X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, jak się czujesz, już przeszło?:)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, co ja bym dała, żeby zjeść sobie chociaż kawałek pizzy i nie bać się potem umrzeć! Ale już niebawem, mam nadzieję!
    Troszkę, ale nie bardzo mi przeszło. Odpoczywam sobie już w domu.
    Też bym chciała mieć chociaż szansę na zieloną kropeczkę.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, będziesz miała szansę, macie dobry plan :)

Welonka, masz zdjęcie Maluszka? :)

Gabi, mniej zazdroszczę pizzy, niż tego zdjęcia, które wrzucisz nam tu jutro :D

Wpakowałam się do łóżka, jestem trochę głodna, ale może P się dziś postara za to wczorajsze bieganie koło niego. Może mój żołądek nie zje sam siebie, zanim on zdąży wrócić z pracy.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie mam:( bo ja dalej w szpitalu i miałam tylko kontrolne usg i lekarz mi tak szybko pokazał maleństwo, na zdj i na dokładne oglądanie maluszka musze poczekać az wyjde ze szpitala.

age.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ogólnie to powinnam w piątek zrobić test, ale chyba nie dam rady :)

Maruda głowa do góry :)

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A racja, jakoś mi się skojarzyło, że to jutro... ale może, może, dla towarzystwa?:D
    Welonka, szkooda. To czekam na kolejne usg na zdjęcie :)

gabi90 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A racja, jakoś mi się skojarzyło, że to jutro... ale może, może, dla towarzystwa?:D
    Welonka, szkooda. To czekam na kolejne usg na zdjęcie :)
    Kochana bezpieczniej w piątek :) jutro jestem sama w pracy 12 h, więc nawet nie będę miała jak popłakać :D

Ale czekam na wieści od Ciebie! :)

mi88 lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie bać sie tylko testować jak trzeba ! odwagi :)
    Welonka trzymaj się tam cieplutko :)
    Ineczka jak pierwsza wizyta u gin ? wszystko dobrze,jakies zalecenia ?
    Mi i jak test ?
    nadaj trzymam kciuki za Was wszystkie :) oby listopad był piękny dla wszystkich :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Hej dziewczyny :) nie bać sie tylko testować jak trzeba ! odwagi :)
    Welonka trzymaj się tam cieplutko :)
    Ineczka jak pierwsza wizyta u gin ? wszystko dobrze,jakies zalecenia ?
    Mi i jak test ?
    nadaj trzymam kciuki za Was wszystkie :) oby listopad był piękny dla wszystkich :)
    Jestem jestem tak wszsytko oki serduszko bije mamy prawie 2cm :) Mam odstawić Ovarin i brac Femibion natal 1:)

pumka1990 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Milano Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety u mnie negatyw. Dwa dni do @ ale nie mam już nadzieji. Robię podstawowe badania w 3dc i zaczynam się działać bo czuję ze mamy jakiś poważny problem...
    wrzucam mój test jakości bieli : https://naforum.zapodaj.net/c431149eaae5.jpg.html

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jestem jestem tak wszsytko oki serduszko bije mamy prawie 2cm :) Mam odstawić Ovarin i brac Femibion natal 1:)
    Wspaniała wiadomość:) cieszę się razem z Tobą:) ani się obejrzysz a wyladujesz na porodowce.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dziewczyny niestety u mnie negatyw. Dwa dni do @ ale nie mam już nadzieji. Robię podstawowe badania w 3dc i zaczynam się działać bo czuję ze mamy jakiś poważny problem...
    wrzucam mój test jakości bieli : https://naforum.zapodaj.net/c431149eaae5.jpg.html
    Badania zrob, Ale nie zakladaj z góry że cos jest źle, u nas dopiero za 6podejsciem wyszło tobie też tego życzę

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, badać się trzeba, ale to co jest też ważne - to mieć zaufanego lekarza, nie pierwszego z brzegu. Ja Wam powiem dziewczyny że jestem dalej w lekkim dołku, aczkolwiek już lepiej.
    Odnośnie zaufania do lekarza i różnych opinii...
    Ten mój do którego chodzę od 10 lat zwrócił przy USG uwagę na to że endometrium cienkie, bo 8 mm dzień przed miesiączką, w sensie że za cienkie bo będzie problem z zagnieżdżeniem. Nie powiedział w sumie jak to leczyć. Może któraś z Was ma taki problem i wiecie cz to wystarcza? czy jak do tego się podchodzi?
    Alee... jako że miesiąc temu w tym samym dniu cyklu byłam u lekarza na NFZ to poszłam we wtorek poprosiłam o swoją kartę, żeby spr jakie miałam endometrium miesiąc temu - wtedy Pani doktor powiedziała że jest wszystko ok, że nie panikować, starać się - a uwaga endom mialam 5,6 mm - no to kurde jak to jest 5,6 uważała że ok, nic nie powiedziała, a mój prywatny 8 mm uważa za niskie ?! I komu ufać ...? przecież lekarzami nie jesteśmy...
    Druga sprawa: lekarz przepisał mi bromergon na prolaktyne, we wtorek rozmawialam z endokrynologiem ( znajoma bardzo doświadczona endok ) i ona mówi że co ? jak to ? bromergon ? przecież to najgorszy z leków, tyle skutków ubocznych, ja bym Pani przepisała ... ( coś tam coś tam ), że bromergon to nieeeee. No i kurde, serio ? jak być w tym wszystkim mądrym ??
    Wiecie może coś od waszych lekarzy o tym endometrium ??

Anyzratak - cieszę się bardzo, że u Ciebie się udało :) :) :)
    Mi88 jak test? chyba nie mówiłaś, chyba że przeoczyłam ?
    Tak jak mówiłam luzuje z forum, weszłam po 3 dniach, więc może coś mi umknęło .

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
    Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze :) Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.

gabi90, Marudaruda, SanKwt, Kasiulka90, pumka1990, Julka1825 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, jakaś dziewczyna ostatnio pisała, że zaszła w ciążę przy endometrium 7mm po owulacji. Twoje 8 wydaje mi się całkiem dobre. Na endo czerwone wino i migdały - podobno naprawdę działa :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
    Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze :) Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.

Mi88 - super, tobie również bardzo życzyłam ciąży, jesteś dla Wszystkich tu taka dobra... super super, trzymam kciuki za powodzenie !!

migdały, wino - wszystko w diecie jest :D orzechy, migdały od zawsze stanowią u mnie codzienność ( w ogóle sie zdrowo odżywiam :) ) , a lampka wina 4-5 razy w tyg przed snem, wieczorem - 1 lampka wytrawnego,czerwonego - więc po takiej praktyce już jest 5,6 mm no i 8 mm.

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Milano Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

Po cichaczu gratuluje :* dawaj zdjecie tutaj zaraz ocenimy :D nie stresuj się i powtórz test za dwa dni najlepiej i będzie pewnie wyraźniej :)

mi88 lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

Ale się cieszę! <3 Jak by to był mój test normalnie hehe :) Modlę się, żeby było wszystko dobrze :)

Milano - czekaj jeszcze te kilka dni, może późno było zagnieżdżenie nie trać nadziei :)

mi88 lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Jasne, badać się trzeba, ale to co jest też ważne - to mieć zaufanego lekarza, nie pierwszego z brzegu. Ja Wam powiem dziewczyny że jestem dalej w lekkim dołku, aczkolwiek już lepiej.
    Odnośnie zaufania do lekarza i różnych opinii...
    Ten mój do którego chodzę od 10 lat zwrócił przy USG uwagę na to że endometrium cienkie, bo 8 mm dzień przed miesiączką, w sensie że za cienkie bo będzie problem z zagnieżdżeniem. Nie powiedział w sumie jak to leczyć. Może któraś z Was ma taki problem i wiecie cz to wystarcza? czy jak do tego się podchodzi?
    Alee... jako że miesiąc temu w tym samym dniu cyklu byłam u lekarza na NFZ to poszłam we wtorek poprosiłam o swoją kartę, żeby spr jakie miałam endometrium miesiąc temu - wtedy Pani doktor powiedziała że jest wszystko ok, że nie panikować, starać się - a uwaga endom mialam 5,6 mm - no to kurde jak to jest 5,6 uważała że ok, nic nie powiedziała, a mój prywatny 8 mm uważa za niskie ?! I komu ufać ...? przecież lekarzami nie jesteśmy...
    Druga sprawa: lekarz przepisał mi bromergon na prolaktyne, we wtorek rozmawialam z endokrynologiem ( znajoma bardzo doświadczona endok ) i ona mówi że co ? jak to ? bromergon ? przecież to najgorszy z leków, tyle skutków ubocznych, ja bym Pani przepisała ... ( coś tam coś tam ), że bromergon to nieeeee. No i kurde, serio ? jak być w tym wszystkim mądrym ??
    Wiecie może coś od waszych lekarzy o tym endometrium ??

Anyzratak - cieszę się bardzo, że u Ciebie się udało :) :) :)
    Mi88 jak test? chyba nie mówiłaś, chyba że przeoczyłam ?
    Tak jak mówiłam luzuje z forum, weszłam po 3 dniach, więc może coś mi umknęło .
    Ja miałam tez cienkie endo jak robiłam monitoringi i przed owu paojawilo się 7mm to zawsze gin mi wstawiała uśmiechnięta buzke obok nie jest to duże, ale przy 7mm nawet 6mm dziewczynom udaje się zajść możesz sobie podjadać migdały i brac do owulacji olej z wiesiołka oprócz śluzu pomaga tez na endo :) Co do bromka to faktycznie ma dużo skutków ubocznych, dlatego moja gin i mój endo od razu dali mi Norplorac na prolaktyne jest droższy ale czułam się po nim dobrze.Dopiero jak zaszłam w ciąże to musiałam go zmienić na bromka bo bromergon ma inna substancje czynna i jest w ciąży bezpieczniejszy jakos złe się nie czuje po zmianie może organizm już się przyzwyczaił mam mdłości i zawroty głowy, ale to raczej ciąża a nie ten lek:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, czekałam, aż mnie motyle naszły w brzuchu! Trzymam kciuki, oby to było to! <3 <3 <3 No i dawaj wiruski dalej :)

A tak btw, właśnie, Mi, ile migdałów jeść? Czy mi się wydaje czy ktoś pisał, że 6 szt. dziennie? Nie mogę za dużo, a kupiłam sobie i chcę troszkę wcinać.

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ