X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, co za pech :( Ale może to dobrze, że wolą Cię mieć jeszcze na miejscu, będziesz miała opiekę :)
    Drugi trymestr, hoho :D

Zrobiłam dziś progesteron dla spokoju sumienia, trochę się boję o wyniki, ale tylko trochę :)
    Jutro pewnie powtórzę betę, jestem ciekawa, jak rośnie :)

gacka89, agaaa90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    No u mnie nieregularnie, nawet po ponad 60 dniach :D Nie miałam szansy sprawdzać czy ovarin działa, bo lekarz działa mega szybko. Ale dobrze z drugiej strony, bo nie wiadomo ile bym musiała czekać i jaki byłby tego skutek. A nawet przy clo to przecież ovarin nie zaszkodzi :) Staram się być dobrej nadziei.
    A Ty wykresik masz śliczny, trzymam mocno kciukasy :)

U mnie najdłużej było 40 dc, ale to jednorazowo, a tak to 35 się utrzymuje, wydaje mi się że to też po Ovarinie, i po nim tez wiedziałam kiedy ovu mam, że to nie jest 16 dc tylko ok 21 dc. Zresztą zobaczę jak będzie teraz, bo nowy gin nie kazał mi brać duphastonu, więc też nie wiem czy coś mi to nie nawywija.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    U mnie najdłużej było 40 dc, ale to jednorazowo, a tak to 35 się utrzymuje, wydaje mi się że to też po Ovarinie, i po nim tez wiedziałam kiedy ovu mam, że to nie jest 16 dc tylko ok 21 dc. Zresztą zobaczę jak będzie teraz, bo nowy gin nie kazał mi brać duphastonu, więc też nie wiem czy coś mi to nie nawywija.

Jak miałaś owulację no to musisz liczyć te około 14 dpo do ewentualnej @. A jak nie będzie to beta i wiksa :) Ja bez duphastonu to bym miała pewnie z 4-5 @ w roku.

gacka89 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Raczej tak :( poczekaj chociaż do 12, a najlepiej 11 czy 12 dpo :) powodzenia!
    nie dziękuję <3

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ale Ci w końcu ładnie wykres ruszył do góry, super! :) Czyli ta owu Ci się jednak pewnie przesunęła na później.
    Jak chcesz coś koniecznie zrobić 7dpo, to zbadaj progesteron. Tylko to kolejny wydatek.
    Z testowaniem doczekałabym choć do 10dpo, wcześniej to raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto, jest mikroskopijna szansa, że coś wyjdzie.

pumka, dopóki nie zrobisz reszty badań, to nie ma co dywagować - sama wiesz, że różnie to jest z objawami :) Edwarda ma rację, warto sprawdzić tarczycę, żeby potem sobie tego nie wyrzucać - ale też nie gryź się tym strasznie, na spokojnie :)

Welonka, co się stało? Czemu Cię nie chcą puścić? :(
    dzisiaj spadło, dziewczyny piszą ze to może spadek na zagnieżdżenie, zobaczymy co będzie , dziś ide do gienkologa na 17:45 zapytam o dupka i owu jak to sie ma do siebie, zapytam czy dzis wieczorem dalej brac duphaston i czy jak ewentulanie nie wyjdzie czy zrobi mi monitoring :)

mi88 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam dziś betę wyszła 22 :D czyli mogę się już cieszyć?

mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Jak miałaś owulację no to musisz liczyć te około 14 dpo do ewentualnej @. A jak nie będzie to beta i wiksa :) Ja bez duphastonu to bym miała pewnie z 4-5 @ w roku.

Wiem, wiem, 14 dpo wypada mi w Mikołaja xD zniose jajo do tego czasu

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Wiem, wiem, 14 dpo wypada mi w Mikołaja xD zniose jajo do tego czasu

Chcesz, zrobię test za Ciebie? :D :D :D

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Chcesz, zrobię test za Ciebie? :D :D :D

haha zrobię sama :D jak będą II to mogę ci przesłać potem wiruski :*

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    haha zrobię sama :D jak będą II to mogę ci przesłać potem wiruski :*

Poproszę, przydadzą się :) Dzisiaj drugi dzień @ i tak mi jakoś wracając z pracy poleciało, a tam jakieś skrzepy :O

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mateoska wrote:
    Dziewczyny robiłam dziś betę wyszła 22 :D czyli mogę się już cieszyć?
    Który dpo? Powtórz pojutrze, ale po cichutku możesz się zacząć cieszyć :D Ja miałam 25 12dpo, to wszystko oczywiście zależy od dnia zagnieżdżenia :)
    Gratuluję :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Poproszę, przydadzą się :) Dzisiaj drugi dzień @ i tak mi jakoś wracając z pracy poleciało, a tam jakieś skrzepy :O

Ooo, może organizm się czyści, albo to po ovarinie, ma działać na endo niby, jak to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ooo, może organizm się czyści, albo to po ovarinie, ma działać na endo niby, jak to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić.

Zobaczymy :) Endo nie miałam jakiegoś szałowego na ostatnich wizytach. Teraz ostatnimi czasy jem migdały i jestem ciekawa jak tego 19 grudnia będzie endo wyglądało :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że 9 dpo :D bo miałam cyrki w tym cyklu i sama nie wiem w sumie :D 15 byłam u gina i na USG było widać bardzo duży pecherzyk, wiec góra dwa dni. dzwoniłam już do gina :D kazał powtórzyć bete w środę i zadzwonić :D matko, nie wiem co mam ze sobą począć !!!:D :D :D

Kasiulka90, pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateoska super trzymam kciuki, żeby beta rosła :)

kurde, wiedziałam, ze tak będzie, przez to że wiem że owu była za bardzo zwracam uwagę na wszystko ;/

i teraz nie wiem, poszłam do toalety i na papierze miałam śluz lekko różowy jak sprawdziłam jeszcze raz to była kropka taka dosłownie jak łepek od szpilki,
    w ogóle mój śluz dzisiaj balange jakąś robi chyba haha, rano był kremowy, a teraz wodnisty a miejscami rozciągliwy i co ja mam brać pod uwagę?

muszę się się skupić na czymś innym bo będę za dużo myśleć aaa, nienawidzę tego u siebie

mi88 lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam jednak dziś, idę jutro

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateoska 3mam kciuki na wzrastającą betę ;)) jak miło się czyta, że kolejnej z nas sie udało;) za to ja byłam dzisiaj w klinice no i plan na ta chwile jest taki : estrofem 3x1 tableta przez 5-6 dni, potem dupek 2x1 tableta przez 6 dni i czekam na okres, od 3 dc estrofem 1x1 i od 5-9 dc dołączam lamattę a między 12-15 dc mam przyjśc na usg... oczywiście po dzisiejszym badaniu (16 dc) mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku ale tylko 9mm a endo między 2-3 mm ;/ jak to lekarz stwierdził moje jajniki wyglądaja tak jakby nie pracowały....no i jeżeli lametta nie zadziała to zostają mi tylko zastrzyki i in vitro... bo inseminacja na 90% skończyła by się niepowodzeniem..... także może przed nowym rokiem uda mi się być na monitoringu i dowiedzieć czy cos tam u mnie rośnie... w każdym bądź razie gin mega sympatyczny i bardzo rzeczowy ... byłam u niego chyba z 40 min w gabinecie i wszystko wyjaśnił ;) teraz zostaje mi tylko czekanie

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie odnośnie duphastonu. Czy trzeba go odstawic żeby @ przyszła, czy i tak przyjdzie jak będę brała codziennie

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Mateoska 3mam kciuki na wzrastającą betę ;)) jak miło się czyta, że kolejnej z nas sie udało;) za to ja byłam dzisiaj w klinice no i plan na ta chwile jest taki : estrofem 3x1 tableta przez 5-6 dni, potem dupek 2x1 tableta przez 6 dni i czekam na okres, od 3 dc estrofem 1x1 i od 5-9 dc dołączam lamattę a między 12-15 dc mam przyjśc na usg... oczywiście po dzisiejszym badaniu (16 dc) mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku ale tylko 9mm a endo między 2-3 mm ;/ jak to lekarz stwierdził moje jajniki wyglądaja tak jakby nie pracowały....no i jeżeli lametta nie zadziała to zostają mi tylko zastrzyki i in vitro... bo inseminacja na 90% skończyła by się niepowodzeniem..... także może przed nowym rokiem uda mi się być na monitoringu i dowiedzieć czy cos tam u mnie rośnie... w każdym bądź razie gin mega sympatyczny i bardzo rzeczowy ... byłam u niego chyba z 40 min w gabinecie i wszystko wyjaśnił ;) teraz zostaje mi tylko czekanie

Jaką dawkę Lametty dostałaś?
    U mnie działała tylko 4 cykle :/

thgfugpjfonf59xe.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 przyszłam Ci tu pogratulować bo na Listopadowym testowaniu się nie chwlaiłaś!!!! Bardzo bardo Ci kibicuję oczywiscie innym dziewczynom też ale historię Mi88 znam trochę lepiej więc kochana życzę Ci mega spokojnej ciąży i ogromniasto gratuluję!!! Proszę teraz o wiruski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 20:47

mi88 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ