Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że dzisiaj mi się śniło, że moja siostra młodsza 10 lat, swoją drogą nastolatka jeszcze jest w ciąży i mój brat, który nawet nie ma dziewczyny również powiedział, że jego laska w ciąży - przyniósł mi wyniki bety z kilku dni co to forum robi z człowiekiem
mi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
anyzratak wrote:Kochana a ovarin Ci pomógł zajść w ciążę? ja używam od tego cyklu, nie od samego początku, zjadłam jakieś pół opakowania jak na razie to mam tak, że ostatnie dwa cykle miałam bardzo silny pms od owulacji już bóle @ i ogólnie zazwyczaj miałąm pms jakiś tydzień przed @ a w tym miesiącu nic, troche jajniki pobolały i nic, po prostu cud nad Wisłą albo ovarin wydłużył cykl (mam 24 dniowe) i dlatego jeszcze nie odczuwam brzucha albo złagodził pms.
-
Kasiulka ja znowu mam krótkie cykle po 24 dni, ostatnio notorycznie, kiedys miałam trochę dłuższe więc w moim przypadku moze też troszkę pomoże.
Agaaa współczuję, ja się bronie rękami i nogami przed badaniami, nie mam czasu na to, siły, pieniędzy .. ale chyba najwyższa pora zacząć się diagnozować.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
gabi90 wrote:Powiem Wam, że dzisiaj mi się śniło, że moja siostra młodsza 10 lat, swoją drogą nastolatka jeszcze jest w ciąży i mój brat, który nawet nie ma dziewczyny również powiedział, że jego laska w ciąży - przyniósł mi wyniki bety z kilku dni co to forum robi z człowiekiem
Niedługo szykuje mi się impreza rodzinna. Mam nadzieję, że się nie rozkleję, bo jestem pewna, że ktoś zapyta o dzieckogabi90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Hahaha mam tak samo Ostatnio za dużo się przejmowałam tym brakiem owulacji i jednej nocy śniło mi się, że moja przyjaciółka wpadła z chłopakiem (ale bardzo się ucieszyli!), a następnej nocy już kuzynka w ciąży Całe szczęście już kolejne noce były dla mnie łaskawe.
Niedługo szykuje mi się impreza rodzinna. Mam nadzieję, że się nie rozkleję, bo jestem pewna, że ktoś zapyta o dziecko
anyzratak wrote:Kasiulka ja znowu mam krótkie cykle po 24 dni, ostatnio notorycznie, kiedys miałam trochę dłuższe więc w moim przypadku moze też troszkę pomoże.
Agaaa współczuję, ja się bronie rękami i nogami przed badaniami, nie mam czasu na to, siły, pieniędzy .. ale chyba najwyższa pora zacząć się diagnozować. -
tutaj na forum jakaś dziewczyna pisała że jej lekarz powiedział że przy takich cyklach to ona nie zajdzie nigdy w ciążę i jej dał jakieś tabsy na wydłuzenie cyklu, ja już sama nie wiem w 11 dniu cyklu miałam pęcherzyk 2cm więc albo wtedy albo dzień później mógł pęknąć jak uważasz ? czy w takim wypadku druga faza byłaby ok długości? nie miałam monitoringu, czy on pęka czy nie pęka ale przypuśmy że tak, to czy takie jajo zdąży się zapłodnić i zagnieździć ? czytałam jeszcze że przy takich cyklach jajo może nie być w pełni wykształcone
A ja uparcie będę zachwalała mierzenie temperatury! Wszystko tam widać jak na dłoni - kiedy była owulacja, jak długa była faza lutealna (musi mieć min. 12 dni), można przewidzieć kolejny cykl. Co prawda temperatura nie pokazuje dni płodnych, więc dodatkowo trzeba robić testy owu. Ale wtedy temperatura weryfikuje, czy te testy się dobrze sprawdziły (sporo dziewczyn narzekało, że im testy źle pokazywały).
No i koniecznie w pochwie. To nie jest złe, naprawdęedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Też uważam, że temperatura mówi bardzo dużo. Chociaż mierzenie jest uciążliwe, trzeba się przyzwyczaić.
Ja z lenistwa ten miesiąc sobie odpuściłam, dodatkowo zawsze mnie stresuje, że nie będzie skoku i nawet nadziei nie będę mogła mieć
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyhttps://ovufriend.pl/graph/c1a2870c1770bb6f7907e01c936ddd89 - tutaj moj wykres, co prawda dopiero od nowego cykl będę 100% z niego korzystała bo i tak teraz za późno. Co do kochania rano już nie pamietam kiedy to robiliśmy, aż mnie chęć wzięła!!! Teraz każdy do pracy i tyle co wieczorem mamy czas dla siebie.
Nie biore nic żadnych witamin lub specjalnej diety, nie chce specjalnie sicie nadziei robić i mieć jaka obsesje, tylko co rano folik łykam.
Teraz wymyśliłam nowa metodę do @ - będę zaciągać mojego do łóżka i co dwa/trzy dni barażkowac, aż do końca cyklu No chyba ze jakimś cudem w tym nie będę miała miesiączki
-
anyzratak wrote:Kochana a ovarin Ci pomógł zajść w ciążę? ja używam od tego cyklu, nie od samego początku, zjadłam jakieś pół opakowania jak na razie to mam tak, że ostatnie dwa cykle miałam bardzo silny pms od owulacji już bóle @ i ogólnie zazwyczaj miałąm pms jakiś tydzień przed @ a w tym miesiącu nic, troche jajniki pobolały i nic, po prostu cud nad Wisłą albo ovarin wydłużył cykl (mam 24 dniowe) i dlatego jeszcze nie odczuwam brzucha albo złagodził pms.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agatella88 wrote:Długo uzywacie tego żelu conceive ?
Anus_ku ja właśnie ze względu na ze w jednej tabletce mam wsio kupiłam ovarin w dodatku przekonalo mnie ze poprawia gospodarkę hormonalną chwycilo mnie to a i cena nie najwyższa jakbym chciała kupić osobno te witaminy to by mnie to drożej wyszło
Ineczka wrote:Myśle,ze w moim wypadku wyregulowal cykl bo zaczynałam od 39dc a skończyłam na 28dc :)U mnie nigdy nie było bólów brzucha na a@ani pms wiec tego nie mogę porównać.Wyrownal mi temperatury miałam fazę nisza po owulacji fazę wyższych oraz ładnie uzupełnił wit d i kw foliowy do normy :)Myśle , ze miał swój udział w zachodzeniu w ciąże brałam go od stycznia do tego brałam leki na tsh i PRL bo wysoka była Byłam pod opieka endokrynologa
anyzratak wrote:Myślę że ovarin nie zaszkodzi a moze tylko pomóc, dziękuję za odpowiedź gratuluję brzuszka oby rósł duży i zdrowyyy
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Dziękujemy za tydzień mamy pierwsza wizytę Zaszkodzić nie zaszkodzi ja go jeszcze biorę gin nie napisała, ze mam odstawić .A i myśle, ze pomógł mi trochę po długim braniu tabletek miałam wtedy stosunek LH/FSH 1,8
Cześć dziewczyny!
Jestem nowa (prawie, bo parę miesięcy siedziałam w ukryciu).
Staram się od dwóch lat i chciałabym po prostu przestać o tym myśleć, ale się nie da..
Czy myslicie, że LH/FSH 0,68 jest powodem do niepokoju?
Męczy mnie koszmarny PMS, plamienia przed okresem, a lekarze NIC ;/ -
anyzratak wrote:pewnie stresik jest przed pierwszą wizytą? ale ekstra zobaczyć na usg swoją maleńką fasolinkę
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615