Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?Paulina
-
Czesc
Paulina w tym temacie niestety Ci nie pomoge, jesli masz watpliwosci to skonsultuj sie z innym lekarzem.
Aga co do wynikow to jedynie moge pogratulowac tsh na innych to sie nie znam.
Ja dzisiaj wedle zalecen ze szpitala zrobilam ostaynio bete i spadla do 67 mam nadzieje ze za 2-4 dni dostane @. Juz sie uporalam z bolem, teraz z mezem czekamy niecierpliwie na moja @ ( nigdy tak bardzo nie czekalam na nia) i dzialamy dalej.
Ale bardzo zawiodlam sie na moim koledze/ przelozonym z pracy, zadzwonil do mnie wczoraj pod pretekstem nagdodzin i zapytal co tam u mnie i kiedy wracam do pracy. Tak sie wkurzylam ze powiedzialam mu w nerwach ze ciaza sie nie rozwijala i ze wracam do pracy, on oczywiscie ze przykro to mu przerwalam i powiedzialam ze chyba jemy to najmniej powinno byc przykro, bo barfzo chcial abym wrocila to powinien sie cieszyc, on juz dla mnie zastepstwo zalatwial wyobrazacie sobie nie bylo mnie 4 dni. Ja nie chce uzalania sie nademna ale to juz chamstwo, jak sie uda nastepnym razem to sie dowie ostatni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 17:42
żonablondyna lubi tę wiadomość
-
Agaaa wyniki wyglądają dobrze. Jedynie insulina - jakie masz jednostki i normy? Mi lekarz mówił że od 6 powinna być. Lekarz na pewno wszystko podpowie. Reszta wydaje się ok
Anuska - dobrze że idziecie do przodu. Och pamietam to czekanie do @!
Przykre strasznie to co Cię spotkało w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:24
-
Pilik niby insulinę mam w normie a jednostki to uIu/ml czekam teraz tylko na ten testosteron i amh bardzo jestem ciekawa jakie czeka mnie leczenie ...
Cieszę się, że wyniki mam w porządku tylko czemu do cholery tego okresu nie dostałam?;/
Anuś dobrze powiedziałaś "koledze"!! 4 dni Cię nie ma a on już szuka zastępstwa? tragedia...pilik lubi tę wiadomość
-
Aga kiedy masz mieć resztę wyników i wizytę?
Anuska jak się trzymasz?
Erastel jak u Ciebie? Dolegliwości minęły?
Gacka a Ty jak?
I Ods nasza, działacie, badacie? Czy przerwa póki co?
San zapracowana?
Jak Wasze nastroje? Momentu cyklów, badania, wizyty...? Cisza się tu u nas zrobiła
Witamy nowe dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 07:35
-
Hej pilik! Właśnie weszłam zobaczyc co u Was a tu cisza nastała.
U mnie powolutku sobie na spokojnie bez stresu mniej wiecej co drugi dzien i o roznych porach dnia. Dzisiaj wstałam i mogę powiedzieć ze zalało mnie białym śluzem az tak jeszcze nie pamietam żeby było.
W poniedziałek dzwonie zarejestrowac sie do nowej ginki tesciowa mi zalatwila że szybciej sie dostane, a tez podobno dobra i sie interesuje, podchodzi indywidualbie Co prawda powiedzialam ze chce wyniki skonsultować, bo nie chce narazie nic mowic o problemach póki nie ma jeszcze decyzji co jest przyczyną. Moze sie uda w przyszlyn tygodniu to bede wiedziala jak stoi moja owulacja.
Dzisiaj mam 15 dc wiec zobaczymy od gdzies 8 dc czuje klucia lekkie ale wyczuwalne. Z duphastonem czekam do 21dc zeby zaczac brac.
Pilik a co u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 10:37
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Czesc
No u mnie juz lepiej, wiadomo przykro jest, zmienilam termin wizyty u gin na srode a dzisiaj wlasnie dostalam krwawienia, tak ze sama sie oczyszczam.
I co chce sie dopytac lekarki kiedy mozemy sie zaczac starac znowu, czy juz teraz czy mamy poczekac.
Poki co to tak mnie boli ze szok. -
Anuska jak się oczyści to nie powinno być przeciwwskazań. Przełożyłaby wizytę na 10dc najwcześniej, będzie widać czy oczyściło się bo i jakie jest endometrium. Powodzenia!
Gacka to dobrze że większy luz
U mnie oczekiwanie... dzisiaj 22dc, piersi lekko bolą, jak zawsze albo nawet mniej póki co. 8dpo więc czekam... lekko zniecierpliwiona . Apteka chyba chce wstrzymać moje testowanie bo witaminy i testy które tydzień temu zamówiłam jeszcze nie doszły. W pracy dużo roboty, w domu też więc nie wiele myślę o testowaniu na szczęście. -
Julia nie otwiera sie mi zdjęcie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
O teraz tak. Widze blada druga kreche:-)
Robilas z porannego moczu test? Myślę ze w poniedzialek mozesz isc na beteWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 13:06
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:O teraz tak. Widze blada druga kreche:-)
Robilas z porannego moczu test? Myślę ze w poniedzialek mozesz isc na bete
Tak ten test był z porannego moczu.
Zrobiłam też wczoraj popołudniu test i wyszedł bez wątpienia pozytywny, ale po dzisiejszym zwątpiłam... a właśnie zamierzałam oznajmić mojemu mężczyźnie ale nie chciałam mu zrobić złudnych nadziei
to test z wczoraj:
https://photos.app.goo.gl/YXy1LTdzEi5KCok63
właśnie teraz wyczytałam że ten wczorajszy miał czułość 10.
-
Julia gratulacje ) w pon leć na betę )
Za resztą wyników mogę czekac nawet do tygodnia, ale mam nadzieję, że do czwartku już będą bo wstępnie tak się umówiłam do ginekologa naprawdę nie mogę się już doczekać co mi zaproponuje lekarka
A u Was jak mija sobota?? b ja wróciłam przed 11 z nocki i udało mi się zasnąć na 1.5 h więc znowu będą miała dzień "w plecy" .... popołudniu widzę się z przyjaciółką i obym była tomna
-
edwarda20 - bo już się nie mogłam do czekać :P czyli jak rozrzedzony to nie powinien wyjść a tu wyszedł dwie grube kreski.
Ten dzis z porannego wyszedł blady, ale już ogarnęłam ze pewnie dlatego że miał mniejszą czułośc niż tamten wczorajszy.
agaaa90 - dziękuję
Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, czy bete trzeba robic z rana?Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Mi na izbie przyjec kazali sie udac jak najszybciej do swojego gin, dlatego przelozylam, ale zawsze moge isc drugi raz
Julia gratulacje, jak chcesz to powtorz sikanca, a na bete mozesz isc w kazdej chwili to nie musi byc rano ani na czczo.
Trzymam kciuki.
Chcemy z mezem jak najszybciej starac sie znowu, tam sie ucieszylismy ze sie udalo, to teraz nie chcemy czekac.pilik lubi tę wiadomość
-
juliaangel wrote:edwarda20 - bo już się nie mogłam do czekać :P czyli jak rozrzedzony to nie powinien wyjść a tu wyszedł dwie grube kreski.
Ten dzis z porannego wyszedł blady, ale już ogarnęłam ze pewnie dlatego że miał mniejszą czułośc niż tamten wczorajszy.
agaaa90 - dziękuję
Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, czy bete trzeba robic z rana?
Nie patrzyłam na zdjęcia. To tym bardziej trzeba się cieszyć i mówić chlopu! Gratulacje