X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie ma co panikowac, tylko trzeba isc do lekarza, przebadac sie i w razie czego brac leki. Tylko nieleczone jest grozne.

Tak, zrobię. Jednak coś mi sie nie zgadza... Jest napisane że przy nadczynnosci sie chudnie. A ja dość przytyłam ostatnio :O

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    7dpo to raczej za wcześnie na testowanie???

Raczej tak :( poczekaj chociaż do 12, a najlepiej 11 czy 12 dpo :) powodzenia!

Dibolek lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Wyliczyło mi na podstawie owulacji na 5 sierpnia. Pewnie będę wpadać i na wątek lipcowy, i sierpniowy :) Ale na razie jeszcze muszę się oswoić :)
    Pewnie ze spokojem :) odpoczywaj

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    7dpo to raczej za wcześnie na testowanie???
    Ale Ci w końcu ładnie wykres ruszył do góry, super! :) Czyli ta owu Ci się jednak pewnie przesunęła na później.
    Jak chcesz coś koniecznie zrobić 7dpo, to zbadaj progesteron. Tylko to kolejny wydatek.
    Z testowaniem doczekałabym choć do 10dpo, wcześniej to raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto, jest mikroskopijna szansa, że coś wyjdzie.

pumka, dopóki nie zrobisz reszty badań, to nie ma co dywagować - sama wiesz, że różnie to jest z objawami :) Edwarda ma rację, warto sprawdzić tarczycę, żeby potem sobie tego nie wyrzucać - ale też nie gryź się tym strasznie, na spokojnie :)

Welonka, co się stało? Czemu Cię nie chcą puścić? :(

pumka1990, Dibolek lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 - ale sie cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze !! :) :)

Kasiulka - dzięki że o mnie pamiętasz heh :) Ja okej, prawie tydzień brania bromergonu, jedynie obserwuje zaparcia odkąd go biorę, ale tak to jest ok. Dziś koniec okresu, więc zaraz kolejny cykl starań, nie nastawiam się w ogóle. Myślę że prolaktyna zanim spadnie to troche minie

Ineczka - CHYBA ty pisałaś mi o tym, że ktoś zaszedł w ciążę, z endometrium w dnu owu 7 mm, w dniu owu to dobre endo, ono w II fazie powinno rosnąć ( z tego co czytałam ), a u mnie jakby nie rosło skoro jest 6-8 mm, lekarz mówił wówczas o tendencjach do ciąży biochemicznej hmm... przeraża mnie to wszystko dalej.

Postanowiłam jednak zaufać ginekologowi, biorę bromergon, jak nie uda się to marca monitoring i wtedy zobaczymy. Zakupiłam ovarin ( chyba anyzratak pisała że brała w szczęśliwym cyklu ) więc czekam na przesyłkę :). Może to coś wpłynie na te endometrium.
    Codziennie jem migdałki i na wyluzkę wieczorem lampka wytrawnego wina :D :D

Kasiulka a jak u Ciebie nastawienie :)? Podobny okres czasu się staramy i ten sam wiek :) :)

Ineczka, jak fajnie że jesteś dalej z nami :)
    Welonka - dużo zdrówka dla Wasssssssss !

Kasiulka90, mi88 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, dokładnie! Śledzę Cię od dawna, bo mamy podobną sytuację :) Tyle że ja się zbierałam, panikowałam i myślałam o badaniach już dawno, a w końcu w tym miesiącu zmieniłam nastawienie, jakoś mi się humor polepszył (może dlatego, że na dniach się przeniesiemy w końcu po 2 latach oczekiwania do nowego mieszkania :)) i w końcu wystąpiła też u mnie owulacja. Badania więc przekładam, nie myślę o tym teraz. Biorę tylko witaminki i mio-inozytol od 14 listopada - na razie pomaga :) Mój mąż się chyba nie może doczekać mikołajek, bo mu powiedziałam przedwczoraj, że wtedy powinnam dostać okres, więc zobaczymy ;)
    Mam nadzieję, że u Ciebie bromergon przyniesie pozytywny efekt! W końcu! :)

mi88 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moje gratulacje! Bardzo się cieszę!

mi88 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacuś, co tam u Ciebie? :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mi88 - ale sie cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze !! :) :)

Kasiulka - dzięki że o mnie pamiętasz heh :) Ja okej, prawie tydzień brania bromergonu, jedynie obserwuje zaparcia odkąd go biorę, ale tak to jest ok. Dziś koniec okresu, więc zaraz kolejny cykl starań, nie nastawiam się w ogóle. Myślę że prolaktyna zanim spadnie to troche minie

Ineczka - CHYBA ty pisałaś mi o tym, że ktoś zaszedł w ciążę, z endometrium w dnu owu 7 mm, w dniu owu to dobre endo, ono w II fazie powinno rosnąć ( z tego co czytałam ), a u mnie jakby nie rosło skoro jest 6-8 mm, lekarz mówił wówczas o tendencjach do ciąży biochemicznej hmm... przeraża mnie to wszystko dalej.

Postanowiłam jednak zaufać ginekologowi, biorę bromergon, jak nie uda się to marca monitoring i wtedy zobaczymy. Zakupiłam ovarin ( chyba anyzratak pisała że brała w szczęśliwym cyklu ) więc czekam na przesyłkę :). Może to coś wpłynie na te endometrium.
    Codziennie jem migdałki i na wyluzkę wieczorem lampka wytrawnego wina :D :D

Kasiulka a jak u Ciebie nastawienie :)? Podobny okres czasu się staramy i ten sam wiek :) :)

Ineczka, jak fajnie że jesteś dalej z nami :)
    Welonka - dużo zdrówka dla Wasssssssss !
    A to pewnie, ze jestem rozsiewam wirusy ciążowe :) Muszę zobaczyć ile ja miałam przed i po owu bo teraz mnie do tego zainspirowałas u mnie duże nie było jutro sprawdzę :)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha a w ogóle to za tydzień jedziemy na Weihnachtsmarkt i się cieszę już, że będę piła pyszne grzane winko, a mój mąż taki przejęty powiedział do mnie: "ale ty nie powinnaś pić! A co jeśli jesteś w ciąży?!". Kochany jest :D Ale uświadomiłam go, że czytałam mamaginekolog i potwierdzone info, że do dnia spodziewanej miesiączki nie trzeba się tym przejmować, bo dzieciątko nic nie pobiera :) Chyba go uspokoiłam :D ale cieszy mnie to, że się tym przejmuje. Widać, że mu zależy, żeby wszystko było ok :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Gacuś, co tam u Ciebie? :)
    Hej Marudarudaa:) A wiesz, że wczoraj o Tobie pomyślałam i miałam o to samo zapytać? :-)

U mnie w porządku, dzisiaj będę wiedzieć czy znaleźli w szpitalu moje dokumenty.

No i co mnie cieszy, temperatura wskazuje że była owu! Czyli Ovarin coś zadziałał w porównaniu z poprzednim cyklem kiedy go musiałam przerwać i brałam zwykły kwas. Ale różnica była taka że poprzednio brałam go raz dziennie, nie wiem czemu mi tak kazał, ale z racji że dzienna dawka zalecana to dwie to się nie bałam wziąć więcej.

Jakąś nadzieję we mnie to obudziło. Poza tym temperatura rośnie, więc jeszcze bardziej niestety to podkręca, ale zobaczymy.

A Ty jak się czujesz?

mi88 lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ale Ci w końcu ładnie wykres ruszył do góry, super! :) Czyli ta owu Ci się jednak pewnie przesunęła na później.
    Jak chcesz coś koniecznie zrobić 7dpo, to zbadaj progesteron. Tylko to kolejny wydatek.
    Z testowaniem doczekałabym choć do 10dpo, wcześniej to raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto, jest mikroskopijna szansa, że coś wyjdzie.

pumka, dopóki nie zrobisz reszty badań, to nie ma co dywagować - sama wiesz, że różnie to jest z objawami :) Edwarda ma rację, warto sprawdzić tarczycę, żeby potem sobie tego nie wyrzucać - ale też nie gryź się tym strasznie, na spokojnie :)

Welonka, co się stało? Czemu Cię nie chcą puścić? :(

Dobra, To co teraz powinnam zbadać z tymi wynikami? Jakie parametry dokładnie? :)

• mi88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, Kasiulka, wspaniałe wiadomości!
    Ja też chcę porozsiewać wirusy ciążowe - myślicie, że skoro u mnie okres wylęgania, to będą już zaraźliwe? :D
    Na wszelki wypadek rozsyłam!

Marudaruda, agaaa90, Kasiulka90, kol lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dobra, To co teraz powinnam zbadać z tymi wynikami? Jakie parametry dokładnie? :)
    Edwarda Ci napisała dokładnie, w jej poście jest wszystko :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Edwarda Ci napisała dokładnie, w jej poście jest wszystko :)

Przeoczyłam, ale już mam, dzięki :)

mi88 lubi tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Gacka, Kasiulka, wspaniałe wiadomości!
    Ja też chcę porozsiewać wirusy ciążowe - myślicie, że skoro u mnie okres wylęgania, to będą już zaraźliwe? :D
    Na wszelki wypadek rozsyłam!

Zarażaj kochana biorę ile wlezie;-) oczywiście podzielę się z dziewczynami;-)

Zobaczymy jak będzie dalej z temperaturą, czy wogole będzie sens testować,a nóż widelec prezent na Mikołaja dostanę ;-)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bo ciągle na wkładce jest plamienie i nie chca mnie wypuści,przez tydzień bralam 3xdziennie kroplówkę z Cyclonaminai exacyl nospe i duphaston teraz przyjmuje leki i ciągle pojawia się, wczoraj zaczęłam drugi trym
    Leży ze mam dziewczyna ponad miesiąc juz miala delikatne plamienie a wczoraj dostała krwotoku dzieciątko zyje ale jest nisko osadzone.

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Hej Marudarudaa:) A wiesz, że wczoraj o Tobie pomyślałam i miałam o to samo zapytać? :-)

U mnie w porządku, dzisiaj będę wiedzieć czy znaleźli w szpitalu moje dokumenty.

No i co mnie cieszy, temperatura wskazuje że była owu! Czyli Ovarin coś zadziałał w porównaniu z poprzednim cyklem kiedy go musiałam przerwać i brałam zwykły kwas. Ale różnica była taka że poprzednio brałam go raz dziennie, nie wiem czemu mi tak kazał, ale z racji że dzienna dawka zalecana to dwie to się nie bałam wziąć więcej.

Jakąś nadzieję we mnie to obudziło. Poza tym temperatura rośnie, więc jeszcze bardziej niestety to podkręca, ale zobaczymy.

A Ty jak się czujesz?

Hehe, telepatia ;)
    No patrz, to jednak ovarin działa cuda! Super, oby tak dalej. Ja już ponad miesiąc go biorę, ale różnicy za bardzo nie widać. Poza tym, ja i tak musiałam mieć @ wywoływaną duphastonem, bo poprzednio owu nie było, więc nie wiadomo kompletnie kiedy by przyszła, a miałam zaczynać cykl z clo. No, ale że mi wyszła ta operacja to musiałam odstawić i z clo na razie zrezygnować. Ale biorę go cały czas, niech działa i reguluje :) Idę też tego 19 grudnia na wizytę do gina pytać czy trzeba czekać ze staraniami po operacji i jeśli tak to ile itp. Strasznie jestem ciekawa, bo chciałabym jak najszybciej. Wczoraj mi już @ przyszła, więc się cieszę, bo nie będę jej miała w szpitalu, a tego się bałam. Od kilku dni jem też migdały, przyzwyczajam organizm ;)

mi88, Jusia28, gacka89 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Hehe, telepatia ;)
    No patrz, to jednak ovarin działa cuda! Super, oby tak dalej. Ja już ponad miesiąc go biorę, ale różnicy za bardzo nie widać. Poza tym, ja i tak musiałam mieć @ wywoływaną duphastonem, bo poprzednio owu nie było, więc nie wiadomo kompletnie kiedy by przyszła, a miałam zaczynać cykl z clo. No, ale że mi wyszła ta operacja to musiałam odstawić i z clo na razie zrezygnować. Ale biorę go cały czas, niech działa i reguluje :) Idę też tego 19 grudnia na wizytę do gina pytać czy trzeba czekać ze staraniami po operacji i jeśli tak to ile itp. Strasznie jestem ciekawa, bo chciałabym jak najszybciej. Wczoraj mi już @ przyszła, więc się cieszę, bo nie będę jej miała w szpitalu, a tego się bałam. Od kilku dni jem też migdały, przyzwyczajam organizm ;)

Będzie dobrze, będziesz miała spokój i spokojnie dalej działać;-)
    Ja z Ovarinem od samego początku widziałam różnicę. Jak każdy lek działa inaczej na każdego. U mnie @ nigdy nie trzeba było wywołać bo zawsze była tylko nieregularnie.

Marudaruda lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Będzie dobrze, będziesz miała spokój i spokojnie dalej działać;-)
    Ja z Ovarinem od samego początku widziałam różnicę. Jak każdy lek działa inaczej na każdego. U mnie @ nigdy nie trzeba było wywołać bo zawsze była tylko nieregularnie.

No u mnie nieregularnie, nawet po ponad 60 dniach :D Nie miałam szansy sprawdzać czy ovarin działa, bo lekarz działa mega szybko. Ale dobrze z drugiej strony, bo nie wiadomo ile bym musiała czekać i jaki byłby tego skutek. A nawet przy clo to przecież ovarin nie zaszkodzi :) Staram się być dobrej nadziei.
    A Ty wykresik masz śliczny, trzymam mocno kciukasy :)

gacka89 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ