Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka wrote:Oj jest.Tymbardziej, ze boli mnie w nocy często brzuch nie mam plamien niby to normalne, ale potem każde zaklęcie człowiek analizuje.Progesteron na początku mnie nie rozpieszczał dostałam dupka i luteinę musi być oki
Ineczka dawaj znać p wizycie Na pewno będzie wszystko ok !!!!!!
A powiedź jakiego miałaś proga ? i badałaś w cyklu, w którym się udało ??
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ineczka, super, już za tydzień zobaczysz kropka! Trzymam kciuki!
Ojkaojka, z takim stosunkiem zbadaj progesteron 7dpo - ale podejrzewam, że skoro 2lata, to na pewno badałaś. Podobno jak jest dobry, to taki współczynnik nie szkodzi.
Mar, tam jest jeden dzień oznaczony śluz i dwa serduszka - i tyle.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a24dfc48fbb.png
Czegoś nie widzę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:41
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Paulinaaa wrote:Ineczka dawaj znać p wizycie Na pewno będzie wszystko ok !!!!!!
A powiedź jakiego miałaś proga ? i badałaś w cyklu, w którym się udało ??
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A ja załatwiłam dzisiaj skierowanie do szpitala na usunięcie pęcherzyka. Praedopodobnie we wtorek jak się uda to idę na konsultację wstępną i będą kwalifikować na zabieg. Żałuję, że tak późno się zs to zabrałam...
W ogóle dałam się osłuchać lekarce i słyszała jakieś szmery w oskrzelach Dostałam wziewy i tabletki wykrztuśne i kontrola w przyszłym tygodniu."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej Dziewczyny, ja już po wizycie. Czekam na @ i zapisuję się na HSG. Z wizyty jestem zadowolona, siedziałam 40 min i wreszcie wiem wszystko co na tę chwilę mnie nurtowało. Szkoda tylko, że takiego spokoju nie daje mi klinika a lekarz, którego widziałam pierwszy raz w życiu...Ech.
-
Maruda moze brakuje tylko wspomóż wzrost pęcherzyków chociaż ja uważam ze warto nacinać jajnik.
A usunięcie pęcherzyka będziesz mieć metoda tradycyjną czy laparoskopowo ?jesli to drugie to moze spróbuj pogadać z lekarzem czy dało by się przy okazji załatwić sprawę ginekologiczną . -
welonka wrote:Maruda moze brakuje tylko wspomóż wzrost pęcherzyków chociaż ja uważam ze warto nacinać jajnik.
A usunięcie pęcherzyka będziesz mieć metoda tradycyjną czy laparoskopowo ?jesli to drugie to moze spróbuj pogadać z lekarzem czy dało by się przy okazji załatwić sprawę ginekologiczną .
Na pewno się nie da, bo to dwa zupełnie różne oddziały - chirurgia i ginekologia. To tak jakbyś do kardiologa poszła ze złamaną ręką. Po prostu zobaczę co da ta stymulacja, czy będzie w ogóle działać, w jakich dawkach, itp. A pęcherzyk mam nadzieję, że uda się załatwić jeszcze przed ciążą."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Witam Was dziewczyny ! Jeśli mogę to do Was dołączam. My również staramy się z mężem o dziecko, ale my dopiero startujemy dziś byłam u gina bo @ nie przyszła,ale to nie ciąza dał mi dupka i ovarin jestem dobrej myśli na następny cykl
Martwi mnie tylko tyłozgięcie macicy..
-
Maruda wystarczy zeby gin byl przy zabiegu na sali operacyjnej ,wiem ze nie kazdy szpital siw godzi na takie połączenia ale da sie. Racja sprawę z pęcherzykiem dobrze załatwić wczesniej bo w ciąży podobno często zdarzają sie napady. Powodzenia obyś ładnie reagowała na clo .
-
Kasiulka90 wrote:Kol, oczywiście! Wspieram Cię duchowo i życzę powodzenia To staranie o pierwszego maluszka?mi88 wrote:Cześć kol Ucina Ci wiadomości, bo pewnie użyłaś jakiejś telefonowej emotki - podobno trzeba używać tych standardowych.
Coś poza prolaktyną jeszcze masz, skoro mówisz, że jesteś stałą bywalczynią labu? Ja nałogowo robię różne badania, chętnie posłucham o jakichśgabi90 wrote:Skąd ja znam to doszukiwanie objawów Ja jestem kilka dni po zastrzyku i oczywiście już dostrzegam wrażliwość piersi, ból podbrzusza, zgagę - a wiem, że to zastrzyk więc staram sobie wmawiać, że to nic takiego.2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
mi88, Jaszmurka, anyzratak - widzę, że bierzecie dość sporo medykamentów. Zastanawiam się teraz w takim razie nad tym ovarinem. Pisałyście, że skraca nieregularne cykle. A ja na swoje nie narzekam. 32 dni jak bum cyk cyk. Ale widze, ze wiele z Was korzysta np. ziół o. Sroki i wiesiołka. Czy bierze się je z jakiegoś konkretnego powodu, czy po prostu wspomaga starania?2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
kol wrote:mi88, Jaszmurka, anyzratak - widzę, że bierzecie dość sporo medykamentów. Zastanawiam się teraz w takim razie nad tym ovarinem. Pisałyście, że skraca nieregularne cykle. A ja na swoje nie narzekam. 32 dni jak bum cyk cyk. Ale widze, ze wiele z Was korzysta np. ziół o. Sroki i wiesiołka. Czy bierze się je z jakiegoś konkretnego powodu, czy po prostu wspomaga starania?
Ja Ovarin biorę z polecenia gin, ale zauważ, że mam stwierdzone PCO, więc u mnie ma wspomagać owu. A czy to robi?Jak widać różnie...
Wiesiołek biorę z własnej inicjatywy po czytaniu tego forum, bo jeśli chodzi o śluz to u mnie susza, ale gin poparła. Pozostałe rzeczy to taki standard.
Z tymi ziołami to ja nic nie wiem. To się pije,Na co to dokładnie jest i gdzie to sprzedają? -
Cześć dziewczyny, cos sie ostatnio nie potrafię udzielać przez te jesienną pogodę
U mnie co miesieczny standard czyli nic się nie dzieję, testy negatywne i brak złudzeń na ten 7 już cykl...
Kol, Witaj w gronie staraczek!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Witam wszystkie staraczki... u mnie dzisiaj 5 dni do @ i już tracę nadzieję bo objawy @ pełną parą.. już nawet się nie będę ludzic.. co miesiąc to samo już mnie to przerasta... poplacze trochę i znowu zabiorę się do roboty i znowu się okaże że przyjdzie @ i tak w kółko.. Kiedy to sie skończy..
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
anyzratak wrote:Witam wszystkie staraczki... u mnie dzisiaj 5 dni do @ i już tracę nadzieję bo objawy @ pełną parą.. już nawet się nie będę ludzic.. co miesiąc to samo już mnie to przerasta... poplacze trochę i znowu zabiorę się do roboty i znowu się okaże że przyjdzie @ i tak w kółko.. Kiedy to sie skończy..
Dziewczyny mówią że te objawy na ciążę i okres są podobne... ale wiadomo nie chodzi o to żeby sobie wkręcać Trzymam kciuki żeby jednak to nie był okres.. coś widzę że u większości z nas jakiś zjazd energii ostatnio.anyzratak lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
anyzratak wrote:Witam wszystkie staraczki... u mnie dzisiaj 5 dni do @ i już tracę nadzieję bo objawy @ pełną parą.. już nawet się nie będę ludzic.. co miesiąc to samo już mnie to przerasta... poplacze trochę i znowu zabiorę się do roboty i znowu się okaże że przyjdzie @ i tak w kółko.. Kiedy to sie skończy..
Dokładnie tak jak pisze Paulina, objawy bywają bardzo zbliżone, więc nic nie wiadomo. U mnie natomiast brak objawów jak w poprzednich miesiącach do tego ładna temperatura i co? I guzik z pętelką. Testy tradycyjnie 1kreskowe.anyzratak lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Paulinaa, Erastel, bardzo kochane jesteście dziewczyny, tylko że jakoś już nie chce mi sie łudzić że to jednak nie @ bo ja to doskonale znam.. czasem myślę ciekawe jak już w końcu zaskoczy jak to będzie, jak się bede czuła .. pewnie piękne uczucie
Kol, ja w sumie nie biorę dużo tych suplementów, od prawie pół roku przed staraniami kwas foliowy i tylko to aż do momentu gdzie zaczełam sie już zastanaiwać co jest nie tak (5cs), wtedy kupiłam wiesiołek bo śluzu mało, witaminy jakieś takie ogólne, magnez i znowu cykl stracony, wiec poczytałam poszperałam i dokupiłam ten ovarin, żel , także coś tam dorzucam i łykam, ale myślę że może jeszcze za wcześnie na jakieś efekty zażywania tych suplementów pewnie trzeba czasu żeby uzupełnić niedobory jak jakieś były. Na razie zostaje tylko przy tym zestawie, nic nie dokupuje.
Ja miałam taki cykl z potwierdzoną owulką, 2 pięknymi pęcherzykami i Ovitrelle, w którym miałam wszystkie wczesne objawy ciąży poza bolesnością piersi. I wielkie nadzieje w związku z tym. I co?I wielkie nic. Od tego czasu nie testuję, czekam na @ i nie doszukuję się objawów, bo rozczarowanie było ogromne.
Dlatego też nie uczestniczę już w wątkach testowych.
Po wczorajszej wizycie, rozmowie z mężem nie łudzę się już i mam konkretną drogę. Jeśli posiew będzie ok robię drożność w następnym cyklu i próbuję raz jeszcze Lametty. Potem maks 3 cykle z gonadotropinami i prawidłową owulacją a potem in vitro.
Mam nadzieję, że klinika nie będzie kombinować i naciągać mnie na zbędne koszty.
Lekarz z wczoraj naprawdę rozjaśnił mi w głowie.