X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Senso, Twoja historia brzmi jakbym czytała o sobie...Powodzenia!

thgfugpjfonf59xe.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nas coraz więcej i więcej cholera skąd się biorą te wszystkie choroby i przeszkody w zajsciu.. przecież to jest straszne.. :((

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Senso Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest strasznie przytłaczające! Ja zawsze się upierałam, że moja poprzednia Pani ginekolog jest w porządku - w końcu ZAWSZE mnie bada, robi cytologię - po co chodzić prywatnie. Siostra ciagle mnie namawiała na zmianę, a ja byłam uparta. Mój nowy ginekolog twierdzi, że ona musiała wiedzieć o PCO i ze względu na to, że jestem młoda nic z tym nie robiła, bo wiedziała, że finalnie i tak trafię do specjalisty od niepłodności. Trudno mi w to uwierzyć. Podejrzewam, że zwyczajnie się nie znała na tym, albo podeszła zbyt rutynowo.
    Trochę prześladuje mnie myśl, że gdybym wcześniej zmieniła lekarza to teraz mogłabym już dawno mieć upragnione dziecko... Wierzę, że w końcu się uda :-)
    P.S. Mój lekarz twierdzi, że Mama DHA premium plus jest nowszej generacji jak famibion i 4x zwiększa szansę zajścia w ciążę a 6x zmniejsza ryzyko poronienia.

gann3e3kteyhlcot.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego lekarze przepisują tabletki antykoncepcyjne ? to mnie zastanawia ;/

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Senson przytłaczające to jest to jak w jednej z kilku klinik niepłodności w Wawie o każdej porze dnia jest kolejka par...

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie na usg nawet ja widzę, że jest problem. No ale to jestem teraz mądra jak już więcej wiem. Też mi jedna gin kazała się starać. A u mnie szans nie było naturalnie żadnych...
    I też żałuję, że nie działałam wcześniej. Ale tak to jest, czasu nie cofnę. Ty jesteś przynajmniej młodsza ode mnie :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego lekarze przepisują tabletki antykoncepcyjne ? to mnie zastanawia ;/

Po to, żeby ruszyć jajniki. Uważa się, że po odstawieniu anty organizm w pierwszych mcach rusza z większą siłą i jest wtedy większa szansa na ciążę. Również mnogą.

thgfugpjfonf59xe.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wylądowałam w szpitalu z mocnym krwawieniem cale szczęście z maluszkiem ok serduszko bije,przyczyna jest krwiak 2,8mm musze leżeć i nie ruszać sie .:(

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ja pierniczęęęęęę, trzymaj się tam mocno! Co to się dzieje, coś w powietrzu wisi niedobrego. Ula nasza w szpitalu z powodu skrócenia szyjki, San miała dzisiaj plamienia też jakieś... Kurde, dziewuszki, musicie być dzielne!

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka 3maj sie :* Fasolka rosnie ma sie dobrze wiec dbajcie o siebie :* za to u mnie jest zle.... Dostalam pierwsze wyniki badan... Krzywe insulinowa i z glukozy w porzadku,ale stostunek lh do fsh wynisi 0,2/;( czyli potwierdza sie moja bardzo niska rezerwa jajnikowa :( Lh wynosilo 1.59 a fsh 14,6 :( ehhh jest mi mega smutno i chce mi sie wyc....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Welonka 3maj sie :* Fasolka rosnie ma sie dobrze wiec dbajcie o siebie :* za to u mnie jest zle.... Dostalam pierwsze wyniki badan... Krzywe insulinowa i z glukozy w porzadku,ale stostunek lh do fsh wynisi 0,2/;( czyli potwierdza sie moja bardzo niska rezerwa jajnikowa :( Lh wynosilo 1.59 a fsh 14,6 :( ehhh jest mi mega smutno i chce mi sie wyc....

Aguś, biedna. Nie przejmuj się, przecież wiesz, że to nic nie znaczy. Czasami lekarze nie widzą żadnych szans, a jednak udaje się! Musisz myśleć pozytywnie kochana. Rezerwę masz, ale masz, tego się trzymaj :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na autoimmunologie bd musiala czekac okolo miesiaca... Ale juz wiem ze na naturalna ciaze praktycznie nie mam szans o ile w ogole na jaka kolwiek mam :( 27 lat a jajniki pracuja jak u kobiety przed menopauza :( zalalam sie :(

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • dybusia Nowa

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Właśnie rozpoczynam moją przygodę ze staraniami o dzidzie. Mam 24 lata i jestem w trakcie pierwszego cyklu starań. Narazie z partnerem podchodzimy do tego dość luźno, nie spinamy się bo starania mają być przede wszystkim przyjemne. Trzymam za Nas mocno kciuki i nieśmiało dołączam do grona staraczek!

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Aguś, biedna. Nie przejmuj się, przecież wiesz, że to nic nie znaczy. Czasami lekarze nie widzą żadnych szans, a jednak udaje się! Musisz myśleć pozytywnie kochana. Rezerwę masz, ale masz, tego się trzymaj :)
    Dziekuje za.wsparcie :* wiesz... Probuje sobie mowic ze dopiero po wizycie u lekarza bd wiedziala jakie podejmie kroki ale wydaje mi sie ze pojdzie od razu z grubej rury.... Przy takich fatalnych wynikach.... Naprawde zaczynam miec dosc ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 17:44

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Dziekuje za.wsparcie :* wiesz... Probuje sobie mowic ze dopiero po wizycie u lekarza bd wiedziala jakie podejmie kroki ale wydaje mi sie ze pojdzie od razu z grubej rury.... Przy takich fatalnych wynikach.... Naprawde zaczynam miec dosc ....

Kochana, czasami warto zaufać profesjonaliście! Mimo, że każdy przypadek jest indywidualny to jednak lekarze wiedzą najlepiej jak nam pomóc :) Koleżanki siostra była po kilku procedurach in vitro i przed którąś kolejną okazało się, że zaszła w ciążę naturalnie ;) Nie wolno się poddawać, czasami pomoc medyczna jest niezbędna!

agaaa90, mi88 lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dybusia wrote:
    Hej dziewczyny! Właśnie rozpoczynam moją przygodę ze staraniami o dzidzie. Mam 24 lata i jestem w trakcie pierwszego cyklu starań. Narazie z partnerem podchodzimy do tego dość luźno, nie spinamy się bo starania mają być przede wszystkim przyjemne. Trzymam za Nas mocno kciuki i nieśmiało dołączam do grona staraczek!

Witaj. Wspieram dziewczyny starajace sie. Sama niedawno byłam staraczką :)

Czy mogę zadac osobiste pytanie? Nie odpowiadaj oczywiscie jesli nie masz ochoty :) Skad tak młody wiek i chęc posiadania dziecka?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do tych których mężowie robili badania nasienia - czy przed badaniem można mieć przerwę od <3 więcej niż 5 dni? Chciałam męża popchnąć na badania jak najszybciej, a teraz mam @ i akurat do soboty przerwa byłaby dłuższa, ok 10-12 dni nawet od ostatniego stosunku. I nie wiem, czy może iść w tym tygodniu. Zależy mu na badaniach w sobotę, żeby nie tracić dni w pracy... Albo po prostu ma takie wymówki i w ogóle nie pójdzie... Ehh, już sama nie wiem. Dodam, że badania chcemy zrobić w Opolu.

Co do wieku edwarda20, ja mam 25 lat, mąż 26 i staramy się od stycznia :) Wiek chyba nie ma tu znaczenia. Skoro już teraz są problemy, to co byłoby za kilka lat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 18:16

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie do tych których mężowie robili badania nasienia - czy przed badaniem można mieć przerwę od <3 więcej niż 5 dni? Chciałam męża popchnąć na badania jak najszybciej, a teraz mam @ i akurat do soboty przerwa byłaby dłuższa, ok 10-12 dni nawet od ostatniego stosunku. I nie wiem, czy może iść w tym tygodniu. Zależy mu na badaniach w sobotę, żeby nie tracić dni w pracy... Albo po prostu ma takie wymówki i w ogóle nie pójdzie... Ehh, już sama nie wiem. Dodam, że badania chcemy zrobić w Opolu.
    My nie robiliśmy badania ale jedna ze staraczek na innym wątku robiła mając dłuższa przerwę niż 5 dni lekarz powiedział ze musza powtórzyć badanie bo słabe wyniki mogą być właśnie przyczyna większej przerwy

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Co do wieku edwarda20, ja mam 25 lat, mąż 26 i staramy się od stycznia :) Wiek chyba nie ma tu znaczenia. Skoro już teraz są problemy, to co byłoby za kilka lat :(

Nie może być tak długo! Najlepiej około 3/4 dni.

PCOS, ↑ testosteron.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję za informację :) Tak też myślałam. Najgorzej, że żadna klinika w Opolu tego badania w soboty nie robi... A mąż się uparł, że wolnego w pracy nie dostanie i mnie tym wnerwia. Bo my, kobiety, musimy się poświęcać, z pracy wychodzić do lekarza, czy na badania. A on pewnie się stresuje i denerwuje badaniem, a problemu szuka w badaniach w sobotę... Zabić takiego to mało.

mi88 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ok, dziękuję za informację :) Tak też myślałam. Najgorzej, że żadna klinika w Opolu tego badania w soboty nie robi... A mąż się uparł, że wolnego w pracy nie dostanie i mnie tym wnerwia. Bo my, kobiety, musimy się poświęcać, z pracy wychodzić do lekarza, czy na badania. A on pewnie się stresuje i denerwuje badaniem, a problemu szuka w badaniach w sobotę... Zabić takiego to mało.

Powiedz mu, że w takim razie się nie staracie i też przestajesz chodzić po lekarzach itp. Zazwyczaj działa ;)

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ