X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnesss większość z nas wie co czujesz...ja brałam tabletki ładnych parę lat, przed ślubem pół roku odstawiłam proszki.. na początku cykle jak w zegarku jednak jak zaczęłam myśleć tylko że przecież się nie zabezpieczamy a tu ciązy ciągle brak ... to jakby moje cykle zwariowały... nie tak jak Tobie bo szczerze takie liczby jak 45 albo 60 to już mnie przerażają. Głowa do góry ja byłam u kilku lekarzy bo jednak czytałam tu sporo a lekarze raczej byli mniej wylewni... zacznij od badań hormonalnych, poczytaj co w którym dniu musisz zrobić i idź dopiero z kompletem badań do lekarza. Poproś o monitoring cyklu. No na razie to chyba podstawa...niektóre dziewczyny jeszcze mierzą temperaturę... ja robiłam testy owulacyjne... i na razie tyle kochana... na pewno jak cos mi umnkęło ktoś jeszcze dopowie :) trzymaj się i śmiało pisz :) tu znajdziesz same przyjazne duszki :)

Staramy się o dzidziusia :)
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzcie proszę. Wczoraj podkusilo mnie żeby zrobić test owulacyjny, bo jakoś czułam się "inaczej". Wydaje mi się że pozytywny. Dzisiaj testowa już jakby jaśniejsza. Ocenicie ?
    https://zapodaj.net/bbc153f3e6293.jpg.html

PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    Poradzcie proszę. Wczoraj podkusilo mnie żeby zrobić test owulacyjny, bo jakoś czułam się "inaczej". Wydaje mi się że pozytywny. Dzisiaj testowa już jakby jaśniejsza. Ocenicie ?

Jeżeli ten u góry jest wczoraj to faktycznie. Wygląda na pozytywny.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Lonka89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:

Wydaje mi się że ten pierwszy jest pozytywny :)

• nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy od gory jest z wczoraj. Też myślę że można uznać za pozytywny. A z dzisiaj na początku testowa była jaśniejsza, po jakimś czasie ściemniała trochę wiec teraz już nie wiem co myśleć...

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą - ten u góry wygląda na pozytywny :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    Tak, pierwszy od gory jest z wczoraj. Też myślę że można uznać za pozytywny. A z dzisiaj na początku testowa była jaśniejsza, po jakimś czasie ściemniała trochę wiec teraz już nie wiem co myśleć...

Na pewno owulacja jest blisko i jeżeli nic się nie wydarzy to wystąpi na dniach. Warto serduszkować ;) Powodzenia

Plamka_92, Lonka89 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    właśnie, w sumie bym chyba odpuściła... ale co z tym dupkiem brać go jeszcze czy odstawić?

Co do dupka to nie mam pojęcia niestety. Nigdy go nie brałam, więc nie jestem w tym temacie zorientowana :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Jak mija popołudnie? Dziewczyny... zastanawiam się czy jutro nie siknąć na test... jakoś nie wiem już sama czy czuje się inaczej czy tak samo jak w zeszłym miesiącu:/ kurde normalnie bym odpuściła pewnie ale biore tego dupka... i dziś w sumie jest 10 dzień i ostatni słuchając zaleceń lekarza jutro by był 12 dpo myślicie że w razie co coś by było widać? o ile coś się tam za działo... kurde człowiek taki jakiś głupi jest boi się rozczarowania, ale z drugiej strony jak coś ma być to będzie a jak nei to nie? prawda?

Teoretycznie 12 dpo mogłoby coś wyjść, ale czasami jednak nie wychodzi tak wcześnie. Możesz spróbować, ale jeśli nie wyjdzie nic, to nie będzie 100% pewne.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    właśnie, w sumie bym chyba odpuściła... ale co z tym dupkiem brać go jeszcze czy odstawić?

Co do duphastonu to stosuj się najlepiej do zaleceń lekarza.

PCOS, ↑ testosteron.
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, poprawilyscie mi humor :-) dzisiaj jest mój 20 dzień cyklu, ale przy takich długich cyklach jak u mnie, to w sumie owulacja może być albo i nie być... Ostatnio prawdopodobnie pokazała się w 60 dniu.

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    Dzięki dziewczyny, poprawilyscie mi humor :-) dzisiaj jest mój 20 dzień cyklu, ale przy takich długich cyklach jak u mnie, to w sumie owulacja może być albo i nie być... Ostatnio prawdopodobnie pokazała się w 60 dniu.

Dlatego nie sugeruj się tym owulakiem, bo on tylko PRZEWIDUJE, że owulacja MOŻE wystąpić. Sygnalizuje wyrzut LH, ale to nie znaczy, że w 100% pęknie. Tylko USG da Ci tę pewność. Ja miałam owulację teraz w okolicach 42-46 dc, więc to dobry przykład, żeby nigdy nie tracić nadziei ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda wiem, pamiętam o tym, nie chce się rozczarować bo to tylko testy. Z drugiej strony cieszę sie że dzieje się cokolwiek, bo do tej pory moje cykle to nie były w ogóle cykle... Bardzo długie nieregularne bez jakichkolwiek objawów. Sama ich długość mnie nie przerażała tylko to że nic się nie działo... A teraz jakby wszystko ruszyło ;-) inofem jednak działa.

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    Maruda wiem, pamiętam o tym, nie chce się rozczarować bo to tylko testy. Z drugiej strony cieszę sie że dzieje się cokolwiek, bo do tej pory moje cykle to nie były w ogóle cykle... Bardzo długie nieregularne bez jakichkolwiek objawów. Sama ich długość mnie nie przerażała tylko to że nic się nie działo... A teraz jakby wszystko ruszyło ;-) inofem jednak działa.

Na jakiej podstawie masz stwierdzone PCOS?

PCOS, ↑ testosteron.
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG i badania hormonów. Teraz dodatkowo wyszła mi insulinooponosc.

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Teoretycznie 12 dpo mogłoby coś wyjść, ale czasami jednak nie wychodzi tak wcześnie. Możesz spróbować, ale jeśli nie wyjdzie nic, to nie będzie 100% pewne.

dobra zatestuje dopiero w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie...
    dzięki dziewczyny... dobrze że ktoś tu jeszcze do pionu potrafi postawić ;p

byłam też pobiegac... wybiegac troche te myśli :0 wróciłam z pozytywnym nastawieniem ;p chociaż 14 km pobiegałam... hahah trochę mi to zajęło :)

Plamka_92, Lonka89 lubią tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    USG i badania hormonów. Teraz dodatkowo wyszła mi insulinooponosc.

Co masz na USG? I jakie hormony są nie takie? Robiłaś krzywą insulinową?

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    dobra zatestuje dopiero w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie...
    dzięki dziewczyny... dobrze że ktoś tu jeszcze do pionu potrafi postawić ;p

byłam też pobiegac... wybiegac troche te myśli :0 wróciłam z pozytywnym nastawieniem ;p chociaż 14 km pobiegałam... hahah trochę mi to zajęło :)

Zazdro! Ja nie mogę przebiec nawet 1 km :| Ale dobrze tak wyrzucić emocje z siebie.
    A mierzysz temperaturę?
    Też czekam na @, a tu ani widu ani słychu... Szyjka zamknięta, śluz kremowo-rozciągliwy, nawet nie ma plamienia, ani nic... Kurna no.

PCOS, ↑ testosteron.
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Co masz na USG? I jakie hormony są nie takie? Robiłaś krzywą insulinową?
    Na USG oba jajniki pełne pęcherzyków. Z badań to miałam niedawno robione w szpitalu całym pakietem. Z tych podstawowych to tak jak w opisie pod postem. Z krzywej teraz wyszło mi homa bodajże 3.84

PCOS
    TSH 1,48 --> 1,27
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattka wrote:
    Na USG oba jajniki pełne pęcherzyków. Z badań to miałam niedawno robione w szpitalu całym pakietem. Z tych podstawowych to tak jak w opisie pod postem. Z krzywej teraz wyszło mi homa bodajże 3.84

I nie bierzesz żadnych leków?

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ