Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety ale to @ przyszła bo dość dużo teraz zaczyna lecieć a poza tym strasznie boli mnie prawy jajnik, aż ciągnie. Jest mi niedobrze i uderzenia gorąca:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 16:26
-
malutka_mycha wrote:Ja mam dzisiaj typowo otwarta szyjke więc biorę się do dzieła. Tylko jakoś od dwóch cykli wiem, dzięki badaniu szyjki, kiedy mamy szansę ale robię to bez większej nadziei. Ale starania są fajne
Przykro mi Jagoda
Do dzieła i trzymam kciuki! ❤️
Starania fajne a jakie przyjemne haha -
Bierze któraś z Was bromergon? jakie zmiany zauwazylyscie po zaczeciu stosowania i po jakim czasie?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Bierze któraś z Was bromergon? jakie zmiany zauwazylyscie po zaczeciu stosowania i po jakim czasie?
Ja biorę mniej więcej od 3 miesięcy. Jakiś czas temu pisałam, że przy okazji badań do zabiegu zrobiłam też prolaktyne i wyszła większa niż przed lekiem. Ale dzisiaj spojrzałam, że trochę bez sensu ją robiłam, bo w 9dc i brałam nieregularnie kilka dni przed. Na początku lipca powtórzę badanie.
Przed bromergonem zdarzał mi się wyciek z piersi, a mniej więcej po 1-1,5 mies. ustało. Teraz zdarza się mega sporadycznie i ledwo zauważalne, ale może przez to, że prolaktyna jeszcze nie doszła w pełni do normy. A i szybko przywrócił cykle 28-29 dni, bo jak zaczęłam starania to miałam 33-35 dniowe, niby nieduża zmiana, ale jednak15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
No ja mam prolaktynę przy górnej granicy i z racji że na USG nic nie wyszło dostałam bromergonie na wyciek który pojawił się dwa miesiące temu.
Mierzysz temperaturę? Zauważyłaś jakaś zmianę właśnie w temperaturze po bromergonie?
Ostatnio mierze temperature sporadycznie compare dni. I miałam ostatnio 36.22 dwa dni później wzięłam bromergon i temperatura następnego dnia wynosiła 36.72. dzień wcześniej miałam usg i gin nie widział żeby miała być owu. I zastanawiam się czy to od tabletek.
Chyba że owu miałam wcześniej i gin już nie widział tego na USG a temperatura zmieniła się juz po owu słyszałam że się tak zdarza.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualny
-
Kurde to już nie wiem co tym sądzić.
Mi skakały w cyklu w którym pojawił się wyciek. Wtedy jeszcze nie zauważyłam go. To było dwa miesiące temu. I przestalam mierzyć bo się tylko denerwowałam.
Teraz dostałam bromergon i nagle skok.
Jak już miałabym podejrzewać że miałam owu to raczej 5 dni temu, bo miałam bóle jak na owu właśnie
Wczoraj jeszcze zauważyłam jakiś taki "czop śluzu" kremowy i rozciągliwy dosyć dużo, i wydawało mi się że był lekko różowy. Taka jednorazowa sytuacja to była. Zbiegło się to w czasie i głupieje już co jest przyczyną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:49
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
W tym cyklu ze względu na histeroskopię odpuściłam całkowicie mierzenie temperatury, ale tak jak u Ani unormowały się, zwłaszcza po owu.
Spojrzałam na swój wykres, w którym zaczęłam brać bromergon (1wsza tabletka w 11dc) to skok temperatury był tak jak w poprzednich(18-19dc), sam lek nie spowodował wzrostu i to tak nagle. W późniejszych 2 cyklach miałam wcześniejsze owu (14-16dc), nie wiem czy to jego zasługa. Ogólnie podwyższył mi temperaturę, ale to kwestia 0,1-0,2.
Może faktycznie miałaś owu wcześniej, bo to duży skok temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 12:18
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
No to może faktycznie przypadek. Zobaczymy jak @ się pojawi. Jeśli owu była 14-15 DC to za tydzień powinnam mieć @.
Chociaż na USG gin widział na obu jajnikach po pęcherzyku nie były za duże ale mówi że na lewym może jeszcze urosnąć.
Jesli miałam już owu to możliwe że mógł widzieć jakieś pęcherzyki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:09
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Wydaje mi się, że tak. Jak w marcu miałam monitoring to miałam 2 pęcherzyki, na kolejnej wizycie okazało się, że jeden pękł, a na drugim jajniku miałam niepękniety
gacka89, Marudaruda lubią tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Witam się dziewczyny w tym pięknym tygodniu. To ostatnie 5 dni przed dluuugim urlopem
pytanko mam. Jako że mój lekarz to konowal i nie miałam monitoringu to mogę sobie tylko gdybać. Ale do rzeczy. Dzisiaj mnie tak naszło, mam piękny skok ale od trzech dni mocno boli mnie lewy jajnik i przez myśl mi przemknela torbiel. Jaka macie wiedzę na ten temat? Jak robi się torbiel to skok jest? -
witam wszystkie dziewczyny, czytam Was codziennie ale jeszcze sie tu nie udzielałam
Malutka_mycha - ja mam torbiel juz 3 cykl i zawsze mam skok. Mi dodatkowo promieniuje bol/ćmienie (nie pottafie opisac co dokładnie czuje po tej stronie do pośladka i do uda z przodu - dlatego wiem ze torbiel jest...noi wiadomo lekko zakłuje jajnik.
Natomiast ja mam do Was pytanie - po odstawieniu tabletek anty które brałam 3 miesiące tez na wchłonięcie torbieli ta znowu wrocila (pojawila sie nowa) na tym samym jajniku ale nie 5 cm (przestymulowana clo) tylko juz 2,5 cm. Któraś z Was tak miała? Albo czy torbielka zaburzała hormony?
Buźka -
U mnie torbiel zrobiła się po lametcie z przejrzałego pęcherzyka ... i co do odczucia to towarzyszyło mi rozpieranie i uciskanie... na jej wchłonięcie nie dostałam nic bo w następnym już niestymulowanym cyklu zdążyła się wchłonąć i co lepsze wlaśnie wtedy po raz pierwszy miałam pęcherzyk dominujący bez leków ;p oczywiście ciąży z tego nie było i następny cykl to już cykl pod in vitro