Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej dziekuje wam strasznie za odpowiedz bo sama juz nie wiem czy mi odbija;) Przez 4 lata malzenstwa nigdy w zyciu nie pomyslalam ze bede sie martwic o to zeby ten okres sie wkoncu nie pojawil, życie bywa przewrotne ;(. Zrobie tak jak mowicie i mam szczera nadzieje że uda nam sie raczej prędzej niz później. Wam oczywiscie życzę tego samego.
Ps. Miło tu u was zostanę na dluzejMisiaABC, SanKwt lubią tę wiadomość
20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
Natalie z najważniejszych badań zrób miedzy 2 a 5dc lh, fsh, estradiol, prolaktyne i TSH, a potem 7dpo progesteron. To Ci już da jakiś obraz. Na NFZ lekarze zwykle zbywają i każą czekać. Prywatnie mi od razu powiedziała co robić, No ale oczywiście wszystko płatne...
Welonka nie mam pojęcia wiem że lekarze mówili że przedzielona i ma malutko miejsca. Urodziła się w okolicach 2kg, ale tak jak pisałam od początku wszystko było pod kontrola ogólnie siostra "wpadła" więc o przegrodzie dowiedziała się w ciąży dopiero... -
Hej dziewczyny
Jak wam minęła sobota?? Bo ja byłam w pracy i padam na twarz ... szybko minęło, ale wycisk dostałam ;p najgorsze jest to, że mam taki ból pochwy cały czas, że ud złączyć nie mogę ;/ przez to chodzę jak paralitka xd oczywiście okresu nadal brak... jak jutro się nie pojawi to w pon rano zrobię test chociaż na 99% wiem, że pokaże 1 kreskę, ale przed tel.do gin wolę jej chociaż powiedzieć, ze test robiłam ... ehhh 37 dc za chwilę się zacznie a mnie cholera trafia ;/
Welonka Ty się teraz nie możesz za bardzo zamartwiać :* zarówno z Tobą jak i Fasolką wszystko będzie dobrze
Gacka okres się rozkręcił na dobre??
-
Hej ja wracam wlasnie z Krakowa zrobilismy sobie z K i tesciami maly wypad
Aga tak dzisiaj w zasadzie moge powiedzieć, że mam 1 dc, do wczoraj to bylo tylko plamienie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dobrze ze sobie wyjechaliscie i nieco inaczej spedziliscie sobote co do okresu to przykro mi,ze jednak przyszedl, ale z.drugiej strony teraz zaczynasz nowy cykl i do dziela mi sie wydawalo ze dzisiaj dostane @ bo przed praca poszlam do lazienki i jak sie podtarlam to widzialam delikatna plamke krwi,ale do konca dnia juz nic....a jezeli to nie ciaza (a pewnie nie) to wolalabym zeby dzisiaj sie to rozwinelo bo pon mam wolny i moglabym jechac na te badania....a tak stoje w miejscu
-
Ja sie zbiore w poniedziałek pojde zrobić badania zapisze sie do drugiego gina. A w miedzy czasie jak tylko będzie możliwe bedziemy działaćLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dzień dobry dziewczyny troszkę tu do Was nie zaglądałam bo zajezdnia w pracy.
Witaj Nataliie:) tak jak dziewczyny piszą, rób badania, mi tu wszystkie kobietki dobrze doradzily z badaniami;)
Gacka szkoda , że @ przyszła ale w końcu masz też pewność, że jest a nie jakieś plamienia. Trzeba zacząć działać w nowym cyklu, też się biorę do roboty. Niech sie tylko u mnie uspokoi
Jakieś plany na niedzielę? Ja niestety dziś w pracy. Nie chce mi się wstawać z łóżka:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel mam nadzieję, że w końcu będziesz miała chwilę wytchnienia i ten cykl będzie "trafiony"
Gacka nowy cykl, nowe szanse ) oby nam wszystkim się w końcu poszczęściło bo idealnie byłoby gdybyśmy jeszcze w tym roku zaszły ) największy i najlepszy prezent byłby na święta
Ja również dzisiaj do pracy, ale dobrze, ze chociaż jutro wolne .... nie chce mi się strasznie i w ogóle jestem zdenerwowana całą tą sytuacją, że nadal nie mam okresu ;/ jak tak dalej pójdzie to M zrobi te badania szybciej niż ja .... jak dzisiaj nic się nie ruszy to pewnie jutro rano zrobię test... chociaż nadziei dużych sobie nie robie ....
-
Aga rob test szanse zawsze są, nawet jeśli niewielkie
Czekam niecierpliwie na wizytę u endokrynologa, może po zbiciu tsh będzie lepiej i akurat zrobię sobie prezent na święta;)
Mama ciagle na mnie siedzi, że 30coraz bliżej, a ja młodsza nie bede:/ ojciec jeszcze gorzej bo co przyjadę pyta kiedy wnuki i że zdąży umrzeć zanim się doczeka. Strasznie to męczące30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Zrobie jutro rano chyba ze zaskoczy mnie paskuda wtedy w srode ide na badania wiem jakie meczace jest gadanie rodzicow i calej reszty o dziecku ... Najpierw trafial mnie szlag a teraz staram sie nie reagowac chociaz od srodka az mnie sciska ....
-
Erastel wrote:Aga rob test szanse zawsze są, nawet jeśli niewielkie
Czekam niecierpliwie na wizytę u endokrynologa, może po zbiciu tsh będzie lepiej i akurat zrobię sobie prezent na święta;)
Mama ciagle na mnie siedzi, że 30coraz bliżej, a ja młodsza nie bede:/ ojciec jeszcze gorzej bo co przyjadę pyta kiedy wnuki i że zdąży umrzeć zanim się doczeka. Strasznie to męczące
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka, moja mama też wie, ale ten typ tak ma, że jak nie pomarudzi to świat się skończy:)
Daj znać jak Wyniki, ja lecę 18 na badania i zobaczymy co mi powie:) oczywiście w między czasie będziemy starać się dalej;)
Ależ mi się dziś nie chce być w pracy gdy na dworze tak ładnie grzeje słoneczko.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja też tak mam, aż się boję co będzie w święta, jak się cała rodzina zbierze i nasłucham się życzeń... chyba się popłaczę.
SanKwt, mąż się leczy u androloga od pół roku, ale na to nie ma lekarstwa, są tylko suplementy. Od pół roku bierze Profertil, ale wyniki były coraz gorsze, więc postanowiliśmy spróbować DHEA, za namową znajomego, któremu pomogło. To jeszcze pogorszyło sprawę. Teraz mamy tylko 0,14 mln prawidłowych plemników /ml, nie licząc tych, które nie są ruchliwe. Takie wyniki i tak skazują nas na in vitro, więc chcę spróbować jeszcze ajuwerdyjskich ziół z Indii (addyzoa charak i kapikachhu/speman, a ja będę brać shatavari). Do tego Profertil i odstawiamy DHEA. Jak za 3 miesiące będzie nadal tak źle, zdecydujemy się na in vitro.
Nie chcę sobie robić nadziei, ale zastanawia mnie ból menstruacyjny, który mam już drugi dzień, bo nigdy tak wcześnie się nie pojawiał, a @ mam zawsze jak w zegarku i pojawi się dopiero we wtorek... Od zawsze @ zaczyna się u mnie po godzinie od pierwszego bólu, a teraz tylko boli i nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 13:30
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Czesc dziewczyny
Mam to samo, moja mama wie ze musze ustabilizowac hormony, ale rodzina mojego meza ciagle sie pyta kiedy bedzie dzidzius. Mojego siostra nie ma dzieci i moja tesciowa szaleje, zyczenia swiateczne, urodzinowe, imieninowe i rocznicowe brzmia "mam nadzieje ze sie wkoncu doczekam, ze wkoncu bede babcia"poczym nastepuje szloch i nie mozna jej uspokoic.
Ja powinnam dostac @ za dwa dni mam takie skurczowe bole brzucha, a jak dzisiaj sie z moim przytulalisny to sie zapytal czy nie mam ovu bo tyle mialam sluzu. Czekam -
My z mężem staramy się od grudnia 2016 r. i coraz bardziej tracę nadzieję, że naturalnie zajdę w ciążę... czwarty raz cykl rzędu biorę clostilbegyt. jestem w 9 dc w już mi temperatura skończyła bardzo wysoko. myślicie, że to już może być owulacja? wizytę u lekarza mam dopiero w środę, a męża zobaczę w piątek, czyli 14 dc... boję się, że będzie za późno... i kolejny cykl na nic.
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Hej u mnie dzisiaj niedziela w pracy nic nowego
Aga zrób test przynajmniej będziesz miała jasna sytuacje czy tak czy nie .
Marysia a hormony masz w normnie ,nasienie męża ok ? Moze pogadaj z lekarzem o sprawdzeniu drożności? Ja po 4 cyklach stymulowanych mialam laparoskopie jajowód zostal przetkany i w kolejnym cyklu stymulowanym udalo sie.
-
Hej u mnie dzisiaj niedziela w pracy nic nowego
Aga zrób test przynajmniej będziesz miała jasna sytuacje czy tak czy nie .
Marysia a hormony masz w normnie ,nasienie męża ok ? Moze pogadaj z lekarzem o sprawdzeniu drożności? Ja po 4 cyklach stymulowanych mialam laparoskopie jajowód zostal przetkany i w kolejnym cyklu stymulowanym udalo sie.
-
lekarz dał nam jeszcze jeden miesiąc starań z clo, a potem mamy zrobić badanie nasienia i sprawdzić drożność. tylko chyba jeszcze nigdzie na forum nie przeczytałam zeby sie komus udało az w 4 cyklu z clo..
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️