Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten wykres to akurat ukradłam z innego wątku - też się o tym niedawno dowiedziałam. Więc sama się uczę i jeszcze dużo przede mną
Dziś spuścili ze mnie trochę progesteronu, wyniki pewnie wieczorem. Jestem ciekawa, ile będzie W ogóle pierwszy raz mnie tak pobieranie krwi bolało. Teraz zrobił mi się krwiak i ręka boli... coś się musiało pani źle wkłuć.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hej, a my od rana w trasie, wracamy z podlasia przez Warszawę do teściów A jutro rano znowu wyjazd do siebie i na godz. 12 na kwalifikację do chirurga. Muszę im postękać to może uda się szybciej?
Ja znowu odpuściłam mierzenie skoro czekam na @, mam jeszcze przez 4 dni brać duphaston. A potem wiksa z clo! Zapisałam się już do gina na monitoring, ale kestem strasznie zła, bo tak celowałam żeby okolice 10 dc mieć w piątek 8.12 (wtedy przyjmuje wieczorem), a się okazało, że ma jakiś urlop i przyjmuje dzień wcześniej w czwartek i to do 14 Musiałam się zapisać na 13:40 i nie wiem czy kierownik się ucieszy"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
pumka1990 wrote:Hej, Jak u Was dziewczyny? U mnie tempka minimalnie wyższa niż wczoraj, brzuch boli jak na okres, ciągnie mnie jakoś dziwnie, mam skurcze macicy, głowa boli... I o piersiach to nie wspomnę.. Nie mogę się dotknąć...
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Marudaruda, to teraz clo, owulacja i dzidziuś!
Gabi, to zrób test, ale pamiętaj, że to ovitrelle. Jeśli będzie czysto, będziesz przynajmniej wiedziała, że ovitrelle już zszedł. A jeśli coś się pojawi, to jutro będziesz wiedziała, czy jaśnieje, czy ciemnieje Jak by mnie ciągnęło do testowania, to tak bym właśnie zrobiła
Z drugiej strony już nie będzie z porannego moczu, więc może być ciężko porównać z jutrzejszym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 13:24
Marudaruda lubi tę wiadomość
mi88 wrote:Marudaruda, to teraz clo, owulacja i dzidziuś!
Gabi, to zrób test, ale pamiętaj, że to ovitrelle. Jeśli będzie czysto, będziesz przynajmniej wiedziała, że ovitrelle już zszedł. A jeśli coś się pojawi, to jutro będziesz wiedziała, czy jaśnieje, czy ciemnieje Jak by mnie ciągnęło do testowania, to tak bym właśnie zrobiłaKasiulka90 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
gabi90 wrote:Ja to mam ochotę zrobić test dzisiaj 10dp Ovitrelle. Ale z drugiej strony tak się stresuję, że nawet się nie zapisałam na testowanie w wątku listopadowym. Jak już wyżej pisałam brzuch boli jak na okres, to nowy objaw - bo zgaga, mdłości bóle piersi nie wliczam w objawy, bo wiem, że to Ovitrelle.
Mnie też ciągnie, ale obiecałam sobie, że będę sie dzielnie trzymać. Wstrzymaj się ewentualnie do środy to będziemy testować razem :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Mnie też ciągnie, ale obiecałam sobie, że będę sie dzielnie trzymać. Wstrzymaj się ewentualnie do środy to będziemy testować razem :p
mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość
3 cs - udany
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Jaszmurka wrote:Ja od początku starań raz tylko zrobiłam test a to już 1.5 roku...
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
gabi90 wrote:Sama nie wiem co robić Z jednej strony życie w takiej nepewności daje nadzieję, a po teście mogę znowu ją stracić. Chociaż to nieuniknione Jak coś się miało zadziać to już się zadziało
gabi90 lubi tę wiadomość
Hejka no i byłam dziś prywatnie na wizycie u gina..
To co ważne dla każdej z Was - serio laski badać się, nie czekać żaden gówniany rok..
- Poszłam po 5 miesiącach starań, dostałam bromergon na zbicie prolaktyny ( miałam 37,8 )
- cykle 26-32 powiedział ze uznaje się jako regularne
- na plamienia nic nie dał, chyba uważa że to normalne
Po usg powiedział że pare rzeczy mu się nie podoba, że wygląda na to że nie było owulacji, że endometrium cienkie ( 8mm w 24 dc ) i że nie widać ciałka żółtego ... więc świetnie ogólnie
Plan taki : 3-4 miesiące bromergon i mówi że może z tym się uda, jak nie to za 4 miesiące na monitorowanie cyklu, jak to będzie ok to badanie nasienia a jak nie będzie ok to wtedy będziemy działać inaczej.
Mówi żeby dać sobie te 3-4 miesiące jeszcze.. zatem zobaczcie czekając rok i chodząc tam na nfz bym tylko traciła czas, a tu się okazuje że i prolaktyna do zbicia i z owulacją problemy ( UWAGA PROGESTERON MIAŁAM 17, powiedział że progesteronu nie można uważać za wyznacznik owulacji... )
Tyle także humor dziś słaby...
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa
A to mnie zaskoczyłaś z tym progesteronem, myślałam, że to pewniak... a to ciałko żółte to chyba nie zawsze musi byc widoczne? Wiecie, jak to jest, dziewczyny?
Ale endometrium rzeczywiście cienkie. Podobno wino i migdały dobre na cienkie - ale jeśli ono było spowodowane brakiem owulacji, to pewnie takie ma prawo być...
Dobrze, że masz lekarza, który bierze się od razu do roboty!
No ja też mu powiedziałam o tym ze myślałam, że to pewniak to mówi że nie, że absolutnie nie.
Wino czerwone, migdały - jem, pije często hehe.. chyba to wynik tego że owu nie było, chociaż już w sumie nie wiem, zgłupiałam ale mówi że za niskie.
Też mam cienkie endometrium, a nie mogę ani wina ani orzechów Strasznie jestem ciekawa tego pierwszego cyklu z clo, jestem aż podekscytowana..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Też mam cienkie endometrium, a nie mogę ani wina ani orzechów Strasznie jestem ciekawa tego pierwszego cyklu z clo, jestem aż podekscytowana...
Marudaruda, staracie się od 6.2017 i już tyle badań za Wami ? Nieźle ! Mój lekarz ten co byłam dziś dopóki nie zrobił usg to tak podchodził do tego że panikuje trochę, dopiero po usg zaczął proponować co dalej i tak bardziej konkretnie.
Marudaruda wrote:Też mam cienkie endometrium, a nie mogę ani wina ani orzechów Strasznie jestem ciekawa tego pierwszego cyklu z clo, jestem aż podekscytowana...
no i dziwi mnie jedno, równo miesiąc temu, też podczas plamień byłam u gina na NFZ i ona nic nie powiedziała o złym enodemetrium, mówiła że wszystko ok... hmmm.. nic nie kumam juz
listopad 2021 - corcia 10 cs