej nie powinno stać na przeszkodzie Liczę, że do końca roku uporamy się z tym* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Erastel a dobrze się już czujesz?
Aga och wiem co czujesz...
Oda trzymam bardzo za Ciebie kciuki!
U mnie zaczyna się najgorszy czas czyli po owu, ech. Choroby nie odpuszczają więc nie biorę w tym cyklu temperatury pod uwagę i nie wiem jak to wszystko u mnie wygląda, może i lepiej... miałam dobre odczucia co do cyklu, ale już minęły . Nadzieja ogromna, w wyobraźni już tyle się dzieje... a wiem że trzeba przystopować... tylko jak? ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 17:23
-
Aga dzieki ;)racja, jakoś taki mam w sumie teraz spokój i brak gonienia mojego K.z przytulaniem;) ile to już u Ciebie bez okresu ? Może jak tak ciągnie to już jest tuż tuż, daj koniecznie znać no o też jak będzie wiadomo co do wyników.
Pilki ogólnie jestem słaba jakoś. Wczoraj wypiłam pół piwa i byłam pijana! Mój organizm szaleje. Nadal jakieś plamienia się pojawiają, kolejna wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek. Zobaczymy co mi powie.
A może akurat wśród tej choroby nie zauważysz żadnych objawów i coś z tego wyniknie
Oda działaj działaj:) I czekamy na wyniki !30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Oda ja tez przyjelam taktyke "na spokojnie"... Baaa przez ostatni tydzien to z M w ogole sie nie przytulalismy.... Raz ze bylismy zmeczeni po pracy a dwa mnie jednak ten brak okresu przytlacza i nie mialam w ogole checi ... Nie wiem czy to dobrze,ze przed badaniem M przez tyle dni nie bylo seksu... Ale coz co ma byc to bedzie... U mnie dzisiaj leci 44 dc .... I meczy mnie to juz mialam brac dupka dostac okres i robic badania a nie moge zrobic nic w czw jak wrocilam z nocki znowu zrobilam test,sle byl negatywny..... Tylko czy jest mozliwe zeby po dupku wykluczajac oczywiscie ciaze nie dostac @?? Tak sie nad tym zastanawialam i czytalam,ale wszedzie pisza ze brak okresu po dupku to ciaza.... A ja watpie zeby testy sie mylily... Jak dodzwonie sie do gin to zobacze co mi powie....ale obstawiam bete i wizyte u niej....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 20:16
-
Erastel dobrze ze czujesz sie lepiej:) odpoczywaj Kochana , mysle ze starania staraniami ale o zdrowie trzeba dbac , nie mowie ze absolutna abstynecja od seksu ale moze tak po trochu i delikatniej a noz siw uda:) fajne jest takie niespodziewane pozytywne zaskoczenie.
Aga tez juz marze o takim stanie byla bym taka szczęśliwa i wierze ze kazda z nas tego doswiadczy tylko czemu nie teraz:)?
Co do ciagniec, kluc itp to wolalabym aby nie bylo takich sygnałów , czlowiek nie może wcale zapomniec.. caly czas mysli co sie tam w srodku dzieje.
Oda zycze pozytywnych wynikow meza i aby wszystko bylo po waszej mysli a potem zeby byl bobo;)
Pilik wiem co czujesz:) zwariować mozna , jeszcze ta druga faza o wiele bardziej sie ciągnie niestety..
Biedroneczko u mnie biel.. nie pisalam bo nie ma i czym. Ale myślę zw owulacja u mnie mogla sie przesunąć przez chorobę zreszta ja znowu jestem chora. Gardlo boli okropnie i nos zawalony..
Chyba czeka mnie dlugi cykl.. tylko czemu mnie bolą te sutki...??
Polska 4-2 , ladny meczyk. Milego wieczorku;*
-
Aga a moze testy u Ciebie nie wychodzą, sa takie kobiety ktorym nie wychodza . A jaka dawke duphastonu przyjmowalas?
Ja wiem ze to byl pierwszy i ostatni cykl w ktorym przestalam sie obserwowac bo nie wiem kiedy mialam owulacje i kiedy powinna przyjsc @ . W nastepnym cyklu wracam do mierzenia temp.
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Jedna dziennie tyle ze zawsze taka dawke bralam i okres sie zjawial na 2-3 dzien po odstawieniu dupka a teraz cisza na poczatku tyg.te ciagniecie mialam tylko z lewego jajnika a gdzies od czw dolaczyl sie prawy ale rzadziej pobolewa nuz lewy.... Do tego od pt wieczora bila mnie piersi...nie non stop,ale jest to w ciagu dnia odczuwalne....Saaan chcialabym bardzo zeby testy sie az tak mylily,ale tam nawet cien cienia nie wyszedl z reszta jak bylam w 13 dc u poprzedniego gina to mi powiedzial ze cykl jest stracony...a ten cykl sie nadal ciagnie....a chyba gin i testy nie moga sie az tak mylic wierzcie mi mam taki bajzel w glowie,ze juz nie wiem co myslec o tym wszystkim
-
Nie wiem jak w 13dc mogl powiedziec ze stracony, przeciez sa kobiety ktore jajeczkuja w 30dc , sa takiw pozne owulacje.. ale czy to mozna zobaczyc poprzez badanie ze owu nie bedzie np w 27dc?
A testy jak nie wychodzą to nie wychodzą wcale bez zadnego cienia.
Wiem musisz czuc sie totalnie zaklopotana , bo chcialabys cos zrobic ale nie mozesz nic poradzic.
A kiedy idziesz do gina zeby porozmawiać? -
Dlatego tez bylam zdziwiona ze caly cykl spisal na straty... Co prawda przy dupku mialam je od 26 do 28 dni,ale zawsze moglo sie cos przesunac.... Do gina dzwonie jutro...niech mi powie co mam zrobic czy od razu umowic sie do niej na wizyte (a ona przyjmuje w klinice do ktorej chodze) czy jesze raz zrobic test (chociaz to wydaje mi sie bez sensu) albo zrobic bete....
-
Testu szczerze nie chcialabym juz robic bo zobaczyc kolejny raz 1 kreske znowu mna ruszy bety ujemnej tez bym nie chciala,ale tu chociaz mialabym czarno na bialym co i jak.... A wiecie albo slyszalyscie moze dlaczego okres po dupku pomimo wykluczenia ciazy i uplywu ponad 14/dni od odstawienia nadal nie wystepuje??
-
Wiesz co ? Nie mam pojecia czemu nie przyszedl okres. Malo wiem o dupku bo bralam go tylko dwa cykle.
Pytalam o dawke bo pomyslalam ze moza dawka za slaba i dlatego nie przyszedl ale jak mówisz ze przychodzil po 2-3 dniach to noc wiecej nie przychodzi mi do glowy.