Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Dibolek, dziwny ten Twój wykres. Trochę wygląda, jakby Twój organizm się przygotowywał do owulacji, nie wypaliło, i teraz podchodził drugi raz. Ale ciężko to stwierdzić bez USG.
Temperatura powinna pokazać owulację - skok jest do 3 dni przed lub po owulacji. Oczywiście są wyjątki od reguły, więc nie jest to stuprocentowy wyznacznik.
Dobrze, że zaczęłaś mierzyć temperaturę, bo to ważne skoro bierzesz Duphaston. Trzymam kciuki, żeby jutro-pojutrze w końcu skoczyła!
Czytałam tu gdzieś na forum świetny post o Duphastonie i tego, jak działa w którym dniu cyklu - ale to było dawno temu i nie wiem, czy uda mi się go w jakiś sposób odgrzebać. Spróbuję.
A testy owu robisz tak, jak sie powinno? - codziennie o tej samej godzinie i nie pijesz ok. 2h przed testem?
Jak masz możliwość, przeszłabym się na USG, żeby w razie czego nie stracić tego cyklu.
Powodzenia!
Heheh prawda że dziwny ??
Testy staram się robić starannie tak jak napisałaś
Marze o maluszkumi88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Zapiszę się do gin na czwartek, może pokaże jej ten wykres zapytam co o nim myśli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:29
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Mi, powiem Ci, że dzięki ovarinowi nawet mi się słodkiego nie chce (chwalmy pana!). Ale mawet średnio wskazane by było z uwagi na zawartość tłuszczy."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Dibolek, właśnie zobaczyłam Twój post na wątku listopadowym. Ale ja Cię odsyłałam do innego wątku, na dziale 'w oczekiwaniu na testowanie' - zobacz sobie link z mojego posta, dobry podałam (aż się upewniłam). To tam jest masa doświadczonych dziewczyn, na naszym dziale jest trochę inny klimat - mniej problemów, mniej lat starań, możesz nie dostać odpowiedzi, chyba że akurat się ktoś trafi
Dibolek lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Heheh Okej . Idę w czwartek do ginekologa dam znac co powiedział :)pewnie wyślę mnie na badanie droznosci jajowodow, bo powiedziała że jak znowu się nie uda to następnym krokiem jest badanie jajników a jak wyniki będą dobre to odsyła mnie do kliniki niepłodności.....
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Heheh Okej . Idę w czwartek do ginekologa dam znac co powiedział :)pewnie wyślę mnie na badanie droznosci jajowodow, bo powiedziała że jak znowu się nie uda to następnym krokiem jest badanie jajników a jak wyniki będą dobre to odsyła mnie do kliniki niepłodności.....
Dibolek lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Dużo dziewczyn zachodzi w ciążę zaraz po HSG A klinika to może być dobry pomysł, tam lekarze są najbardziej doświadczeni w staraniach - ciężko jest znaleźć dobrego poza kliniką.
Tylko też pieniążki trzeba mieć
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Cześć dziewczyny, zaniedbuje Was tu przez chorobę i totalny spadek mocy. Nawet temperatura poniżej 36:/ Dziś postaram się nadrobić by być w temacie.
Wczoraj odebrałam wyniki. Nie mogłam sie dokopać do ostatnio opisywanych przez któraś z Was żeby sobie porównać. To napiszętutaj swoje.
4dzien cyklu.
FSH 8,5
LH 8,
Prolaktyna 15,4
TSH 1,77 ( W koncu ladnie spadlo)
Zaraz biegne stac w kolejce na zapisy do lekarza bo chyba bez antybiotyków sie nie obejdzie:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj najpiękniejszy dzień w życiu , zobaczyłam po raz pierwszy drugą kreskę!!! i to wcale nie taka blada a powiem Wam ze testowałam wcześniej i nic nie wyszło, zero kreski a ja brałam gripex bo od piatku jestem chora i nie wiem czy nie zaszkodziłam;/ jak myslicie ? ale jestem szczęsliwa ale jakos boję się cieszyc jeszcze
agaaa90, Paulinaaa, Erastel, nattka, SanKwt, Julka1825, mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Agaaa dziękuję wiesz tak bardzo się zawsze starałam żeby bylo ok nie pilam alko nie brałam żadnych przeciwbólowych a Tu akurat w szczęśliwym cyklu takie cos.. i specjalnie robiłam bobotest żeby się upewnić czy mogę brać lekarstwa nic nie wykazal nawet cenia kreski.. Ale dzisiaj jest kreseczka i brak @ jeden dzień
Paulinaaa lubi tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
No i na tym się skoncentruj :* ciesz się bo naprawdę masz najwspanialszy powód na świecie ojj nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę ja nadal czekam na wyniki z autoimmunologii i chciałabym żeby już przyszły bo ta niepewność mnie wykańcza .... nienawidzę czekać...no, ale niestety nic innego mi na tą chwilę nie pozostaje ...
Ahh no i koniecznie rób zdjęcie testu i pokaż nam to cudo
-
Anyzratak - jesteś jedną z osób z którymi najwięcej rozmawiałam na forum, więc tym bardziej bardzo bardzo się cieszę. Kibicowałam mocno. Dajesz nadzieje.
Ja dziś już dostałam @, dobrze ze zdążyłam wczoraj z ginekologiem. Odpuszczam troche forum, czytanie, udzielanie się - od wczoraj jestem wrakiem emocjonalnym. No nic, czas rozpocząć kolejny miesiąc starań, ale psychicznie muszę wyluzować trochę.
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Anyzratak - jesteś jedną z osób z którymi najwięcej rozmawiałam na forum, więc tym bardziej bardzo bardzo się cieszę. Kibicowałam mocno. Dajesz nadzieje.
Ja dziś już dostałam @, dobrze ze zdążyłam wczoraj z ginekologiem. Odpuszczam troche forum, czytanie, udzielanie się - od wczoraj jestem wrakiem emocjonalnym. No nic, czas rozpocząć kolejny miesiąc starań, ale psychicznie muszę wyluzować trochę.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc