Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Marudaruda wrote:Mnie to jakoś nie dziwi, też miałam cykle po 50 i więcej dni. Oby tylko szybko @ przyszła!
Ja na swoją też ciągle czekam, sprawdzam sobie śluz i szyjkę i nie widać nawet żeby był zaróżowiony chociaż troszkę. Do ilu dni po duphastonie ma przyjść @? Max 14? Dobrze pamiętam?
Ja mam jakiś armagedon najpierw jakis napad gorąca, teraz bol głowy, a glowa mi tak ciąży, że tragedia. Pogoda nie rozpieszcza dzisiaj zresztąLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
pilik wrote:A wiecie że ja nie wiem czy bym chciała chłopca czy dziewczynkę? I nie mam wybranych imion ani nie wiem jakie wózki na czasie. Jakaś kiepska ze mnie staraczka, Haha :p
mi88 lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam dziś badanie czystości pochwy, wyniki pewnie w poniedziałek. Co ciekawe, lekarka mi powiedziała, że nawet jeśli coś wyjdzie, a okazałoby się, że jestem w ciąży, to zastanowiłaby się nad braniem leku. Że one niby są dozwolone w ciąży, ale na samiutkim początku to nigdy nic nie wiadomo i gdyby była mną, to by nie brała.
Ciekawe podejście, ale zrobiła na mnie dobre wrażenie, więc jeśli się jakimś cudem uda, to jej posłucham. Na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie do niej termin na poniedziałek - będę miała już wtedy oba wyniki
Też mi wszystko jedno, czy chłopczyk, czy dziewczynka. Oby tylko było. Choć oczywiście jeśli bym miała wybrzydzać, to chyba bardziej dziewczynka... Mąż za to chciałby chłopczyka, żeby bronił młodszej siostry W ogóle marzyły nam się bliźniaki, ale to niebezpieczne marzenie, lepiej nie. Chociaż gdyby ktoś mi zagwarantował zdrowe bliźniaki, czy nawet trojaczki, to brałabym z zamkniętymi oczami
Przede mną trzy decydujące dni. Owulacja była chyba koło niedzieli-poniedziałku, więc w niedzielę powinno się coś zacząć dziać. Zobaczymy... Trochę nie wierzę w to, że się może udać, a trochę mam nadzieję, jak co miesiąc. Chociaż trochę się przestraszyłam teraz, bo wydaje mi się, że szyjka macicy jest taka mniej twarda, niż wczoraj... nie chcę czekać kolejnego miesiąca
W ciąży biochemicznej najbardziej charakterystycznym objawem był ból piersi od ok. 6dpo aż do @. Wcześniej tak nie miałam. Jednak to był cykl, w którym zaczęłam pić Zioła Sroki oraz brać cyclodynon (castagnus). W kolejnym cyklu znowu ból piersi - były nadzieje, ale nie wyszło. I teraz znowu, od 5-6dpo.
Kojarzę to z wysokim progesteronem (w cyklu z biochemiczną miałam 32 7dpo, właście przy takim bólu). Tylko tak mi przyszło do głowy - może to ten cyclodynon mi wpływa na progesteron w drugiej fazie i stąd ten ból? Może w poprzednich cyklach miałam niski, bo mi go prolaktyna blokowała? Sama nie wiem, ale coś jest na rzeczy i zaczęło się właśnie w cyklu z biochemiczną. W razie czego przy kolejnym cyklu sprawdzę tę prolaktynę i progesteron jeszcze raz. I może od razu witaminę D, czy w końcu urosła.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Odkąd napisałam poprzedniego posta, siedzę i myślę i zaczynam świrować. Zmierzyłam nawet temperaturę, chociaż nigdy tego nie robiłam o tej porze i rano na pewno nie odważę się zmierzyć - 37,46. W sumie nic mi to nie dało, oprócz tego, że jest wyższa, niż ta z rana, ale to dość oczywiste
Omal nie zrobiłam testu owu, bo zaczęłam się oszukiwać, że owu to nie ciążowy, więc się nie liczy. Ale w porę się opamiętałam.
Co chwila dotykam biustu i sprawdzam, czy nadal boli.
Czysta paranoja.
Ach, ale robienie sobie nadziei jest takie fajne...
I kupiłam dziś maseczkę antysmogową. Wyglądam w tym jak mutant, ale coraz więcej ludzi w maseczce chodzi po ulicach tu w Krakowie. Dziś przymierzałam przed lustrem, jakby to skutecznie zasłonić za pomocą szalika, ale nie jest łatwo, bo ona się zaczyna niemal u nasady nosa
Mii88 to ja nie wiedziałam, ze u nas ludzie tak chodza juz:/
Oj wiem jak to jest jak sie czeka i kazdy objaw jest juz szansa w naszych oczach. Zglupiec mozna;p
Czy u Was tez tak wieje? rano ledwo na przystanek doszlam. Parasol mnie pchal do tylu;p kto dzis w pracy?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ze dwa lata temu zaczęli się pojawiać pierwsi ludzie w maseczkach zimą. Koleżanka pracuje w przedszkolu i mówi, że kilka dzieci chodzi. U męża jak grają w nogę na powietrzu, część chłopaków ma - on też teraz kupuje. Nie jest to jeszcze powszechne, ot zdarzało mi się ubiegłej zimy zobaczyć kilka osób dziennie, ale jednak jest. Za to oczyszczacze powietrza ostatnio z 15 osób ode mnie z firmy kupiło, szacuję, że 20-30% osób w firmie je ma. Taki urok Krakowa
Ja w trybie stresowania się każdą wizytą w toalecie i rosnących nadziei Jeśli do jutra wieczór nic się nie stanie, będzie szansa. Ale raczej będzie płacz
Hm nie pomyślałam o tej zmianie czasu
Mi dzisiaj tez spadła temperatura, ale nie jakos drastycznie utrzymuje sie wyzej niz przed owu.Marudaruda lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
U mnie jeszcze czysto, ale coś mam złe przeczucia, szyjka jakaś taka średnia. Pewnie jutro do Was dołączę.
Tak nie chcę znowu czekać Będę musiała się czymś zająć, żeby nie myśleć. Chyba zacznę chodzić na basen i fitness/biegać od czwartku.
W połowie listopada mam podobno dobrego lekarza, pójdę do niego z wszystkimi wynikami
mi88 wrote:U mnie jeszcze czysto, ale coś mam złe przeczucia, szyjka jakaś taka średnia. Pewnie jutro do Was dołączę.
Tak nie chcę znowu czekać Będę musiała się czymś zająć, żeby nie myśleć. Chyba zacznę chodzić na basen i fitness/biegać od czwartku.
W połowie listopada mam podobno dobrego lekarza, pójdę do niego z wszystkimi wynikami
Też mi się marzy regularny basen, ale nie mam z kim chodzić, a sama nie lubię Byłam z mamą i M. na cmentarzu, u babci, wywiałi nas konkretnie... A teraz idę zrobić sobie chwilę dla siebie w łazience."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
ja też dzisiaj w pracy byłam, robiliśmy warsztaty dla dzieciaków, tak to sie jakas wypluta czuje, zmeczona, nic mi sie nie chce, do tego znowu głowa wiekszosc dnia mnie bolała. Chyba jakas deprecha jesienna mnie łapie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka taka pora na chandry i depresje... mnie głowa pobolewała koło 19, ale to pewnie ze zmęczenia.... mam nadzieję, że jutro zleci mi równie szybko co dzisiaj i potem mam 3 dni wolnego (łącznie z 1.11) pojadę pewnie wtedy z M na budowę pomóc trochę bo tak w tyg to praca praca praca ...
gacka89 lubi tę wiadomość
-
Cześć, u Was też tak wieje i leje?
Jak tam u Was? Mi, jak się czujesz przed jutrzejszym testowaniem?
Mi już bóle krzyżowe powoli przechodzą, a zaczyna się @. Te bóle to u mnie zawsze przed @, taki wyznacznik. Dobrze mieć taki jeden objaw, który noe pozostawia złudzeń i łatwiej się przygotować na @
Tak sobie myślę o tym wszystkim i boję się trochę tego zabiegu. Boję się, że to w narkozie, boję się, że coś zepsują, boję się, że mojemu M. potem coś może przeszkadzać... Nie wiem też jak długo potem musimy czekać ze staraniem, czy długo to się goi. No i podejrzewam, że jak pójdę na wizytę to lekarz znowu będzie chciał mi dać duphaston na wywołanie (mam go już dość), a potem od nowego cyklu te leki na stymulację...mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
czesc dziewczyny. Czy któras z was bierze castagnusa? Może możecie mi pomóc.. biorę teraz pierwszy cykl castagnusa, liczyłam ze skróci mój 30dniowy cykl i będę miała wcześniej owulacje... jednak zadzialal na odwrót jeszcze bardziej wydluzyl mi cykl i owulacje przesunął az o 5 dni później . Czy to znaczy ze nie działa u mnie tak jak powinien i go odstawić czy zostawić do tcyh 90 dni? czy jest mozliwosc ze drugi cykl z nim będzie już inaczej wyglądal? ze skróci mi go??
-
Strasznie wieje i leje aż się z łóżkq wstać nie chciało. U nas nawet cmentarze pozamykali bo polamalo drzewa. Moj K. rano pojechał do Legnicy mówił że po drodze też pełno drzew lezało jak zapałki połamane.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️