Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże, co ja bym dała, żeby zjeść sobie chociaż kawałek pizzy i nie bać się potem umrzeć! Ale już niebawem, mam nadzieję!
Troszkę, ale nie bardzo mi przeszło. Odpoczywam sobie już w domu.
Też bym chciała mieć chociaż szansę na zieloną kropeczkę."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda, będziesz miała szansę, macie dobry plan
Welonka, masz zdjęcie Maluszka?
Gabi, mniej zazdroszczę pizzy, niż tego zdjęcia, które wrzucisz nam tu jutro
Wpakowałam się do łóżka, jestem trochę głodna, ale może P się dziś postara za to wczorajsze bieganie koło niego. Może mój żołądek nie zje sam siebie, zanim on zdąży wrócić z pracy.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:A racja, jakoś mi się skojarzyło, że to jutro... ale może, może, dla towarzystwa?
Welonka, szkooda. To czekam na kolejne usg na zdjęcie
Ale czekam na wieści od Ciebie!mi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Hej dziewczyny nie bać sie tylko testować jak trzeba ! odwagi
Welonka trzymaj się tam cieplutko
Ineczka jak pierwsza wizyta u gin ? wszystko dobrze,jakies zalecenia ?
Mi i jak test ?
nadaj trzymam kciuki za Was wszystkie oby listopad był piękny dla wszystkich
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
anyzratak wrote:Hej dziewczyny nie bać sie tylko testować jak trzeba ! odwagi
Welonka trzymaj się tam cieplutko
Ineczka jak pierwsza wizyta u gin ? wszystko dobrze,jakies zalecenia ?
Mi i jak test ?
nadaj trzymam kciuki za Was wszystkie oby listopad był piękny dla wszystkichpumka1990 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny niestety u mnie negatyw. Dwa dni do @ ale nie mam już nadzieji. Robię podstawowe badania w 3dc i zaczynam się działać bo czuję ze mamy jakiś poważny problem...
wrzucam mój test jakości bieli : https://naforum.zapodaj.net/c431149eaae5.jpg.html -
Milano wrote:Dziewczyny niestety u mnie negatyw. Dwa dni do @ ale nie mam już nadzieji. Robię podstawowe badania w 3dc i zaczynam się działać bo czuję ze mamy jakiś poważny problem...
wrzucam mój test jakości bieli : https://naforum.zapodaj.net/c431149eaae5.jpg.html
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Jasne, badać się trzeba, ale to co jest też ważne - to mieć zaufanego lekarza, nie pierwszego z brzegu. Ja Wam powiem dziewczyny że jestem dalej w lekkim dołku, aczkolwiek już lepiej.
Odnośnie zaufania do lekarza i różnych opinii...
Ten mój do którego chodzę od 10 lat zwrócił przy USG uwagę na to że endometrium cienkie, bo 8 mm dzień przed miesiączką, w sensie że za cienkie bo będzie problem z zagnieżdżeniem. Nie powiedział w sumie jak to leczyć. Może któraś z Was ma taki problem i wiecie cz to wystarcza? czy jak do tego się podchodzi?
Alee... jako że miesiąc temu w tym samym dniu cyklu byłam u lekarza na NFZ to poszłam we wtorek poprosiłam o swoją kartę, żeby spr jakie miałam endometrium miesiąc temu - wtedy Pani doktor powiedziała że jest wszystko ok, że nie panikować, starać się - a uwaga endom mialam 5,6 mm - no to kurde jak to jest 5,6 uważała że ok, nic nie powiedziała, a mój prywatny 8 mm uważa za niskie ?! I komu ufać ...? przecież lekarzami nie jesteśmy...
Druga sprawa: lekarz przepisał mi bromergon na prolaktyne, we wtorek rozmawialam z endokrynologiem ( znajoma bardzo doświadczona endok ) i ona mówi że co ? jak to ? bromergon ? przecież to najgorszy z leków, tyle skutków ubocznych, ja bym Pani przepisała ... ( coś tam coś tam ), że bromergon to nieeeee. No i kurde, serio ? jak być w tym wszystkim mądrym ??
Wiecie może coś od waszych lekarzy o tym endometrium ??
Anyzratak - cieszę się bardzo, że u Ciebie się udało
Mi88 jak test? chyba nie mówiłaś, chyba że przeoczyłam ?
Tak jak mówiłam luzuje z forum, weszłam po 3 dniach, więc może coś mi umknęło .
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.gabi90, Marudaruda, SanKwt, Kasiulka90, pumka1990, Julka1825 lubią tę wiadomość
Paulinaaa, jakaś dziewczyna ostatnio pisała, że zaszła w ciążę przy endometrium 7mm po owulacji. Twoje 8 wydaje mi się całkiem dobre. Na endo czerwone wino i migdały - podobno naprawdę działa
mi88 wrote:Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.
Mi88 - super, tobie również bardzo życzyłam ciąży, jesteś dla Wszystkich tu taka dobra... super super, trzymam kciuki za powodzenie !!
migdały, wino - wszystko w diecie jest orzechy, migdały od zawsze stanowią u mnie codzienność ( w ogóle sie zdrowo odżywiam ) , a lampka wina 4-5 razy w tyg przed snem, wieczorem - 1 lampka wytrawnego,czerwonego - więc po takiej praktyce już jest 5,6 mm no i 8 mm.mi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
mi88 wrote:Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.
Po cichaczu gratuluje :* dawaj zdjecie tutaj zaraz ocenimy nie stresuj się i powtórz test za dwa dni najlepiej i będzie pewnie wyraźniejmi88 lubi tę wiadomość
-
Ale się cieszę! Jak by to był mój test normalnie hehe Modlę się, żeby było wszystko dobrze
Milano - czekaj jeszcze te kilka dni, może późno było zagnieżdżenie nie trać nadzieimi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Paulinaaa wrote:Jasne, badać się trzeba, ale to co jest też ważne - to mieć zaufanego lekarza, nie pierwszego z brzegu. Ja Wam powiem dziewczyny że jestem dalej w lekkim dołku, aczkolwiek już lepiej.
Odnośnie zaufania do lekarza i różnych opinii...
Ten mój do którego chodzę od 10 lat zwrócił przy USG uwagę na to że endometrium cienkie, bo 8 mm dzień przed miesiączką, w sensie że za cienkie bo będzie problem z zagnieżdżeniem. Nie powiedział w sumie jak to leczyć. Może któraś z Was ma taki problem i wiecie cz to wystarcza? czy jak do tego się podchodzi?
Alee... jako że miesiąc temu w tym samym dniu cyklu byłam u lekarza na NFZ to poszłam we wtorek poprosiłam o swoją kartę, żeby spr jakie miałam endometrium miesiąc temu - wtedy Pani doktor powiedziała że jest wszystko ok, że nie panikować, starać się - a uwaga endom mialam 5,6 mm - no to kurde jak to jest 5,6 uważała że ok, nic nie powiedziała, a mój prywatny 8 mm uważa za niskie ?! I komu ufać ...? przecież lekarzami nie jesteśmy...
Druga sprawa: lekarz przepisał mi bromergon na prolaktyne, we wtorek rozmawialam z endokrynologiem ( znajoma bardzo doświadczona endok ) i ona mówi że co ? jak to ? bromergon ? przecież to najgorszy z leków, tyle skutków ubocznych, ja bym Pani przepisała ... ( coś tam coś tam ), że bromergon to nieeeee. No i kurde, serio ? jak być w tym wszystkim mądrym ??
Wiecie może coś od waszych lekarzy o tym endometrium ??
Anyzratak - cieszę się bardzo, że u Ciebie się udało
Mi88 jak test? chyba nie mówiłaś, chyba że przeoczyłam ?
Tak jak mówiłam luzuje z forum, weszłam po 3 dniach, więc może coś mi umknęło .
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Mi, czekałam, aż mnie motyle naszły w brzuchu! Trzymam kciuki, oby to było to! No i dawaj wiruski dalej
A tak btw, właśnie, Mi, ile migdałów jeść? Czy mi się wydaje czy ktoś pisał, że 6 szt. dziennie? Nie mogę za dużo, a kupiłam sobie i chcę troszkę wcinać.mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.