Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Marudaruda wrote:Hmm, nie mam pojęcia. Może miałaś wtedy owulację? Z wykresu widzę, że temperaturę mierzysz o bardzo różnej godzinie, może nie jest do końca precyzyjny przez to Twój wykres? Jeżeli masz to pierwszy raz to może to jednorazowy wybryk i organizm jakoś się oczyszcza, reguluje?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Wiem wlasnie ze o roznej godzinie ale przez nawal pracy bylam tak zmeczona ze nie bylam w stanie sie obudzic wcZeśniej. Przez to tez pewnie of nawet owu mi nie wyznaczyl. No nic zobaczymy co przyniosa nastepne dni
Trzymam kciukigacka89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Ja właśnie tak myśle o tym mierzeniu i ja mam prace o różnych godzinach 6:30 8;30 i 10:00 i pewnie tak czy siak brde musiała codziennie mierzyć o tej 5:30 czyli wtedy kiedy wstaje jak mam na najwcześniejsza zmianę , trochę mnie to przeraża bo jestem śpiochem
-
Ja codziennie mierzę o 5:30, akurat mam stałą godzinę, więc pasuje. Ważne, żeby mierzyć codziennie o stałej porze, czasami nawet i pół godziny robi różnicę."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Xxboo, ja też lubię pospać, zwłaszcza w weekendy, ale wtedy mierzę o stałej porze, minutka, wyciągam i śpię dalej Raz nawet zasnęłam z termometrem wiadomo gdzie xD Ale nic się złego nie stało
A co do wkładania, to ja odchylam majtki, rozkładam palcami jednej ręki wargi, a drugą ręką wkładam i jest łatwiej. Na głębokość powiedzmy połowy termometru - bo w 2/3 wysokości jest wyświetlacz, więc tak, żeby on się nie "zanurzył". Hahaha jaki przyjemny temat xDLoczek88 lubi tę wiadomość
-
Z głebokościa robię dokładnie tak, jak Kasiulka - do połowy, tak, żeby wyświetlacz był na wierzchu. I nie czuję żadnego oporu. Jeśli chodzi o termometr, to pamietaj, żeby nie zmieniać podczas jednego cyklu, bo mogą być inaczej skalibrowane.
Też czasami źle trafiam tą kłującą główką, dużo łatwiej jest jak jest śluz płodny
Ja mierzę pod kołdrą, więc tego pikania nie słychać praktycznie. Za to budzik słychać
A no i pierwszy cykl mierzyłam cały, a teraz to tylko z 7-10dni - zaczynam jakiś tydzień przed owu, a potem notuję trzy wyższe temperatury i chowam do szuflady. To mi zupełnie wystarcza, żeby stwierdzić owulację - a tydzień w miesiącu można się poświęcić Też jestem śpiochem
Marudaruda, gdyby zjedzenie nawet całego opakowania lodów było u mnie objawem ciąży, miałabym przedszkoleMarudaruda lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Tylko ja zjadłam lody, a niedawno kawałek szynki i zapiłam to łykiem zimnej pepsi z lodówki Ale też faktycznie już nie jeden raz miałam takie dziwne smaki.
Właśnie położyłam się już do spania, zmierzyłam temp jak co wieczór i wyszło mi 36,6 :o A zazwyczaj wieczorem było ponad 37 i wtedy rano ok 36,3. To jak teraz było 36,6 to boję się rana Byleby mnie tylko w nocy nie zalało, grrr.
Dobra, dobrej nocy Wam i niech się wszystkim spełnią wszystkie pragnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 23:42
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej Kochane , dopiero teraz usiadlam do forum;) alez ja sie usmialam z tymi termometrami;)
Ale ja wlasnie co do tego mierzenia to tez usypiam , czesto nie slysze tego pikania i tez czesto zdarza mi sie ulkuc ta koncoweczka;) haha ooo nie moge , chyba jak sie jest w ciazy to wszystko bardziej smieszy;)
Lapcie wiruski aaa i witam nowe forumowiczkiLoczek88 lubi tę wiadomość
-
SanKwt wrote:Hej Kochane , dopiero teraz usiadlam do forum;) alez ja sie usmialam z tymi termometrami;)
Ale ja wlasnie co do tego mierzenia to tez usypiam , czesto nie slysze tego pikania i tez czesto zdarza mi sie ulkuc ta koncoweczka;) haha ooo nie moge , chyba jak sie jest w ciazy to wszystko bardziej smieszy;)
Lapcie wiruski aaa i witam nowe forumowiczki
W każdym razie udało mi się wstać o tej 5:30 a w zasadzie nawet zbytnio nie musiałam się budzić bo calą noc nie spałam , mam nadzieje że to jednodniowa bezsenność i było 36,4. Takżę zaczynam mierzyć codziennie mam nadzieje że mi się uda to ogarnąć nawet w weekend po imprezie -
Nataliie nie jestes sama:) ja ostatnio obudziłam sie w nocy i budze mojego mężaz pretensjami, że nie słyszy płaczu!
Rano się budzę i pytam go czy mi sie to śniło czy co, ale okazało się, że serio go w nocy obudziłam:p
Co to się w tej głowie uroi czasem:/
Śpię na stojąco dziś, ale rozmowa o mierzeniu temperatury prawie mnie postawiła na nogi;) Xxboo ważne, ze sie nie boisz pytać i ogólnie witam na forum!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 10:04
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Martita u mnie to samo chyba kolejny cykle bez ovu ale na szczęście we wtorek idę do lekarza i mam wszystkie wyniki badań więc mnie już nie może spławić.
A co do snów to często śni mi się że jestem w ciąży albo że się dowiaduje że jestem, ale ostatnio przebiłam wszystko, śniło mi się że ....rodzę
Lekarz odbiera dziecko i mówi, że dziewczynka i pyta jak ma mieć na imię, więc spoko to imię mam już tyle lat w głowie że nie miałam wątpliwości.
Ale okazuje się że to nie koniec .... bliźniaki a raczej bliźniaczki wyjmuje drugą i pyta o imię, a ja w szoku bo przecież mam przygotowane tylko jedno imię dla tej mojej wyśnionej i wymarzonej córeczki, a nie dla dwóch :P.
Przebudziłam się wystraszona mój mąż pyta co się stało, a ja taka pół przytomna ----"Gdybyśmy mieli dwie córki to jakby się nazywała druga?"
na co mój "Śpij...Iza ...druga byłaby Iza"
No zaimponował mi, że w środku nocy wiedział jakby się nazywała jego druga córka
pilik lubi tę wiadomość
20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
Ja robie te testy i wczoraj juz sie zaczal sluz plodny a na testach nic, ale moj maz wie ze jest teraz sezon na przytulanki, i bardzo sie w to angazuje. Wiecie po pierwszych przytulankach jakos tak zeszla ze mnie ta panika teraz skupiam sie na owulacji. Tez mam sny o ciazy i to takie realistyczne ze szok
-
To mi się śniło, że miałam bliźniaków chłopca i dziewczynkę, zostawiłam je z moja babcią i poszłam się wykąpać, wracam i nie widzę ich na łóżku i pytam babcię gdzie są dzieci, a ona, że jest im cieplutko i są bezpieczne, wstaje z wersalki i ją podnosi, a one tam leżą i kwilą. Mąż mnie obudził, bo takiej hiperwentylacji dostałam, że go obudziłam. Już do rana nie zasnęłam15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
A mi w końcu wskazał owu, po dzisiejszym skoku temperatury, co prawda nie wiem czy faktycznie miałam w 24 dc owu bo mi się wydaję że było to raczej w pobliżu 21 no, ale zobaczymy niestety nie mogę być pewna bo nie mierzyłam temperatury o jednej porze. Zobaczymy co dalej będzie, oby tylko temperatura nie opadła W poniedziałek pójdę na proga zobaczymy ile wyjdzie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️