X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam wizytę u mojego gin, to był 28 dc, niecałe 8 endo, zmiany cystyczne nie zniknęły, dostałam skierowanie do szpitala na zabieg nacięcia wejścia do pochwy (bardzo przeszkadza przy <3...). Po zabiegu mam przyjść na wizytę i dostanę tabletki na stymulację jajeczkowania.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliaangel wrote:
    Paulinaaa 4 cykl, pierwszy z Ovufriend. Od wrzesnia ginekolog zapisała mi Miovarian i nie wiem czy to dzieki niemu, czy to przypadek, czy moze dzieki temu ze dokladnie kontrolowalam swoj cykl.
    Ona Ci to przepisala tak po prostu czy masz jakiś problem z hormonami? Miałaś regularne cykle? Tak myślę może ja też bym to kupiła

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda nie wolno stymulować jajeczkowania jak masz zmiany cysty, torbiele bo jest ryzyko ,ze pod wpływem stymulacji zmiany mogą powiększyć sie .

age.png
  • juliaangel Debiutantka

Wysłany: 15 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak, przepisała mi jak jej powiedziałam że się zaczelismy starać o dzieko i 2 cykle nic nie wyszło. Przepisała mi mówiąc, że duża częśc dziewczyn po 2 miesiącach wraca w ciąży po braniu Miovarianu. Piłam 2 saszetki: rano i wieczorem.

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, wydaje mi się, że od oceny prawidłowości i metody leczenia jest lekarz - ja swojemu gin ufam i wyraźnie powiedział, że to JESZCZE nic nie trzeba z tym robić, a kontroluje je na każdej wizycie. Te zmiany to nie są torbiele, bo torbiele kwalifikują się gdzieś od 4 cm, a moje nie mają nawet 3. Poza tym tą jedną mam od wielu lat, która prawie w ogóle nie rośnie. Gin chyba nie jest debilem, wie co robi...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Ona Ci to przepisala tak po prostu czy masz jakiś problem z hormonami? Miałaś regularne cykle? Tak myślę może ja też bym to kupiła
    Ja biorę Ovarin jest bez reccepty nie wiem jak Miovarian a działanie ma podobne :) cykle ładnie wyrównał ma wit d i kw foliowy, który się ładnie przyswaja :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarin i Miovarian maja takie samo działanie tylko O jest w tabsach, a M w proszku.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Ovarin i Miovarian maja takie samo działanie tylko O jest w tabsach, a M w proszku.
    Dzięki fajnie wiedzieć :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane;)
    Jestem u Was po dluguej nieobecnosci , ale juz CHYBA z dobra nowina;)
    U mnie z rana piekne widoki ledwo widocznej drugiej kreski;)
    Jestem mega szczwsliwa;)
    Welonka udalo Ci sie mnie zarazic;) dzuekuje hehe
    Nie chce za bardzo sie cieszyc bo to przeciez jeszcze nic pewnego ;)

MisiaABC, Marudaruda, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Hej Kochane;)
    Jestem u Was po dluguej nieobecnosci , ale juz CHYBA z dobra nowina;)
    U mnie z rana piekne widoki ledwo widocznej drugiej kreski;)
    Jestem mega szczwsliwa;)
    Welonka udalo Ci sie mnie zarazic;) dzuekuje hehe
    Nie chce za bardzo sie cieszyc bo to przeciez jeszcze nic pewnego ;)
    Po cichu gratuluje :) Bardzo się cieszę

SanKwt, pilik lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej San. O matko trzymam kciuki zeby krecha ściemniała i cichutko gratuluje. :)

Oj jakbym chciala do Was dołączyć.

SanKwt lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie boje ze jutro juz nic nie zobacze no teraz ledwo ja widac..
    Ale mam duze nadzieje.
    Dolaczysz dolaczysz ja juz wiem ze to mozliwe ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saaaan moje gratulacje :**** 3mam kciuki żeby fasolka się zdrowo rozwijała :)

Gacka my również dołączymy do nich :*

SanKwt, gacka89 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem dziewczyny :) Z jednej strony czytając, że się Wam udaje cieszę się i motywuje to jeszcze bardziej, ale z drugiej no jest w głowie taki zgred co wkręca śrubę, że cię nie ma w tym gronie. Dzisiaj w ogóle ma jakiś słabszy dzień, może to dlatego.

Czyli jednak San opłacało się schować termometr i nie pilnować się, nic tylko brać z Ciebie przykład :)

agaaa90 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:04

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oplacalo sie;)
    Gacunia i Ty bedziesz w tym gronie;)
    Jeszcze nie jest powiedziane ze mi sie udalo.
    Jutro powtarzsm test mam nadzieje ze bladzioch nie zniknie, ale stres bedzie..
    Bardzo sie boje .

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San po cichu gratuluje :*i trzymam kciuki za jutrzejsze dwie krechy w ktorym dc robiłaś test?

Gacka dobrze Cie rozumiem co czujesz jeszcze niedawno przechodziłam to samo, ale każda z Was dołączy do tego grona zobaczysz :*

age.png
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ile tu dzisiaj dobrych wieści :) Ciesze się z wami jakbym sama zobaczyła te dwie kreski (chyba ta pogoda dzisiaj wpływa na mnie tak kojąco bo u mnie dziś słońce i 25 stopni). Szczególnie trzymam kciuki za ciebie San to twój post zobaczyłam tu pierwszy i to ty dałaś mi nadzieje kiedy czytałam twoje komentarze, więc teraz wysyłam do ciebie wszystkie moje pozytywne fluidy :):*
    A teraz trochę bardziej rzeczowo bardzo potrzebuje waszej pomocy!!!

Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią mi, że jutro dostane @, to będzie nasz 8 cykl starań zaczynam wątpić, że to poprostu brak szczęścia i nie dam się znów spławić lekarzowi że jak rok minie to będziemy się martwić. Zamierzam sama zrobić badania i pójść do innego lekarza już z wynikam tylko co powinnam zrobić i kiedy? Wy macie już jakieś doświadczenia a ja trafiam na samych nieżyczliwych lekarzy. Napewno prolaktyne i tsh a co jeszcze?
    Bardzo będę wam wdzięczna za pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:06

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt po cichu gratuluję :) Mam nadzieję że i nam się w końcu uda :)

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie ja byłam z początku naszych starań u ginekologa, który oczywiście stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku i mamy się niczym nie martwić, zlecił tylko badanie tsh (prolaktynę zrobiłam sama od siebie) i nic po za tym. Z perspektywy czasu też mi się wydaje, że mnie po prostu zbył, bo jeszcze nie minął rok. Na początku się tym nie przejmowałam, ale teraz mam większą świadomość problemów, które mogą występować. I też przestaję powoli wierzyć w brak szczęścia. Daję sobie czas do następnej @, a później wybieram się do innego ginekologa i chcę żeby właśnie on mi powiedział jakie badania powinnam zrobić :)

7v8rugpjtdvu3riq.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ