Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ora2018 wrote:Gacka89 dokładnie. Pozytywne myślenie to podstawa Zawsze jeśli nie spóźniony prezent Walentynkowy to może od króliczka na Wielkanoc Oczywiście im wcześniej, tym lepiej ale w końcu po burzy zawsze wychodzi słońce...
Hej Ora, nie wiem ile próbujecie, ale ja w 5CS udałam się do ginekologa "od zachodzenia w ciąży" i dostałam pierwszy pakiet badań.
Oczywiście przed staraniami sama zrobiłam sobie podstawowe badania z krwi, tsh, ft3, ft4, i wszelkie usg i cytologie.
Także jeśli jeszcze nie myślałaś o tym, to zainteresuj się tym za jakiś czas.
Ja nie chciałam na początku robić żadnych badań, a teraz powoli robię - na razie wszystkie wychodzą dobrze, więc czas na nasienie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc, w moim przypadku to dopiero pierwszy cykl starań za nami. Po @ zaczynamy drugi. Oczywiście przed rozpoczęciem starań zrobiłam sobie na własną rękę komplet hormonów i tzw. "pakiet dla kobiet planujących ciążę". Wszystkie wyniki były w normie, więc czas pokaże.
Zgadzam się w pełni, że warto zacząć działać odpowiednio wcześniej, ale też trzeba zachować w tym zdrowy rozsądek, bo przecież tyle osób pomimo prawidłowych wyników stara się latami. Czasami najlepszym lekarstwem jest po prostu czas, choć życzę zarówno Wam, jak i sobie by był dla nas łaskawy:)25 lat, 2 cs o pierwszego Bobasa, brak chorób przewlekłych, hormony - w normie.
Kwas foliowy, vit prenatalne. -
Ora2018 wrote:Gacka89 dokładnie. Pozytywne myślenie to podstawa Zawsze jeśli nie spóźniony prezent Walentynkowy to może od króliczka na Wielkanoc Oczywiście im wcześniej, tym lepiej ale w końcu po burzy zawsze wychodzi słońce...Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ora2018 wrote:Magda - mbc, w moim przypadku to dopiero pierwszy cykl starań za nami. Po @ zaczynamy drugi. Oczywiście przed rozpoczęciem starań zrobiłam sobie na własną rękę komplet hormonów i tzw. "pakiet dla kobiet planujących ciążę". Wszystkie wyniki były w normie, więc czas pokaże.
Zgadzam się w pełni, że warto zacząć działać odpowiednio wcześniej, ale też trzeba zachować w tym zdrowy rozsądek, bo przecież tyle osób pomimo prawidłowych wyników stara się latami. Czasami najlepszym lekarstwem jest po prostu czas, choć życzę zarówno Wam, jak i sobie by był dla nas łaskawy:)
Co do zdrowego rozsądku to zgadzam się i nie zgadzam. Moje zdroworozsądkowe podejście polegało na tym, że zrobiłam podstawowe badania i koniec. Zdroworozsądkowe podejście spowodowało, że nie zrobiłam GÓRY badań, tylko podstawowe. Ale, zdroworozsądkowe podejście w końcu uznało, że może jest problem, którego nie widać, stąd reszta badań.
Dziewczyny mają tutaj infekcje o których nie wiedzą, robią badania, leczą i hop już są w ciąży. Także zdrowy rozsądek jak najbardziej, ale nauka na doświadczeniach tutaj opisywanych też jest dobrym tropem
Jest tutaj taka dziewczyna, która mnie zainspirowała, nick: 0na29, leczyła się baaardzo dłuugo, robiła badania na każdą stronę. Dopiero po czasie zrobili badanie nasienia, i co? Bingo! Wtedy napisała bardzo poruszający post o tym, żeby nie czkać i ja postanowiłam już nie czekać. Nie ma na co, szkoda tych lecących cykli
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja założyłam sobie, że jeśli nie będę miała żadnych niepokojących dolegliwości to cierpliwie poczekam pół roku, a później jeśli nie zaskoczy lub w razie wcześniejszej potrzeby (wynikającej z obserwacji własnego cyklu itd.) podejmę działania diagnostyczne.
Dotychczas jestem zadowolona z mojego ginekologa, który wyprowadził mnie na prostą, więc mam nadzieję, że pozostaję w dobrych rękach25 lat, 2 cs o pierwszego Bobasa, brak chorób przewlekłych, hormony - w normie.
Najważniejszy pozostaje dla mnie fakt, iż mój partner współpracuje ze mną i wiem, że gdyby zaistniała taka potrzeba to też na pewno zrobi wszystko by się przebadać i dostosować do zaleceń lekarzy. To poczucie komfortu psychicznego jest dla mnie bezcenne. Zawsze pozostaję otwarta na ludzkie doświadczenia i konstruktywne rady, więc w razie trudności z chęcią się nimi posłużę.25 lat, 2 cs o pierwszego Bobasa, brak chorób przewlekłych, hormony - w normie.
gacka89 wrote:No u mnie to predzej na Wielkanoc, chociaz szybciej jest dzień kobiet haha
Gacka robią z Tobą się pisze na dzień kobiet bo mój chłop ma wtedy urodziny;p jestem za ;p U mnie niby ciągle piłka e grze, ale ja wiem, że @pewnie przyjdzie tak więc już się zaczynam nastawiam na kolejny cykl. Nawet zaklepalam wizytę u gina30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Haha ja tam trzymam kciuki Erastel za ten cykl. Ja mam wizytę 23.02 więc bede juz wtedy po owu, czyli sie dalej nic nie dowiem tylko czekanie.
Ale za to w weekend sie odstresuje jade do Wroclawia na warsztatyLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny wiosna musi być nasza !! no bo kurcze ile można walentynki, dzień kobiet, wielkanoc tyleeee okazji po drodze uhh tak bardzo bym chciała, żeby każdej z nas się już udało :*
Erastel skoro nie ma jeszcze @ to przeciez jest nadzieja :* wiem, że wolisz się miło zaskoczyć niż niemile rozczarować, ale może za szybko skreślasz ten cykl?KIM127, Natalia91! lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
wraz z partnerem zdecydowaliśmy się, że możemy zacząć "starać"się o dzidzię. Jest to mój pierwszy cykl i pierwsza świadoma próba. Nie mam absolutnie wielkich nadziei, więc póki co mam czystą głowę.
Mimo wszystko pomyślałam, że miło będzie poznać osoby, które też starają się o pierwsze dziecko.
Trzymam za wszystkie kobiety kciuki i życzę Wam jak najlepiej!gacka89, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny! Byłam się dziś skonsultować z innym ginekologiem i zalecił dokładnie tę samą drogę . czyli skoro jest owulacja to robimy hsg. Także czekam teraz na @ i umawiam się do szpitala. Chociaż mam nadzieję, że @ nie przyjdzie dziś 27dc....wczoraj niemiłosiernie bolało mnie podbrzusze i plecy jak nigdy!! od kiedy miesiączkuje to nigdy nie bolał mnie brzuch, jedynie na chwilę dosłownie przed krwawieniem ale to pół godziny i po sprawie, a wczoraj potworny ból aż w pachwinach....chciałabym, żeby to jednak nie była @.
-
Jaszmurka wrote:Wpadam tylko zameldować, że jest pęcherzyk 14.5 mm, endo 8 mm, w pn ostatnia kontrola przed IUI
Potem Was nadrobię :*
Jupi! super , będzie dobrzeJaszmurka lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
gacka89 wrote:Aga, Jaszmurka dobrze że tu każda, każdą rozumie, bo to samo przechodzi.
U mnie już dzisiaj wszelkie nadzieje rozwiane, plamienie przeszło w @
To prawda, nie sądziłam nigdy, że jakiekolwiek forum da mi takie wsparcie.
Przykro, ale to pierwszy dzień nowego cyklu i z tego sie cieszymy.
Czy Ty kochana masz jakis dalszy plan czy na razie spokojnie czekasz i monitorujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 17:37
-
Witam. Postanowilam dzis do Was dołączyć To mój trzeci cykl staran. Właśnie jestem w 24dc i i czekam na okres. Objawów ciąży brak za to brzuch boli okresowo.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za nas kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:34
gacka89 lubi tę wiadomość
33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41 -
Jaszmurka wrote:To prawda, nie sądziłam nigdy, że jakiekolwiek forum da mi takie wsparcie.
Przykro, ale to pierwszy dzień nowego cyklu i z tego sie cieszymy.
Czy Ty kochana masz jakis dalszy plan czy na razie spokojnie czekasz i monitorujesz?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Muszę narazie czekać do wizyty 23.02 jestem po badaniach, wiec tylko możemy próbować.
Gacka, będzie dobrze:) Wiosna nas nastroi do działań;p tak właśnie myslr ile czasu juz tu z Wami jestem. Szybko to leci;)A tyle bratniej duszyczek:*30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Gacka, będzie dobrze:) Wiosna nas nastroi do działań;p tak właśnie myslr ile czasu juz tu z Wami jestem. Szybko to leci;)A tyle bratniej duszyczek:*
maja dołączyłam pamiętam że szukalam pomocy, bo to był jakiś dziwny cykl i sie radzilam dziewczyn co robić.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️