X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie sytuacja wyjaśniona plamienie mocniejsze wkładka już nie wystarczyła. Dziwi mnie tylko to, że temperatura dzisiaj była jeszcze wyższa.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San masz racje, zobaczymy planowo mam dostac wtorek, sroda, poczekam jak nie bedzie objawow na @ to zrobie jak ba razie to tylko czasami mam skurcz brzucha ale chwile i przechodzi.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, bo postanowiłam wyluzować i przestać obsesyjnie czytać forum po nocach w telefonie, bo przez to ciągle byłam niewyspana i tak nakręcona na dziecko, że każda @ mnie coraz bardziej dobijała...

Załamały mnie najnowsze wyniki nasienia męża:( Niepotrzebnie brał DHEA 2 m-ce na własną rękę. Morfologia znowu tylko 1%, koncentracja poniżej normy, ruchliwość też znacznie spadła:(

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka mi w tym cyklu temperatura spadła 2dc dopiero, też się tak chyba zdaża...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tez podejrzewam nir zawsze wszystko musi byc jak kiedys ktos zaobserwowal.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Gacka, przykro mi że @ się rozkręciła!

Pilik a jak u Ciebie?

Za resztę oczekujących na @ trzymam kciuki, zeby ta nie nadeszła!!

San, Ty chyba też niebawem poiwnnaś mieć termin a u Ciebie cisza nadal? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pilik ma racje temp moze spasc nawet godzinę przed @ wiec nie zawsze z rana da się do wylapac, aczkolwiek mi sie tak nie zdarzylo zawsze rano w dzien @ mialam juz nizsza. U Ciebie byla mala szansa vo wspominałaś ze z ❤ slabo w tym cyklu wiec brac sie do roboty :)
    Witaj Marcelinka , bardzo mi przykro z powodu wynikow ale moze warto podjac jakies konkretniejsze kroki aby poprawic jakość, zdaje sie ze Oda mowila o jajis lekach na poorawe nasienia.
    Oda u mnie dzis 29 dc wiec za jakies pare dni POWINNAM dostac @ , nie wiem kiedy poowinnam dostac bo przestalam kontrolować cykl, wczoraj sobie obliczylam ktory mam dc.
    Chyba zatestuje w niedziele , to bedzie rocznica slubu pierwsza wiec moze bedziemy miec niespodzianke . A co u Ciebie?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie kurcze zle policzylam.. u mnie 25 dc.. oo nie ale jeszcze czekania.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie, jak na ten moment jest wszystko dobrze kropek ma 5mm :) lekarz dzisiaj przyznał sie ze jest bardzo zadowolony z mojej ciazy bo moja sytuacja byla ciężka . Ale powiedzial to czego sie bałam jestem w grupie ryzyka ale wierze że będzie dobrze . Następna wizytę mam 11pazdziernika jesli będzie wszystko ok to dopiero wtedy zdecyduje sie powiedziec bliskim.

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie przejmuje się tak jak San mówi :) co prawda bardziej to wygląda jak koniec okresu bo nie ma żywej krwi tylko brązowawa bez skrzepów ale może to początek. No nic przynajmniej mogę iść zrobić wyniki w poniedziałek i zapisać się do drugiego gina.

Oda jak się czujesz? Co u Ciebie? Martwiłam się już jak zniknęłaś.

Welonka uważaj na siebie, a L4 wziełas?

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie z ginem stwierdziłam ze poczekam ze zwolnieniem przynajmniej do następnej wizyty , spróbuje pójść na kilka dni na urlop .

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wspaniale ze wszystko dobrze;) zycze Wam wszystkiego dobrego, aby kropek rósł duzy i zdrowy;) dbaj o siebie a raczej o Was;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki !:-)

SanKwt lubi tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka trzymamy za Ciebie i Kropka mocno kciuki!!
    U mnie spokój chwilowo. Nie wiem czy nie łapie mnie choroba więc już mam dola że znowu się nie uda tym razem przez jakieś choróbsko :( w środę mam wizytę u gin, będzie 12dc i zobaczę jak moje endo i czy owu się szykuje (ostatnio u mnie jak w zegarku 14-15 dc jesye owu) No i będę po wizycie wiedziała czy w ogole mogę się na coś nastawiać.
    Od wczoraj męczy mnie ból głowy, taki dziwny miejscowy jakby mnie ktoś ściskał... nie wiem o co chodzi, już nawet stwierdziłam że się do lekarza wybiorę, ale akurat mój na urlopie więc olałam...
    A jak u Ciebie Oda?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a jeszcze na dodanie otuchy, jeśli dobrze pamiętam to Twój też problem - moja siostra ma orzegrodę w macicy, a ma śliczną zdrową córkę :) jedyne co to musiała mieć cesarkę w 36tc, ale wszystko super, a młoda ma już 9 lat ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 29 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej też staramy sie o pierwsze dziecko, ale coś nie wychodzi jestem załamana to juz 6 cykl w którym dalej sie nie udało. Na początku byłam spokojna nie odrazu Rzym zbudowano :) ale z każdą kolejną próbą coraz bardziej sie boję. Byłam u lekarza i niby wszystko ok... jak to określił "najwyraźniej brakuje iskry Bożej" i że mam czakac rok!
    Jak po roku dalej nic nie wyjdzie to dopiero bedziemy działać?!?! Czemu rok? i czy też tak miałyście że lekarz w ogóle się nie przejął i odesłał was z kwitkiem? Nie wiem co robić szukać innego lekarza czy dramatyzuje?

Tylko tak na logikę mi coś nie pasuje, bo jeśli np. mam za wysoką prolaktynę (a nie wiem bo jedyne badania jakie zrobił mi lekarz to usg i cytologie) to po co mam czekać rok rysując sobie psychikę co miesiąc skoro to nic nie da?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 23:46

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a jaka Twoja siostra ma przegrodę ? Bo ja mam całkowitą przez co mam dwie odrębne macicy kazda ma swoja szyjkę tylko wspólne ujście mają. Podobno częściej spotykane sa przegrody niepełne wtedy ważne jest żeby zarodek zagnieździł sie nisko pod przegroda.
    U mnie dziecko ma do rozwoju tylko polowe macicy ale wierze ze kropek wytrzyma i zostanie z nami :)

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka będzie się kropek łokciami rozpychał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 08:07

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    Hej też staramy sie o pierwsze dziecko, ale coś nie wychodzi jestem załamana to juz 6 cykl w którym dalej sie nie udało. Na początku byłam spokojna nie odrazu Rzym zbudowano :) ale z każdą kolejną próbą coraz bardziej sie boję. Byłam u lekarza i niby wszystko ok... jak to określił "najwyraźniej brakuje iskry Bożej" i że mam czakac rok!
    Jak po roku dalej nic nie wyjdzie to dopiero bedziemy działać?!?! Czemu rok? i czy też tak miałyście że lekarz w ogóle się nie przejął i odesłał was z kwitkiem? Nie wiem co robić szukać innego lekarza czy dramatyzuje?

Tylko tak na logikę mi coś nie pasuje, bo jeśli np. mam za wysoką prolaktynę (a nie wiem bo jedyne badania jakie zrobił mi lekarz to usg i cytologie) to po co mam czekać rok rysując sobie psychikę co miesiąc skoro to nic nie da?
    Niestety większość lekarzy ma takie podejście, ze starania do roku to norma i nic nie robią .Wartro sobie zrobić na własna rękę podstowowe badania ja zrobiłam kontrolnie i wyszła mi wysoka prolaktyna i niedoczynnosc tarczycy od stycznia biorę leki szkoda czasu niedługo mąż idzie na badanie nasienia bo gdyby się okazało, ze trzeba je podrasować to kolejne 3 miesiące.Moja gin na szczęście nie kazała mi czekać rok i nawet hsg mi już zrobiła, żeby wykluczać podstowowe rzeczy.Rok można czekać jak wyniki twoje są ok wiemy, ze jest owulacja drożne jajowody i nasienie ok wtedy można czekać na palec Boży, ale problemy zdrowotne same się nie rozwiążą wiem niestety coś na ten temat to nasz 9cs a miało być tak pięknie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dsidzia da sobie rade zobaczysz;)

Co do czekania przez rok to kompletnie bez sensu, po co czekac jak mozna leczyc sie i zdiagnozować wcześniej ?
    Ja tam swojego gina meczylam o skierowanie na badania takie podstawowe. Wiec albo ublagaj swojego albo idź do innego i powiedz ze starasz sie rok;)

No a ja dzis nie wytrzymałam i zrobilam test pewnie za wczesnie ale nie wiem kiedy powinna byc @.
    Dla jasnosci biel..
    Ale nie wszystko stracone .
    Ja dzis na 15 lece na dowozy po paru dniach wolnych strasznie mi sie nie chce ;/
    Milego dnia;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ