Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 6 lutego 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel ja przyłączam się do słów dziewczyn będziesz super Mama! Każda z nas ma czasem słabszy dzień/dni ja tez takie mam ostatnich kilka dni (koleżanka urodziła córcię i okazało się ze coś jest nie tak :( leży w szpitalu i walczy o życie :( ) i przez chwile nawet wydawało mi się ze jednak nie chce dziecka bo się boje ze coś może się stać...

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 6 lutego 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiem ze tak naprawdę to odkąd dowiemy się o ciazy to o te mała istotkę będziemy się martwić już do końca życia!
    Także wiem ze chce jak My wszystkie...wiec walczmy ile sił!

    agaaa90, 1Malinka1 lubią tę wiadomość

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Kwiatek90 Nowa
    Postów: 5 5

    Wysłany: 6 lutego 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i chętnie się Wam przedstawię

    Kwiatek 90
  • Kwiatek90 Nowa
    Postów: 5 5

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle napisałam i wszystko zniknęło.... eh. Jeszcze raz. Cześć dziewczyny ☺ po krótce: Mam 28 lat, i zaczynamy starania o pierwsze dziecko. Mój M ma słabe wyniki nasienia, ja dodatkowo mam endometrioze. Za 2 dni mam dostać miesiaczke. Dzisiaj - opadajac już całkowicie z sił ze naturalne poczęcie jest niemożliwe zrobiłam test ciążowy. Po trochu, żeby nie leżał już na półce i mnie nie denerwowal. Ku mojemu zdziwieniu ukazała się 2 kreska. Szkoda, ze nie potrafię wstawić Wam zdjęcia. Nie wiem, czy mam się już zacząć cieszyć???? Pozdrawiam Was wszystkie gorąco ☺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 11:06

    Kwiatek 90
  • agaaa90 Autorytet
    Postów: 830 439

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kwiatek ;) najlepiej jak podejdziesz na betę i powtórzysz za dwa dni czy przyrasta ;) wtedy bd miała pewność :) ale po cichu gratuluje i zazdroszczę ;)


    f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek90 Witamy!! Zrob betę bedziesz miala pewnosc, ale po cichu mozna chyba juz sie cieszyc :)

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam dzis nowy cykl. Okres daje czadu. Brzuch boli strasznie. Zaczynam tez od dzis brac jodid 200(oby cos pomogl). W tym miesiacu ide na usg i dostalam skierowanie na prolaktyne, progesteron i estriadol. Mam nadzieję ze będą prawidlowe. :) Miłego dnia dziewczyny

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Kwiatek90 Nowa
    Postów: 5 5

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi. Poczekam jeszcze 2 dni, tak chyba będzie najbezpieczniej. To chyba byłby cud biorąc pod uwagę wyniki M i moja Endo. Wam również życzę miłego dnia.

    Kwiatek 90
  • 1Malinka1 Autorytet
    Postów: 1392 809

    Wysłany: 6 lutego 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda się zdarzają i tego Ci życzymy :)

    Kwiatek90 lubi tę wiadomość

    f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 6 lutego 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix wrote:
    Dziewczyny dostałam Jodid 200, mam wybrac opakowanie i ponowic badanie tsh czyli za jakies 3 miesiace. Chyba ze wczesniej zajde w ciążę to mam sie zgłosić odrazu. Brała to któraś z Was?

    Ja biorę Jodid 100.duza dawke Ci od razu zaserwowano, ale może akurat pomoże;)

    Dzięki jeszcze raz dziewczyny za wszystkie miłe słowa, jesteście kochane !:* czekam na @ i zaczynam od nowa. Na razie nic jednak nie wskazuje by przyjść chciała, trzyma mnie skubana w niepewności!

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel a my trzymamy kciuki za Ciebie!

    Kwiatek ciche gratulacje i faktycznie beta będzie najlepszym rozwiązaniem!

    Kwiatek90 lubi tę wiadomość

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd się bierze ten podły humor, ludzie jakie ze mnie co miesiąc okropne babsko! Ja do dupy, praca do dupy, wszystko do dupy. Już siedzę od rana i szukam ofert pracy i od rana jestem gruba więc idę z żalu kupić pączki żeby dobrze wejść w tłusty czwartek. No za jakie grzechy..!!

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale tym pączkiem to mi narobiłaś smaka. Ja od 5 dni tak wżeram słodycze na potęgę, że aż mi biodra urosły. Erastel, to jest silniejsze od nas xD

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, Kasiulka - mogę się do Was dołączyć? Marny dzień dzisiaj...
    Mam dzisiaj 10dpo, wykres po owu szedł super jak nigdy, wczoraj spadek i dzisiaj niby odbiła, ale od wczoraj plamienie i dupowo się czuję. Pół dnia mi się płakać chciało...

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Erastel, Kasiulka - mogę się do Was dołączyć? Marny dzień dzisiaj...
    Mam dzisiaj 10dpo, wykres po owu szedł super jak nigdy, wczoraj spadek i dzisiaj niby odbiła, ale od wczoraj plamienie i dupowo się czuję. Pół dnia mi się płakać chciało...

    A może to implantacyjne?:
    płaczmy razem, ja też pociagam nosem bez powodu. Zla jestem na siebie przy okazji jak cholera, komu pączka?!;)

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    A może to implantacyjne?:
    płaczmy razem, ja też pociagam nosem bez powodu. Zla jestem na siebie przy okazji jak cholera, komu pączka?!;)

    Też w pierwszej chwili tak pomyślałam, ale mam wrażenie, że się rozkręca... 2 dni do @
    No właśnie też się na siebie wściekam za głupie myśli, ale to jest silniejsze

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita no co Ty! Twój wykres jest przepiękny i zmierza ku ciążowemu!!! No ale cóż, nie ma się co nakręcać, bo rozczarowanie jest gorsze. Brzydki wykres, pewnie jutro tempka spadnie :P Tak jak i u mnie xD

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka dzięęęki :P
    No właśnie najgorsze jest to, że ten wykres taki ładny jak nigdy, a tu tak dziadowo się czuję... Czekam na jutrzejszą temperaturę jak na skazanie. :D

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Kasiulka dzięęęki :P
    No właśnie najgorsze jest to, że ten wykres taki ładny jak nigdy, a tu tak dziadowo się czuję... Czekam na jutrzejszą temperaturę jak na skazanie. :D

    Dobrze, że ktoś jest ze mną na podobnym etapie. Nie głupieje sama :) poczekamy razem ci to się u nas wykluje. U mnie nadal cisza

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 6 lutego 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, znowu smuty!

    Ja też dziś jadłam pączka :D Ale nie na pocieszenie, miałam dziś pierwszą inseminację a że nie wiedziałam jak to przebiega to wzielismy z mezem urlop i po zabiegu poszlismy na randke :)

    Magda - mbc, ciasteczko82, Kasiulka90, mi88 lubią tę wiadomość

    thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ