X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z niepowodzeniami przy staraniach :( Ja dopiero zaczęłam, a już jestem zmęczona. Domyślałam się, że nie będzie łatwo, ale to jak się czuję przerosło moje oczekiwania... Do tego mój organizm, który tak sobie ze mną pogrywa! Plamienie 9dpo? I chociaż nie mam już Ovitrelle w organizmie wciąż bolą mnie piersi, wyglądają jakbym miała już karmić. Nie wspomnę o tym, że od 1,5 tygodnia brzuch mi tak napitala jak bym miała non stop okres. Nie rozumiem tego wszystkiego :(

Może implantacja? Robiłaś test 9 dpo? Czemu tak wcześnie? Może jeszcze nic nie wyjść!

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Hmm kto wie może to byl zloty strzał :D czego z całego serducha Ci życzę;* u mnie akurat potrafi lecieć caly dzień po przytulancach wiec dla mnie to norma ;)

To współczuję :D

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi droga po dziecko to naprawde w naszych przypadkach maraton I to hardkorowy;/ ja to w ogole zazdroszcze tym z was ktore maja reg.okres I potwierdza sie owu... Bo u mnie z tym wszystkim jest do bani.....w ogole nie wiem na czym stoje... Ale juz w pon wizyta w klinice;) z jednej str.nie moge sie doczekac a z drugiej mam cykora co uslysze....

Marudaruda, pilik lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gabi droga po dziecko to naprawde w naszych przypadkach maraton I to hardkorowy;/ ja to w ogole zazdroszcze tym z was ktore maja reg.okres I potwierdza sie owu... Bo u mnie z tym wszystkim jest do bani.....w ogole nie wiem na czym stoje... Ale juz w pon wizyta w klinice;) z jednej str.nie moge sie doczekac a z drugiej mam cykora co uslysze....

Tak jak u mnie. Też zazdroszczę takim kobietkom, niby głupia owulacja, a jak potrafiłaby mnie ucieszyć.

• gabi90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda test robiłam później, plamienie miałam 9pdo. I miałam nadzieję, że to implantacja.

Aga trzymam kciuki za wizytę :)

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Maruda test robiłam później, plamienie miałam 9pdo. I miałam nadzieję, że to implantacja.

Aga trzymam kciuki za wizytę :)

A to przepraszam, nie wiedziałam. A który masz dpo?

• mateoska Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też zaczynam tak jak Ty, też momentami mam juz po kokardy, czasem mi się płakać chce na to wszystko.. U mnie tez początki a też cuda się dzieją.. ja znowu byłam pewna że szybciutko nam pójdzie, bo oboje zdrowi, młodzi, rodziny mamy wielodzietne. Ja dużo o tym myśle, mam taką pracę, że z klienkami też o tym nawijam:D a to kilka w ciąży - to jest mega pokrzepiające:D Ale trzymam za Nas wszystkie kciuki mocno. Każdej z nas się uda na pewno :D

agaaa90 lubi tę wiadomość

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A to przepraszam, nie wiedziałam. A który masz dpo?
    Już 14dpo :( Z tym, że u mnie cykl około 30 dni czasami 33, a bez leków 45-80 :/

Mateoska ile ja już łez wylałam, aż mi wstyd :( ja dzisiaj też - same klientki w ciąży, albo z maleńkimi dzieciątkami i niestety mnie to tylko dobiło, a musiałam tam być i je obsługiwać ...

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to póki @ nie ma, jest nadzieja ;) Gabi, pamiętaj.

gabi90 lubi tę wiadomość

• mateoska Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu dobijają te, które po pare lat się starają, najdłuzej 13 lat , to dla mnie był szok . ale mam też takie babeczki które starają się do 2 lat i wszystko u nich w porządku, brak przyczyny, to jest chyba najgorsze, takie błądzenie :(

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba trochę zacząć myśleć o czymś innym, bo zwariujemy :) Ja muszę się skupić na swoim pęcherzyku, w następnym cyklu planuję w ogóle nie mierzyć temperatury i niech się dzieje wola nieba ;) Muszę sobie chyba znaleźć jakieś inne zajęcie, może jak się skupię na czymś innym to będzie inaczej :)

• nattka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi :) Dopiero nadrobiłam zaległości i przeczytałam tą świetną nowinę. Trzymam mocno kciuki!

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, u mnie owulacja w poprzednim cyklu w 51dc, a teraz w 38dc, ale cieszę się, że w ogóle jest ;) Gdyby nie mierzenie temperatury, zupełnie nic bym nie wiedziała!

Paulinaaa, a jak u Ciebie?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • kol Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo normalnie zwariuje. Jestem już w nowym cyklu, właśnie jakoś teraz na owulacji, ale wciąż nie jestem pewna co stało się w tamtym. Tym bardziej, że cały czas, od tamtego cyklu czuję jakby ze mnie powietrze wychodziło, co jakiś czas po bąbelku. Wczoraj w dodatku w pracy nagle tak mi się w głowie zakręciło, że aż miałam usiąść na wypadek jakbym mdlała tylko nie chciałam siary robić. Okres miałam. Ale też inny niż zwykle. Baaaardzo bolało, ale za to jakoś o wiele mniej niż zwykle tego było. Niby po tym okresie się pogodziłam, że nic z tego, ale serio już byłam pewna, że się udało. Macica napuchnięta, w pachwinach ciągnie, gorąco i słabo mi się robiło. W 12 dpo robiłam bete, ale nic nie wyszło. Macie pomysł o co może chodzić?

2 cs
    Dostinex na prl, Ovarin
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć, czy któraś z was miała takie cyrki i zawirowania kiedykolwiek? Cykl poprzedzony dodatkowo 4 dniowym plamieniem... Nie wiem co robić :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, może to być przez pcos. Organizm wtedy świruje, hormony świrują, jajniki kilka razy podchodzą do owulacji. A mierzysz temperaturę w pochwie? Ja jak mierzyłam pod pachą, to też mi takie góry i doliny wychodziły. Mierzenie pod pachą jest absolutnie nietrafione!

mi88 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plamienie też miałam długo i w różnych odcieniach brązu i pomarańczy. Odkąd zażywam mio-inozytol mam wrażenie, że hormony się ustabilizowały i nie mam już takich dziwnych rzeczy.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kol wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo normalnie zwariuje. Jestem już w nowym cyklu, właśnie jakoś teraz na owulacji, ale wciąż nie jestem pewna co stało się w tamtym. Tym bardziej, że cały czas, od tamtego cyklu czuję jakby ze mnie powietrze wychodziło, co jakiś czas po bąbelku. Wczoraj w dodatku w pracy nagle tak mi się w głowie zakręciło, że aż miałam usiąść na wypadek jakbym mdlała tylko nie chciałam siary robić. Okres miałam. Ale też inny niż zwykle. Baaaardzo bolało, ale za to jakoś o wiele mniej niż zwykle tego było. Niby po tym okresie się pogodziłam, że nic z tego, ale serio już byłam pewna, że się udało. Macica napuchnięta, w pachwinach ciągnie, gorąco i słabo mi się robiło. W 12 dpo robiłam bete, ale nic nie wyszło. Macie pomysł o co może chodzić?
    Ja mam pomysł, o co może chodzić :) Albo reakcja na leki albo reakcja na Twoje ciągłe myślenie o tym i przejmowanie się. Przepraszam, że tak dosadnie, nie mam niczego złego na myśli. Po prostu sama to przeszłam i czytałam na tym forum mnóstwo tego typu przypadków.
    Posłuchaj sobie muzyki, pooglądaj seriale, potańcz, a przejdzie ;)

kol lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kol, a nie odchudzasz się przypadkiem? Mniejsza ilość przyjmowanego jedzenia daje takie objawy. Jeśli Ci nie przejdzie, to idź do lekarza.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem dziś w 3dc i robiłam badania. Pomożecie mi powiedzieć czy są ok? Niby w normie, ale....

TSH - 0.561 (norma: 0.550-4.780)
    Estradiol (E2) - 41.50
    Norma: Faza folikularna: 19.5-144.2
    Faza owulacyjna: 63.9-356.7
    Faza lutealna: 55.8-214.2

Folikulotropina (FSH) - 4.58
    Faza folikularna: 2.5-10.2
    Faza owulacyjna: 3.4-33.4
    Faza lutealna: 1.5-9.1

Luteotropina (LH) - 3.60
    Faza folikularna: 1.9-12.5
    Faza owulacyjna: 8.7-76.3
    Faza lutealna: 1.5-9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 14:23

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ