Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
to indywidualna sprawa bo ja potrafiłam łykac go tak jak lekarz kazał między 16-25 dc a okres dostać jeszcze w trakcie brania ale też miałąm sytuację, że po ponad 2 tyg od ostatniej tabletki w ogóle okresu nie dostałam.... bierz go tyle dni ile kazał lekarz nie zależnie czy okres dostaniesz w trakcie czy po odstawieniu
-
1x2 tabletki.... bardzo jestem ciekawa czy cokolwiek ona mi pomoże.... no i jak bd reagowała... ale szczerze ilośc tych wszystkich tabsów mnie pomału zaczyna przerażać.... z każdą wizyta jest ich coraz więcej ;/ Jaszmurka a jak się czułaś po lametcie?? miałam jakies skutki uboczne??
-
KAL, jesteś kochana! Na listopadowym testowaniu juz dawno nic nie pisałam (chociaż czytam cały czas ) i jakoś mi głupio było tak wyskakiwać z testem
A widziałam, że ktoś mi nawet uzupełnił wynik testu w tabelce, byłam strasznie miło zaskoczona - to byłaś Ty?
Wszystkim przesyłam wiruski, niech grudzień będzie magiczny!!!
PS. Mój mąż zobaczył Twojego posta i spytał mnie, co to wiruski. Jak mu powiedziałam, to ze śmiechu wypluł pół kęsa kolacji na klawiaturę
agaaa, co za pech Strasznie Ci współczuję! Niech Lametta zadziała!
Gacka, super! Niektóre dziewczyny miały coś takiego na implantację. Oczywiście na spokojnie, bo pamiętasz chociażby, jak było u Gabi (Gaaabi, gdzie Ty? ). Ale to wróży całkiem ładnie.KAL, agaaa90, gacka89, pumka1990 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
wiesz Mi jak czytam Twoje posty po pozytywnym teście to "widze" w nich kupę szczęścia!!! Tak mi podniosłaś poziom nadzieji na moje grudniowe testowanie choć jestem trochę nie do końca przekonana czy udało Nam się wstrzelić z serduchami bo M wrócił z delegacji w sobotę ale nie było przytulasów bo mieliśmy impreze urodzinowo-imieninową i goście byli u Nas więc w w niedziele rano (był na kacu ) serduchowaliśmy no i dziś rano a wydaje mi się że owu była albo wczoraj albo dziś no i nie wiem....
mi88 lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
Mi dziękuje bardzo :* mam nadzieję, że zadziała a jak nie to zastrzyki i in vitro... jeszcze nie wiem jak skombinuję kasę na to wszystko, ale chociażbym miałą spod ziemi ja wykopać zdobędę ją wykorzystam wszystkie możliwości, a jak się nie uda to zostaje nam adopcja... nie ważne jak ale mamą zostanę i koniec kropka ;]
mi88 lubi tę wiadomość
-
Mi tez o tym pomyślałam ze to moze byc to, ale staram się nie nakrecac jeszcze bardziej. Pamietam jak było u Gabi. Zobaczymy, muszę jakos wytrzymać ten tydzień.
mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
agaaa90 wrote:1x2 tabletki.... bardzo jestem ciekawa czy cokolwiek ona mi pomoże.... no i jak bd reagowała... ale szczerze ilośc tych wszystkich tabsów mnie pomału zaczyna przerażać.... z każdą wizyta jest ich coraz więcej ;/ Jaszmurka a jak się czułaś po lametcie?? miałam jakies skutki uboczne??
Nie, nie zauważyłam. Ale ja ogólnie przy żadnych lekach nie odczuwałam niczego niepokojącego.
Oby Ci pomogła, 3mam kciuki
Ja jutro idę sprawdzić czy torbiel się wchłonęła a dziś obdzwaniałam szpitale w kwestii HSG. Jutro druga runda.agaaa90 lubi tę wiadomość
-
Ja po duphastonie zawsze dostawałam @, po max tygodniu. Zależy od dawki. Wydaje mi się, że musisz przestać brać, żeby przyszła (bo przecież musisz odstawić progesteron, żeby spadł?).
Aga, ta metoda może Cię miło zaskoczyć, czego Ci bardzo życzę
Gacuś, kciuki, kciuki, kciuuuukiagaaa90 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
gacka89 wrote:Mi tez o tym pomyślałam ze to moze byc to, ale staram się nie nakrecac jeszcze bardziej. Pamietam jak było u Gabi. Zobaczymy, muszę jakos wytrzymać ten tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 07:39
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hejka
mi88- a co ma ovarin do obserwacji "Chyba, że brałaś Ovarin i przeoczyłam?" ?? Ja sobie go zamówiłam, pewnie dziś/jutro przyjdzie. Czy coś może namieszać ?
Kasiulka - oj podobnie mamy, my też się przeprowadzamy w tym tygodniu do nowego mieszkanka
Agaaaa - trzymam kciuki za powodzenie leczenia u Ciebie Będziesz Mamą, na pewno!
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Nie nie bralam Ovitrelle. Wole poczekac, żeby sie ardziej nie rozczarowac.
Zle dzisiaj spalam, jakies glupoty mi sie snily goraco mi bylo jeszcze do tego koty po mnie łaziły, a najbardziej głowa mnie bolala tak starsznie że musiałam wziac tablete.
Zmiwrzylam od razu temp. to o 4 bylo 36.64. Potem zasnęłam obudziłam sie o 6.30 dalej tyle samo, znowu zasnelam o 8. 30 juz mam 36.84. I tym samym zmienilo mi wykres owu niby 2 dni później była, teraz juz nie jest kreska przerywana tylko cala. Wiec hmm tym bardziej poczekam. Chociaz wiem ze to dlatego ze zaczęłam wiecwj objawow wpisywc i sluz to ma na to wplyw. Dalej mysle ze owu bylo w 21dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:00
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Wogole pokazała mi sie porada dnia, ze przy staraniach nie wolno brac ibuprofenu i leko sterydopodobnych. Bo wplywaja na endo m.in. Na mnie tylko działa ibuprom, moze go teraz jakos nie biore czesto, ale swojego czasu, do tego sterydy ostatnio dostałam jak bolal mnie kregoslup i chodzic nie moglam. Jeszcze dzisiaj nawet ten ibuprom wzielam. :Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ale się tu porobiło, aż miło wracać po kilku dniach na forum jak tyle dzieciaczków na przyszły rok się nam poczęło! Ja miałam przeogromną nadzieję, że będę miała dzieciątko z sierpnia albo innego letniego miesiąca, zawsze mi się to marzyło, ale chyba już przestane patrzeć na teoretyczną datę porodu. Właśnie chyba skończyłam owulację (choć teoretycznie powinna być dopiero teraz bo od dziś do @ 14 dni) ale śluz już ze 2 dni niepłodny. Nie wiem jak to jest bo zawsze myślałam, że owu jest dokładnie 14 dni przed @, a przy którejś wizycie mi lekarz wyliczył datę i że niby owu miała przyjść 17 dni przed @. Możliwe to?
Kasiulka pytałaś, czy się nie odchudzam. Ogólnie od zawsze mam lekką niedowagę i chętnie bym wręcz przytyła Póki co zawroty nie nawracałymi88 lubi tę wiadomość
2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
Hej kol, wiesz co mi sie wydaje ze 14 dni to taka norma u 28 dc. I zdarzaja sie pewnie takie wyjątki.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Paulinaaa wrote:Hejka
mi88- a co ma ovarin do obserwacji "Chyba, że brałaś Ovarin i przeoczyłam?" ?? Ja sobie go zamówiłam, pewnie dziś/jutro przyjdzie. Czy coś może namieszać ?
Kasiulka - oj podobnie mamy, my też się przeprowadzamy w tym tygodniu do nowego mieszkanka
Agaaaa - trzymam kciuki za powodzenie leczenia u Ciebie Będziesz Mamą, na pewno! -
gacka89 wrote:Nie nie bralam Ovitrelle. Wole poczekac, żeby sie ardziej nie rozczarowac.
Zle dzisiaj spalam, jakies glupoty mi sie snily goraco mi bylo jeszcze do tego koty po mnie łaziły, a najbardziej głowa mnie bolala tak starsznie że musiałam wziac tablete.
Zmiwrzylam od razu temp. to o 4 bylo 36.64. Potem zasnęłam obudziłam sie o 6.30 dalej tyle samo, znowu zasnelam o 8. 30 juz mam 36.84. I tym samym zmienilo mi wykres owu niby 2 dni później była, teraz juz nie jest kreska przerywana tylko cala. Wiec hmm tym bardziej poczekam. Chociaz wiem ze to dlatego ze zaczęłam wiecwj objawow wpisywc i sluz to ma na to wplyw. Dalej mysle ze owu bylo w 21dc. -
kol wrote:Ale się tu porobiło, aż miło wracać po kilku dniach na forum jak tyle dzieciaczków na przyszły rok się nam poczęło! Ja miałam przeogromną nadzieję, że będę miała dzieciątko z sierpnia albo innego letniego miesiąca, zawsze mi się to marzyło, ale chyba już przestane patrzeć na teoretyczną datę porodu. Właśnie chyba skończyłam owulację (choć teoretycznie powinna być dopiero teraz bo od dziś do @ 14 dni) ale śluz już ze 2 dni niepłodny. Nie wiem jak to jest bo zawsze myślałam, że owu jest dokładnie 14 dni przed @, a przy którejś wizycie mi lekarz wyliczył datę i że niby owu miała przyjść 17 dni przed @. Możliwe to?
Kasiulka pytałaś, czy się nie odchudzam. Ogólnie od zawsze mam lekką niedowagę i chętnie bym wręcz przytyła Póki co zawroty nie nawracały