Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Zadzwonie jutro do niej na pewno i dam znac Wam co mi powiedziala... Owu w 44 dc wg mnie jest nierealna ... Wiec albo moj progesteron jest tak niski ze 1/tabletka nie dala rady albo znowu cos mi sie pochrzanilo z hormonami i "odpukac" tworza mi sie jakies zrosty czy cos.... Teraz siedze z podciagnietymi kolanami bo tak mnie nagina lewy jajnik i te cycki tez nie odpuszczaja
-
SanKwit nie wiem wlasnie, ale chyba musi być możliwa, czytałam jakąś publikacje, w której właśnie było że raczej problemy występują w pierwszej fazie cyklu i najcześciej właśnie przez brak owu albo późne owu. I są kobiety który przy owu w 30dc zachodzą w ciąże, myślę przy zaburzeniach rożnych nie wykluczona owu i w 40 dniu skoro wszystko rozregulowane... a dupek myslalam że zawsze blokuje.
Ja nie wiem czy nie mam drugiej owulacji... albo pierwszej opóźnionej. Zgłupiałam dzisiaj... miałam w środę pecherzyki 19,5 i 13 i myślę czy ti realne żebym miała jedną owulacje w czwartek/piątek a dzisiaj drugą? Tak z objawu śluzu tylko... ale może to wszystko z choroby. Nie wiem czy iść jutro do pracy czy na l4 dalej... -
Hej. Anus dzieki Kochana , ale cos czuje ze przede mna dlugie starania , niedlugo robimy badania i biore sie jwszcze raz za badania.. bo wydahe mi sie ze cos ze mna nie tak.
U mnie 34 dc test negatywny, wiec mysle ze cos nie tak albo owu sie przesunela wiec czekam.
Tez jestem przeziębiona znow.
Wiec zycze i Tobie zdrówka;) a wlasciwie to Wam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:30
-
Pilik chyba jestem w podobnej sytuacji. Bo maialam dwa razy sluz plodny i drugi calkiem niedawno wiec tez mysle ze przez chorobe owu sie przesunela.
Jak zobaczylam ten sluz drugi to myslalam ze @ przyjdzie bo kiedys po takim dostalam @.
Normalnie swiruje powoli.
A praca podczas choroby to straszna meczarnia.. jesli nie czujesz sie na silach lepuej idz na zwolnienie. Po co siw meczyc? -
Pilik ja bym na Twoim miejscu mimo wszystko próbowała się dostać do lekarza i wzięła jeszcze l4 min. do środy bo mimo, że lepiej się czujesz to nie oznacza, ze choróbsko Cię opuściło... a po co za chwilę znowu przechodzić przez o samo .. wylecz się do końca bo praca nie zając nie ucieknie
Saan powtórz badania, nie zaszkodzi, ale wydaje mi się, że przeziębienie mogło opóźnić u Cb owu i teraz jesteś w kropce ;/ ile my się musimy namęczyć z tym wszystkim...i ile domysłów co, po co i dlaczego... łeb paruje....Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Aga najgorsze w tym że czuje się gorzej... wczoraj było lepiej, a w nocy dopadl mnie ból gardła i zatkany nos. Cały dzień się męczyłam. Jakby zupełnie inna choroba mnie wzięła bo inne objawy... zobaczę, wstanę o 6 i ocenie czy jestem w stanie się ogarnąć. Jak nie to postaram się dostać do lekarza jeszcze...
A co do śluzu, teraz się zastanawiam czy to może nie były resztki spermy? Sama już nie wiem, daje spokój z analizowaniem... -
No ja doslownie tydzien temu doszlam do siebie po tym kaszlu..
A przrd wczoraj czulam lekki bol gardla , wczoraj w nocy obudzialm siw z takim bolem ze maz robil mi herbate a dzis obudzilam siw z zawalonum nosem tak samo jak u Ciebie.
A moze idz do przychodni i moze jakos sie dostaniesz do lekarza ? Ja bym spróbowała. -
To tym bardziej zostań w domu bo w pracy będziesz się męczyć podwójnie ;/
U mnie ze śluzem to w ogóle istne bajlandoooo .... przez te 44 dni miałam już chyba wszystkie jego rodzaje.... wodnisty, rozciągliwy, kremowy, lepki a po seksie to w ogóle gęsty,ale to pewnie jak mówisz Pilik resztki spermy robią swoje ...
-
Współczuje San! Taki suchy duszący miałaś kaszel? Na studiach mnie taki męczył kilka lat... śmiali się ze mnie że jak gruźlik.
Dzisiaj lepiej trochę, ale wezmę jeszcze urlop na dzisiaj i jutro pójdę do pracy. Przychodnie mam 15km ode mnie i mi się nie chce jechać tylko na próbę... w zeszłym tygodniu tylu chorych było że jak w poniedziałek zadzwoniłam to wizytę miałam na środę wieczór...! -
Hej, dziewczyny. W końcu mogłam Was nadrobić, bo przez popołudniówki nie miałam na nic czasu ten tydzień mam na rano to trochę odpocznę.
Aga współczuje tego czekania! Miałam już taki długi cykl, ale to było długo przed braniem dupka, wiem co czujesz też wtedy robiłam testy i nic nie wychodziło.
My zaczęliśmy nowe starania. Zobaczymy jak to będzie. Wiem na pewno, że dupka nie wezmę wcześniej niż po 20 dc, przez ostatnie dwa cykle tak wychodzi że miałam owu więc nie będę się szybciej nim faszerować.
Dziewczyny kurujcie się, ja biorę wit. C taką 1000 mg. A na bolące gardło polecam amol z cukrem i dodatkowo na noc natrzeć nim szyje i dekolt.
San jak Cię tak dusi to podłóż sobie jeszcze poduszkę jak będziesz miała wyżej głowę będzie lepiej się oddychało. Nie wygodne, ale pomaga. Jak jestem chora strasznie mnie dusi przez tą moją niby astme. Ani herbata ani nic nie pomaga, czasami to prawie w pozycji siedzącej śpie jak bardzo dusi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 08:47
SanKwt lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
hej dziewczyny podziele sie z wami moim nowym odkryciem, od czasu kiedy miałam problem z torbielami zmienilam styl życia na bio + sporo ziół.
Od kilku dni pije rozpuszczone w szklance sproszkowane owoce baobabu (są łątwo dostepne w internecie do kupienia) i uwierzcie mi, ze wyleczyłam przeziebienie w 1 wieczór. Miałam problemy z gardłem, u mnie jak atakuje mi gardło to jest kaplica zaraz jestem cała chora i pewnie skonczyłoby sie to l4 a tu prosze jedna szklanka i pomogło i to bez zadnych lekarstw baobab ma 6x wiecej witaminy c niz pomarancze i wiele innych minerałów. podobno jest polecany tez kobietom w ciazy kiedy przechodza przeziebienieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:15
gacka89 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Gacka wiem doskonale jak popołudniówki potrafią uprzykrzyć życie;/ sama w tym tyg tylko takie mam i jedną nockę ... dzwoniłam do lekarki, ale nie odbiera podejrzewam, że ma pacjentki i dopiero wieczorem będzie szansa, ze odbierze,ale za to ja będę w pracy wrrr... będę jeszcze próbować, ale chyba w środę pojadę zrobić betę i umówić się do niej na wizytę.... to chyba najlepsze rozwiazanie ....
-
Aga przed badaniem nasienia.m nie może byc długiej abstynencji. Maks 5 dni w mojej klinice (albo 6) bo ma to wpływa na wynik badania.
Co do duphastonu, mi lekarka mówiła, że jeżeli podejrzewam, że nie miałam owu - mogł to być dupek. Pytałam z ciekawości dla kogoś z wątku bo sama nie brałam nigdy. Mi luteine też kazała brać po potwierdzonej owulacji. Ale chyba nie rozwikłamy jednoznacznie jak to działa.
Dziewczyny współczuję chorób, dużo zdrowka!! Wyleżcie, wygrzejcie się, niech mężowie o Was zadbsją!
Aga daj znac co gin powiedział.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
A co do śluzu 2 razy płodnego, też tak miałam, czytałam gdzieś o podwójnej owu ale mnie wyśmiano :p
Śluz podobno robi się rozciągliwy też przed @ jak spada hormon tylko nie jestem pewna który ale chyba prog
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Właśnie jestem po smsowej rozmowie z lekarką i powiedziała, że mam się do niej zgłosić a hormony i amh zrobić pomimo braku miesiączki... zapiszę się na środę na na hormony i tak pewnie około tygodnia będziemy czekać za moimi i M wynikmi i zapiszę się do niej na za 1,5 tyg
-
agaaa90 wrote:Właśnie jestem po smsowej rozmowie z lekarką i powiedziała, że mam się do niej zgłosić a hormony i amh zrobić pomimo braku miesiączki... zapiszę się na środę na na hormony i tak pewnie około tygodnia będziemy czekać za moimi i M wynikmi i zapiszę się do niej na za 1,5 tyg
Mam nadzieję, że szybko się u Was sprawa wyjaśni, trzymam kciuki i dużo cierpliwości życzę :* Na pewno niedługo będzie można zacząć kolejny cykl
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Oda u mnie to było dwa dni po owu, więc jeszcze prog nie zdążył wzrosnąć zeby spaść.. a nie wiem, cycki jeszcze sflaczałe, czekam aż ruszą bo to u mnie znak że była owu na pewno . Zwykle 5 do 7 dpo już je czuje więc czekam . A ten śluz wczoraj myślę że to jednak resztki po przytulankach. Dzisiaj sucho całkiem. Zobaczymy. Jutro zamawiam witaminy, wiesiołka i testy. Może też tego baobaba spróbuje, lubię testować takie rzeczy .