Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.mi88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Marudaruda wrote:Mi, czekałam, aż mnie motyle naszły w brzuchu! Trzymam kciuki, oby to było to! No i dawaj wiruski dalej
A tak btw, właśnie, Mi, ile migdałów jeść? Czy mi się wydaje czy ktoś pisał, że 6 szt. dziennie? Nie mogę za dużo, a kupiłam sobie i chcę troszkę wcinać.Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Ja jadłam 5-6 bo jak zjem za dużo to swędzi mnie skóra wiec musiałam sośnie ograniczyć, ale 3 dziennie powinny tez być oki.Mozna jeść orzechy brazylisjkie, ale takie zdrowe bio kosztują 130zl wiec sporo wtedy można jeść jednego dziennie
Lubię migdały, więc mi pasuje. A wina nie mogę, na ten mój pęcherzyk Ale jużniedługo. Po operacji zaraz idę do gina i niech mi powie kiedy będziemy mogli zacząć się starać znowu."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda, ja też słyszałam o 3-6 migdałów
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny za kciuki i modlitwę Oby było dobrze.
Boję się strasznie i staram się nie myśleć, muszę przeczekać choć te parę dni. W pracy jest jeszcze łatwo, boję się, że będę panikować wieczorem
W ogóle dziś nie mogłam trafić pipetką w test, tak mi się ręką trzęsła. Pierwsza kropla poszła na plastik
I potwierdzam, żółte bobo rządzi. Zrobiłam bobo super czuły, żółte bobo i płytkowy facelle. Na żółtym kreska jest najwyraźniejsza. Idę dziś do Rossmanna, kupię z 10 i będę robić A teraz spróbuję przestać myśleć o tym na chwilę
Milano, jeszcze jest nadzieja!
Gabi, kciuki za jutro! Będę tu czekać rano - i też będę testować z Tobą!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi gratuluje ❤❤ wiedzialam ze Ci sie uda bo tak sie odpychlas od tego listopada ja tez robiłam test w 12dpo i wyszedl straszny bladzioch nawet w dzien @ byla blada krecha wiec rob sobie jak masz ochote codziennie. Ja chyba przrz tydzien codziennie robilam
Bete zrobilam w 14 dpo i potem gdzies za dwa tyg bo lekarz kazal powtórzyć wiec nie śpiesz się, lepiej zobaczyc odrazu 3 cyfrowami88, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, za mną drugi nieudany cykl starań. W pierwszym @ przyszła wcześniej tak wiec i owulacja musiała nastąpić o kilka dni szybciej także "nie wstrzeliliśmy się". W drugim? Hmm, wydawało by się że wszystko powinno poskutkowac. Seks czasem codziennie lub co drugi dzień od zakończenia miesiączki aż do końca cyklu. Efekt? Wczoraj dostałam okres. Dziś zakupilam olej z nasion wiesiolka i będę go łykać do owulacji. Oczywiście biorę od jakiegoś czasu kwas foliowy. Swojemu partnerowi tez go dzis kupilam oraz selen, wyczytalam ze poprawia jakość spermy. Wiem ze to dopiero początek, ale jak każda kobita chciałaby juz i teraz, pozdrawiamPatka94
-
Patka, nawet, jak się wstrzelicie i oboje jesteście całkiem zdrowi, to szansa na ciążę to tylko ok. 25%. Częściej jest jednak mniej.
Nie martw się, natura wie najlepiej, która kombinacja genów stworzy idealnego dzidziusia - czasem trzeba poczekaćMarudaruda lubi tę wiadomość
W ogóle strasznie źle dziś spałam przez ten stres przed testem. Obudziłam się koło piątej i tak budziłam się i zasypiałam do siódmej, bo bałam się pójść zrobić test. W dodatku aż dwa razy śniło mi się, że go zrobiłam i były dwie tłuste kreski. Wyobraźcie sobie moje rozczarowanie po obudzeniu z takiego snu
Jakoś udaje mi się nie cieszyć i podchodzić do tego na spokojnie.
Za to mój mąż koniecznie chciał zobaczyć, co mi piszecie - przekleiłam mu Wasze posty i powiedział, że aż mu łzy w oczach stanęły, jak Was czytał
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Haha, mój M by się załamał, że opisałam go jako uczuciowego ślimaka
Jemu po prostu strasznie zależy na dziecku, już z 6-7 lat temu patrzył na dzidziusie w wózkachpumka1990 lubi tę wiadomość
mi88 wrote:Dziewczyny, u mnie jest 11dpo i cień... jeszcze się strasznie boję i jeszcze nie cieszę - mąż mi nawet zabronił iść na betę, żebym się nie stresowała.
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Trzymajcie proszę kciuki, żeby dzidziuś wytrwał.
Jaki test? Gratuluję :*Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pumka, uda się, to dopiero 2cs - daj maluchowi czas
Test to żółty bobo-test, taki z nadętym niemowlakiem na opakowaniu Wyszedł najlepiej spośród grona bobo super czuły i facelle płytkowy.
Kupiłam 7 testów, jedziemy na zakupy i do domu. Dziś testuję wieczorem znowu, tak kontrolnie - i wiem, że może wyjść słabsza, bo to nie rano
A jutro rano będzie mega stres, nie wiem, jak ja zasnę.
Staram się nie dopuszczać do siebie myśli, że sytuacja z sierpnia się powtórzy, ale wiecie, jak jest
Agaaa90, dziękuję :* Jeśli mi się uda, to i tak będę tu u Was siedzieć i dopingować! Do momentu aż wszystkie będziemy się chwalić serduszkiem na usg albo i dłużejpumka1990, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
pumka1990 wrote:U mnie spadek temperatury... Dziś przyszedł @
pumka1990 lubi tę wiadomość
Ineczka wrote:kurczaki no przytulam kochana juz wiem gwiazdor bo tak się w moich rejonie mówi wrzuci pozytywny test pod choinkę
Oj... To byłby wspaniały prezent
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Witajcie, można się dołączyć? @ powinnam była dostać dwa dni temu, tylko że jak na razie to ani widu ani słychu. Z testem ciążowym jeszcze chwilę muszę poczekać, bo aktualnie nie mam możliwości żeby gdziekolwiek się w niego zaopatrzyć. Dziś coś mnie tknęło i postanowiłam zrobić test owu. Na teście są dwie kreski, z tym że jedna jest slabsza. Kiedyś czytałam że dwie kreski na tescie owu mogą(tak wiem, ale nie muszą) wskazywać na ciążę. Co o tym myślicie? Test ciążowy najwcześniej będę mogła zakupić w poniedziałek...