X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    San dokładnie tak jak napisała Karolina, możesz dodać fotkę przez zapodaj :)
    Ja - Rzeszów.

Edit: faktycznie widać sporo tych krzaczków ale dopiero jak będziesz około owulacji to chyba będziesz mieć porównanie. Choć przed @ to chyba nie powinno ich być?
    No wlasnie tez mi sie wydaje ze jie powinno ;) hehe ale te planowanie ciazy problematyczne;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klikam z okolic Puław :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Przy moich nieregularnych cyklach wydalabym majatek;)

Ach no tak wspominałaś wybacz :/ No a Twoje własne obserwacje? Bo Ty zaczynasz dopiero z tym tak? Masz zamiar prowadzić wykres i mierzyć tempki?

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam temo badalam sluz ofolnie prowadzialm kalendarzyk lecz potłuklam termometr i musze zaopatrzyć sie w nowy. Ten sluz u mbie tak dziwnie bo nie mialam takiego rozciagliwego w tym miesiącu.. tak jakbu owu nie bylo;( teraz czekam na @ wiec do owu mam jeszcze kawal czasu.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San termometr szklany miałaś? Kochana ja to nigdy u siebie nie widzę tego śluzu R a w zeszłym cyklu gin potwierdził jego obecność co dla mnie dziwne bo ja sama nie widzę jedynie ten wodnisty. A może @ nie przyjdzie i będzie zielony plusik majowy :)

• Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już się zaczyna mokro robić, jutro pewnie jak wstanę to mi po nogach poleci - uwielbiam to ;/ no ale przecież nie będę z wkładką spała........ macie na to jakieś sposoby?

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szkalany. Nie , @ przybedzie dzis robilam test i jedna kreska. Pomyslalam ze moze na tym mokrpskopie pokazuja sie te paprotki z powodu ciazy ale nie.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiafaj wrote:
    U mnie już się zaczyna mokro robić, jutro pewnie jak wstanę to mi po nogach poleci - uwielbiam to ;/ no ale przecież nie będę z wkładką spała........ macie na to jakieś sposoby?
    No ja akurat nie mam tak ze mi starsznie wilgotno . Ja staram sie spac calkiem bez bielizny , ten kluczowy narzad musi oddychać po calym dniu;) hehe

Karolina2787, Anet_86, AJA_S lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Anuś1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja też się staram o pierwsze ;-)

Początek starań o maleństwo 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r.1Stymulacja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
    19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
    4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
    16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
    15.02.2021r.3Transfer(crio)nieudany.
    22.06.2021r.IUI😢
    20.07.2021r. IUI 😢
    28.11.2022r. Transfer AZ 🥰 🍀🤞
    8 dpt beta 84,5
    10dpt beta 172
    15dpt beta 1456
    Adaś jest już z nami 🥰 16.08.23r.
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie dołączę do grona staraczek :) Dopiero co założyłam konto, na forum trafiłam poszukując informacji na temat podstawowych badań.
    W sierpniu 2015 wyszłam za mąż. O dzieciątko staramy się z mężem od grudnia, efektów brak, dopiero rozpoczynam diagnozę, umówiłam się na wizytę i pozostaje nam czekać :)

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Serdecznie;) tak sie sklada ze tez dzis założyłam konto na forum ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San ja mam owulacyjny plastikowy jest dokładniejszy bo pokazuje tempkę dwa miejsca po przecinku no i Ci się nie stłucze ^_^ a ja też śpię nago hihi

Asiafaj ja w dni płodne też mam wodę ale mimo to śpię na golaska ;)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na golaska najlepiej;) i maz bedzie mial latwiejszy dostep , same plusy

Karolina2787, Parsleyek, Anet_86, AJA_S lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam plastikowego, elektronicznego owulacyjnego. I powiem Wam że jego zakup przysporzył mi wiele nieprzyjemności :) Poszłam sobie do apteki tłumacze babeczce jaki to on miałby być, a ona oczy jak 5 zł i że co ja to sobie wyobrażam, takiego czegoś to one już dawno nie sprowadzają, bo kto by to takie staromodne i zaściankowe metody stosował xD

SanKwt lubi tę wiadomość

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Ja też używam plastikowego, elektronicznego owulacyjnego. I powiem Wam że jego zakup przysporzył mi wiele nieprzyjemności :) Poszłam sobie do apteki tłumacze babeczce jaki to on miałby być, a ona oczy jak 5 zł i że co ja to sobie wyobrażam, takiego czegoś to one już dawno nie sprowadzają, bo kto by to takie staromodne i zaściankowe metody stosował xD
    Hehe . To tak samo jak ja poszlam do apteki i pytalam o ten mikroskop owulacyjny to tez oczy zrobila jak bym byla jakas chora;) zaproponowala mi paseczki owulacujne;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, że internet nie pyta ;) zamówiłam w aptece internetowej ;)

Karolina2787, SanKwt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:30

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez problemu dostałam owulacyjny termometr chociaż przyznam się że to była czwarta apteka którą odwiedziłam w poszukiwaniu go ;)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Cześć, również chętnie dołączę. Jestem aktywna w kilku wątkach, tyle, że w wielu grupach dziewczyny są już ze sobą tak zżyte, ze trudno wbić :( Jeśli to nie problem,to chętnie dołączę, bo szukam osób z podobnym problemem (2 osoby oprócz nas wiedzą o naszych staraniach, ale mega trudno mi o tym mówić).

Jestem mężatką od 2013 roku, na początku staraliśmy się na luzie, teraz wszystko jest precyzyjnie planowane i konsekwentnie wdrażane :) ale wciąż nas "to" cieszy :p poniżej znajdziecie więcej szczegółów o naszych staraniach.

SanKwit i Karolina Wasze upodobania co do piżam mnie inspirują...
    Napewno wszystkoe sie ze soba zzyjemy ;) prawda dziewczyny? Zapraszamy

Anet_86 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet widzę że też na Clo jesteś :) Ja drugi cykl teraz. Co do ''piżamek'' szczerze polecam hihi ;)

San ja już lubię ten wątek i Was ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 20:21

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ