X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z niepowodzeniami przy staraniach :( Ja dopiero zaczęłam, a już jestem zmęczona. Domyślałam się, że nie będzie łatwo, ale to jak się czuję przerosło moje oczekiwania... Do tego mój organizm, który tak sobie ze mną pogrywa! Plamienie 9dpo? I chociaż nie mam już Ovitrelle w organizmie wciąż bolą mnie piersi, wyglądają jakbym miała już karmić. Nie wspomnę o tym, że od 1,5 tygodnia brzuch mi tak napitala jak bym miała non stop okres. Nie rozumiem tego wszystkiego :(

Może implantacja? Robiłaś test 9 dpo? Czemu tak wcześnie? Może jeszcze nic nie wyjść!

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Hmm kto wie może to byl zloty strzał :D czego z całego serducha Ci życzę;* u mnie akurat potrafi lecieć caly dzień po przytulancach wiec dla mnie to norma ;)

To współczuję :D

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi droga po dziecko to naprawde w naszych przypadkach maraton I to hardkorowy;/ ja to w ogole zazdroszcze tym z was ktore maja reg.okres I potwierdza sie owu... Bo u mnie z tym wszystkim jest do bani.....w ogole nie wiem na czym stoje... Ale juz w pon wizyta w klinice;) z jednej str.nie moge sie doczekac a z drugiej mam cykora co uslysze....

Marudaruda, pilik lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gabi droga po dziecko to naprawde w naszych przypadkach maraton I to hardkorowy;/ ja to w ogole zazdroszcze tym z was ktore maja reg.okres I potwierdza sie owu... Bo u mnie z tym wszystkim jest do bani.....w ogole nie wiem na czym stoje... Ale juz w pon wizyta w klinice;) z jednej str.nie moge sie doczekac a z drugiej mam cykora co uslysze....

Tak jak u mnie. Też zazdroszczę takim kobietkom, niby głupia owulacja, a jak potrafiłaby mnie ucieszyć.

PCOS, ↑ testosteron.
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda test robiłam później, plamienie miałam 9pdo. I miałam nadzieję, że to implantacja.

Aga trzymam kciuki za wizytę :)

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Maruda test robiłam później, plamienie miałam 9pdo. I miałam nadzieję, że to implantacja.

Aga trzymam kciuki za wizytę :)

A to przepraszam, nie wiedziałam. A który masz dpo?

PCOS, ↑ testosteron.
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też zaczynam tak jak Ty, też momentami mam juz po kokardy, czasem mi się płakać chce na to wszystko.. U mnie tez początki a też cuda się dzieją.. ja znowu byłam pewna że szybciutko nam pójdzie, bo oboje zdrowi, młodzi, rodziny mamy wielodzietne. Ja dużo o tym myśle, mam taką pracę, że z klienkami też o tym nawijam:D a to kilka w ciąży - to jest mega pokrzepiające:D Ale trzymam za Nas wszystkie kciuki mocno. Każdej z nas się uda na pewno :D

agaaa90 lubi tę wiadomość

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A to przepraszam, nie wiedziałam. A który masz dpo?
    Już 14dpo :( Z tym, że u mnie cykl około 30 dni czasami 33, a bez leków 45-80 :/

Mateoska ile ja już łez wylałam, aż mi wstyd :( ja dzisiaj też - same klientki w ciąży, albo z maleńkimi dzieciątkami i niestety mnie to tylko dobiło, a musiałam tam być i je obsługiwać ...

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to póki @ nie ma, jest nadzieja ;) Gabi, pamiętaj.

gabi90 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu dobijają te, które po pare lat się starają, najdłuzej 13 lat , to dla mnie był szok . ale mam też takie babeczki które starają się do 2 lat i wszystko u nich w porządku, brak przyczyny, to jest chyba najgorsze, takie błądzenie :(

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba trochę zacząć myśleć o czymś innym, bo zwariujemy :) Ja muszę się skupić na swoim pęcherzyku, w następnym cyklu planuję w ogóle nie mierzyć temperatury i niech się dzieje wola nieba ;) Muszę sobie chyba znaleźć jakieś inne zajęcie, może jak się skupię na czymś innym to będzie inaczej :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi :) Dopiero nadrobiłam zaległości i przeczytałam tą świetną nowinę. Trzymam mocno kciuki!

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, u mnie owulacja w poprzednim cyklu w 51dc, a teraz w 38dc, ale cieszę się, że w ogóle jest ;) Gdyby nie mierzenie temperatury, zupełnie nic bym nie wiedziała!

Paulinaaa, a jak u Ciebie?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • kol Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo normalnie zwariuje. Jestem już w nowym cyklu, właśnie jakoś teraz na owulacji, ale wciąż nie jestem pewna co stało się w tamtym. Tym bardziej, że cały czas, od tamtego cyklu czuję jakby ze mnie powietrze wychodziło, co jakiś czas po bąbelku. Wczoraj w dodatku w pracy nagle tak mi się w głowie zakręciło, że aż miałam usiąść na wypadek jakbym mdlała tylko nie chciałam siary robić. Okres miałam. Ale też inny niż zwykle. Baaaardzo bolało, ale za to jakoś o wiele mniej niż zwykle tego było. Niby po tym okresie się pogodziłam, że nic z tego, ale serio już byłam pewna, że się udało. Macica napuchnięta, w pachwinach ciągnie, gorąco i słabo mi się robiło. W 12 dpo robiłam bete, ale nic nie wyszło. Macie pomysł o co może chodzić?

2 cs
    Dostinex na prl, Ovarin
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć, czy któraś z was miała takie cyrki i zawirowania kiedykolwiek? Cykl poprzedzony dodatkowo 4 dniowym plamieniem... Nie wiem co robić :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, może to być przez pcos. Organizm wtedy świruje, hormony świrują, jajniki kilka razy podchodzą do owulacji. A mierzysz temperaturę w pochwie? Ja jak mierzyłam pod pachą, to też mi takie góry i doliny wychodziły. Mierzenie pod pachą jest absolutnie nietrafione!

mi88 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plamienie też miałam długo i w różnych odcieniach brązu i pomarańczy. Odkąd zażywam mio-inozytol mam wrażenie, że hormony się ustabilizowały i nie mam już takich dziwnych rzeczy.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kol wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo normalnie zwariuje. Jestem już w nowym cyklu, właśnie jakoś teraz na owulacji, ale wciąż nie jestem pewna co stało się w tamtym. Tym bardziej, że cały czas, od tamtego cyklu czuję jakby ze mnie powietrze wychodziło, co jakiś czas po bąbelku. Wczoraj w dodatku w pracy nagle tak mi się w głowie zakręciło, że aż miałam usiąść na wypadek jakbym mdlała tylko nie chciałam siary robić. Okres miałam. Ale też inny niż zwykle. Baaaardzo bolało, ale za to jakoś o wiele mniej niż zwykle tego było. Niby po tym okresie się pogodziłam, że nic z tego, ale serio już byłam pewna, że się udało. Macica napuchnięta, w pachwinach ciągnie, gorąco i słabo mi się robiło. W 12 dpo robiłam bete, ale nic nie wyszło. Macie pomysł o co może chodzić?
    Ja mam pomysł, o co może chodzić :) Albo reakcja na leki albo reakcja na Twoje ciągłe myślenie o tym i przejmowanie się. Przepraszam, że tak dosadnie, nie mam niczego złego na myśli. Po prostu sama to przeszłam i czytałam na tym forum mnóstwo tego typu przypadków.
    Posłuchaj sobie muzyki, pooglądaj seriale, potańcz, a przejdzie ;)

kol lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kol, a nie odchudzasz się przypadkiem? Mniejsza ilość przyjmowanego jedzenia daje takie objawy. Jeśli Ci nie przejdzie, to idź do lekarza.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem dziś w 3dc i robiłam badania. Pomożecie mi powiedzieć czy są ok? Niby w normie, ale....

TSH - 0.561 (norma: 0.550-4.780)
    Estradiol (E2) - 41.50
    Norma: Faza folikularna: 19.5-144.2
    Faza owulacyjna: 63.9-356.7
    Faza lutealna: 55.8-214.2

Folikulotropina (FSH) - 4.58
    Faza folikularna: 2.5-10.2
    Faza owulacyjna: 3.4-33.4
    Faza lutealna: 1.5-9.1

Luteotropina (LH) - 3.60
    Faza folikularna: 1.9-12.5
    Faza owulacyjna: 8.7-76.3
    Faza lutealna: 1.5-9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 14:23

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ