X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będziesz razem z hormonami betę robić czy czekasz na wizytę jednak?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda dla mnie pytalas o dupka;)
    Ja przy dupku raczej mialam owulacje bo widzialam po temperaturze, alw zageszcza sluz i przez to jest tak ze nici z ciazy. Ale co ginekolog to inne zdanie, tez balam siw go brac przrd owulacja i duzo sie wachalam. Ale ostatecznie przed wizyta u nowego gina odstawilam.

A sluz mialam dwa razy rozciagliwy w tym cyklu , i nie byl to spadek prog bo okresu nie doatalam a sluz byl 2 pazdziernika. Wiec myślę ze moj organizm podczas gdu mialam piwrwszy raz sluz plodny przygotowywal sie sie owu do krorej przez chorobw nie doszło a tego 2 paz mogl przygotowywac sie drugo raz.
    Ale masz racje ze przy rozciagliwym sluzie przed @ jest tak ze spada prog a wsrasta estrogen. Lecz nie w tym przypasku .

Oj to ka chyba spróbuje tych ziol;)
    A Kaszel już na szcsescie za mna;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie to chyba tą betę odpuszczę... zrobie jeszcze jutro test i tyle... trochę mnie boli, że wydam 400 zł za te badania a nie będą one w pełni wiarygodne bo będzie to 47 dc, ale skoro kazała to je zrobię...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się bo M mówi, że jego wyniki mają być już jutro ;) więc sądzę, że moje może do piątku też by były ;)

pilik lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy godzina badan lh, prog i e2 ma znaczenie?

Moja lekarka ostatnio wyslala mnie na nie po wizyczie popoludniu. Teraz w laboratorium powiedziano mi ze hormony robi sie rano bo bedzie zaklamy wynik ?? Nic nie rozumiem. Czy ze wzgledu na to ze robie je po 12 moga wyjsc zaklamane? Przeciez LH na testach sugeruja sprawdzac wlasnie wieczorem. Progesteron tez badalam popoludniu do tej pory :/

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • akuku Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Cześć!:) najważniejsze żeby się nie poddawac;) badania macie oboje zrobione? Wszystko u Was gra?;)

Dopiero zaczynamy diagnostykę i zastanawiamy się co robić. Wcześniej robiliśmy "na czuja", czyli zmieniłam dietę, trochę o siebie i o męża zadbałam, o to co jemy ile siedzimy przed kompem no i próbowałam monitorować moje dni płodne, ale do tej pory niestety nic :(

Staramy się od 16 miesięcy, a dzidziusia brak :( Zaczynam wariować.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Dziewczyny czy godzina badan lh, prog i e2 ma znaczenie?

Moja lekarka ostatnio wyslala mnie na nie po wizyczie popoludniu. Teraz w laboratorium powiedziano mi ze hormony robi sie rano bo bedzie zaklamy wynik ?? Nic nie rozumiem. Czy ze wzgledu na to ze robie je po 12 moga wyjsc zaklamane? Przeciez LH na testach sugeruja sprawdzac wlasnie wieczorem. Progesteron tez badalam popoludniu do tej pory :/

nie wiem jak z lh i progiem, ale wiem że np prolaktyne powinno się padać nie później niż 3 h po wstaniu i nie później niż do godz.10.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę to wiem... Chodziło mi o lh, e2 i prog. Zrobiłam mimo to, jeszcze powiedziano mi że błąd ze nei jestem na czczo. A w tej mojej klinice kazali mi zjeść śniadanie przed przyjazdem na krew (te same badania), żebym nie zasłabła. Naprawdę co lekarz i klinika to opinia...

Agaa kciuki za wyniki Twojego!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy mogłabym dołączyć?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda z tego co ja wiem to nie ma znaczenia i której godzinie robisz progesteron i lh. Ja zawsze przed hormonami normalnie jadłam śniadanie przeciez to co zjadłaś nie wpłynie na Twoje hormony:)

Aga lh i fsh moga byc niemiarodajne u mnie w 30dc lh wyszlo około 20 pozniej musiałam powtarzać wyniki jeszcze raz.

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak tłumaczylam w tej klinice, ale Pani powiedziała, że na moją odpowiedzialnośc :)

Dzięki Welonka!

Panan12 cześć!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • poprostukasiula Nowa

Wysłany: 9 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaczynam stawiać tu pierwsze kroki a spodobalo mi sie tu. Potrzebuje wsparcia osób ktore borykaja sie z podobnym problemem.

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda mi w lab mówili że trzeba rano, a gin powiedziała że bez znaczenia i jak nie dam rady rano o mogę po pracy pojechać ;) a jednak gin bardziej ufam.
    Poprostukasiula witaj, możesz coś o sobie napisać to będzie nam łatwiej doradzić/wesprzeć :)
    Ja dzisiaj kupowałam witaminki i tak jakoś mi się kliknęło że kupiłam 10 testów... i na przekór nie zamówiłam testów lh i wiesiołka. Będę żałować za dwa tygodnie i lecieć do apteki, ale co tam. Próbuje nastawić organizm że przecież nie będzie mi to potrzebne, hehe.

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • żonablondyna Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem tutaj nowa. Razem z moim Blondynem staramy się o dzieciątko. To nasz 6 cykl.
    W tym cyklu zdecydowaliśmy się na testy owulacyjne.
    Stosuję testy z Rossmanna z Domowego Laboratorium.

Co o tym myślicie?

https://zapodaj.net/3ada5d4dc6fbf.jpg.html
    4 dzień pazdziernika był 10 dc
    7 pazdziernika 13 dc
    wydaje mi się , czy wyniki testu są podobne? w którym dniu nastąpiła owulacja ( o ile w ogóle miała miejsce). Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Buziaki

żonablondyna
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona blondyna - jak dla mnie to żaden nie jest pozytywny jeszcze. Dziwne skoki, nigdy tak nie miałam, ale tak czy siak to nie pozytywy. O której robisz testy!

Marudaruda lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 9 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się każdego dnia między godziną 13 a 14.
    Myślałam że 7 X był tym dniem na który czekałam ale teraz wydaje mi się, że nawet nie zauważe który z tych testów będzie tym owulacyjnym! :D

żonablondyna
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co z sikanymi taki problem że trzeba uważać ile się pije bo nawet to może zafałszować wynik ;) najlepiej robić testy miedzy 16 a 20 i najlepiej dwie godziny orzed nie pić albo bardzo mało. Zaraz Ci zrobię zdjęcia moich testów z tego cyklu, chyba jeszcze mam :p. I ogólnie test pozytywny = owulacja za 24h do 36 h. Czasami mówią że u niektórych kobiet to może być nawet 8 godzin od testu, ale to już raczej wyjątki ;)

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 9 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlanie starałam się nie pić wcześniej :P Zobaczymy zobaczymy...
    Należę do tych osób które ZA CHINY LUDOWE nie potrafią w żaden sposób wyczuć tej owulacji!

żonablondyna
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze lepiej dla Ciebie! Ja czuje ból i w trakcie i po i w sumie i tak nigdy dokładnie nie wiem kiedyś co się dzieje, a do tego mnie boli ;). A badaliscie coś czy zaczynacie przygodę "na poważnie"?

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 9 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście wykonałam u swojego ginekologa badania , które zapewniły mnie że wszystko ze mną OK.
    Doszliśmy do wniosku że jeśli po roku starań nie będziemy mieli tego malutkiego Serduszka - dopiero wtedy zaczniemy sprawdzać Blondyna i szukać przyczyn. Niestety nie prowadzę wykresów, nie mierzę temperatury. Przez chwilę zastanawiałam się nad tym ale doszłam do wniosku że to wszystko bardzo by mnie przytłaczało..

żonablondyna
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ