X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Oj jest.Tymbardziej, ze boli mnie w nocy często brzuch nie mam plamien niby to normalne, ale potem każde zaklęcie człowiek analizuje.Progesteron na początku mnie nie rozpieszczał dostałam dupka i luteinę musi być oki :)

Ineczka dawaj znać p wizycie :) :) Na pewno będzie wszystko ok !!!!!!

A powiedź jakiego miałaś proga ? i badałaś w cyklu, w którym się udało ??

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, super, już za tydzień zobaczysz kropka! Trzymam kciuki!

Ojkaojka, z takim stosunkiem zbadaj progesteron 7dpo - ale podejrzewam, że skoro 2lata, to na pewno badałaś. Podobno jak jest dobry, to taki współczynnik nie szkodzi.

Mar, tam jest jeden dzień oznaczony śluz i dwa serduszka - i tyle.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a24dfc48fbb.png
    Czegoś nie widzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:41

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ineczka dawaj znać p wizycie :) :) Na pewno będzie wszystko ok !!!!!!

A powiedź jakiego miałaś proga ? i badałaś w cyklu, w którym się udało ??
    Tak badałam razem z beta i miałam 37nmol/l wiec w dolnej granicy

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja załatwiłam dzisiaj skierowanie do szpitala na usunięcie pęcherzyka. Praedopodobnie we wtorek jak się uda to idę na konsultację wstępną i będą kwalifikować na zabieg. Żałuję, że tak późno się zs to zabrałam...
    W ogóle dałam się osłuchać lekarce i słyszała jakieś szmery w oskrzelach :( Dostałam wziewy i tabletki wykrztuśne i kontrola w przyszłym tygodniu.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja już po wizycie. Czekam na @ i zapisuję się na HSG. Z wizyty jestem zadowolona, siedziałam 40 min i wreszcie wiem wszystko co na tę chwilę mnie nurtowało. Szkoda tylko, że takiego spokoju nie daje mi klinika a lekarz, którego widziałam pierwszy raz w życiu...Ech.

thgfugpjfonf59xe.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda moze brakuje tylko wspomóż wzrost pęcherzyków :) chociaż ja uważam ze warto nacinać jajnik.
    A usunięcie pęcherzyka będziesz mieć metoda tradycyjną czy laparoskopowo ?jesli to drugie to moze spróbuj pogadać z lekarzem czy dało by się przy okazji załatwić sprawę ginekologiczną .

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda moze brakuje tylko wspomóż wzrost pęcherzyków :) chociaż ja uważam ze warto nacinać jajnik.
    A usunięcie pęcherzyka będziesz mieć metoda tradycyjną czy laparoskopowo ?jesli to drugie to moze spróbuj pogadać z lekarzem czy dało by się przy okazji załatwić sprawę ginekologiczną .

Na pewno się nie da, bo to dwa zupełnie różne oddziały - chirurgia i ginekologia. To tak jakbyś do kardiologa poszła ze złamaną ręką. Po prostu zobaczę co da ta stymulacja, czy będzie w ogóle działać, w jakich dawkach, itp. A pęcherzyk mam nadzieję, że uda się załatwić jeszcze przed ciążą.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ! :) Jeśli mogę to do Was dołączam. My również staramy się z mężem o dziecko, ale my dopiero startujemy :) dziś byłam u gina bo @ nie przyszła,ale to nie ciąza :( dał mi dupka i ovarin :D jestem dobrej myśli na następny cykl :)
    Martwi mnie tylko tyłozgięcie macicy..

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda wystarczy zeby gin byl przy zabiegu na sali operacyjnej ,wiem ze nie kazdy szpital siw godzi na takie połączenia ale da sie. Racja sprawę z pęcherzykiem dobrze załatwić wczesniej bo w ciąży podobno często zdarzają sie napady. Powodzenia obyś ładnie reagowała na clo .

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, dzięki. Przyda się!

PCOS, ↑ testosteron.
  • kol Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Kol, oczywiście! Wspieram Cię duchowo i życzę powodzenia :) To staranie o pierwszego maluszka?
    Tak, o pierwszego bejbika. Wokół wszystkim koleżankom udaje się jakby to było kichnięcie - pstryk i już. A ja coś czuje, że u mnie to nie pójdzie tak szybko. Nie wiem czemu, ale dopiero pierwszy nieudany cykl starań, a ja już załamana :P
    mi88 wrote:
    Cześć kol :) Ucina Ci wiadomości, bo pewnie użyłaś jakiejś telefonowej emotki - podobno trzeba używać tych standardowych.
    Coś poza prolaktyną jeszcze masz, skoro mówisz, że jesteś stałą bywalczynią labu? :D Ja nałogowo robię różne badania, chętnie posłucham o jakichś ;)
    Dzięki za info! Postaram się przeżyć jakoś bez tych emotików ;) Z badań ja raczej od wielu miesięcy standard: prolaktyna, progesteron, tsh... wszystko (z pomocą dostinexu) jak najbardziej ok
    gabi90 wrote:
    Skąd ja znam to doszukiwanie objawów :) Ja jestem kilka dni po zastrzyku i oczywiście już dostrzegam wrażliwość piersi, ból podbrzusza, zgagę - a wiem, że to zastrzyk więc staram sobie wmawiać, że to nic takiego.
    ja w 2 dni po owu czułam tak silne ciągnięcie w pachwinach, bóle macicy i zawroty głowy, że do tej pory ( po becie i okresie(!)) nie dowierzam, że cosik się tak nie wykluło :D

2 cs
    Dostinex na prl, Ovarin
  • kol Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88, Jaszmurka, anyzratak - widzę, że bierzecie dość sporo medykamentów. Zastanawiam się teraz w takim razie nad tym ovarinem. Pisałyście, że skraca nieregularne cykle. A ja na swoje nie narzekam. 32 dni jak bum cyk cyk. Ale widze, ze wiele z Was korzysta np. ziół o. Sroki i wiesiołka. Czy bierze się je z jakiegoś konkretnego powodu, czy po prostu wspomaga starania?

2 cs
    Dostinex na prl, Ovarin
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kol wrote:
    mi88, Jaszmurka, anyzratak - widzę, że bierzecie dość sporo medykamentów. Zastanawiam się teraz w takim razie nad tym ovarinem. Pisałyście, że skraca nieregularne cykle. A ja na swoje nie narzekam. 32 dni jak bum cyk cyk. Ale widze, ze wiele z Was korzysta np. ziół o. Sroki i wiesiołka. Czy bierze się je z jakiegoś konkretnego powodu, czy po prostu wspomaga starania?

Ja Ovarin biorę z polecenia gin, ale zauważ, że mam stwierdzone PCO, więc u mnie ma wspomagać owu. A czy to robi?Jak widać różnie...
    Wiesiołek biorę z własnej inicjatywy po czytaniu tego forum, bo jeśli chodzi o śluz to u mnie susza, ale gin poparła. Pozostałe rzeczy to taki standard.
    Z tymi ziołami to ja nic nie wiem. To się pije,Na co to dokładnie jest i gdzie to sprzedają?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, cos sie ostatnio nie potrafię udzielać przez te jesienną pogodę:)
    U mnie co miesieczny standard czyli nic się nie dzieję, testy negatywne i brak złudzeń na ten 7 już cykl...

Kol, Witaj w gronie staraczek!;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki... u mnie dzisiaj 5 dni do @ i już tracę nadzieję bo objawy @ pełną parą.. już nawet się nie będę ludzic.. co miesiąc to samo już mnie to przerasta... poplacze trochę i znowu zabiorę się do roboty i znowu się okaże że przyjdzie @ i tak w kółko.. Kiedy to sie skończy..

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Witam wszystkie staraczki... u mnie dzisiaj 5 dni do @ i już tracę nadzieję bo objawy @ pełną parą.. już nawet się nie będę ludzic.. co miesiąc to samo już mnie to przerasta... poplacze trochę i znowu zabiorę się do roboty i znowu się okaże że przyjdzie @ i tak w kółko.. Kiedy to sie skończy..

Dziewczyny mówią że te objawy na ciążę i okres są podobne... ale wiadomo nie chodzi o to żeby sobie wkręcać :/ Trzymam kciuki żeby jednak to nie był okres.. :( coś widzę że u większości z nas jakiś zjazd energii ostatnio.

anyzratak lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:

Dokładnie tak jak pisze Paulina, objawy bywają bardzo zbliżone, więc nic nie wiadomo. U mnie natomiast brak objawów jak w poprzednich miesiącach do tego ładna temperatura i co? I guzik z pętelką. Testy tradycyjnie 1kreskowe.

anyzratak lubi tę wiadomość

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa, Erastel, bardzo kochane jesteście dziewczyny, tylko że jakoś już nie chce mi sie łudzić że to jednak nie @ bo ja to doskonale znam.. czasem myślę ciekawe jak już w końcu zaskoczy jak to będzie, jak się bede czuła .. pewnie piękne uczucie :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kol, ja w sumie nie biorę dużo tych suplementów, od prawie pół roku przed staraniami kwas foliowy i tylko to aż do momentu gdzie zaczełam sie już zastanaiwać co jest nie tak (5cs), wtedy kupiłam wiesiołek bo śluzu mało, witaminy jakieś takie ogólne, magnez i znowu cykl stracony, wiec poczytałam poszperałam i dokupiłam ten ovarin, żel , także coś tam dorzucam i łykam, ale myślę że może jeszcze za wcześnie na jakieś efekty zażywania tych suplementów pewnie trzeba czasu żeby uzupełnić niedobory jak jakieś były. Na razie zostaje tylko przy tym zestawie, nic nie dokupuje.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki cykl z potwierdzoną owulką, 2 pięknymi pęcherzykami i Ovitrelle, w którym miałam wszystkie wczesne objawy ciąży poza bolesnością piersi. I wielkie nadzieje w związku z tym. I co?I wielkie nic. Od tego czasu nie testuję, czekam na @ i nie doszukuję się objawów, bo rozczarowanie było ogromne.
    Dlatego też nie uczestniczę już w wątkach testowych.
    Po wczorajszej wizycie, rozmowie z mężem nie łudzę się już i mam konkretną drogę. Jeśli posiew będzie ok robię drożność w następnym cyklu i próbuję raz jeszcze Lametty. Potem maks 3 cykle z gonadotropinami i prawidłową owulacją a potem in vitro.
    Mam nadzieję, że klinika nie będzie kombinować i naciągać mnie na zbędne koszty.
    Lekarz z wczoraj naprawdę rozjaśnił mi w głowie.

thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ