Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Ja też jestem podczytuje Was od czasu do czasu, ale jest sporo nowych dziewczyn i nie bardzo kojarzę fakty. Ostatnio trochę odpuscilam, a przynajmniej się starałam jakoś za dużo nie myśleć. W pracy dużo się dzieje, no i uciekłam w moje rękodzieło.
U mnie też bez zmian, dalej aktualny temat wycieku, narazie jestem po usg, które wyszło bez jakich kolwiek znian, nic tam nie ma, radiolog sama była zdziwiona, to dobrze, ale problem pozostaje. W piątek idę do gina więc zobaczymy co zdecyduje co robić dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 23:38
Kasiulka90, Marudaruda lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Kasiulka90 wrote:Ineczka, doradzałaś mi już daaaawno, żebym się zbadała, ale ja chciałam dać działać naturze. No i wyszło jak wyszło. Natura się obraziła na mnie Miesiąc temu zaczęliśmy z mężem oboje diagnostykę. On już bierze profertil na poprawę nasienia, ja jestem po badaniach hormonów i czekam na hsg. Jestem dobrej myśli Jeśli nam lekarze nie pomogą, to pójdę do dobrej poleconej zielarki i liczę na to, że ona zdziała cuda.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:A coś wyszło z hormonami ? Hsg bardzo się bałam, ale nie wiem czy to kwestia tego czy nie w kolejnym cyklu się udało wiec ważne ze idziecie do przodu. Nasienie można tez ładnie poprawić wiec jest plan działania będzie efekt Trzymam kciuki no i czekam na Twoje przejście na fioletowa
A jak Ty się czujesz Kochana? Masz chyba termin na początek lipca z tego co pamiętam. Imię wybrane? -
Kasiulka90 wrote:Niestety nie mam dostępu do wyników - moja poradnia ma jakieś takie zasady, że dopiero po skończonej pełnej diagnostyce nam dają odpisy. Byłam wkurzona, ale teraz stwierdziłam, że to dobrze, bo się tym przestałam przejmować i myśleć non stop, jak tam moje hormony Ach, to Ty po hsg zaszłaś! Słyszałam właśnie, że nawet mimo, że jajowody były drożne, jakimś cudem po tym badaniu lepiej wszystko przechodzi Ja się nie nastawiam. Ani pozytywnie ani negatywnie. Niech się dzieje wola nieba - z nią się zawsze zgadzać trzeba
A jak Ty się czujesz Kochana? Masz chyba termin na początek lipca z tego co pamiętam. Imię wybrane?Kasiulka90, gacka89 lubią tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Gacuś kochana, bardzo się cieszę, że starasz się odpuścić, nie myśleć. Ja przez ostatni rok zrobiłam tak raz, w grudniu, w okolicy swoich urodzin. Nie mierzyłam temperatury, nie wchodziłam na forum. I to był mój najkrótszy cykl - 32 piękne dni. Ale jak widać to nie pomogło. Jak się ma problemy z hormonami, to nawet wyluzowanie nie zdziała cudu.
Myślałaś o tym, żeby wspólnie z mężem pójść do specjalistycznej kliniki leczenia niepłodności? Do takiego miejsca, w którym będą różni lekarze naraz - ginekolog, endokrynolog, androlog, psycholog. My poszliśmy do takiego miejsca - w Opolu działa od stycznia poradnia niepłodności, finansowana z ministerialnego programu. Póki co bardzo sobie chwalę. Przesyłam linka z listą takich miejsc: http://www.chcemybycrodzicami.pl/lista-szpitali-gdzie-mozesz-leczyc-nieplodnosc-w-ramach-nfz/
Myślę, że dużo lepsze takie coś niż chodzenie od lekarza do lekarza, gdzie każdy ma inny sposób leczenia i różne wersje diagnozy.
Ineczka, Franuś cudne imię Nie wiem, jakoś tak czuję, że się urodzi 3 lipca, to jakiś magiczny dzień, bo bardzo dużo osób ma wtedy urodziny -
Hej dawno mnie nie było ale czytam na bieżąco teraz mam trochę mniej czasu bo urodziłam zdrowa śliczna cureczke.
Gacunia cieszę się że USG wyszło ok.
Moja siostra też miała taki wyciek ale minęło po jakimś czasie .
Agaaaa !!!!!!gratulacje , bardzo się cieszę że się udało.
Dużo właśnie nowych dziewczyn ale cieszę się że służy Wam wątek który założyłam
Powodzenia w dążeniu do celu
A to moje cudo Zuzanna , waga ur 3480 51 cm urodzona 14.06.18
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12e6b03cc289.jpgKasiulka90, gacka89, MartitaS lubią tę wiadomość
-
O jakie śliczności! Gratulacje, San! Przecudna dziewczynka Jak miło widzieć tutaj takie wiadomości Fajnie, że wracacie dziewczyny dodać nam otuchy Faktycznie San, byłaś jedną z pierwszych długo starających się, którym się udało - od mojej aktywności na forum
Przed Tobą teraz szkoła życia Będzie dobrze, dasz radę :* Ciesz się tym wspaniałym czasem -
San piękna dziewczynka
Ineczka jak to przeleciało, już za chwilke poznasz swojego synka
Kasiulka ja tak odpuścić nie potrafię. Jednak bardziej mnie doluje jak nie wiem co się ze mną dzieje niż jak mierze temp i sprawdzam szyjke ale mam nadzieję że przez wakacje będzie trochę mniej czasu na myślenie, mam już bardzo ambitne plany, żeby zapełnić sobie cały czas Mam nadzieję że senność i ból głowy przejdą i uda mi się to zrealizować -
Malutka, wiem doskonale jakie to trudne. Nie da się tego po prostu wyrzucić z pamięci. Seks z mężem mnie bardzo cieszy, ale jakoś nie potrafię nie myśleć, że robimy to w jakimś konkretnym celu. Jest trochę lepiej kiedy wiem, że i tak nie mam dni płodnych w danej chwili.
Masz rację, planuj jak najwięcej - działanie skutecznie zajmuje myśli -
San gratuluję pięknej dziewczynki!
Ineczka szybkiego rozwiązania!
Ach... Na każdego czas przychodzi, przyjdzie i na Nas ♥️ -
Kasiulka90 wrote:Gacuś kochana, bardzo się cieszę, że starasz się odpuścić, nie myśleć. Ja przez ostatni rok zrobiłam tak raz, w grudniu, w okolicy swoich urodzin. Nie mierzyłam temperatury, nie wchodziłam na forum. I to był mój najkrótszy cykl - 32 piękne dni. Ale jak widać to nie pomogło. Jak się ma problemy z hormonami, to nawet wyluzowanie nie zdziała cudu.
Myślałaś o tym, żeby wspólnie z mężem pójść do specjalistycznej kliniki leczenia niepłodności? Do takiego miejsca, w którym będą różni lekarze naraz - ginekolog, endokrynolog, androlog, psycholog. My poszliśmy do takiego miejsca - w Opolu działa od stycznia poradnia niepłodności, finansowana z ministerialnego programu. Póki co bardzo sobie chwalę. Przesyłam linka z listą takich miejsc: http://www.chcemybycrodzicami.pl/lista-szpitali-gdzie-mozesz-leczyc-nieplodnosc-w-ramach-nfz/
Myślę, że dużo lepsze takie coś niż chodzenie od lekarza do lekarza, gdzie każdy ma inny sposób leczenia i różne wersje diagnozy.
Ineczka, Franuś cudne imię Nie wiem, jakoś tak czuję, że się urodzi 3 lipca, to jakiś magiczny dzień, bo bardzo dużo osób ma wtedy urodziny
San gratulacje! Śliczne małe cudo:-)
Oby było i w moim przypadku tak samo z tym wyciekiem.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Kasiulka90 wrote:Gacuś kochana, bardzo się cieszę, że starasz się odpuścić, nie myśleć. Ja przez ostatni rok zrobiłam tak raz, w grudniu, w okolicy swoich urodzin. Nie mierzyłam temperatury, nie wchodziłam na forum. I to był mój najkrótszy cykl - 32 piękne dni. Ale jak widać to nie pomogło. Jak się ma problemy z hormonami, to nawet wyluzowanie nie zdziała cudu.
Ineczka, Franuś cudne imię Nie wiem, jakoś tak czuję, że się urodzi 3 lipca, to jakiś magiczny dzień, bo bardzo dużo osób ma wtedy urodziny
SanKwt wrote:Hej dawno mnie nie było ale czytam na bieżąco teraz mam trochę mniej czasu bo urodziłam zdrowa śliczna cureczke.
Gacunia cieszę się że USG wyszło ok.
Moja siostra też miała taki wyciek ale minęło po jakimś czasie .
Agaaaa !!!!!!gratulacje , bardzo się cieszę że się udało.
Dużo właśnie nowych dziewczyn ale cieszę się że służy Wam wątek który założyłam
Powodzenia w dążeniu do celu
A to moje cudo Zuzanna , waga ur 3480 51 cm urodzona 14.06.18
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12e6b03cc289.jpg
malutka_mycha wrote:San piękna dziewczynka
Ineczka jak to przeleciało, już za chwilke poznasz swojego synka
Kasiulka ja tak odpuścić nie potrafię. Jednak bardziej mnie doluje jak nie wiem co się ze mną dzieje niż jak mierze temp i sprawdzam szyjke ale mam nadzieję że przez wakacje będzie trochę mniej czasu na myślenie, mam już bardzo ambitne plany, żeby zapełnić sobie cały czas Mam nadzieję że senność i ból głowy przejdą i uda mi się to zrealizowaćKasiulka90 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny:)
Podpowiedzcie mi bo już nie co myśleć. Dziś podczas badania szyjki zauważyłam różowy śluz. Dodam, że @ powinnam dostać dopiero w niedzielę. Czy to może wskazywać na ciążę czy jeszcze poczekac rozwój sytuacji? -
Póki co to nawet brzuch mnie nie boli jak zawsze przy @. Raz jak ide do toalety to na papierze jest a innym razem nie ma... Na wkladce są dość duze plamy. Zobaczymy co z tego bedzie.
A ile takie plamienie moze trwać? Czy może być tak obfite jak @? Bo nie wiem czego mogę się spodziewaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 15:02