X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wiem, że jest Ci ciężko ;/ doskonale znam to uczucie.... też emocjonalnie jestem wykończona i pomimo, że staram zająć myśli czym innym za każdym razem kończy się tak samo ;/ zmęczona tym wszystkim jestem ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj najpiękniejszy dzień w życiu , zobaczyłam po raz pierwszy drugą kreskę!!! i to wcale nie taka blada :) a powiem Wam ze testowałam wcześniej i nic nie wyszło, zero kreski a ja brałam gripex bo od piatku jestem chora i nie wiem czy nie zaszkodziłam;/ jak myslicie ? ale jestem szczęsliwa ale jakos boję się cieszyc jeszcze :)

Gratuluje;) gripex nie powiniem zaszkodzić wiec na pewno wszystko ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 08:20

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Marudaruda, też mam wielkie nadzieje związane z Twoim CLO!
    U Pilik byłam przekonana, że zaszła w ciążę miesiąc przed tym, kiedy naprawdę zaszła, więc moje dobre przeczucia co do Ciebie też się muszą sprawdzić :D

Nattka, FSH i LH trzeba mierzyć razem, w 2-5 dniu cyklu. Wtedy można obliczyć ich stosunek. Zobacz, jak one się potem mogą rozjeżdżać, wtedy na pewno ten stosunek jest inny, niż na początku:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c1bbf165143.jpg
    Jeśli nie badałaś w okolicy owulacji, to badanie powinno być względnie wiarygodne. 1,3 to całkiem nieźle chyba :)

A witamina D - hmm, ja badałam po 2 miesiącach suplementacji i skoczyła z 22 na 44 przy dawce 4000jm dziennie. Jeśli zbadasz za miesiąc będziesz szybciej wiedziała, czy brać więcej, jeśli będzie Ci bardzo słabo przyrastać.
    Ja pewnie następny raz zbadam za jakieś 3 miesiące, ale to dlatego, że mam jako-takie wyobrażenie tego, jak moje dawki na mnie działają.

A teraz pochwalę się - u mnie progesteron zaszalał - 8dpo jest 37,82!
    Marzył mi się taki wynik :) Wiem, że on jeszcze nic nie znaczy i biust bolał mnie dokładnie tak samo miesiąc i dwa miesiące temu. Nie wiem, jaki u mnie jest standardowo, bo badałam go tylko raz i akurat trafiłam wtedy na cykl z biochemiczną - 7dpo było 32, potem powoli spadał (16dpo - 27), ale on jest co jakiś czas wyrzucany do krwioobiegu, więc może tak naprawdę wcale nie spadał i wstrzeliłam się wtedy w dołek, nie wiem.
    Co jest dziwne, wcale mi ten wynik nie dał więcej nadziei, wręcz zaczęłam myśleć, że znowu się nie uda. To chyba reakcja obronna organizmu przed rozczarowaniem :)
    Tak czy inaczej, cieszę się, bo nadal mogę wierzyć, że będzie dobrze :)
    W drodze z pracy kupiłam w sklepie czekoladę i wino (Choyę, pyszne śliwkowe). Czekoladę na dzisiaj w przypadku słabego wyniku, wino na za tydzień w przypadku @ :D
    Póki co leżą i czekają do przyszłego poniedziałku ;)

Robiłam badania jednocześnie koło 6 dnia cyklu :-)
    A twój progesteron widzę szaleje :-) Ja planuje na dzisiaj wieczór z winem, bo ostatnio praca mnie dobija i dołuje bardziej niż wszystkie inne problemy. Trzeba się odstresować.

PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj najpiękniejszy dzień w życiu , zobaczyłam po raz pierwszy drugą kreskę!!! i to wcale nie taka blada :) a powiem Wam ze testowałam wcześniej i nic nie wyszło, zero kreski a ja brałam gripex bo od piatku jestem chora i nie wiem czy nie zaszkodziłam;/ jak myslicie ? ale jestem szczęsliwa ale jakos boję się cieszyc jeszcze :)

Gratulacje :-) to super nowina. Teraz tylko trzeba mocno trzymać kciuki.

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyzratak, moje gratulacje! Dbaj o siebie, trzymam kciuki za Was :)

Paulina świetnie Cię rozumiem, miałam tak kilka mcy temu kiedy usłyszałam "wyrok". Odpocznij trochę i wracaj z nowymi siłami. A odpoczynek od forum nie jest zły. Ja uczestniczę tylko w tym wątku i czytam te, które mnie interesują w konkretnym celu. Nie uczestniczę w żadnych testowych, bo mnie dobijały tylko.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Dibolek no wlasnie mi sie udalo zajsc we wrzesniu i w tym cykli wlasnie bralam dupka od 16 dc, ale niestety nie sie udalo utrzymac. Dzialamy dalej ale juz na spokojnie ;-)
    Antyzak gratulacje:-)
    Mi dwa razy nie udało się utrzymać

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Cześć dziewczyny, zaniedbuje Was tu przez chorobę i totalny spadek mocy. Nawet temperatura poniżej 36:/ Dziś postaram się nadrobić by być w temacie.
    Wczoraj odebrałam wyniki. Nie mogłam sie dokopać do ostatnio opisywanych przez któraś z Was żeby sobie porównać. To napiszętutaj swoje.
    4dzien cyklu.
    FSH 8,5
    LH 8,
    Prolaktyna 15,4
    TSH 1,77 ( W koncu ladnie spadlo)
    Zaraz biegne stac w kolejce na zapisy do lekarza bo chyba bez antybiotyków sie nie obejdzie:(
    TSH zaczyna wyglądać dobrze :-) moje TSH też spadło i to całkiem sporo bo kiedyś miałam 2.61 a teraz o ile dobrze pamiętam 1.48, więc spora różnica. Zastanawiam się skąd taka zmiana, co na to wpłynęło. Ważne że idzie ku dobremu :-)

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Ogromne gratulacje :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka a jak u Ciebie? Jak u lekarza? Czuje lekkie bóle jakby w pachwinie i czasem lekkie jak na @ Oby było wszystko dobrze.. kiedy iść do lekarza? To już musi być ten który będzie prowadzić ciążę?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Ineczka a jak u Ciebie? Jak u lekarza? Czuje lekkie bóle jakby w pachwinie i czasem lekkie jak na @ Oby było wszystko dobrze.. kiedy iść do lekarza? To już musi być ten który będzie prowadzić ciążę?
    Dwa dni było ok dzisiaj w nocy wrócił ból brzucha i porcelana.Ja idę jutro to będzie 8tyg :) Hmm moja gin akurat pracuje w szpitalu gdzie pewnie będę rodzic wiec się nad tym nie zastanawiałam myśle, ze od początku lepiej do kogoś zaufanego kto już cie poprowadzi,ale jak nie ma termińow a bardzo chcesz iść wcześniej to można i do innego :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    AAA gratulacje <3 Wysyłaj nam wirusków ciążowych :P

Maruda tak za Ovitrelle :)

anyzratak lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam za Ovitrelle coś koło 100 zł, ale sądzę, że można znaleźć taniej.

thgfugpjfonf59xe.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    AAA gratulacje <3 Wysyłaj nam wirusków ciążowych :P

Maruda tak za Ovitrelle :)
    wysyłam wysyłam dla wszystkich staraczek :) a Wy trzymajcie kciuki zeby było wszystko dobrze :)

gabi90, kol lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam news! Dostałam termin usunięcia pęcherzyka na 11 grudnia! W związku z tym musimy odpuścić ten cykl i starania przełożyć na po nowym roku. Odstawiam chyba dzisiaj duphaston, mam nadzieję że @ przyjdzie i na operację będzie czysto. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze!

gabi90 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda kciuki!

Ja się właśnie dowiedziałam, że posiew jest dodatni :( Jutro lekarz ma ocenić czy do leczenia. Nie wiecie ile czasu może trwać takie leczenie?Lada moment dostanę @, więc pewnie już nie zdążę. Ech, tego się właśnie obawiałam :(

thgfugpjfonf59xe.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Maruda kciuki!

Ja się właśnie dowiedziałam, że posiew jest dodatni :( Jutro lekarz ma ocenić czy do leczenia. Nie wiecie ile czasu może trwać takie leczenie?Lada moment dostanę @, więc pewnie już nie zdążę. Ech, tego się właśnie obawiałam :(

Dzięki. Ja przed HSG nie miałam żadnych posiewów ani dodatkowych badań.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomnij czy robiłaś prywatnie czy w szpitalu?

thgfugpjfonf59xe.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyzratak gratuluje!
    Do gina najlepiej 7-8 tc bo wczesniej na ogol nic nie widac, lub jest sam zarodek bez widocznego serduszka. Nie musi byc to Twoj gin prowadzacy. Mozesz takiego znaleźć pozniej, lub zmienic w trakcie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test... Co prawda jakis beznadziejny step, co dostałam z testami owu... Niestety negatyw... Chuba muszę przejść na grudzień... :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• gabi90 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test... Co prawda jakis beznadziejny step, co dostałam z testami owu... Niestety negatyw... Chuba muszę przejść na grudzień... :(
    Cooo :( Zrób jutro, kup nowy test, ja nadal trzymam kciuki za Ciebie <3

pumka1990 lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ