Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny jestem dziś w 3dc i robiłam badania. Pomożecie mi powiedzieć czy są ok? Niby w normie, ale....
TSH - 0.561
Estradiol (E2) - 41.50
Folikulotropina (FSH) - 4.58
Luteotropina (LH) - 3.60
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
mateoska wrote:Dziewczyny czy beta wyjdzie po około tygodniu po potencjalnym zapłodnieniu ? Czy dopiero koło 2/3 tyg ?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Trochę niskie masz to tsh bierzesz coś? LH do FSH 0,7 wiec chyba nie jest zle:)
Nie, nic nie biorę. Pierwszy raz robiłam badania
A jak wyłączyłaś, że to 0.7 ?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Nie, nic nie biorę. Pierwszy raz robiłam badania
A jak wyłączyłaś, że to 0.7 ?
Tsh niskie, blisko nadczynnosci, ktora jest grozniejsza niz niedoczynnosc. Udaj sie do endo i zrob caly panel tarczycowy czyli tsh, ft3, ft4, atpo, atg i usg tarczycy.mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Alex, może to być przez pcos. Organizm wtedy świruje, hormony świrują, jajniki kilka razy podchodzą do owulacji. A mierzysz temperaturę w pochwie? Ja jak mierzyłam pod pachą, to też mi takie góry i doliny wychodziły. Mierzenie pod pachą jest absolutnie nietrafione!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja bym już chciała, żeby @ przyszła... Tkwię w takim zawieszeniu i czekam na nią, bo chciałabym zacząć już nowy cykl. A tu ani @ ani ciąży - a piersi i brzuch wciąż mnie bolą. Czy to możliwe, żeby Ovitrelle chociaż nie ma go już w organizmie to tak wpływał na zmiany wizualne - piersi mam sporo większe i te bóle ala miesiączkowe od 2 tygodni!? Bo ja już głupieje...
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
gabi90 wrote:Ja bym już chciała, żeby @ przyszła... Tkwię w takim zawieszeniu i czekam na nią, bo chciałabym zacząć już nowy cykl. A tu ani @ ani ciąży - a piersi i brzuch wciąż mnie bolą. Czy to możliwe, żeby Ovitrelle chociaż nie ma go już w organizmie to tak wpływał na zmiany wizualne - piersi mam sporo większe i te bóle ala miesiączkowe od 2 tygodni!? Bo ja już głupieje...
Poczekaj jeszcze 3 dni i jak nie przyjdzie to polecam iść na betę. Ja chyba bym tak zrobiła. A mnie dzisiaj przywitała @, więc zaczynam 1 dzień zupełnie zawieszonego cyklu"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Kochane, witam się z Wami z powrotem po dwóch dniach nerwów i życia w zawieszeniu.
Okropnie się bałam, że biochemiczna z sierpnia się powtórzy. Wczoraj to już w ogóle nie miałam nadziei, byłam już strasznie zmęczona. W dzień spałam, a w nocy leżałam z otwartymi oczami do 3:30. O 6 znowu się obudziłam i tak dowegetowałam do ósmej. Pojechaliśmy na powtórkę bety (było pusto, przede mną jedna dziewczyna też robiła betę, a druga standardowy pakiet staraczki - progesteron, FSH, LH, pełną tarczycę razem aTPO i aTG i inne. Kogo można by się spodziewać w szpitalnym labie w niedzielny poranek ).
Zrobiłam betę i z 25 dwa dni temu urosło do 101,5 Co to była za ulga!... W końcu mam nadzieję i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.
A oto żółty bobotest zrobiony po powrocie z labu (rano za bardzo się bałam):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d823accf3c61.jpg
Dziś dzień @ i od nocy brzuch co jakiś czas boli mnie jak na okres - wiem, że wiele dziewczyn tak ma, w końcu i ja na sobie tego doświadczam Pewnie za dwa tygodnie umówię się na USG serduszkowe - to też będzie stres
Muszę jeszcze pomyśleć, jakie witaminy mogę teraz brać - w Polsce wszystkie dla kobiet w ciąży mają zwykły kwas foliowy, a ja się go wystrzegam jak ognia po tym, jak wyszedł mi niemierzalnie wysoki poziom ostatnio.
Dość o mnie.
Strasznie Wam współczuję tego PCOS i problemów z owulacją. To musi być strasznie męczące i frustrujące. Całe szczęście, że da się stymulować cykle i dzięki temu jest nadzieja. Tylko potrzeba tyle cierpliwości, o którą tak trudno.
Gabi, a to nie progesteron u Ciebie odpowiada za te zmiany? Ja przez trzy ostatnie miesiące miałam podobne objawy w drugiej fazie cyklu - szczególnie ten ból piersi - i to raczej na pewno był progesteron.
To u Ciebie drugi cykl, w którym masz owulację, więc może Twój organizm po prostu w taki sposób reaguje na owulację i to normalne? A poziom progesteronu może spaść dopiero nawet w dniu krwawienia.
Ja nie nazwałabym tych wszystkich Twoich objawów skutkami ubocznymi leków, tylko właśnie objawami cyklu z owulacją. Najważniejsze, że stymulacja działa!
Trzymam kciuki za Wasze pęcherzyki!!!
edwarda20, kol, Marudaruda, pumka1990, welonka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
edwarda20 wrote:Tsh niskie, blisko nadczynnosci, ktora jest grozniejsza niz niedoczynnosc. Udaj sie do endo i zrob caly panel tarczycowy czyli tsh, ft3, ft4, atpo, atg i usg tarczycy.
Teraz to mnie zestresowałaśEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Agaaa, w klinice nie takie wyniki widzieli, na pewno sobie z nimi poradzą
Pumka, nie bój się. TSH się może wahać, ważne jest FT3 i 4 - one powiedzą, czy jest problem. Wszystko jest do wyleczenia
mi88 wrote:Agaaa, w klinice nie takie wyniki widzieli, na pewno sobie z nimi poradzą
Pumka, nie bój się. TSH się może wahać, ważne jest FT3 i 4 - one powiedzą, czy jest problem. Wszystko jest do wyleczenia
mi88 - gratulacje!! Ale się cieszę!mi88 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mi88 wrote:Kochane, witam się z Wami z powrotem po dwóch dniach nerwów i życia w zawieszeniu.
Okropnie się bałam, że biochemiczna z sierpnia się powtórzy. Wczoraj to już w ogóle nie miałam nadziei, byłam już strasznie zmęczona. W dzień spałam, a w nocy leżałam z otwartymi oczami do 3:30. O 6 znowu się obudziłam i tak dowegetowałam do ósmej. Pojechaliśmy na powtórkę bety (było pusto, przede mną jedna dziewczyna też robiła betę, a druga standardowy pakiet staraczki - progesteron, FSH, LH, pełną tarczycę razem aTPO i aTG i inne. Kogo można by się spodziewać w szpitalnym labie w niedzielny poranek ).
Zrobiłam betę i z 25 dwa dni temu urosło do 101,5 Co to była za ulga!... W końcu mam nadzieję i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.
A oto żółty bobotest zrobiony po powrocie z labu (rano za bardzo się bałam):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d823accf3c61.jpg
Dziś dzień @ i od nocy brzuch co jakiś czas boli mnie jak na okres - wiem, że wiele dziewczyn tak ma, w końcu i ja na sobie tego doświadczam Pewnie za dwa tygodnie umówię się na USG serduszkowe - to też będzie stres
Muszę jeszcze pomyśleć, jakie witaminy mogę teraz brać - w Polsce wszystkie dla kobiet w ciąży mają zwykły kwas foliowy, a ja się go wystrzegam jak ognia po tym, jak wyszedł mi niemierzalnie wysoki poziom ostatnio.
Dość o mnie.
Strasznie Wam współczuję tego PCOS i problemów z owulacją. To musi być strasznie męczące i frustrujące. Całe szczęście, że da się stymulować cykle i dzięki temu jest nadzieja. Tylko potrzeba tyle cierpliwości, o którą tak trudno.
Gabi, a to nie progesteron u Ciebie odpowiada za te zmiany? Ja przez trzy ostatnie miesiące miałam podobne objawy w drugiej fazie cyklu - szczególnie ten ból piersi - i to raczej na pewno był progesteron.
To u Ciebie drugi cykl, w którym masz owulację, więc może Twój organizm po prostu w taki sposób reaguje na owulację i to normalne? A poziom progesteronu może spaść dopiero nawet w dniu krwawienia.
Ja nie nazwałabym tych wszystkich Twoich objawów skutkami ubocznymi leków, tylko właśnie objawami cyklu z owulacją. Najważniejsze, że stymulacja działa!
Trzymam kciuki za Wasze pęcherzyki!!!
mi88 lubi tę wiadomość
Ineczka wrote:Bardzo dobre wiadomości Teraz już musi być dobrze a jaki termin porodu masz ?
Mi gratulacje niech maluszek rośnie
Ktos pytal o nie pękające pęcherzyki,leży ze mną dziewczyna u której niw pękały nawet po podwójnej dawce pregnylu przyczyna okazała sie zbyt wysoka prolaktyna.
I taka jeszcze ciekawostka podobno jesli facet miał wycinane migdały moze miec problemy z płodnością.
Moja nadzieja prysla ze jutro wyjdemi88 lubi tę wiadomość