Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy ja wiem czy pomaga... biorę już rok, dziecka nie ma. Poprawy w wynikach też nie ma. Jedynie kwas foliowy i Wit D mam super. No i może wysokie libido, ale nie wiem czy to od ovarinu. Zapytam gina o ten inofem czy nie będzie lepszy ogólnie nie wyjdę z gabinetu dopóki mi czegoś nie zapisze... dość już czekania i zwlekania .Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:A czy ja wiem czy pomaga... biorę już rok, dziecka nie ma. Poprawy w wynikach też nie ma. Jedynie kwas foliowy i Wit D mam super. No i może wysokie libido, ale nie wiem czy to od ovarinu. Zapytam gina o ten inofem czy nie będzie lepszy ogólnie nie wyjdę z gabinetu dopóki mi czegoś nie zapisze... dość już czekania i zwlekania .
Nie pytaj, kupuj i pij Mówię Ci."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej dziewczyny :* a ja jestem dzisiaj taaaaaaaaka szczęśliwa w końcu po 3 lamettach, walce z bólem i wygladem twarzy usłyszałam że w 14 dc na prawym jajniku mam 3!!! tak 3 pęcherzyki o wymiarach 11,11,12 mm!! a na lewym jeden 12 mm :D:D szok niedowierzanie nie z tej ziemi jak to gin ujął, że teraz wszystko ruszyło jakby za mocno i mozę dojść do hiperstymulacji i przy tym jak chce się jeszcze starac naturalnie póki sa szansę to istnieje ryzyko ciąży mnogiej hehe i dodał, ze no w medycynie widełki prawie nie istnieja bo tak jak u mnie po 2 tabsach nie drgnęło nic a tu po dodaniu jednej tabletki nagle 4 ładne pęcherzyki i wszystkie prawie jednakowe W pt jadę do Szamotuł do gina na monitoring i zobaczymy co powie, oby wszystko szło w dobra stronę
gacka89, Marudaruda, Paulinaaa, mi88 lubią tę wiadomość
-
Aga super wieści trzymam kciuki
agaaa90 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Aga, a nie mowilam?Ja mialam taka sama sytuacje przy pierwszej stymulacji lametta, na 2 tabletkach 4 pecherzyki. Potem juz bylo 2 lub 1. Mi wtedy 2 lekarzy odradzilo starania, bo ryzyko ciazy mnogiej bylo duze, to byl pierwszy lek na ktory zareagowalam, wiec nie wiadomo bylo czy faktycznie nie zrobia sie trojaczki Z perspektywy czasu nie wiem czy teraz podjelabym te sama decyzje i odpuscila tamten cykl, wtedy wiecej niz blizniaki mnie przerazaly W dodatku Ty masz jeszcze male te pecherzyki, ktorys moze nie rosnac dalej a u mnie wszystkie 4 rosly.
-
Jaszmurka jak będą rosły dalej (oby tak było!!) to ja cyklu nie odpuszczę chociaż lekarz wspominał o ciąży mnogiej co by miało być to będzie ale jestem mega zdenerwowana przed jutrem xD bo oczywiście jak to ja boje się, że przestaną rosnąć i bd dupaaaa....
-
Cześć Dziewczyny wpładłam Wam życzyć miłego dnia Cały czas o Was myślę i mocno trzymam kciuki
Kasiulka90, gacka89, KIM127, KpOla lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
gozomalta wrote:To powiedzcie mi dziewczyny czy jeden podwyższony poziom hormonu LH, a cała reszta w normie to już można mówić ewidentnie o policystycznych jajnikach?
u mnie było podobnie hormony męskie w normie jedynie delikatnie zawyżony stosunek lh do fsh ,trądzik i miesiączki nieregularne co kilka miesięcy obraz usg jajniki wyglądające jak ser szwajcarski potwierdony brak owulacji monitoringiem i plikiem badan progesteronu który sprawdzałam przez 3 lata diagnoza PCOS. Każdy organizm jest inny.
Aga super wiadomości
miłego dnia;)
agaaa90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:KIM, nie! Absolutnie nie testuj przed wyjazdem! Jedź i nie przejmuj się, postaraj się nie myśleć. Nawet jeśli się przewrócisz 10 razy, nawet jeśli będziesz chciała się napić alkoholu, rób to! Uwierz, że nie zaszkodzisz sobie w ten sposób.
Kasik, przeczytałam Twoją historię tuż przed zaśnięciem. Była bardzo długa, ale dałam radę, poruszyła mnie bardzo. Sama ostatnio miałam takie smutki, że nawet w pracy cichaczem kilka razy płakałam, w dodatku po przemyśleniu stwierdziłam, że bez ważnego powodu! Kobieta czasem lubi sobie coś wkręcić, zdołować sama siebie. Po sylwestrze bardzo spadła moja samoocena. Ale że jestem twarda i chcę żyć pozytywnie, to zapisałam się na rzęsy, na rozjaśnianie włosów i wydam na to sporo pieniędzy, ale czekam z niecierpliwością i już sama świadomość, że zadbam o siebie, daje mi pozytywnego kopa Poza tym szczera rozmowa i uzewnętrznienie się przez mężem bardzo mnie uspokoiła. Nie mogę go ranić swoim zachowaniem, wiecznym pesymizmem i milczeniem. Jest dla mnie naprawdę cudowny i zasługuje na uśmiechniętą żonę.
Kochane, życzę Wam, żebyście mimo niepowodzeń powstały na nowo, jak ja! Żyjemy, mamy sprawne nogi, sprawny umysł, kochające rodziny. Doceniajmy to!
Kasiulka nie pozwól, żeby ktokolwiek decydował o twoim poczuciu wartości każdy jest inny i nosi w sobie niepowtarzalne wartości i cechy Jak zadbanie o siebie tobie pomoże to super będziesz piekna na zewnątrz a najważniejsze, ze jesteś piekna w środkuKasiulka90 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
gozomalta wrote:31 sierpnia odstawiłam tabletki, wrzesień/październik/listopad miesiączki były jak w zegarku. W grudniu spóźniał mi się okres dwa tygodnie, na usg obraz prawego jajnika wskazywał na tę przypadłość. Badania hormonów mam w normie, mam podwyższony sporo poziom hormonu LH co świadczy o tej chorobie. Dostałam luteinę na wywowałnie okresu, od 2-7 dc clostylbeygt, a w 12dc na monitoring owulacji. To był poniedziałek, pęcherzyk dominujący miał 16 mm. Mamy działać z mężem czwartek/piątek/sobota i w pon na usg. Przyjmowałam dwa razy dziennie miovarian, ale teraz zmieniłam na inofem. Zobaczymy jak to będzie
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Aga super wiadomości kciuki zostawiam dla was wiruski
Marudaruda, agaaa90 lubią tę wiadomość
Ineczka wrote:Sama jestem dowodem na to, ze po położeniu wypowiedzenia zaszłam w ciąże Żadna praca nie jest warta tego, żeby ktoś nas poniżał, wydzierał się na nas czy dbał o nasze niskie poczucie wartości. Męczyłam się tam prswie 2 lata skończyło się na tym, ze musiałam chodzić do psychiatry takie niskie poczucie wartości miałam.Teraz jestem w ciąży i codziennie cieszę się, ze rzuciłam ta prace w ...... a jak urodze po roku zacznę szukać nowej praca zawsze się znajdzie.
Kasiulka nie pozwól, żeby ktokolwiek decydował o twoim poczuciu wartości każdy jest inny i nosi w sobie niepowtarzalne wartości i cechy Jak zadbanie o siebie tobie pomoże to super będziesz piekna na zewnątrz a najważniejsze, ze jesteś piekna w środku -
Ja od dłuższego czasu robię sobie rzęsy i jestem zachwycona Moje naturalne nigdy nie były jakieś extra, ale jakoś strasznie gorzej nie wyglądają po przedłużaniu Ważne, żeby pójść do sprawdzonej osoby no i jak rozmawiałam z koleżanką, która mi robi rzęsy to często jej klientki mają taki odruch dotykania i wyrywania tych rzęs i z reguły robią to z naturalnymi...15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Kasiulka90 wrote:O rany, chyba źle zabrzmiało Pracę mam świetną, szefa fantastycznego, za nic bym go nie zamieniła Po prostu przez jakieś swoje dziwne kompleksy i porównywanie się do ludzi dookoła, znajomych, dziewczyn na imprezie, złapałam takiego doła, że zawsze i wszędzie było mi smutno, nawet w pracy, która powinna mnie odciągać od złych myśli. Ale wygadałam się i jest lepiej. Co nie zmienia faktu, że rzęsy i tak zrobię Cały czas mam wątpliwości, bo nigdy nie robiłam i boję się, że zniszczą mi się moje naturalne, ale jeśli nie zrobię, to się nie przekonam. Jestem dosyć ładną dziewczyną, ale kompleksy i poczucie własnej wartości niszczy mnie od środka. Więc koniec z myśleniem o innych. Muszę zadbać o siebie. Bierzcie przykład dziewczyny Nawet samo zrobienie maseczki na twarz w domu daje mi mnóstwo radości. Taki czas wyłącznie dla siebie, na spokojnie.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Moje drogie trochę po waszych wpisach i ja zrobiłam sobie wczoraj spa!
Paznokcie rzęsy itd! Dziś wyjazd na nartki i ponownie po przeczytaniu wpisu Kasiulki postanowiłam nie testować przed wyjazdem!
Choć chyba trochę doszukuje się oznak ciazy. Termin @ na czwartek i zobaczymy co ma być to będzie! A jak u Was dziewczyny bo widziałam ze wczoraj było tu bardzo cicho! Jakieś plany na weekend - tydzień?Kasiulka90 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Ja byłam wczoraj bardzo cicho na forum wieczorem, bo wykonywaliśmy polecenia ginekologa czekam na weekend, jestem mega zmęczona całym tygodniem, a w niedziele jedziemy szukać dla nas nowego samochodu, większego )
Paulinaaa, Kasiulka90, KIM127 lubią tę wiadomość
-
Gozomalta, jak super! Mój mąż też marzy o nowym aucie, rozglądamy się powoli za suvem, ale na razie musimy trochę nadrobić finanse po wprowadzeniu się do nowego mieszkania Daj znać, jaki model wybraliście
KIM, nawet nie masz pojęcia, jak mi się miło zrobiło, że się odniosłaś do mojej porady Uśmiechnęłam się do ekranu