X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi super że u męża w porządku! Co do ziół - ja też uważam i odstawiam. Jak zaczęłam czytać to wiele z nich powoduje mikro skurcze macicy i mogą być groźniejsze od kawy czy coli ;) dlatego odstawiłam zioła, tylko melisa, a rumianek chyba muszę spróbować ;)
    Pumka w ośrodku dla dzieci z głęboką niepełnosprawnością
    Maruda dlatego nie na co wierzyć systemowi. Dobrze że znamy swoje ciała ;)
    Ineczka a ile dpo testowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 06:06

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamuski bardzo sie ciesze, wkoncu pozytywne wiruski :-)

Ja robie testy owulacyjne bo czuje zblizajaca owulacje, ale co troche dopadaja mnie takie obawy dziwne. Moj maz jest bardzo kochany i wspiera mnie w tych chwilach. Z jedne strony bardzo chce znowu zajsc w ciaze i to jak najszybciej z drugiej boje sie ze znowu cos sie stanie. Im blizej owulacji tym gorzej. Fizycznie jest wszystko okej.

• mi88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jakoś późno testowała, sporo dziewczyn namawiało ją, żeby wcześniej ;) Ja testuję późno z dwóch powodów. Po pierwsze chcę ograniczyć szanse na wychwycenie biochemicznej.
    Kiedyś tak mi przyszło do głowy, że na pewno zajdę w ciążę w cyklu, w którym nie będę testować przed @. Więc staram się trochę zaczarować rzeczywistość w ten sposób :D

Marudaruda, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku, też tak mam. Miesiąc temu wręcz z ulgą powitałam negatywną betę. Już nigdy nie będę z radością pokazywać mężowi pozytywnego testu, a raczej ze strachem, że to tylko na chwilę. Dużo dziewczyn tak ma, chociażby Pilik. Wczoraj przeczytałam, że mama ginekolog o pierwsze dziecko starała się 1,5roku, a potem poroniła.
    Świadomość tego, co może się stać, jest najgorsza. I nie znalazłam jeszcze metody na strach :) Daj znać, jak znajdziesz :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Mi to jest straszne, zachowuje sie jak wariatka, mojego meza tak mecze, a biedak to wszystko znosi, aby tylko nie przegapic okazji. Wiem ze musze odpuscic ale nie potrafie.

mi88 lubi tę wiadomość

• MartitaS Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się tak dało wyłączyć myślenie ;) A kiedyś obiecywałam sobie, że jak już weźmiemy się za robotę to nie będę tak wariować, a jak przyszło co do czego to czysta wariacja

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zawsze wiedziałam że chcę mieć dzieci, (już jako 16 miałam wybrane imiona i na całe szczęście bardzo podobają się mojemu mężowi) ale zawsze chciałam mieć dzieci chciane nie z przypadku. Może to właśnie jest mój problem, lubię wszystko w życiu poukładać i zaplanować i udaje się to w 90% przypadków. Nie ma drugiej takiej rzeczy której tak nienawidzę jak bezsilności na rzeczy na które nie mamy wpływu.
    P.S Tak teraz i te z przypadku bym chciała :P:P

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    A ja od zawsze wiedziałam że chcę mieć dzieci, (już jako 16 miałam wybrane imiona i na całe szczęście bardzo podobają się mojemu mężowi) ale zawsze chciałam mieć dzieci chciane nie z przypadku. Może to właśnie jest mój problem, lubię wszystko w życiu poukładać i zaplanować i udaje się to w 90% przypadków. Nie ma drugiej takiej rzeczy której tak nienawidzę jak bezsilności na rzeczy na które nie mamy wpływu.
    P.S Tak teraz i te z przypadku bym chciała :P:P

Też taka jestem, bardzo nie lubię jak coś nie jest po mojej myśli albo jak na coś muszę długo czekać. Życie przeważnie chce nas nauczyć pokory i cierpliwości, daje nam możliwość nauki zanim staniemy przed jego wytworami i chce nam dać szansę maksymalne przygotowanie do pewnych ról. I choć to teraz tak trudne do zaakceptowania, kiedyś wszyscy to zrozumiemy :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
    Też zaczynam starania o 1 dziecko w lipcu odstawiłam tabletki anty. W sierpniu pierwszy prawdziwy okres, potem po 32 dniach drugi. Teraz mam 34 dc i zero okresowych objawów, testowałam wczoraj ale jedna krecha niestety, więc cierpliwie czekam na @.

Co do jakichkolwiek objawów to 27 dc dostałam rano różowego plamienia potem brunatnego(myślałam że to okres, ale to było jednarazowe plamienie), miałam ostry ból podbrzusza + prawego jajnika i krzyża - dosłownie zwijałam się w pracy z bólu. A potem jak ręką odjął. Nie wiem czy liczyć ten dzień jako 1 dzień nowego cyklu czy dalej odliczać dni.

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo witaj :) Nie licz tego jako pierwszy dzień okresu. To nie może być plamienie, brunatny upław, tylko prawdziwa krew. Nawet w małych ilościach, ale jednak krew.
    Proponowałabym Ci mierzyć temperaturę, bo po tabletkach wychodzą dziwne rzeczy. Jak długo brałaś?
    Pomiar temp. umożliwiłby Ci obserwację i wiedziałabyś z dosyć dużą dokładnością, kiedy będziesz miała kolejny okres. A w razie gdyby wychodziły Ci góry i doliny temperaturowe jak mnie (odstawiłam anty z końcem maja), to będę mogła Ci doradzić, jak to ustabilizować :) Bo mnie się udało chociaż to ;)

agaaa90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten objaw w 27 dc, o którym wspomniałaś, to mogła być późna owulacja albo zupełnie nic szczególnego.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Xxboo witaj :) Nie licz tego jako pierwszy dzień okresu. To nie może być plamienie, brunatny upław, tylko prawdziwa krew. Nawet w małych ilościach, ale jednak krew.
    Proponowałabym Ci mierzyć temperaturę, bo po tabletkach wychodzą dziwne rzeczy. Jak długo brałaś?
    Pomiar temp. umożliwiłby Ci obserwację i wiedziałabyś z dosyć dużą dokładnością, kiedy będziesz miała kolejny okres. A w razie gdyby wychodziły Ci góry i doliny temperaturowe jak mnie (odstawiłam anty z końcem maja), to będę mogła Ci doradzić, jak to ustabilizować :) Bo mnie się udało chociaż to ;)
    No właśnie chcialam mierzyc od nowego cyklu ale cos nie moge okresu dostac, dlatego sie niecierpliwie.
    Bralam tabletki rok :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Mi super że u męża w porządku! Co do ziół - ja też uważam i odstawiam. Jak zaczęłam czytać to wiele z nich powoduje mikro skurcze macicy i mogą być groźniejsze od kawy czy coli ;) dlatego odstawiłam zioła, tylko melisa, a rumianek chyba muszę spróbować ;)
    Pumka w ośrodku dla dzieci z głęboką niepełnosprawnością
    Maruda dlatego nie na co wierzyć systemowi. Dobrze że znamy swoje ciała ;)
    Ineczka a ile dpo testowałaś?
    15dpo :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka to piękna beta :)
    Ja z jednej strony bym sobie jutro zrobiła jeszcze raz, dla pewności. Ale z drugiej wiem jak bardzo bym się stresowała i jak strasznie przeżywała, więc odpuszczam. Cieszę się wolnym i odpoczywam. Mam cudowną pracodawczynie, wszystko rozumie, nie robi żadnych problemów, pyta co i jak, wspiera bardzo i jest bardzo dyskretna. Każdemu życzę takiej cudownej osoby na drodze <3

Marudaruda lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Zgadzam się z Kasiulka w 100000% zacznij od temp no a jak bardzo chcesz podstawowych badań no u mnie po długich latach anty gospodarka hormonalna rozjechała się totalnie odstawiłam we wrześniu dopiero miesiąc dwa temu wszystko wróciło do normy, ale leki nadal biorę

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ineczka to piękna beta :)
    Ja z jednej strony bym sobie jutro zrobiła jeszcze raz, dla pewności. Ale z drugiej wiem jak bardzo bym się stresowała i jak strasznie przeżywała, więc odpuszczam. Cieszę się wolnym i odpoczywam. Mam cudowną pracodawczynie, wszystko rozumie, nie robi żadnych problemów, pyta co i jak, wspiera bardzo i jest bardzo dyskretna. Każdemu życzę takiej cudownej osoby na drodze <3
    Ja jutro zrobię jeszcze raz chyba i potem odpuszczam, żeby potem pokazać gin jak po 48h przyrasta wizyta 22.11

v5abi09kg49ph79h.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka dokladnie, dwie starczą. Ja mam wizytę 13.11, a planuje ją przyspieszyć o kilka dni. Już powinno być serduszko z tydzień wcześniej, może się uda. Szybciej bym była spokojniejsza ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Zgadzam się z Kasiulka w 100000% zacznij od temp no a jak bardzo chcesz podstawowych badań no u mnie po długich latach anty gospodarka hormonalna rozjechała się totalnie odstawiłam we wrześniu dopiero miesiąc dwa temu wszystko wróciło do normy, ale leki nadal biorę
    Ale ta temp dopiero od nowego cyklu tak ? Bo teraz chyba nie ma to sensu ?

Pierwszy raz tak czekam na @

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam, wczoraj odstawiłam dupka, a dziś już boli mnie brzuch.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, beta Ci bardzo dobrze przyrasta, nie ma co sprawdzać co dwa dni aż do porodu ;)

Ja w kolejce do lekarza. Ciekawe, czy mi zrobi usg. Z jednej strony bym się chciała upewnić, że np. endometrium ok, z drugiej boję się, że nie będzie ok i nadzieje prysną. Więc sama z siebie nie zaproponuję, niech tylko sprawdzi, czy to infekcja, czy nie :)

Xxboo, te objawy to rzeczywiście wygląda jak owulacja, więc poczekałabym jeszcze dwa tygodnie od tamtego momentu. Możesz zrobić test ciążowy i odwiedzić ginekologa, ale raczej stawialabym na wydłużony cykl po prostu :)

Dziś dowiedziałam się, że kolega z zespołu będzie tatą. Wydaje mi się, że długo się starali, bo są cztery lata po ślubie, a też odkąd z nim pracuję, widzę, jak patrzy i mówi o dzieciach. No i wiedział, że chłopców robi się blisko owulacji, więc to chyba najlepszy dowód :D
    Nawet mu nie zazdrościłam, no, może troszkę ;) Ale cieszę się, że się udało.

Marudaruda, Kasiulka90, pilik lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ