Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka, co za pech Ale może to dobrze, że wolą Cię mieć jeszcze na miejscu, będziesz miała opiekę
Drugi trymestr, hoho
Zrobiłam dziś progesteron dla spokoju sumienia, trochę się boję o wyniki, ale tylko trochę
Jutro pewnie powtórzę betę, jestem ciekawa, jak rośniegacka89, agaaa90 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Marudaruda wrote:No u mnie nieregularnie, nawet po ponad 60 dniach Nie miałam szansy sprawdzać czy ovarin działa, bo lekarz działa mega szybko. Ale dobrze z drugiej strony, bo nie wiadomo ile bym musiała czekać i jaki byłby tego skutek. A nawet przy clo to przecież ovarin nie zaszkodzi Staram się być dobrej nadziei.
A Ty wykresik masz śliczny, trzymam mocno kciukasy
U mnie najdłużej było 40 dc, ale to jednorazowo, a tak to 35 się utrzymuje, wydaje mi się że to też po Ovarinie, i po nim tez wiedziałam kiedy ovu mam, że to nie jest 16 dc tylko ok 21 dc. Zresztą zobaczę jak będzie teraz, bo nowy gin nie kazał mi brać duphastonu, więc też nie wiem czy coś mi to nie nawywija.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:U mnie najdłużej było 40 dc, ale to jednorazowo, a tak to 35 się utrzymuje, wydaje mi się że to też po Ovarinie, i po nim tez wiedziałam kiedy ovu mam, że to nie jest 16 dc tylko ok 21 dc. Zresztą zobaczę jak będzie teraz, bo nowy gin nie kazał mi brać duphastonu, więc też nie wiem czy coś mi to nie nawywija.
Jak miałaś owulację no to musisz liczyć te około 14 dpo do ewentualnej @. A jak nie będzie to beta i wiksa Ja bez duphastonu to bym miała pewnie z 4-5 @ w roku.gacka89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
mi88 wrote:Ale Ci w końcu ładnie wykres ruszył do góry, super! Czyli ta owu Ci się jednak pewnie przesunęła na później.
Jak chcesz coś koniecznie zrobić 7dpo, to zbadaj progesteron. Tylko to kolejny wydatek.
Z testowaniem doczekałabym choć do 10dpo, wcześniej to raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto, jest mikroskopijna szansa, że coś wyjdzie.
pumka, dopóki nie zrobisz reszty badań, to nie ma co dywagować - sama wiesz, że różnie to jest z objawami Edwarda ma rację, warto sprawdzić tarczycę, żeby potem sobie tego nie wyrzucać - ale też nie gryź się tym strasznie, na spokojnie
Welonka, co się stało? Czemu Cię nie chcą puścić?mi88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Marudaruda wrote:Jak miałaś owulację no to musisz liczyć te około 14 dpo do ewentualnej @. A jak nie będzie to beta i wiksa Ja bez duphastonu to bym miała pewnie z 4-5 @ w roku.
Wiem, wiem, 14 dpo wypada mi w Mikołaja xD zniose jajo do tego czasuLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Marudaruda wrote:Chcesz, zrobię test za Ciebie?
haha zrobię sama jak będą II to mogę ci przesłać potem wiruski :*Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:haha zrobię sama jak będą II to mogę ci przesłać potem wiruski :*
Poproszę, przydadzą się Dzisiaj drugi dzień @ i tak mi jakoś wracając z pracy poleciało, a tam jakieś skrzepy"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
mateoska wrote:Dziewczyny robiłam dziś betę wyszła 22 czyli mogę się już cieszyć?
Gratuluję
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Marudaruda wrote:Poproszę, przydadzą się Dzisiaj drugi dzień @ i tak mi jakoś wracając z pracy poleciało, a tam jakieś skrzepy
Ooo, może organizm się czyści, albo to po ovarinie, ma działać na endo niby, jak to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Ooo, może organizm się czyści, albo to po ovarinie, ma działać na endo niby, jak to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić.
Zobaczymy Endo nie miałam jakiegoś szałowego na ostatnich wizytach. Teraz ostatnimi czasy jem migdały i jestem ciekawa jak tego 19 grudnia będzie endo wyglądało"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Myślę że 9 dpo bo miałam cyrki w tym cyklu i sama nie wiem w sumie 15 byłam u gina i na USG było widać bardzo duży pecherzyk, wiec góra dwa dni. dzwoniłam już do gina kazał powtórzyć bete w środę i zadzwonić matko, nie wiem co mam ze sobą począć !!!
Kasiulka90, pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość
-
Mateoska super trzymam kciuki, żeby beta rosła
kurde, wiedziałam, ze tak będzie, przez to że wiem że owu była za bardzo zwracam uwagę na wszystko ;/
i teraz nie wiem, poszłam do toalety i na papierze miałam śluz lekko różowy jak sprawdziłam jeszcze raz to była kropka taka dosłownie jak łepek od szpilki,
w ogóle mój śluz dzisiaj balange jakąś robi chyba haha, rano był kremowy, a teraz wodnisty a miejscami rozciągliwy i co ja mam brać pod uwagę?
muszę się się skupić na czymś innym bo będę za dużo myśleć aaa, nienawidzę tego u siebiemi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Mateoska 3mam kciuki na wzrastającą betę ) jak miło się czyta, że kolejnej z nas sie udało;) za to ja byłam dzisiaj w klinice no i plan na ta chwile jest taki : estrofem 3x1 tableta przez 5-6 dni, potem dupek 2x1 tableta przez 6 dni i czekam na okres, od 3 dc estrofem 1x1 i od 5-9 dc dołączam lamattę a między 12-15 dc mam przyjśc na usg... oczywiście po dzisiejszym badaniu (16 dc) mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku ale tylko 9mm a endo między 2-3 mm ;/ jak to lekarz stwierdził moje jajniki wyglądaja tak jakby nie pracowały....no i jeżeli lametta nie zadziała to zostają mi tylko zastrzyki i in vitro... bo inseminacja na 90% skończyła by się niepowodzeniem..... także może przed nowym rokiem uda mi się być na monitoringu i dowiedzieć czy cos tam u mnie rośnie... w każdym bądź razie gin mega sympatyczny i bardzo rzeczowy ... byłam u niego chyba z 40 min w gabinecie i wszystko wyjaśnił teraz zostaje mi tylko czekanie
-
agaaa90 wrote:Mateoska 3mam kciuki na wzrastającą betę ) jak miło się czyta, że kolejnej z nas sie udało;) za to ja byłam dzisiaj w klinice no i plan na ta chwile jest taki : estrofem 3x1 tableta przez 5-6 dni, potem dupek 2x1 tableta przez 6 dni i czekam na okres, od 3 dc estrofem 1x1 i od 5-9 dc dołączam lamattę a między 12-15 dc mam przyjśc na usg... oczywiście po dzisiejszym badaniu (16 dc) mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku ale tylko 9mm a endo między 2-3 mm ;/ jak to lekarz stwierdził moje jajniki wyglądaja tak jakby nie pracowały....no i jeżeli lametta nie zadziała to zostają mi tylko zastrzyki i in vitro... bo inseminacja na 90% skończyła by się niepowodzeniem..... także może przed nowym rokiem uda mi się być na monitoringu i dowiedzieć czy cos tam u mnie rośnie... w każdym bądź razie gin mega sympatyczny i bardzo rzeczowy ... byłam u niego chyba z 40 min w gabinecie i wszystko wyjaśnił teraz zostaje mi tylko czekanie
Jaką dawkę Lametty dostałaś?
U mnie działała tylko 4 cykle -
Mi88 przyszłam Ci tu pogratulować bo na Listopadowym testowaniu się nie chwlaiłaś!!!! Bardzo bardo Ci kibicuję oczywiscie innym dziewczynom też ale historię Mi88 znam trochę lepiej więc kochana życzę Ci mega spokojnej ciąży i ogromniasto gratuluję!!! Proszę teraz o wiruski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 20:47
mi88 lubi tę wiadomość
Akceptacja!