Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic tak nie zbliża jak wspólne cele i pragnienia;) Anet_86 cieżko rozmawiać o staraniach jak wokół same matki i cieżarne tak jest u mnie. A najbardziej serce mi się łamie jak przychodzą do szkoły matki dzieci i komentują ,,dzieci to tak panią lubią, na co pani czeka - nic tylko postarać się o własne,, jakby to takie oczywiste było.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
-
Klayd wrote:Nic tak nie zbliża jak wspólne cele i pragnienia;) Anet_86 cieżko rozmawiać o staraniach jak wokół same matki i cieżarne tak jest u mnie. A najbardziej serce mi się łamie jak przychodzą do szkoły matki dzieci i komentują ,,dzieci to tak panią lubią, na co pani czeka - nic tylko postarać się o własne,, jakby to takie oczywiste było.
-
Też się witam, jestem tu od kilku dni. Moja historia jest identyczna jak wasza, mąż, najpierw na luzie, od roku konsultacje w klinice. Jestem po dwóch bezskutecznych inseminacjach, teraz trzeci cykl na CLO. Zmieniamy lekarza i klinikę.
Z jednej strony cieszę się, że jest takie miejsce jak to, że jest tu was tak wiele.. ale z drugiej strony łzy mi stają w oczach jak myślę sobie, że aż tyle par ma taki problem.. i takie same zmagania. Ciężko się o tym rozmawia z ludźmi, którzy już mają dzieci i jest się tym "bezdzietnym" przy nich, albo z innymi, dla których dzieci to abstrakcja.Karolina2787 lubi tę wiadomość
3 x IUI
2 x IVF
NK 21%
PCOS
od kwietnia 2017 starania z Gametą -
A jak słyszę o tych wpadkach to aż dziw bierze jak to w ogóle możliwe ja póki co jestem dobrej myśli,dopiero zaczynam diagnozę, więc staram się nie stresować tym zbytnio.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
-
Z mężem wzięliśmy ślub w maju 2015r a o dziecko zaczęliśmy się starać od listopada 2016r ale też nie w każdy cykl pilnowałam tych dni :)więc zobaczymy kiedy się udaPoczątek starań o maleństwo 2015r.
AMH 4,94
25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre
24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
11.05.2020r.1Stymulacja
16.05.2020r. Transfer-nieudany.
9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
15.02.2021r.3Transfer(crio)nieudany.
22.06.2021r.IUI😢
20.07.2021r. IUI 😢
28.11.2022r. Transfer AZ 🥰 🍀🤞
8 dpt beta 84,5
10dpt beta 172
15dpt beta 1456
Adaś jest już z nami 🥰 16.08.23r. -
nick nieaktualnywitajcie dziewczyny jak się ładnie lista rozkręca.
San od samego początku cykle mam niereguralne:28,31,36 dni.
Gin. z NFZ przepisał mi Clo, jak się spytałam kiedy mam przyjść to powiedział "jak będzie pani w ciąży"-zrezygnowałam z tego ginka.
Mieszkam koło Zielonej Góry. -
SanKwt wrote:Mnie sciska w gardle z tego powodu iz jest tyle kobiet co sie nie szanuja i od tak zachodza , a jeszcze gorzej pogodzic mi sie z tym ze taka z dyskoteki zajdzie z niewoadomo kim i rodzice dadza na usunięcie pieniazki...
oj tak to najgorsze ;/ -
Ja umówiłam się prywatnie do pani doktor, jak okaże się że będzie się to wiązało z bardzo dużymi kosztami to pójdę do niej do poradni na NFZ.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
-
jiwa wrote:witajcie dziewczyny jak się ładnie lista rozkręca.
San od samego początku cykle mam niereguralne:28,31,36 dni.
Gin. z NFZ przepisał mi Clo, jak się spytałam kiedy mam przyjść to powiedział "jak będzie pani w ciąży"-zrezygnowałam z tego ginka.
Mieszkam koło Zielonej Góry. -
nick nieaktualnyJa robiłam badania na własną ręke w pażdzierniku 2016r, bo żaden lekarz ani prywatnie ani na fundusz nie zlecił nic. A teraz w lutym poszłam prywatnie do nowego i dał mi na monitoring bezpłatnie przez dwa miesiący i wypisał skierowanie do szpitala na badania hormonalne co bym nie płaciła. Byłam w poniedziałek i wyniki dobre, miałam się we wtorek z nim zobaczyć ale na urlopie jest przez ten tydzień, więc chyba w poniedziałek go zobacze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet po Clo masz jeszcze nie wiadome owulki? Tzn że nie wiesz kiedy będzie? Nie chodzisz na monitoringi? Ja nie mierzę tempki bo nawet jak mierzyłam to była zakłamana. Ja też po Clo mam uderzenia gorąca i to jest mój jedyny jak do tej pory skutek uboczny To jesteś o rok starsza tylko ode mnie.
Co do dzieci to ja jestem opiekunką więc też wiem co to znaczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 21:04
-
nick nieaktualny
-
Akurat prowadzę skeretariat i mam trochę godzin matematyki w SP. Ale że lubię dzieci to spędzają u mnie czas na przerwach haha. Szkolne dzieciaki nie znoszą fałszu, a za to lubią konkretne reguły gry wtedy jest wzgledny spokój i mogę z nimi troszkę poszaleć
Anet_86 lubi tę wiadomość
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing