X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska jeszcze żeby oszczędzić Ci teraz dodatkowych stresów i badana - jeżeli się nie mylę 6.19 miałaś betę około 150? Jeżeli tak to dzisiaj prawidłowa nie spełnia 500 - przy tej wartości jeszcze nie widać zarodka. Ale jeżeli beta jest dużo niższa to dla siebie samej, żeby szybciej to przejąć odstaw leki i czekaj żeby naturalnie się oczyściło. Wiem co czujesz, strasznie mi przykro że znowu jedna z nas musi to przechodzić:(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik beta 119,

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus wszystkie jestesmy z Toba :* musisz miec nadzieje, ze beta wzrosnie :** musisz 4mac sie dzielnie :*** za to ja jutro ide na te hormony i szczerzennie wiem po co bede wywalala tyle kasy skoro pewnie o tak bd musiala badania powtorzyc ... Uh... ciekawa jestem co z moim tsh bo lekaeka zwrocila mi uwage ze ostatnio mialam ja za wyskoka a pprzedni gin w ogole o tym nie wspominal.... A wyniki moj M odebral i sa ok :) wiec teraz zostaje sie zajac mna.... Jednak przeczucie mnie nie mylilo,ze to ja szwankuje ..... Przynajmniej teraz wiemy,ze z zolnierzykami M jest wszysyko ok :)

żonablondyna lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja bym odstawiał leki w takiej sytuacji. Zrobić betę trzeba za kilka dni dla kontroli czy sama spada. Tulę bardzo mocno. Wypłacz się i wyśpij :*...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej szkoda mi mojego meza, ze szpitala cala droge nie rozmawialismy w garazu mnie przytulil i sie poplakal, powiedzial ze pewnie nie ten czas i ze mamy siebie i dalej bedziemy probowac. Moze troche latwiej jest bo nie widzialam na usg fasolki, ale wiece co mam mieszane czucia bo najpierw lekarka powiedziala ze macica przygotowana na ciaze, i zrobila bete. A moja gin nie kazala juz powtarzac bety. Eh wiem glupie mysli

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska "Nienarodzone dzieci nie odchodzą, One tylko zmieniają datę przyjścia na świat" <3
    Rozumiem ból :( śluzówkę masz ciążowa, ale beta nie dość że nie urosła od pięciu dni to jeszcze spadła. Ginekolog Twój raczej wie co robi :(
    A w szpitalu mają procedury trzech sprawdzeń potem biorą na zabieg (niezależnie od tego czy naprawdę jest konieczny :/) u nas np. Takie procedury, może to być gdzieś ogólnie przyjęte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 06:42

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Pilik juz dzisiaj nie bede brala wizyte mam za tydzien u swojej ginekolog i bede czekala. Jak sie przespalam z tym to nie wyglada tak strasznie. Dzieki za wsparcie walczymy dalej.

pilik lubi tę wiadomość

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ka naprawdę bardzo mi przykro :( Dobrze, że masz wspierającego Męża obok siebie

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam cala noc, ale dzisiaj juz lepiej. No nic czekam na okres i dzialamy dalej. Dobrze ze mam Wasze wsparcie.

• WNK Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku bardzo mi przykro, pamiętaj że wszystkie jesteśmy z Tobą, mam nadzieję że jakoś się trzymasz

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Poplakalam cala noc, ale dzisiaj juz lepiej. No nic czekam na okres i dzialamy dalej. Dobrze ze mam Wasze wsparcie.
    Bardzo mi przykro :( Mam nadzieje, ze @przyjdzie szybko i będziecie mogli zacząć kolejny cykl zaskoczyło raz wiec zaskoczy kolejny nie ma innej opcji :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Iza72 Nowa

Wysłany: 11 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś trzymaj się cieplutko, ja też rozumiem doskonale o czym Ty piszesz... Trzymaj się mocno, przyjdą lepsze dni - naprawdę.

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam nadzieje odstawilam dupka i luteine i czekam mam wizyte u gina na 20 to moze do tego czasu przyjdzie @. Nie ten czas byl probujemy dalej. Nie bede sie poddawala skoro raz zaskoczylo to pewnie sie uda znowu.

MisiaABC, agaaa90, welonka, pilik, żonablondyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i to najważniejsze, raz Ci się udało, to uda się i kolejny raz i będzie ok. :)

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś będzie dobrze :* musi być i koniec kropka ;) i tak jak piszesz zaskoczyło raz to zaskoczy i drugi tym razem ze szczęśliwym zakończeniem :* 3mamy mocno kciuki :)

Ja właśnie wróciłam z badań i położna, która mi pobierała krew powiedziała, że obstawia że będę miała problemy z tarczycą wrrr.... cóż teraz muszę czekać na wyniki i wizytę u lekarki... tymczasem szykuję się psychicznie na kolejny ciężki dzień w pracy ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku trzymaj się:* będzie dobrze. Trzeba starać się dalej i myśleć pozytywnie. Dawaj znać co dalej. Strasznie mi przykro .

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki dopisuje sie do listy staraczek o pierwsze maleństwo :))

MisiaABC, żonablondyna, WNK, Paulinaaa, Erastel, MadziaMeg lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :-)

Dzieki wielkie za wsparcie, pogadalam z mama, uspokoilam sie, i coz co ma byc to bedzie, nie mamy na to wplywu.
    Teraz czekam tylko na @ mam nadzieje ze szybko przyjdzie, brzuch juz zaczyna bolec i plamienie brazowe dostalam, tak ze jestem dobrej mysli ze sama sie " oczyszcze".

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska tule i mam nadzieję że nie będzie konieczna interwencja.<3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam już prawie wszystkie wyniki oprócz AMH (na nie niby mam czekać do 8 dni roboczych i testosteronu) więc wyglada to tak:

glukoza na czczo: 88
    tsh: 1,92 <szok!!> poprzednio 3,3
    fsh: 5,35
    lh: 3,66
    estradiol: 117,68
    prolaktyna: 7,1
    dhea-s04: 174,21
    insulina:4,1

i co sądzicie o tych wynikach??
    47 dc a stosunek lh do fsh to teraz 0,68... i oczywiście w żadnym stopniu nie jest miarodajny ... może jednak uda się, że reszta wyników będzie do pon bo wstępnie tak umówiłam się do lekarki...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ